Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Orzeu
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: Orzeu »

AC Milan porozumiał się z Cagliari Calcio odnośnie transferu Davida Suazo, ale sam zawodnik nadal nie złożył podpisu na kontrakcie z ekipą z Milanello i może tego nie uczynić. Jak donoszą włoskie media piłkarz i owszem zamierza grywać w Mediolanie, ale w szeregach lokalnego rywala Rossonerich - Interu.

Snajper jest po słowie z zespołem Massimo Morattiego i zamierza go dotrzymać. W piątek 22. czerwca odbędzie się spotkanie między działaczami Cagliari Calcio, AC Milanu i menedżerem zawodnika Giovannim Branchinim. Agent przyleciał specjalnie z Japonii, by wyjaśnić całe zamieszanie.

Jak donosi La Gazzetta dello Sport zawodnik skontaktował się z prezesem Sardyńczyków - Massimo Cellino i jasno dał mu do zrozumienia, że do Milanu nie przejdzie. Jeśli Suazo rzeczywiście podjął taką decyzję, wówczas z jego transferu do zespołu Rossonerich nic nie wyjdzie.

Cagliari raczej nie zgodzi się na podjęcie negocjacji z Interem, z którym popadło w konflikt. Jednak w kontrakcie Honduranina istnieje pewna klauzula. Jeśli zespół wyłoży za snajpera 14 milionów euro, wówczas ten będzie mógł odejść. Cagliari twierdzi, że ta opcja dotyczy tylko klubów spoza Italii, ale menedżer zawodnika ma już na ten temat inne zdanie.
:brawo: :brawo: :brawo: no to mamy jednak szansę na Davidka :)... oby się udało.
Obrazek
Wasiel InterFC

Post autor: Wasiel InterFC »

Działacze Milanu wycofali się jeżeli chodzi o transfer Suazo. Sam zawodnik nie chciał grać dla zespołu z Via Turatti. Wczoraj zadzwonił do prezydenta Cagliari, płacząc prosił o transfer do Interu!!! Mimo, że David jeszcze nie zagrał w Interze, ani oficjalnie nie stał się piłkarzem Niebiesko-Czarnych, jush go polubiłem. Złożył obietnice Morattiemu, słowa dotrzymał. Brawa za to, ze nie zmienił zdania, tylko pokazał, ze w footballu tesh liczy sie honor, nie tylko kasa!!!!!!
Inter per sempre. Inter eterno amore.
Wizard

Post autor: Wizard »

Nim Suazo przed zagraniem 1 meczu w naszych barwach juz ma wielu fanów. Ja za taka decyzje tez go bardzo polubilem. Piekne jest to, ze dal nam powod do wysmiewania z  :milanlol:
Oby jeszcze swoimi bramkami udowodnil, ze zasluguje na gre w tak wielkim klubie jak INTER  :szal:
Orzeu
Kontakt:

:):):):):):) kurde cieszę się jak niewiem, zobaczycie jakie to bedzie dla nas wzmocnienie.

takich zawodników nam trzeba. Czekam z niecierpliwością na prezentację oficjalną i pierwszy mecz Davida w Interze :)
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Mnie Suazo nie przekonuje, ale nie skreślam go, daję mu szanse, niech się chłopak wykaże xD :)

Jak dla mnie jednak powinniśmy coś zrobić z pomocą... i defensywą, na którą jednak nie chciałbym widzieć Chivu, a to z prostego powodu, on jest lewonożny.. i środek ma wyglądać jak... Chivu - Materazzi? Lewa - lewa? .. eee próbowaliśmy tak grać w środku z Mihajloviciem i Materazzim a później z Samuele i Materazzim... i nic z tego dobrego nie wyszło.

i tak jak mówicie... wszyscy tylko nie Camoranesi ... bo to będzie coś w stylu Cesar Apercido... czy jak mu tam było.. ;)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Cesar do był kompletny niewypał  :hahaha:

Suazo mnie chyba przekonał do siebie. NIe jestem jego zwolennikiem, ale Ibry tez nie byłem wiec ... Liczę że pokaże miłośc do klubu podobnie jak to uczynił teraz i będzie godnie reprezentował nasze barwy.

