Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Kowal

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Kowal »

Już jutro o godz 19:30 na stadionie przy ulicy Bułgarskiej odbędzie się meczyk oczekiwany od dawna, mianowicie LECH vs Legia..
Jak wiadomo biletów już od dawna niema, wiec na trybunach zasiądzie ok 25 tys ludzi  :-D
Chciałem sie zapytać użytkowników forum czy prócz Micha,Shadyego i mnie ... ktoś z was zawita na Bułgarską ?  ;-)widzialem ze Miras bedzie na meczu.. a gdzie bedziesz siedzial ;-)
Meczyk zapowiada sie bardzo ciekawie, a jeszcze ciekawiej bedzie na trybunach  :-D
Mam nadzieje,że LECH zwycięży w tym pojedynku :-D
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

Mecz ten jest chyba w chwili obecnej najwyższym rangą w Polsce... coś w stylu Legia- Widzew :P myślę że Legia poradzi sobie z Lechem ponieważ nie licząc porażki z Wisłą widać spory wzrost formy! A co do sytuacji na trybunach to razi mnie bardzo wyzywanie się nawzajem... zamiast dopingowac swoje kluby! Ja do kibiców Lecha jestem uprzedzony tylko z jednego powodu http://www.youtube.com/watch?v=LVMQ_Rfs7Fo
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Globus pisze: Ja do kibiców Lecha jestem uprzedzony tylko z jednego powodu http://www.youtube.com/watch?v=LVMQ_Rfs7Fo
No ale kibice Legii tez pozniej pod koniec filmiku ladnie "podziekowali" tamtym :)
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Szycha

Post autor: Szycha »

Dzisiaj oczywiście cały Poznań żyje mecze z Legią. Marzy mi się wynik 3-2 dla Leszka, ale wiadomo, że zielone zweryfikuje wszystko...
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

A ja i tak żyję meczem który rozgrywa się w Gdyni, o byc albo nie byc dla Górnika. Liczę na dobry mecz, że potrafią się sprężyc tak samo jak grali z Legią i pokazac swoją wolę walki, bo później Górnik rozegra trudniejsze mecze- z również walczącą o utrzymanie Wisłą Płock, a później z Koroną. Ekstraklasa zawsze nasza!
Shady

Post autor: Shady »

Michu pisze: Dzisiaj oczywiście cały Poznań żyje mecze z Legią. Marzy mi się wynik 3-2 dla Leszka, ale wiadomo, że zielone zweryfikuje wszystko...
Jeszcze lepiej niz Ci sie marzylo :] 3:1 dla Lecha :) atmosfera i doping na meczu - mistrzostwo swiata :)

moja fotka z tego meczu :P
http://images21.fotosik.pl/309/814e4066aa76a69b.jpg
Woo-cash
Kontakt:

Gratuluje wygranej :] Meczu nie ogladalem ale czytalem recenzje i Legia caly czas napierala ale nieskutecznie za to Lech co mogl to wykorzystal strzelajac trzy bramki. Ponoc oprawa spotkania byla zajebista (taki maly wstep do EURO :P)
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Wczoraj byłem na meczu Lecha (ShadY może mnie widziałeś na płycie od 75 minuty przed krytą trybuną:P) kibice Lecha.. wspaniale się bawili... atmosfera godna nazwana mianem ATMOSFERY! ... a to co wczoraj pokazali kibice Legii przed meczem na bramce przyjezdnych (oczywiście nie wszyscy, ale tak z 65%) to jednym słowem żenada, chamstwo ... małą rozróbę wzniecili, bo bez biletu ok 400 chciało wejść jak nie więcej... ale dostali z gazu, pały i się uspokoili... ;]

A Lech jak i jego kibice zrobili na mnie ogromne wrażenie ;)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Globus

MiRas pisze: a to co wczoraj pokazali kibice Legii przed meczem na bramce przyjezdnych (oczywiście nie wszyscy, ale tak z 65%) to jednym słowem żenada, chamstwo
A Lech jak i jego kibice zrobili na mnie ogromne wrażenie ;)
MiRas zobacz sobie filmik który dałem troche wyżej... taka jest niestety kultura w Polsce i nie chodzi tutaj tylko o kibiców Legii ale chyba o wszystkich a jak wiadomo Lech jest również w czołówce wybryków i chamstwa ;)

