Dlaczego nienawidzicie Juventusu?

Rozmowy o kibicach Interu...
Reg

Dlaczego nienawidzicie Juventusu?

Post autor: Reg »

Tak sobie czytam to forum i widzę pełno wypowiedzi typu "Jude" , "Juve to szmaty", "nie nawidze Juve" etc, etc.
Skąd w Was tyle nienawiści, skoro nawet nie mieszkacie we Włoszech a jako Polacy nigdy nie zrozumiemy miejscowej specyfiki? Powiecie, że Inter i Juventus to odwieczni rywale, ok, ale raczej ciężko to uznać za powód takiej nienawiści.
Jestem kibicem Juventusu, Juventus to mój ulubiony klub odkąd interesuję się piłką nożną, ale to mi wcale nie przeszkadza lubić Inter, Lazio czy Rome, po prostu kocham włoski futbol, i nie uważam by sympatyzowanie z danym klubem wymuszało na mnie nienawiść do innego. Można krytykować, można nawet sobie drwić byle na poziomie, ale po co to chamstwo?
Obrazek
Ljarro

Odp: Dlaczego nienawidzicie Juventusu?

Post autor: Ljarro »

Otoz apogeum tego konfliktu nastapilo rok temu - kibice juventusu dali sie zmanipulowac swiergotowi i jego smiesznym tekstom i uwierzyli, ze za calciopoli winny jest Inter  :lol: Niedlugo potem nastapil zmasowany atak na forum, w komentarzach do newsow. Nie dziwie sie ze kibice w wieku 10-15 lat odpowiedzieli tym samym.

PS
Jest jeden tekst "juventus to szmaty", w dodatku chyba skasowany i zacytowany tylko przez kogos po to, zeby dac autorowi tamtego tekstu bana.
Co do jude to i tak jest juz tego mniej niz kiedys
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

To samo pytanie można zadać kibicom J. zatytułowane: "Skąd w Was tyle nienawiści do Interu?" To działa w obie strony nikt nie jest święty... i tyle. Poza tym... ile razy wchodziłem na fcinter.pl i w shoucie jakiś małolat mieniący się kibicem Juve zwyzywał Inter, nasz portal... i nasza nienawiść to odp. na tych ludzi z inteligencją meduzy wchodzących do nas piszących a raczej... bluzgających nas. Wyzywających wszystko co nawet z nami związane i ja się nie dziwie osobiście tym Interowcom, którzy wygłaszają swą nienawiść do Juve, ba mało tego... jestem jednym z nich, szanuję tych, którzy umieją w normalny sposób coś napisać, ale dla tych pajaców, których multum na pilka.pl itd... zero szacunku!

Ale i tak żaden z Was nie dorówna 'nerwowemu' ze strony Milanu, bo jego to najchętniej byśmy zlinczowali ;)
Ostatnio zmieniony 26 paź 2007, 16:03 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
szuli

Post autor: szuli »

ja nigdy nie byłem agresywny wobec innych klubów ale ostatnio zaczynam sie juz wkurzać - zostałem do tego porpostu dopprowadzony przez kibiców juve i milanu  :-x

spotykam sie ze złośliwymi komentarzami na innych forach - np. na forum managera którego mam w sygnaturce
prowadziłem też niejednokrotnie rozmowy osobiste z kibicami innych i zawsze to co usłyszałem to:
"inter psuje zawodników", "to smieszny klubik", "ustawili calciolipoli bo nic nie umieli wygrac od 10ciu lat", "prezes debil", "cioty", itd.... wiadomo - ja rozumiem ze nielubia interu ale szacunek dla jednego z najwiekrzych rywali sie nalezy, tymbardziej ze milan w normalny sposob z nami wygrac nie umie juz od dluzszego czasu a kibice juventusu wszystko zwalaja na to ze ich ukarali
robili przekręty to ich ukarali

pytasz rowniez o to ze MY wrzucamy, tak niektorzy to robią - ale jak ja odwiedziłem pare for to tam agresja wobec nas jest nieporównywalnie wiekrza

pozdrawiam normalnych kibiców - pośród nich można zaliczyć też ciebie REG, bo to co wypowiedziałeś jest mi bliskie. ;-)
:inter:
Obrazek

