Mercato
-
Ljarro
Odp: Mercato
Tak, wierzcie im.com. Tam po meczu z Romą było napisane, ze Mihajlovic zastępował PRZEZ CAŁY MECZ Manciniego, bo ten został zawieszony jeszcze przed meczem. Bajkopisarze
-
Lamatico
- Kontakt:
Żeby nie odbiegać od tematu:
Według mnie Moratti podniesie pensję Ibrze. Powinien odejść Adriano, a w zamian za niego należałoby sprowadzić Carlosa Teveza z WHU. W ostatnich meczach Premiership złapał formę.
-
Woo-cash
- Kontakt:
Swieta racja Ljarro. Osobiscie pozostaje wierny tylko fcinter.pl i nie ma mocnychLjarro pisze: Tak, wierzcie im.com. Tam po meczu z Romą było napisane, ze Mihajlovic zastępował PRZEZ CAŁY MECZ Manciniego, bo ten został zawieszony jeszcze przed meczem. Bajkopisarze
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Wasiel InterFC
Adriano, co ja bym dał, zeby zobaczyc go znow w formie ;/ Nie chce, aby odchodził, moim marzeniem jest jego piękna gra z Ibrą. Jezeli chodzi, o Suazo, to mysle, ze taki zawodnik przydałby sie. Nie potrzebne są nam wielkie gwiazdy, tylko piłkarze, ktorzy chcą cięzko pracowac (oj, żeby to usłyszał Adri).
Inter per sempre. Inter eterno amore.
-
Andy
- Kontakt:
I stało się Nani i Anderson wybrali Manchester United
Dwaj młodzi,uzdolnieni piłkarze niestety nie zagrają dla nas (choć spekulowało się,że może akurat wybiorą oferte Interu...).My tymczasem możemy cieszyć się z pozostania Crespo w Interze na kolejne lata
.
-
Wasiel InterFC
Jeżeli chodzi o ostatnie plotki transferowe to niepokoi mnie to, że Inter birze mozliwosc wymiany Adriano na Cassano, bezsensu
Bardzo natomiast bym chciał ujrzec na San Siro Chivu i Manciniego
)
Inter per sempre. Inter eterno amore.
-
Orzeu
- Kontakt:
Jeśli o mnie chodzi to wg mnie nasze mercato powinno wyglądać nastepująco:
sprowadzamy Suazo -czyli szybkiego dobrego i co najważniejsze bramkostrzelnego zawodnika który pogra u nas kilka dobrych sezonów bo ma bodajże 27 lat.
sprowadzamy rozgrywającego - dla mnie mógłby być to Almiron, Quaresma, ewentualnie Deco
sprowadzamy na skrzydło Manciniego, lub Naniego
z klubu odchodzi Recoba, Marian, ewentualnie Wallter. nie wiem dokładnie kim się interesujemy, ale potrzeba nam około 3ech zawodników, przy czym powinniśmy a wszelką cene starać się nikogo nie sprzedawać.
sprowadzamy Suazo -czyli szybkiego dobrego i co najważniejsze bramkostrzelnego zawodnika który pogra u nas kilka dobrych sezonów bo ma bodajże 27 lat.
sprowadzamy rozgrywającego - dla mnie mógłby być to Almiron, Quaresma, ewentualnie Deco
sprowadzamy na skrzydło Manciniego, lub Naniego
z klubu odchodzi Recoba, Marian, ewentualnie Wallter. nie wiem dokładnie kim się interesujemy, ale potrzeba nam około 3ech zawodników, przy czym powinniśmy a wszelką cene starać się nikogo nie sprzedawać.

-
Interfun3
- Kontakt:
no go to raczej już nie kupimy bo z tego co mi widomo podpisał już kontrakt w man.utdOrzeu pisze:
sprowadzamy na skrzydło(...) Naniego
a jeśli chodzi o reszte twojej wypowiedzi to sie z tobą zgadzam
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

-
and1
- Kontakt:
No wiec...czemu mam dziwne przeczucie ze jakos przespimy to mercato? Moze tak mam przez to ze duzo spekulacji wokol Juve, Milanu, Barcy, i transferowe hity Man. Utd. Ale w mediach nigdzie nie slychac o zainteresowaniu Interu jakimis zawodnikami...mam nadzieje ze nasz zarzad robi to po cichu ale beda to wielkie transfery...(obietnice Morattiego) czekam z niecierpliwoscia az jakis transfer bedzie uzgodniony i odbije sie wielkim echem
Quaresma badz Mancini...nie ma innych kandydatow...
Quaresma badz Mancini...nie ma innych kandydatow...