A co do meczu to z perspektywy TV nie widziałem tam tych 25 tyś złotych... wiadomo że oprawa zajebista i rzadko się taka zdarza w naszej lidze ale nie uwierze że za 25 tyś :) Szkoda że Legia przegrała bo miała przewage przez praktycznie cały mecz... ale Lech pokazał charakter i wygrał mimo że nie było im łatwo dostać się pod bramkę Fabiańskiego ;P
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 11:26 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Moze jak ktos znajdzie (bo mi sie nie chce szukac :D) to niech zapoda jakis filmik z oprawy z wczorajszego meczu L-(L) :D

P.S. Juz nie trzeba. Wysililem sie i sam znalazlem  :-D
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 12:50 przez Woo-cash, łącznie zmieniany 1 raz.
Shady

Fotki z wczorajszych opraw:
http://don-marius.alpha.pl/Lech.jpg
http://www.lech.poznan.pl/gallery/717/108.jpg
http://lechpoznan.net/rys/galeria/136/IMG_1173.JPG
http://lechpoznan.net/rys/galeria/136/IMG_1168.JPG
http://lechpoznan.net/rys/galeria/136/IMG_1169.JPG
zbior fotek z opraw http://www.kkslech.com/index.php?id=lechlegiaoprawy
i jeszcze jedna (chyba najlepsza) galeria fotek z tego meczu http://www.ultrafoto.za.pl/e_07w_lech_legia/index.html
sektorówka Legii http://images21.fotosik.pl/309/814e4066aa76a69b.jpg
MiRas pisze: (ShadY może mnie widziałeś na płycie od 75 minuty przed krytą trybuną:P)
Niestety nie mialem jak zobaczyc, bo siedzialem w kotle :)
Globus pisze: ale chyba o wszystkich a jak wiadomo Lech jest również w czołówce wybryków i chamstwa
Specyzuj jakie sytuacje masz na mysli :)

Pozatym jak dla mnie Legia debilnie sie zachowala wzgledem wszystkich stadionow oraz kibicow w Polsce. PZPN chce zakazac pirotechniki na stadionach, pol kibicowskiej Polski protestuje i stara sie udowodnic, ze race sa bezpiecznie... a oni rzucaja nimi w tłum ludzi i na murawe... :|
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 13:11 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
RoB

Post autor: RoB »

Piękna pięcioczęściowa oprawa  :lol2:

Pierwsza z nich dotyczyła miasta Poznań - "Poznań naszym szcześciem, naszą radością."
Obrazek

Druga stadionu przy Bułgarskiej - "Miejsce zwane domem."
Obrazek

Trzecia kibiców Kolejorza - "Ludzie zwani rodziną."
Obrazek

Czwarta klubu Lech Poznań "Klub który jest nasza jedyną miłoścą"
Obrazek

Piąta natomiast poznańskich sław (Mezo, Krolopp, Paetz) - "Oni poznańską są jakością."
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 12:58 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

ShadY pisze: Specyzuj jakie sytuacje masz na mysli :)
Chodzi mi głównie o brak szacunku np dla minuty ciszy... :/ może troche przesadziłem z tym chamstwem ale w czołówce wybryków jest napewno :) Mam jeszcze  pytanie do Ciebie- ostatnie zdjęcie jest zrobione w sektorze Legii? bo jeśli tak to czegoś chyba nie wiem albo nie rozumiem :P
ShadY pisze:
ZPN chce zakazac pirotechniki na stadionach, pol kibicowskiej Polski protestuje i stara sie udowodnic, ze race sa bezpiecznie... a oni rzucaja nimi w tłum ludzi i na murawe...
http://www.youtube.com/watch?v=m6zDiiCS ... ed&search= powiedz mi z której strony poleciała raca?  ;) hehe też nie jesteście święci :)
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 13:21 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Shady

Tak, ostatnie zdjecie jest z sektoru Legii... chyba nie lubia Mezo :P

RoB wkleil tylko fotki z oprawy na poczatku meczu, lacznie byly 3 oprawy, w poscie powyzej zamiscilem fotorelacje.

filmiki http://www.kkslech.com/index.php?id=lechlegiavideo
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 13:39 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
MiRas.
Kontakt:

Shady za pirotechnikę od Legii mieliśmy dostać w ryj od szefów... nie mieli mieć żadnej racy, a oni bodajże coś tam wnieśli... wiem nawet jak... jak nam wpuścili 40 ludzi do trzepania na 20 facetów i 10 kobiet no to wiadomo, że 10 nam zwyczajnie spierdoliła... i to na jednym wejściu...