Obrazek
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Ja kiedyś po prostu nie lubiłem Juventusu. Bo byli wrogami Interu. Ale nie można tego było nazwać nienawiścią. Wszystko się zmieniło po Calciopoli. kibice Juventusu zostali przekonani, że ich klub jest niewinny. Że wyroki sądu są nieprawdziwe. Osobiście nie kumam o co im biega. Jak oni mogą mówić, że sąd się pomylił, a wyrok był tylko wymierzonym w nich ciosem. przecież to bez sensu. I kiedy Inter otrzymał nieuczciwie zdobyte przez nich Scudetto to zaczęli nas nazywać złodziejami. Z jakiej racji, się pytam. Przecież to oni ukradli Scudetto, oszukując. Ale według nich i działaczy to wszystko spisek Interu. I od tego momentu nie cierpię Juventusu, działa mi po prostu na nerwy. Ale to wcale nie oznacza, że ich obrażam.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Ocheck

Post autor: Ocheck »

Miras hehe dokladnie nerwowego nic nie przebije.......

Co do nienawisci na Linii Inter-Juventus, coz owszem nie znane nam kibicom w Polsce sa bliższe relacje zachodzące we Włoszech....opieramy je jedynie na prasowych i medialnych doniesieniach. Nie zmienia to jednak faktu ze jakies pojecie o tym mamy. Nienawiść to tutaj właściwe słowo - nie będziemy bierni jesli ktoś jedzie nas jak szmaty i ubliża ukochanej drużynie. Cała nagonka zaczeła się od Was kibiców Juve którzy nie potrafili znieść faktu niezamieszania Interu w afery i całą wine zwalili na drużynę Morattiego. Może warto było skulić ogon pod siebie i przemilczeć pewne sprawy - widocznie nie potraficie honorowo zejść ze sceny i przyznać się do błędu. Lepiej szukać skazy u innych a szczególnie w Interze niż u siebie. Taka według mnie jest geneza tejże nienawiści. Nienawiść będzie myśle też że jej apogeum nastąpi podczas bezpośredniego starcia obu zespołów. Juve przykłada niesamowitą wage do tego spotkania - mam jednak wrażenie że dla Interu jest to po prostu kolejny mecz  - dla Juve coś szczególnego - zemsta - tylko kurwa mać za co - my kupowaliśmy mecze, my was zdegradowaliśmy - my nie chcieliśmy waszego tytułu  - federacja przyznala je Interowi pod naciskiem Uefa - ale co tam przecież my to ukradliśmy dlatego trzeba nasz jechać jak kurwy i poniżać wszędzie....Masz tu swoje przyczyny nienawiści.
Kiedy otworzy się drzwi percepcji swiat jawi się nowymi barwami - Tymi drzwiami chcę byc - Jim Morrison
[center]Obrazek

[center]
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

czytalem ostatnio focus'a i takie oto porownanie nasunelo mi sie odrazu po przeczytaniu tych waszych postow: w Korei Pln. panuje zamordzie,ludzie wierza w kazda glupote. sa do tego stopnia zamotani,ze umieraja za ten rezim bedac nieswiadomymi obledu jaki sie odgrywa. czy mamy prawo powiedziec ze ich nienawidzimy?skoro dla nich jestesmy symbolem krwiozerczego kapitalizmu,o ktorym tyle wiadomo, ze jest zly i trzeba go zdeptac..

kibicom Juve tez ktos naopowiadal bajek,wiec tak samo jak koreanczykow z polnocy,MUSI nam byc zal kibicow Juve.ja nie myle tego z nienawiscia.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

a MOIM ZDANIEM:

nienawidze juve bo nie nawidze,taki juz mam swiatopoglad, tak samo nie lubie milanistow, czy romanistow lub szwabow, znam pare osob za juve ktore tepie a one mnie, a skad sie to wzielo?nie wiem? moze  poprostu odwieczny rywal, poglady itd. poza tym agresja rodzi agresje:P ...trudno powiedziec... Wy nas tez nie lubicie wiec nie zgrywajcie swietych, a w ostatnich latach przy calciopoli bylo to bardzo dobrze zauwazyc, zdegradowano was za kare, to teraz probujecie sie mscic, tekstakmi typu, a bo nie ma juve w 1 lidze, a bo milan mial minusowe punkty dlatego Inter zdobyl Scudetto... tylko przypomne wam ze w bezposrednich konfrontacjach Inter 2 krotnie pokonal milan, z palermo tak samo , raz rome,drugi mecz-porazka w sumie opozniajaca wreczenie Mistrzostwa!

a pzoa tym po co nam zadajesz takie pytania? a nie swoim??

rownie dobrze moge spytac czemu Legia nie lubi sie z Lechem, lub Roma z Lazio?