-
klusek
Nic dziwnego - nie musimy sprowadzać tylu nowych zawodników, co Milan i Juve, więc i plotek transferowych mniej. Zresztą, Juventus co tydzień jest zainteresowany 5 nowymi piłkarzami, a póki co ich zakupy nie powalają na kolana. Ponadto swego czasu Moratti powiedział, że to, ilu zawodników kupimy od pomocy zależy od tego, czy Figo zostanie w klubie.and1 pisze: Moze tak mam przez to ze duzo spekulacji wokol Juve, Milanu, Barcy, i transferowe hity Man. Utd. Ale w mediach nigdzie nie slychac o zainteresowaniu Interu jakimis zawodnikami...
Ja raczej obawiałbym się tego, że mercato będzie dla nas za długie i nasi działacze będą za bardzo kombinować.
-
Orzeu
- Kontakt:
wg Mercato raczej nie prześpimy tzn. raczej na pewno przyjdzie do nas Suazo, a poza tym coś mi się gorąco wydaje, że na 100-lecie klubu Moratti zafunduje nam w niespodziankę jakiegoś wielkiego (w przenośni ;p) zawodnika... poczekamy zobaczymy

-
RoB
Jeśli wierzyć dotychczasowym doniesieniom prasowym, to jesteś blisko pozyskania Suzao i Chivu. Na pewno bliżej tego pierwszego. Jak dla mnie taka zamiana Recoba-out, Suzao-in wygląda bardzo dobrze. W sprawie Rumuna jest dużo sprzecznych informacji. Wydaje mi się, że wymiana jego na Grosso, Samuela i 1/2Pizarro nie wchodzi w grę, nawet bez dopłaty. Trzeba też się zastanowić, na jakiej pozycji Mancini go widzi w Interze. Dla mnie to jest środkowy obrońca, jednak z tego, co piszą kibice Romy to on lepiej spisuje się na lewej stronie obrony. Czyli jeśli ma u nas grać na lewej obronie, to dajemy Grosso, połowę karty Pizarro i ewentualnie niewielka dopłata. Jeśli na środku obrony, to taka sam transakcja, tylko zamiast Grosso do Rzymu idzie Samuel. Mimo wszystko nie jestem do Chivu przekonany w stu procentach. Z Romy to najbardziej pasowałby mi Mancini.
-
Orzeu
- Kontakt:
dokładnie ROB z Romy najbardziej pasowałby Mancini...
co do Chivu to jeśli przyjdzie to też w zamian za Grosso, gdyż ten po prostu nie sprawdził się wg mnie w Interze, rozegrał bardzo przeciętny sezon i spisywał się ogółem gorzej niż brazylijska kaleka pozyskana przez nas za darmo ze złamaną nogą Maxwell
...
a co do Suazo w zamian za Recobę tzn. jesli chodzi o taką zamianę miejsc to też jestem za. Chino niestety jest już troszkę podstarzały i nie dziwię się mu, że chce sobie pograć gdzieś i to pograć w dosłownym tego słowa znaczeniu, a David Suazo będzie po prostu dla nas wzmocnieniem...
Mercato zapowiada się bardzo dobrze
co do Chivu to jeśli przyjdzie to też w zamian za Grosso, gdyż ten po prostu nie sprawdził się wg mnie w Interze, rozegrał bardzo przeciętny sezon i spisywał się ogółem gorzej niż brazylijska kaleka pozyskana przez nas za darmo ze złamaną nogą Maxwell
a co do Suazo w zamian za Recobę tzn. jesli chodzi o taką zamianę miejsc to też jestem za. Chino niestety jest już troszkę podstarzały i nie dziwię się mu, że chce sobie pograć gdzieś i to pograć w dosłownym tego słowa znaczeniu, a David Suazo będzie po prostu dla nas wzmocnieniem...
Mercato zapowiada się bardzo dobrze

-
Jarek_FCI
Bez sensu jest w obecnej sytuacji Interu wymieniać obrońcę za obrońcę. Przecież w przyszłym sezonie w kilku pierwszych meczach LM kilku naszych defensorów nie będzie mogło zagrać.
-
Orzeu
- Kontakt:
jak to bezsensu ? to powiedz mi po co nam 3ech lewych obrońców tzn. Grosso, Maxwell i Chivu ?? Już wolałbym żeby odszedł Grosso, aniżeli SamuelJarek_FCI pisze: Bez sensu jest w obecnej sytuacji Interu wymieniać obrońcę za obrońcę. Przecież w przyszłym sezonie w kilku pierwszych meczach LM kilku naszych defensorów nie będzie mogło zagrać.