A ta bramka na Lechu dla przyjezdnych.. przecież u mnie w mieście wejście na działki jest bardziej stabilne niż to coś tam :) ...

P.S. A ten koleś na 5 zdjęciu z megafonem był przeze mnie trzepany :D :D nawet mi go dał do potrzymania (hahaha, ale bez skojarzeń :P powiedzmy, ze go kontrolowałem i pomogłem mu przetrzymać ten megafon :P), jak cały plecak mi otwierał i wszystko wyjmował :) :D
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, 20:23 przez MiRas., łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Globus

MiRas pisze: ten koleś na 5 zdjęciu z megafonem był przeze mnie trzepany :D :D nawet mi go dał do potrzymania (hahaha, ale bez skojarzeń :P powiedzmy, ze go kontrolowałem i pomogłem mu przetrzymać ten megafon :P), jak cały plecak mi otwierał i wszystko wyjmował :) :D
nie tłumacz się wodzu ;) :P

Obrazek
Kowal

Post autor: Kowal »

Wczoraj odbyły sie mecze przedostatniej kolejki w OE.
Oto komplet wyników :-D, choć pewnie go znacie :P :

Arka Gdynia - Lech Poznań 3:1
Górnik Zabrze - Wisła Płock 2:0
ŁKS Łódź - Korona Kielce 2:1
GKS Bełchatów - Wisła Kraków 1:2
Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - Pogoń Szczecin 3:1
Cracovia Kraków - Górnik Łęczna 5:0
Zagłębie Lubin - Widzew Łódź 4:2
Odra Wodzisław Śląski - Legia Warszawa 1:2

Wczoraj również poznaliśmy spadkowiczó z Ekstraklasy, a mianowicie prócz zdegradowanych Arki Gdynia i Górnika Łęczna szeregi pierszoligowcó opuszczą Wisła Płock i Pogoń Szczecin.Poznaliśmy również brązowego medaliste mistrzost Polski - Legia Warszawa( start w Intertoto), Jednak do poznania mistrza krajy musimy poczekać do ostatniej kolejki. Walka zapowiada się ciekawie... Zagłębie ma 1 pkt przewagi na BOT-em, jednak w ostatniej kolejce to BOT ma latwiejszego rywala gdyz zagrają w Szczecinie z Pogonią , natomiast Zagłębie uda sie do Warszawy na mecz z Legią.
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Dziś wielkie rozstrzygnięcie. Na jedną kolejkę przed końcem Zagłębie wyprzedzilo Bełchatów i ma 1 punkt przewagi. Lubinianie mają jednak na swojej drodze zawsze groźną Legię i to w dodatku na Łazienkowskiej. GKS zagra z ostatnią drużyną ligi - Pogonią. W przypadku rremisu GKS i porażki Zagłębia mistrzem Polski zostanie GieGKa, gdyż ma lepszy bilans bezpośrednich spotkań. Zatem pozostaje poczekać te kilka godzin i płakać ze zwycięstwea albo porażki.

GKS do boju dziś mecz życia!!!

Liczę że Legia pokaże profesjonalizm i powalczy jak najlepiej potrafi.
Globus

A jednak Zagłebie :) myslałem że Legia nie pozwoli sobie  u siebie przegrac w ostatnim meczu i ta porażka bardzo mnie boli... mimo wszystko gratulacje dla Lubina

Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Staram sie byc spokojny. Gratulacje dla Lubina.

Jak dla mnie za dużo dziwnych zbiegów okoliczności związanych z sędziemi, ale pozostawię to bez komentarza, kto trochę wtajemniczony to wie o czym mówię.

Szanse Zagłęgia na Ligę Mistrzów - 1%.

Zal ogromny ale cóż taki sport. GieKSa Wicemistrzem :!: :!: :!: ;(
klusek

Post autor: klusek »

matico pisze: Szanse Zagłęgia na Ligę Mistrzów - 1%.
Szanse GKSu byłyby większe? No i o co chodzi z tym sędziowaniem? Sędziowie nie mylili się na korzyść Bełchatowian?

