Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
ForzaeDi

Odp: Mercato

Post autor: ForzaeDi »

Sorki. To mój błąd, gdyż źle napisałem. El_CHINO Dzięki że mnie poprawiłeś. Masz racje. Pozdrowienia.
Daniel90

Post autor: Daniel90 »

bos pisze: Pele jest bodajze pomocnikiem okaze sie jakim bedzie graczem a wiecie z jakiego klubu przyszedl do nas?
Bodajże z Vitorii Guimaraes ale nie jestem pewien :)
Bodzek

Post autor: Bodzek »

I stało się. Recoba nas opuszcza. Wprawdzie jest to tylko wypożyczenie do Torino ale jednak dziwnie będzie go oglądać w innej koszulce niż nasza. Mam nadzieję, że mu się tam powiedzie i nie będą go prześladować kontuzje. Forza El Chino :flaga33:
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Właśnie zakończyło się mercato 2007.Przed jego rozpoczęciem Massimo Moratti ponoć zapowiadał wielki transfer na stulecie Interu.Była mowa o  Messim ,Samuelu Eto'o  oraz o innych wyimaginowanych transakcjach.Mi osobiście marzyły się transfery czterech graczy (po jednym na każdą pozycję):

Gianluca Pagliuca  -transfer za dawne zasługi ,aby GP skończył karieręw Interze.
Cristian Chivu      -bardzo dobry obrońca ,znający Serie A.
Deco  -znakomity rozgrywający, piłkarz w sam raz na triumf w LM.
Klaas Huntelaar  -utalentowany snajper Ajaxu,maszynka do srtzelania bramek.

Jak wiemy z tych 4 transferów wypalił tylko jeden (Chivu).Wielka szkoda ponieważ wobec braku formy Adriano,i dość zaawansowanego wieku Cruza i Crespo transfer Huntelaara byłby jak znalazł.Owszem ,w Interze pojawił się Suazo ,ale wg. mnie lepszym rozwiązaniem byłoby dołożenie kilku mln. euro i sprowadzenie Holendra  :yes2: Bardziej martwi mnie jednak brak w Interze rozgrywającego.Nie rozumiem dlaczego Moratti w drugim mercato z rzędu nie sprowadził kreatywnego ,ofensywnego pomocnika  :/ Ponoć z Barcelony chciał odejść Deco, za około 10 mln. euro mógłby trafić na San Siro Riquelme ,chęć powrotu do Mediolanu wyraził Veron ,w grę wchodził też transfer Diego.Żaden z nich do Interu nie trafił ,pozyskaliśmy za to ...Jimeneza.Jeżeli on ma zapewnić Interowi triumf w LM (a taki jest główny cel Interu) ,to gratuluję Morattiemu optymizmu i ...poczucia humoru.

Z Interu odszedł Pizarro (jeszcze za nim zatęsknimy) i Grosso.Szczególnie ten drugi transfer mnie zaskoczył.Po jednym słabszym sezonie sprzedano FG do Lyonu ,nie dając mu drugiej szansy.Dla porównania:niejaki Adriano szuka formy od (kurde ,nawet już nie pamiętam od kiedy) ,a mimo to IMPERATORE ( :lol: ) zostaje na przyszły sezon.Jeżeli Grosso sam chciał odejść to OK ,ale jeżeli chciał zostać to gdzie tu sprawiedliwość  :?: :!:

Reasumując:mercato w wykonaniu Interu było bardzo kiepskie.Internazionale jest w stanie obronić scudetto ,ale w LM dalej ,niż do ćwierćfinału nie zajdzie...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Szycha

Post autor: Szycha »

Ocenimy mercato po zakończeniu sezonu...
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

co do Huntelaara się zgodzę że jest dobry, ale nie zgodzę się, że był nam potrzebny bardziej niż Suazo, bo jakbyś nie zauważył Inter najbardziej potrzebował właśnie szybkiego napastnika, a nie kolejnej "tyczki" od której odbija się piłka i wpada do bramki.

podsumowując wg mnie:
Suazo - znakomity zakup
Chivu - dobry zakup
Rivas - zapchajdziura
Pele - jak będzie grał tak jak 40 lat temu to nie mam nic przeciwko
Jimenez - narazie się nie sprawdza, i choć na to się nie zanosi to jednak mam andzieję, że jeszcze coś z niego będzie...