-
RoB
Ja też, chociaż stracimy w takim wypadku jednego z nielicznych Włochów w kadrze. 
-
Jarek_FCI
Ale Chivu może też grać na środku obrony, a Burdisso i Cordoba są zawieszeni. Więc pozostanie do gry tylko 2 środkowych obrońców. A Kto wie czy nie będzie jeszcze kontuzji.
-
Orzeu
- Kontakt:
LM to jest LM, ale w lidze co później będzie ?? Maxwell, Grosso, Chivu - 3ech zawodnikach o ogromnych umiejętnościach, z tego jeden będzie wykorzystywany - to będzie po prostu zmarnotrawienie któregos z tych graczy.Jarek_FCI pisze: Ale Chivu może też grać na środku obrony, a Burdisso i Cordoba są zawieszeni. Więc pozostanie do gry tylko 2 środkowych obrońców. A Kto wie czy nie będzie jeszcze kontuzji.
i dlatego własnie oddałbym Grosso. W LM Maxwell na lewej, Chivu z Samuelem ( lub Matrixem ) w środku, Maicon na prawej.

-
RoB
Po przemyśleniu sprawy doszedłem do wniosku, że transfer Chivu zupełnie mija się z celem. Po pierwsze – na środku obrony mamy lepszych Matrixa i Burdisso, oraz prezentujących zbliżony poziom Samuela i Cordobę. Po drugie – na lewą obronę jest on zbyt mało ofensywnym zawodnikiem. Jako, że gramy bez skrzydłowych w naszym ustawieniu boczni obrońcy muszą często włączać się do akcji w ataku. Maxwell na pewno lepiej pasuje to tej roli, mimo iż jego gra w obronie czasami pozostawia trochę do życzenia. Poza tym zawsze Grosso może się przebudzić.
-
mati
Moze spadną na mnie gromy, ale teraz jednak dochodze do wniosku, że racje miałem kiedy chcieli kupić Adriano za 100mln, za ta kase zbudowalibysmy całą druzyne, a teraz niedosc ze Adriano jest cienki, to jeszcze nawet 20 mln za niego nie dadzą
Szczerze powiedziawszy nie widze dla niego przyszłości w klubie, do złudzenia przypomina drugiego Ronaldo - 0 pracy i wysiłku, jedynie liczenie na to, ze wszystko samo przyjdzie, albo inni zapracują
-
jankos
Absolutnie popieram. Niestety, ale chłopak nie nadaje się na wielkiego gracza, nie tyle pod względem technicznym - bo umiejętności ma, lecz pod względem mentalnym. Żeby być gwiazdą na boisku, trzeba cholernie pracować, a on sobie w kulki leci i przed być może najważniejszym meczem FCI w ubiegłym sezonie (w LM), z Valencią baluje w nocnych klubach. Żenada. Ja go tu nie chcę i dziwie się iż zarząd wcześniej nie wywalił tego pana.mati pisze: Moze spadną na mnie gromy, ale teraz jednak dochodze do wniosku, że racje miałem kiedy chcieli kupić Adriano za 100mln, za ta kase zbudowalibysmy całą druzyne, a teraz niedosc ze Adriano jest cienki, to jeszcze nawet 20 mln za niego nie dadząSzczerze powiedziawszy nie widze dla niego przyszłości w klubie, do złudzenia przypomina drugiego Ronaldo - 0 pracy i wysiłku, jedynie liczenie na to, ze wszystko samo przyjdzie, albo inni zapracują
Podsumowując: paszli won do innego klubu manianę odstawiać!
Ostatnio zmieniony 9 cze 2007, 22:44 przez jankos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
klusek
Tyle tylko, że człapiący po boisku Ronaldo nadal wali bramę za bramą.mati pisze:do złudzenia przypomina drugiego Ronaldo - 0 pracy i wysiłku, jedynie liczenie na to, ze wszystko samo przyjdzie, albo inni zapracują
Jeżeli do klubu przyjdzie kolejny napastnik za Recobę (Suazo
-
Ljarro
Wartość Adriano nie może spaść tak dużo, każdy klub który chce go odkupić musi zapłacić przynajmniej równowartość jego kontraktu (a mało to on nie zarabia
)...no chyba że będzie grał taki piach że oddadzą go za darmoche 
-
Globus
A ja wierze że Adriano powróci do swojej dobrej formy i będzie grał tak jak powinien! Sprzedawac go moim zdaniem nie powinni najwyzej wypozyczyc zeby zobaczyc czy wroci jego wspaniała forma... a tak na marginesie to chyba zaden klub na swiecie nie wstydził by sie majac Adriano na ławce 
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Orzeu
- Kontakt:
Klusku niezwykle trafna uwaga... Taka jest prawda, że naszemu Adriemu poprzestawiało się w głowie i wygląda to aktualnie tak jak mówicie tzn. 0 pracy 0 ambicji...klusek pisze: Tyle tylko, że człapiący po boisku Ronaldo nadal wali bramę za bramą.
... Adri po prostu woli sobie pochlać, potańczyć, poruchać w jakiś klubikach w Mediolanie, a i przy okazji chciałby wrócić do formy, no ale niestety jedno wyklucza drugie.