poza tym proponuje najpierw popytac swoich kolegów z forum dlaczego wy nas tak nie lubicie a potem zadawac pytania nam Interzystom.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2007, 17:59 przez Messie, łącznie zmieniany 1 raz.
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Ja nienawidze Juventusu, bo kocham INTER!!!!! A to raczej idzie z soba w parze;];]

POZDRO FANATYCY INTERU!!!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

To może ja nie będe sie na ten temat wypowiadał za bardzo bo kto był na zjeździe ten wie jaki był mój ulubiony tekst:) Nienawidze ich i tyle, a powodów jest wiele np. za to że oszukiwali, za to że na nas spadła wina za Calciopoli, za to że kibice Juve uważają nas za złodzieji ( dlatego kiedyś miałem status..." Juventus? Paradoks Piłkarski, Mówią O Kimś Złodzieje A Sami Kradli..." To jest tylko część tego dlaczego ich "kocham" większą reszte stanowią kibice F.C. Travian no i oczywiście tradycja nienawiści:)

P.S. Może tego nie rozumiesz ale chociaż jestem z Polski nie z Italii to moje serce jest Biało- Czerwono- Czarno- Niebieskie I TYLE! FANATICI DALLA POLONIA
Ostatnio zmieniony 26 paź 2007, 18:31 przez BoDzIo, łącznie zmieniany 1 raz.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
Slepy

Post autor: Slepy »

A ja podzielam zdanie Ljarro, najwazniejszym momentem byla afera calciopoli, i rzeszenie przez swiergota jego durnych teorii, w ktore zresztą ślepo zappatrzeni byli fani Juve. Część z nich po tak długim czasie zdązyla się uspokoić i po prostu ogarnąć, jednak ciągle do większości prawda i rzeczywistosc nie dociera. Najlepszymi dla mnie momentami byly napisanie oficjalnej deklaracji z fan clubu Juve przeciwko Interowi (czytaliscie to kuva? :hahaha:) oraz tworzenie anty-Interowskiej koalicji z Milanistami :D

A złość Juventinich musi odbijać się na relacjjach ogólnych, bo jeszcze kilka lat temu Juve bylo naszym zwyklym rywalem, coś pokroju Romy czy Fiorentiny, dzis wyrósł na wroga praktycznie równemu Milanowi. A szkoda, bo zdrowa rywalizacja jest najpiękniejsza, choć z drugiej strony..czy teraz nie jest ciekawiej?

Co do nerwowego.. gość jest usosobieniem głupoty nawet dla niektórych Milanistów, więc o czym my w ogole probujemy rozmawiac?
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Dlaczego nienawidzę Juventusu :?: Długo by wymieniać...  :P

Jak przez mgłę pamietam utracone scudetto w 1998 roku ,które (jak mniemam) zostało zdobyte przez Juventus nieuczciwie.Już wtedy znienawidziłem ten klub.Przez lata "Stara dama" grała z pomocą arbitrów co widziały całe Włochy ,poza kibicami Juventusu.Gdy prawda wyszła na jaw zadufani w sobie i przekonani o swojej (i swojego klubu) wielkości fani Juventusu nie potrafili (nie chcieli :?: ) przyjąć jej do wiadomości.A zwalanie winy na Inter to już istny kabaret  :lol2:

Zresztą afery to specjaność Juventusu ,bo poza "calciopoli" głośno było o szprycowaniu zawodników Juventusu niedozwolonymi środkami.Reasumując:Juventus Turyn od zawsze był ,jest i będzie dla mnie klubem zakłamanym ,fałszywym i nieuczciwym.Stąd ta nienawiść.
Krwawy_eM pisze: Ale i tak żaden z Was nie dorówna 'nerwowemu' ze strony Milanu, bo jego to najchętniej byśmy zlinczowali ;)
Hmm...Nie wchodzę na strony Milanu...Kto to jest ten "nerwowy" i co on takiego robi ,że jest kandydatem do zlinczowania :?:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Slepy

O kurde, nie znasz nerwowego? Gosc byl nawet bohaterem jednego z najlepszych newsów w historii tej strony, a historia przeciez bogata. Więc polecam poczytać co jakiś czas strone www.acmilan.com.pl , taki darmowy kabaret;)
Messie
Kontakt:

Post autor: Messie »

oj 98 tez niezapomne !! akto nie wie oco chodzi to przypomne ! ewidentny nie podytktowany karny na ronaldo
pozbawiajacy nas Scudetto ! http://pl.youtube.com/watch?v=n-XwKI1G8lk