PS. A wystarczyło wygrać u siebie ze słabą Wisłą Kraków...
jankos

Post autor: jankos »

Teraz wielkie halo, że sędziowie wycyckali, trele morele, a tak jak powiedział klusek - wystarczyło wygrać z Wisłą i nie tracić punktów z innymi drużynami.

A tak poza tym to Roger faulował i dokładnie to widać na powtórkach, także nie ma tematu.
elvis
Kontakt:

Post autor: elvis »

w zasadzie to do 45 minuty byłem za Bełchatowem. w przerwie sobie uświadomiłem, że przecież mogę mieć eliminacje do ligi mistrzów80 km od domu i lokalny patriotyzm wziął górę.
Co do sędziowania nie można mieć zastrzeżeń. Przy bramce nie uznanej był ewidentny faul wcześniej smoliński symulował więc karny w żadnym wypadku się nie należał.
co do ligi mistrzów to szanse zarówno Lubin jak i Bełchatów miałyby takie same. z tego co wiem to miedziowi są chyba bardziej dzianym klubem więc jest szansa na jakieś konkretne wzmocnienie.
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Mi szczerze mowiac zwisa to czy mistrzem jest Zaglebie czy chocby byloby nim Belchatow. No coz wypada tylko pogratulowac pilkarzom z Lubina 2 tytulu mistrza Polski :D
RoB

Bełchatów jest sam sobie winny. Wystarczyło w dwóch ostatnich meczach z bezdzietnie grającymi w końcówce sezonu drużynami (Korona, Wisła) zdobyć jeden punkt, a oni przegrali oba mecze. Wczoraj Zagłębie oddało dwa celne strzały i zdobyło dwa gole. Takie rzeczy zdarzają się w piłce. Inna sprawa to sędziowanie w tym meczu i ogólnie uczciwość miedziowej drużyny.
MiRas.
Kontakt:

Bełchatów mistrzostwo sam oddał... podobno (nie wiem, nie oglądałem) sędzie nie wiedzieć czemu (tak twierdzi mój starszy) nie uznał gola dla Legii... Matico chyba o to Ci się rozchodzi, nie? :)

A Zagłębie.. jest mi to tak totalnie obojętny klub jak chociażby rezerwy Colo Colo Santiago... ;)
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Lamatico
Kontakt:

Tak MiRas nie uznał gola dla Legii i nie podyktował ewidentnego karnego na Smolińskim widziałem tę sytuację był zachaczany.
klusek

Tu jest skrót meczu:

http://www.zaglebie.org/mecze.php?mecz=5872

Nie rozumiem, jak można mieć wątpliwości co do decyzji sędziego. Smoliński nurkuje, Roger przy bramce odpycha rywala.
RoB

Klusek był faul na Smoliński na pewno. To, że on się dziwnie przewrócił nie upoważnia sędziego do nie gwizdnięcia. Roger rzeczywiście położył ręce na przeciwniku, ale czy to jest koszykówka? Czy za takie coś podyktowałby na przykład karny? Wątpię.
klusek

RoB pisze: Klusek był faul na Smoliński na pewno. To, że on się dziwnie przewrócił nie upoważnia sędziego do nie gwizdnięcia.
Wydaje mi się, że kontaktu nie było, ale kij z tym. Sędzia nie ma możliwości obejrzenia powtórki, więc musi sugerować się tym, co przed chwilą zobaczył. A zobaczył wątpliwy kontakt między Smolińskim a Vaclavikiem, a następnie aktorski upadek tego pierwszego. Normalnie przy wątpliwościach co do tego, czy bramkarz cofnął ręce, czy nie, karne się raczej gwiżdże, no ale i napastnicy upadają w naturalny sposób.
RoB pisze: Roger rzeczywiście położył ręce na przeciwniku, ale czy to jest koszykówka? Czy za takie coś podyktowałby na przykład karny? Wątpię.
Mimo wszystko było to odepchnięcie kryjącego obrońcy przy rzucie rożnym. Roger nie mógł sobie bardziej ułatwić strzału. :P

Ponadto obrońca nie ryzykowałby upadku na ziemię, żeby zamarkować faul rywala. Za duże ryzyko.
ODPOWIEDZ