-
Globus
Orzeu pisze:
woli sobie pochlać, potańczyć, poruchać w jakiś klubikach w Mediolanie
padłem
PS. fajnie ma...
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Grzybek
Zamknąć w klatce, podawać jedzenie i wypuszczać tylko na mecze, żeby rozprostował kościGlobus pisze: czy jakimiś innymi sposobami
PS: Figo wkońcu zostaje na kolejny sezon ?
-
mati
Szczerze to przestałem wierzyć w Adriano
prawda wszyscy widzą jaka jest, ile juz dostał szans zeby zmienic swoje postępowanie? ile już było biecywane? bez skutku, moze to głupie gdybanie, ale gdyby np. Wenger był naszym trenerem to Adriano mógłby sie nawet nazywać Pele albo Maradona, ale wyleciałby w pierwszej kolejności, moze jestem brutalny, ale w piłce nożnej nie ma miejsca na alkohol, nocne kluby itp. itd. (co wcale nie jest znowu atak smutne jezeli weźmiemy pod uwage zarobki piłkarzy - coś za coś)
-
Lamatico
- Kontakt:
Jak dla mnie sezon, który się zakończył pokazał, że Adriano nie powróci do formy. Jeden sezon mógl mu nie wyjść (dwa lata temu), ale dwa
Juz był taki moment kiedy to sypał bramki z Atalantą, Torino, Chievo, Fiorentiną, ale ... swoim postępowaniem zaprzepaścił szansą na dalsze rozwijanie się tego progresu. Tak jak wczesniej u kogoś przeczytałem swoja przydatność do drużyny pokazał przed meczem z Valencią. Wtredy wszyscy pokładali w nim nadzieję, bo powoli jakby miał przebłyski, lecz wszystko zaprzepaścił. W moich oczach już się skonczył ...
Bardzo chciałbym aby do skutku doszły transfery: Tevez'a za Adriano, Pato (za nikogo - braki z pomocy), Quagliarella (Recoba), i ... takie moje małe marzenie Castillo (Pireus) :lol2:
Bardzo chciałbym aby do skutku doszły transfery: Tevez'a za Adriano, Pato (za nikogo - braki z pomocy), Quagliarella (Recoba), i ... takie moje małe marzenie Castillo (Pireus) :lol2:
-
Slepy
Ja na widok Chivu w Interze centralnie bym sie załamał. Odejście kogoś z pary Burdisso-Samuel byloby idiotyzmem. Bo nie wiem czy jest równiej grający rezerwowy niz Samuel i bardziej uniwersalny obronca niz Nicolas. Sezon udowodnił, ze na Burdigola stawiac mozemy spokojnie, zdał swój egzamin celująco, w dodatku chyba bardzo lubi nasz klub i jest naszym najwiekszym walczakiem
Wydawanie grubej kasy na Rumuna dla mnie mija sie z logiką, bo w druzynie bedzie mniej przydatny niz Burdisso, a kosztowac bedzie masę. Na lewej obronie tez go nie widze, brak umiejetnosci rajdowania przy lini stawia go w cieniu Maxwella, Zanettiego czy Grosso. A środkowi Materazzi, Crodoba, Samuel, Burdisso czy nawet Andreolli spokojnie powinni sobie poradzic.
Co do Adriano, jesli dojdzie Suazo, to nie widzę sensu go sprzedawać. No chyba, ze ktoś wyłozy jakies 15 baniek, a przeciez to niemozliwe. Za grosze nie ma go co oddawać. Jakas tam szansa na powrot do formy jest, a w wypadku "zaklepania" ataku mocnymi graczami przez naszych (tak juz chyba jest, Crespo, Cruz, Ibra+ew Suazo) i tak powinno byc dobrze. No chyba, ze odpuszczą Suazo a pokuszą sie o Teveza, choć ceny jakie głoszą gazety za tego goscia są odstraszające
Co do Adriano, jesli dojdzie Suazo, to nie widzę sensu go sprzedawać. No chyba, ze ktoś wyłozy jakies 15 baniek, a przeciez to niemozliwe. Za grosze nie ma go co oddawać. Jakas tam szansa na powrot do formy jest, a w wypadku "zaklepania" ataku mocnymi graczami przez naszych (tak juz chyba jest, Crespo, Cruz, Ibra+ew Suazo) i tak powinno byc dobrze. No chyba, ze odpuszczą Suazo a pokuszą sie o Teveza, choć ceny jakie głoszą gazety za tego goscia są odstraszające