:juvelol:
a to tak dla chlopakow ktorzy tak samo jak ja nie lubia juve http://www.antijuve.com/img/vomitero.jpg

a nie wiem czy niektorzy pameitaja wypowiedz Zidane:P jak przyznal sie ze lekarze juve dawali im jakies anaboliki na wzmocnienie organizmu czy cos

lub wypowiedz  chyba Peppino Prisco""Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" " - cala prawda o juve !! swiete slowa! szkoda ze dopiero w ostatnich latach wzieli sie za ten klub!! bo przekretow na pewno bylo wiele wiecej niz teraz!!

i nie dziwie sie ze w samym Turynie jest wiecej kibicow Torino niz juventusu!
Ostatnio zmieniony 26 paź 2007, 18:54 przez Messie, łącznie zmieniany 1 raz.
!! FANATICI DALLA POLONIA !! Non Mollare Mai !!
RoB

Post autor: RoB »

Wydaje mi się, że trzeba rozdzieli niechęć/nienawiść do klubu Juventus, a to same uczucia do polskich fanów tegoż klubu.  Jak widać po wpisać w tym temacie w większości  przypadków mamy do czynienia z tym drugim zjawiskiem. Najczęściej jest to spowodowane zeszłoroczną aferą calciopoli i zawalaniem winy za wszystkie grzechy świata na Inter. W sumie jest to dość zrozumiała reakcja fanów Juve. No jak to może tak być, że przez tyle lat kibicowałem nieuczciwemu klubowi? To nie możliwe, na pewno ktoś nas wrobił… Jeśli chodzi o niechęć do klubu Juventus to w moim przypadku była on zawsze większa niż chociażby do Milanu. Dla mnie to był taki klub bez duszy, bez kibiców na stadionie, ze smutnymi barwami ze smutnego miasta. Do tego, co chwila jakaś afera, jak nie dopingowa to calciopoli. Natomiast mój stosunek do polskich fanów Juve chyba nie był inny niż do milanistów czy sympatyków innych włoskich klubów w Polsce. Oczywiście zmieniło się to zeszłego lata, ale jak już wspomniałem, w pewnym sensie rozumiem to ich uniewinnianie się koszem Interu.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2007, 18:52 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

slepy_fan pisze: O kurde, nie znasz nerwowego? Gosc byl nawet bohaterem jednego z najlepszych newsów w historii tej strony, a historia przeciez bogata. Więc polecam poczytać co jakiś czas strone www.acmilan.com.pl , taki darmowy kabaret;)
Heh może tam kiedyś zajrzę ,mimo że darmowy kabaret mam i tak zagwarantowany.Wystarczy tylko włączyć TV i posłuchać naszych polityków :/
Messie pisze: oj 98 tez niezapomne !! akto nie wie oco chodzi to przypomne ! ewidentny nie podytktowany karny na ronaldo
pozbawiajacy nas Scudetto ! http://pl.youtube.com/watch?v=n-XwKI1G8lk
Dokładnie o to mi chodziło...A tak na marginesie:Reg -jak myślisz:ten mecz był ustawiony ,czy to po prostu błąd arbitra :?:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

ja nie nienawidze Juventusu. ja przestalem lubic jego kibiców rok temu kiedy to po aferze calcioppoli zwalili wszystko na Inter. potem zaczeli wyzywac Inter od złodzieji!!
Bart

Post autor: Bart »

Mnie szczerze mówiąc Juventus wisi. Oczywiście, cieszą mnie jakieś ich większe czy mniejsze niepowodzenia, ale nie jest to ta sama niechęć co do Milanu. Natomiast jestem na tyle pokojowym człowiekiem, że nie ma kogoś lub czegoś czego bym nienawidził. :wink: Irytują mnie tylko juventini - popieprzyło im się w głowach od czasu calciopoli, myślą że są największymi wykrywaczami spisków i tajnych układów. Ja proponuję wstąpienie do PiSu.
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Nie ukrywam że nienawidze tak samo juve jak i milanu. Najbardziej wku*** znaczy denrewują mnie kibice tych pierwszych. Przez tyle lat pomagali im sedziowie ale oni uważali że juve jest wielkie i tyle. A gdy przyszła kara to oskarżyli nas, bo oni oczywiście niewinni. 12latkowie naczytają się tych bredni na forach a potem przychodzą tu i krzyczą juve-Pany, inter-H***. I jak tu takich lubić. ???
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
Reg