Powodzenia David !!!
RoB

Post autor: RoB »

No i elegancko, Suazo jednak będzie nasz, a Chivu prawdopodobnie pójdzie do Barcelony. Wszystko się tak układa na razie jak powinno. Ciekawe co będzie z Adriano, według mnie najlepiej byłoby go wypożyczyć do Fener. Współwłasność z zagranicznym klubem raczej nie w chodzi w grę.

Ciekawe, że ostatnio coś mało plotek na temat zainteresowania innymi piłkarzami. Zupełnie jak nie w Interze :P
Grzybek

Post autor: Grzybek »

RoB pisze: Ciekawe, że ostatnio coś mało plotek na temat zainteresowania innymi piłkarzami. Zupełnie jak nie w Interze :P
Na transfery.info było ostatnio że jesteśmy zainteresowani Rossim z Manchesteru :)

A co do tematu Suazo, to tez bardzo sie ciesze ze do nas dołączy, zapowiada sie ciekawa walka o miejsce w ataku :)
Smieert

Post autor: Smieert »

Po pierwsze chciałem się z wszystkimi przywitać. PozdRo Interisci  :inter:. A co do mercato również się ciesze że Suazo do nas przyszedł. Bedzie teraz rywalizacja o miejsce w pierwszym składzie i to jest powód do motywacji dla wszystkich napastników. Sądze że R.Mancini znajdzie jeszcze kogoś na obrone. Uważam że Chivu byłby dobrym rozwiązaniem ale chyba nasz zarząd nie jest do niego tak przekonany a za chwile Blaugrana może zwinąć go nam z przed nosa. :( Jeszcze co chodzi o drugą linie Quaresma całkiem mnie nie przekonuje ... wole chyba Jimeneza ale jeden i drugi myślę że się sprawdzi. I ostatnie pare słów. Ja uważam że Adriano powinien dostać ostatnią szanse ... wypożyczenie ... mam nadzieje że odzyska forme i wciąż będzie grał na wysokim poziomie ... czas się obudzić !!!  :szal:
Obrazek
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Coraz ciekawiej robi się na rynku transferowym.Manchester się wzmacnia,Juventus się wzmacnia,Barca się wzmacnia a my czekamy do ostatniej chwili...Niemal jest już pewne,że nasz skład zasili napastnik Cagliari Calcio - David Suazo.Takiego napastnika szukaliśmy i udało się nam go pozyskać.Ale co dalej ? Mówi się o pozyskaniu Antonio Cassano co było by dla mnie totalnym nieporozumieniem :!: Co jak co ale ten Włoch jakoś mnie nie przekonał i nie przekonuje obecnie.Jeżeli mamy się starać o kolejnego napastnika to wolałbym aby Moratti sypnął kasą za Teveza :-D.Cicho zrobiło się wokół pomocników i obrońców,a przynajmniej po jednym na daną pozycje powinniśmy sięgnąć......Mercato dopiero się zaczęło także mam nadzieje,że nie go nie prześpimy :-)
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

No dzisiaj coś ruszyło z miejsca bo mówi sie że chivu jest bliski przejścia Interu. gdyby tak sie stało to problem obrońców mamy juz z głowy bo rumun może grać w środku jak i na lewej obronie. Mówi sie też że deco ma przejść do interu. Napewno było by to załatanie dziury w środku pola. Problemem może być jego wiek bo młody to on nie jest, ale jeszcze sie zobaczy. Gdyby dajmy na to że te dwie transakcje dojdą do skutku ( bo suazo raczej jest juz nasz) to mamy już skład na przyszły sezon. No chyba że opuści nas recoba i adrano to wtedy nasi działacze beda szukali kogoś na ich miejsce. Ale to w tej chwili jest nie ważne.
  MAm pytnko co z tą niespodzianką Morattiego. Czy ja ją przespałem czy jak.Może tą niespodzinką było sprowadzenie Ibry z juve albo powróy Choutosa z Mallorki :D:D:D
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Orzeu
Kontakt:

kiedy ? jaką niespodzianką ? w zeszłym roku ?
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Chodzi chyba o niespodziankę w postaci mega transferu na 100 lecie klubu.
Interfun 3 pisze:   MAm pytnko co z tą niespodzianką Morattiego. Czy ja ją przespałem czy jak.Może tą niespodzinką było sprowadzenie Ibry z juve albo powróy Choutosa z Mallorki :D:D:D
Hmm może i masz rację sezon Choutos'a to mogła być niespodzianka nawet mega  :lol3:. Kto by pomyślał a my nawet żeśmy sie nie zorientowali
Interfun3
Kontakt:

Pierwsze letnie wzmocnienie dokonane. David jest od dziś oficjalnie nasz  :szal:
Obrazek
Atak jest już wzmocniony ale jakby przyszedł tevez to bym sie nie obraził :D
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
dawid_166

Post autor: dawid_166 »

Nie wiecie moĹźe kogo inter ma jeszcze na swoim "celowniku transferowym" :pijaki:
Obrazek
Obrazek

FORZA INTER
Interfun3
Kontakt:

dawid_166 pisze: Nie wiecie moĹźe kogo inter ma jeszcze na swoim "celowniku transferowym" :pijaki:
Wiemy. a ty już chyba nie możesz głupszych postów pisać. Wejdż dajmy na to na fcinter.pl i tam jest tego dużo na innych stronkach też jest. Jeśli znasz dobrze włoski to możesz nawet tutaj sobie poczytać - http://www.calciomercato.com/

Obrazek
Mercyful King

Post autor: Mercyful King »

a pamięta ktos jeszcze o Mascherano?? Owszem, koles moze i gra podobnie do cambiasso, ale moim zdaniem bedzie bardziej przydatny od takiego Teveza. A chivu- jak musi to niech przychodzi, ale wolalbym kogos moze troche gorszego, ale za to mlodszego (tzn do podszkolenia) i tanszego.
Mam tez dziwne przeczucie, ze przyjscie Chivu przyblizy INTER do odejscia Andreolliego, co byloby wielkim bledem (juz jednego Pirlo stracilismy przez podobna glupote).
A wracajac do Teveza-niech przychodzi, ale tylko w momencie gdy za jakas wieksza kase odejdzie Adriano.
Herminator_Romanista

Post autor: Herminator_Romanista »

Osobiście wszystko bym oddał by Chivu poszedł do Hiszpanii a nie do was.
Legione Romanisti Polacchi
Globus

Post autor: Globus »

Herminator_Romanista pisze: Osobiście wszystko bym oddał by Chivu poszedł do Hiszpanii a nie do was.
Jakies kompleksy? czy czysta nienawisc? Ja w tej chwili uwazam ze gosciu jest jak najbardziej potrzebny :P bo moj nr 1 Terry to mało prawdopodobny transfer... cholera wie co bedzie ;)
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
karol

Post autor: karol »

Moim zdaniem Chivu byłby poważnym wzmocnieniem i trzeba w niego zainwestować. Jeżeli nie uda sie z rumuńskim obrońcą to zawsze pozostaje Barzagli z Palermo
Lamatico
Kontakt:

Chivu to może być taki drugi Grosso ... wiec ja podtrzymuję zdanie i jestem przeciwny.

Dzisiaj okazalo sie że Quaresma bedzie grał w Atletico. Szczerze to nie rozumiem takiej decyzji, bo przecież zamienił możliwośc występów w Lidze Mistrzów na chyba Puchar UEFA, dla mnie co najmniej dziwne. 
Orzeu
Kontakt:

MAtico - jeśłi niewiadomo o co chodzi to chodzi o $$
Obrazek
Mercyful King

Ale ludzie-po co nam Quaresma!! Półwysep iberyjski nigdy nie sprawdzał sie w INTERZE (Suarez i Figo to wyjątki potwierdzające regułę), pewien jestem, ze z Quaresmą byloby tak jak kiedys z Conceicao (a jak bylo kazdy wie).
A Chivu jest przereklamowany, jak juz musimy kogos podkupic Romie to naprawde lepiej zawalczyc o Manciniego. A na obronę-wspomniany Barzagli. Choc i tak caly czas jestem za tym, zeby coraz bardziej ogrywac Andreolliego-jak mozemy miec swojego Maldiniego, to czemu nie skorzystac? :D
No i jeszcze tego calego Krychowiaka mozna by kupic-tanio by wyszlo przynajmniej :D
karol