Mercato oceniam... średnio. Głównie ze względu na nie zakupienie na 100lecie jakiegoś dobrego rozgrywajacego.
Obrazek
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Suazo-póki co bardzo dobrze mam nadzieje że utrzymam te zdanie do czerwca :D
Chivu-napewno dobry obrońca i mysle że w interze pokaże swoją klase
Jimenez-narazie nic nie pokazał ale bede bronił tego zawodnika bo ma duży talent i jak nie w tym to raczej napewno w następny sezonie będzie ważny zawodnikiem
Pele- nie widziałem go w akcji więc trudno mi go ocenić. Wierząc inny to duży talent więc chyba nie jest źle
Rivas-jedyny moim zdaniem kiepski transfer. Nie dość że blokuje miejsce innym zawodnikom nie z UE to jeszcze nic wielkiego nie pokazał. Ale jest młody więc może sie wyrobi
Mercato oceniam.....poprawnie. Nie było żadnej obiecanej niespodzianki transferowej
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Interfun 3 pisze: Rivas-jedyny moim zdaniem kiepski transfer. Nie dość że blokuje miejsce innym zawodnikom nie z UE to jeszcze nic wielkiego nie pokazał. Ale jest młody więc może sie wyrobi
z całym szacunkiem, ale lepiej zaprezentował się niż Jimenez... przecież w sparingach w defensywie spisywał się ładnie i wg mnie przyda nam się w mniejszym czy większym stopniu i nazywanie go już teraz kiepskim transferem jest nie na miejscu :p
Obrazek
Mirek11

Post autor: Mirek11 »

Quaresma to jest piłkarz. Masz racje przydał by się nam. W meczu Portugalia - Polska robił naszą obrone jak chciał. W sumie to nie pogardził bym gdyby do Interu przyszedł Jakub Błaszczykowski. Wszyscy wiedzą ż przecież Kuba jest jednym z najlepszym Skrzydłowym na świecie. Początek sezonu  w Borusi Dortmund miał może nie udany 2 mecze przegrane i Kuba był jednym z najgorszych piłkarzem na boisku. ale w dwuch ostatnich meczach był no najlepszy. dzieki niemu wygrali z Werderem i z kimś tam. Kuba dostał po tych meczach odpowiednio note 2.5 oraz note 2 i znalazł się w jedenastce kolejki. I to właśnie tego piłkarza wolał bym najbardziej.
Mirek11

Post autor: Mirek11 »

Dodam jeszcze że jest o wiele tańszy od Quaresmy. Potym sezonie Kuba bedzie raczej bedzie wart ok 10 milionów euro.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Mirek11 pisze: W sumie to nie pogardził bym gdyby do Interu przyszedł Jakub Błaszczykowski. Wszyscy wiedzą ż przecież Kuba jest jednym z najlepszym Skrzydłowym na świecie.
Przy całym szacunku dla umiejętności Błaszczykowskiego ,ale w ostrej lidze włoskiej mógłby sobie nie poradzić.Widziałem pierwszą połowę meczu Borussi z Werderem i Kuba rzeczywiście szalał na prawej flance.Przyznać jednak trzeba ,że miał mnóstwo miejsca.We Włoszech (znając dyscyplinę taktyczną klubów z Italii) już tak by nie hasał.To piłkarz bardziej na ligę hiszpańską.
Mirek11 pisze: Potym sezonie Kuba bedzie raczej bedzie wart ok 10 milionów euro.
Śmiem stwierdzić ,że nawet przy znakomitej grze jego wartość oscylować będzie w granicach 7 mln euro.

Nie jestem tu moderatorem ,ale mógłbyś w razie potrzeby używać opcji "Modyfikuj" ,aby nie pisać posta pod postem.  :yes2:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
andyvdm

Post autor: andyvdm »

Bardzo chętnie widziałbym Kubę jako nastepce Figo.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Luis Figo jest juz dosc wiekowym piłarzem ma zdaje sie 35 lat a wciąz w Interze nie ma zawodnika który mogłby go zastąpić. jest co prawda Jimenez ale poki co to nic wielkiego nie pokazał. ja myslałem o Quaresmie albo Błaszczykowskim. Co Wy na to??
ForzaeDi

Błaszczykowski.......???? Nigdy w życiu, to nie jest piłkarz na taki klub jak Inter.
Quaresma...???? - mógł by i być, ale wolałbym żeby przyszedł inny piłkarz do Interu na miejsce Figo
Moje typy to:
1. Messi
2. C. Ronaldo

Ale tak po zatym to Luis gra w Interze, i nieźle mu sie powodzi.  :szal:
Orzeu
Kontakt:

2. C. Ronaldo
C.Ronaldo - 4-krotnie droższy od Quaresmy, a wcale nie lepszy...
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

Forza_eDi pisze: 1. Messi
2. C. Ronaldo
Ani Barcelona, ani MU nie sprzedadza tych piłkarzy...
ForzaeDi

Ani Barcelona, ani MU nie sprzedadza tych piłkarzy... 