Tak, tak, Juventini są ciemni, dają się mamić "propagandzie", są jak bydło bo "zwalają wszystko na Inter". Dlaczego postrzegacie Juventus poprzez pryzmat jakiś dzieci neo? Debile są obu stronach. W PODOBNYCH PROPORCJACH. Tym, którzy traktują kibiców juve jako stado dzieci wojny proponuje odwiedzić to forum http://www.solojuve.com/forum/. Cóż, tam za napisanie "Inter to szmaty" tudzież innej wyszukanej wrzuty z miejsca dostaje się bana lub w najłagodniejszym przypadku ostrzeżenie. Może tutaj również warto wprowadzić podobne zasady? Szacunek panowie, szacunek... Nie chcecie być atakowani przez resztę Serie A to zacznijcie od siebie, bo zaprawdę powiadam Wam nikt nie jest święty, nawet Inter "najczystsza dziewica Serie A" Mediolan ;)

Co do Calciopoli. Nigdy nie kwestionowałem winy Juve, ale nigdy też nie wierzyłem i nie uwierzę, że Scudetto z sezonów 2004/2005 i 2005/2006 zawdzięczamy wyłącznie sędziom. Przepraszam bardzo, ale mecze oglądałem i nie dam sobie wmówić, że Juventus m. in. nie rozgromiłby Romy w Rzymie 4:1 bez pomocy sędziów. A już szczytem bezczelności jest kwestionowanie mistrzostw z lat wcześniejszych. Tak, tak zespół, który przez cztery lata z rzędu nie schodził poniżej półfinału Ligii Mistrzów, praktycznie dzielił i rządził w Europie w drugiej połowie lat 90', bez pomocy sędziów nigdy by nie wywalczył w tymczasie mistrzostwa Italii... Żartujmy sobie dalej. Niestety pie*przone Calciopoli narobiło tyle smrodu, że teraz byle dziecię neo może rzucać na prawo i lewo bezpodstawne oskarżenia.
Chcecie by Was szanowano to sami szanujcie innych.
Obrazek
Interfun3
Kontakt:

Post autor: Interfun3 »

Reg pisze: Dlaczego postrzegacie Juventus poprzez pryzmat jakiś dzieci neo?
bo w większość tacy nas tu odwiedzają
Reg pisze: Przepraszam bardzo, ale mecze oglądałem i nie dam sobie wmówić, że Juventus m. in. nie rozgromiłby Romy w Rzymie 4:1 bez pomocy sędziów.
równie dobrze moge ci przypomnieć mecz juve-udine gdzie wygraliście 1:0 ale to co robił sedzie to było kary godne. Gol dla was do wielki świąteczny prezent od sędziego, potem nie uznany gol udine ( w 100%  prawidłowy) i jeszcze kilka innych sytuacji na waszą korzyść
,,Mam serce w czarno-niebieskich barwach i nigdy nie będę przyjacielem ani Milanu ani Juventusu''- Javier Zanetti

Obrazek
miniu86

Post autor: miniu86 »

To mam we krwi jak pokochałem INTER to równocześnie znienawidziłem Juve i nigdy nie wiedziałem dlaczego, ale afera korupcyjna mi to wyjaśniła i wszystko ułatwiła. Nienawidze ich bardziej niż Milanu. Wierzę że w zbliżającym się meczu pokonamy ich i rozwiejemy wątpliwosci jeszcze nieprzekonanych kto jest najlepszy.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
RoB

, praktycznie dzielił i rządził w Europie w drugiej połowie lat 90',
Mógłbyś rozwinąć ten wątek, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Dla ciebie dochodzenie do półfinału jest  dzieleniem i rządzeniem”?  :lol:
Co do Calciopoli. Nigdy nie kwestionowałem winy Juve, ale nigdy też nie wierzyłem i nie uwierzę, że Scudetto z sezonów 2004/2005 i 2005/2006 zawdzięczamy wyłącznie sędziom.
A kto mówi , że tylko wyłącznie dzięki sędziom Juventus wygrywał? Oczywiste, że tak nie było. Niemniej jednak dla mnie nawet jeden lewy mecz równa się z odebraniem trofeów.
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 00:38 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
Reg

Mógłbyś rozwinąć ten wątek, bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Dla ciebie dochodzenie do półfinału jest  dzieleniem i rządzeniem”?