Post autor: karol »

Nie rozumie dlaczego Inter stara sie o Torresa? Mamy dużo napastników. Jeżeli chcą kolejnego to niech wezmą Teveza! Jest tańszy i lepszy moim zdaniem.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Mercyful King pisze:No i jeszcze tego calego Krychowiaka mozna by kupic-tanio by wyszlo przynajmniej :D
Podniecają Cię takie żarty bo mnie nie. Po jakiego wała wymieniać jakiegoś piłkarza który na milion procent nie będzie grać w Interze. Raz zagrał dobry występ bo strzelił zwycięskiego gola to dawaj go do Interu. Kurwa żałosne.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Lolek

Post autor: Lolek »

Dokladnie. Tak samo bylo z Krzynowkiem jak strzelil gola Realowi, a my mielismy lewizne na lewej flance:). W ogole nie podniecajcie sie tak Polska, bo moga jeszcze dostac w dupe. Ja jak bylem ze swoja druzyna na Mistrzostwach Malopolski to tez zaczelismy tak pieknie, bo wygralismy z Wisla Krk 1:0, a potem wszystko w tylek (druzyny takie jak: Gorlice, czy Unia Tarnow). Mam nadzieje, ze oni tak nie skoncza. Chivu przereklamowany? Heh ;p. Jeden z najlepszych obroncow;p. Oprocz Rumuna, kupic jakiegos bardziej ofensywnego rozgrywajacego i skrzydlowego. Ja bym jeszcze sprzedal Adriano i zawalczyl o jakies cacko:p Mam na mysli Torresa albo Teveza:)
Mercyful King

No dobra jak Cię to tak strasznie bulwersuje to nie będę pisał tego typu rzeczy. Ale po co się zaraz tak wkurwiać??
A co do tematu-wiem, że to banał, ale Riquelme byłby niezły (choć wolalbym Mascherano)
Chivu- przereklamowany, jak przyjdzie, to jestem pewien, że się nie sprawdzi (choć wolalbym sie mylic). Tak samo z Torresem
Ostatnio zmieniony 2 lip 2007, 17:01 przez Mercyful King, łącznie zmieniany 1 raz.
Felipe
Kontakt:

Post autor: Felipe »

Zbędny jest nam Torres... Napad na przyszły sezon w pełni wystarczy, co ma sie inaczej do pomocy. Mógłby przyjść Quaresma bądź Aaron Lennon (jebany jest zwinny i kreatywny), co do tego drugiego to raczej nasi działacze nie będą zainteresowani, a szkoda. Frank Lampard nie przedłużył kontraktu więc pewnie jest do wzięcia... Co do obrony to Chivu razem z Materazzi w środku by królowali, świetny duet...
Lamatico
Kontakt:

Felipe pisze: Zbędny jest nam Torres... Napad na przyszły sezon w pełni wystarczy, co ma sie inaczej do pomocy. Mógłby przyjść Quaresma bądź Aaron Lennon (jebany jest zwinny i kreatywny), co do tego drugiego to raczej nasi działacze nie będą zainteresowani, a szkoda. Frank Lampard nie przedłużył kontraktu więc pewnie jest do wzięcia... Co do obrony to Chivu razem z Materazzi w środku by królowali, świetny duet...
Lennon może i dobry ale nie na Serie A. Anglik we Włoszech nie ma racji byty. Prawie wszyscy Brytyjczycy grają na wyspach wiec nierealne. Co do Quaresmy czytaj wyżej bo to chyba już pewne...
jankos

Post autor: jankos »

Ja bym chciał zobaczyć kiedyś w koszulce Interu, Javiera Mascherano. Na jego pozycji jest oczywiście duża konkurencja, ale uważam że taki zawodnik by się przydał, pamiętamy sytuacje z ubiegłego sezonu - kontuzje Vieiry oraz Cambiasso i były tu problemy.

A żeby powiększyć do znacznych już rozmiarów argentyńską kolonię, proponuję odkrycie MŚ - Maxi Rodrigueza, świetny gracz.
ODPOWIEDZ