:yes2: :yes2: :yes2:

Zawsze można spróbować ich kupić ...

Ale to są tylko moje typy piłkarzy, których JA ( podkreślam JA bym kupił )
Ale i tak Inter kupi takich piłkarzy, jakich im pasuje, a nie mi czy komuś innemu ... Pozdrawiam  :szal:
bos

Post autor: bos »

Spróbowadź nie zaszkodzi ale wątpie żeby Barca i ManU ich oddali.
Paliuka

Post autor: Paliuka »

Może by się akurat udało któregoś ściągnąć. Pamietacie transfer Ronaldo. Był wtedy najlepszym piłkarzem świata strzelił w lidze ponad 30 bramek i grał w klubie który sie wydawał duzo lepszy niż inter i nikt nie wyobrażał sobie jego odejscia a mimo to Moratti go sprowadzil. Fajna by była taka powtórka transferowa tyle ze z Messim
Pazzesco

Post autor: Pazzesco »

Moratti powinien ściągnąć jakiegoś defensyfnego pomocnika np.Sissoko z Liverpoolu.
Po tym sezonie Figo ma odejść z Interu więc niebędziemy mieli prawo skrzydłowego,w zimowym okienku transferowym Morati powinien ściągnąć z FC Porto R.Quaresme żeby mógł sie zaklimatyzować i żeby w następnym sezonie mógł grać ta jak w FC Porto w którym gra wyśmienicie i wraz z Ibrą tworzyli by w klubie duet Techników bo jak narazie jest tylko jeden(Ibra)
Obrazek
ferii

Post autor: ferii »

moim marzeniem by było żeby ściągną Quaresme,Narsi'ego i Sissoko :D no i może lamparda  :D
choć i tak dla mnie nejlepszy by byl Messi ale to jest mało realne :D
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Potrzeba nam ofensywnego pomocnika, kogos kto by robil gre np. Nasri, Hleb.
Poza tym dobrze by bylo tez jakiegos defensywnego, bo Vieira caly czas kontuzje....
FORZA INTER!!!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
Colo

Post autor: Colo »

Arsenal raczej Hleba nie sprzeda tak tanio albo wogóle go nie sprzedadzą ale można próbować.
Obrazek
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

a ja bym z chęcią zobaczył w Interze Meneza z monaco. mysle że byłoby ciekawie
Inter fan

Post autor: Inter fan »

No cóż,przeanalizujmy skład interu i znajdźmy słabe punkty,myślę że Inter ma w miare wyrównany skład,troche brakuje mi Patricka Vieiry ale mam nadzieje że szybko wróci do składu,po za tym przydałby się jakiś dobry skrzydłowy,choć obecni skrzydłowi to też solidni piłkarze
Nunes

Post autor: Nunes »

A ja bym próbował sprowadzić Rafaela van der Vaarta... On naprawdę jest warty sporych pieniędzy. Albo Ricardo Quaresmę. Też jest dobry...
biniurts

Post autor: biniurts »

a ja bardzo chetnie widzialbym w naszym skladzie Romusia (Juan Roman Riquelme) on by sie na srodek pomocy przydal. :szal:
glinek

Post autor: glinek »

Ja chciałbym aby do Interu przeszedł ktoś młody taki jak Nasri. Tego chłopaka z przyjemnością oglądałbym w koszulce Nerazzurrich. Chociaż też mógłby to być inny piłkarz, np Riquelme czy Quaresma tak jak ktoś pisał prędzej.
Forza Inter!!!
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
syn

Post autor: syn »

Inter  potrzebuje zmian w pomocy. Fajnie, że przyszli Jimenez i Pele, ale brakuje jeszcze kogoś kto nieco odmłodzi i znacząco wzmocni pomoc. Ciekawe, czy przyjdzie Mancini, bardzo bym tego chciał
dani7

Post autor: dani7 »

Ja widziałbym takich piłkarzy w Interze:,Riccardo Montolivo,,Ricardo quaresma,Mathieu Flamini . Nie wszystkich naraz  Flamini a w lecie moze jeszcze quaresma . Pilkarzy tego typu nam potrzeba noi moze jeszcze montolivo
Ostatnio zmieniony 6 gru 2007, 15:32 przez dani7, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