Może fakt, że od roku 96 Juventus co rok dochodził do finału Ligii Mistrzów wygrywając raz, a w 99 mało co nie wyeliminował w półfinale przyszłego triumfatora ManU? Ja nic nie mówię, ale w tymczasie Inter brylował w zajebiście prestiżowym Pucharze Uefa ;]
równie dobrze moge ci przypomnieć mecz juve-udine gdzie wygraliście 1:0 ale to co robił sedzie to było kary godne. Gol dla was do wielki świąteczny prezent od sędziego, potem nie uznany gol udine ( w 100%  prawidłowy) i jeszcze kilka innych sytuacji na waszą korzyść
No i widzisz, takie gadanie większego sensu nie ma, ja nigdy nie negowałem oszustw calciopoli, ale też nikt mi nie udowodni, że Juve bez pomocy sędziów nie zdobyloby tych mistrzostw.
Obrazek
klusek

Post autor: klusek »

Reg pisze: Tak, tak, Juventini są ciemni, dają się mamić "propagandzie", są jak bydło bo "zwalają wszystko na Inter". Dlaczego postrzegacie Juventus poprzez pryzmat jakiś dzieci neo?
Uwierz mi, jeżeli mówimy o zwalaniu winy na Inter, to nie dzieci neo wiodą prym.
Reg pisze: Debile są obu stronach. W PODOBNYCH PROPORCJACH.
A tutaj masz rację.
IRT

Post autor: IRT »

Odpowiadając na pytanie w temacie... Kto powiedział, że ja nienawidze Juve? Niektórzy kibice Juventusu nam zazdroszczą i najeżdżają na Inter. I dalej "my" odpowiadamy "Juventusowi" i tak wygląda ta wielka "wojna". Ja szanuje Juve, natomiast niektórych ich kibiców nie. Najlepiej niech przestaną się ci wielcy kibice odzywać i będzie spokój. Co prawda, nie przepadam za Juve i to mało powiedziane, ale to właśnie wina ich kibiców.
IRT. :]
Forza Inter!
cooba

Post autor: cooba »

Czemu nienawidzę juventusu? Proste. Bo UKRADLI Interowi przynajmniej 3 mistrzostwa, są ulubieńcami sędziów i zawsze łagodnie są traktowani przez Lega Calcio. I tutaj mały paradoks: przyjaźnię się z 2 kibicami juventusu, ale mamy jedną zasadę - o piłce nie rozmawiamy.  :juvelol:
Ostatnio zmieniony 27 paź 2007, 11:07 przez cooba, łącznie zmieniany 1 raz.
INTER PER SEMPRE! FORZA INTER!!!
RoB

Może fakt, że od roku 96 Juventus co rok dochodził do finału Ligii Mistrzów wygrywając raz, a w 99 mało co nie wyeliminował w półfinale przyszłego triumfatora ManU?
Nie wiem jak ty, ale ja zawsze myślałem, że „dzielenie i rządzenie” polega na wygrywaniu, a nie na przegrywaniu...
Ja nic nie mówię, ale w tymczasie Inter brylował w zajebiście prestiżowym Pucharze Uefa
No nie mówisz, tyle piszesz. Poza tym jaki to ma związek z tematem? 
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Niestety pie*przone Calciopoli narobiło tyle smrodu, że teraz byle dziecię neo może rzucać na prawo i lewo bezpodstawne oskarżenia.
A co nazywasz bezpodstawnym oskarżeniem...? Bo jakby nie było KAŻDE oskarżenie o calciopoli dotyczące Juventusu było prawdziwe.. oczywiście fani Juve, aby umniejszyć winę Juventusu zmieniali słowo, które miały ten sam sens... Wyście mówili, że kontaktowaliście się z sędziami, myśmy mówili, że ustawialiście wynik [My* NIE dzieci neo jak to określiłeś]... nazywaliśmy po prostu rzeczy po imieniu, mieliśmy ku temu powody [mecz Juve z Interem i słynny niepodyktowany karny na Ronaldo, mecz Interu z Juve w Coppa Italia, kiedy to nijaki sędzia Pellegrini narobił Wam tylu prezentów, że aż Lega Calcio zawiesiła go na jakiś czas]. Co do dzieci Neo... w Interze dzieci Neo nie rzucają na Juve, bo nie mają zielonego pojęcia o co wszystko w tym chodzi, owszem oni u nas występują, wystarczy spojrzeć czasami na shoutboxa i popatrzeć kogo by to nie kupili do Interu i non stop jedna i ta sama przyśpiewka, czasami napiszą coś durnego na Juve, a jak się spytasz 'CZEMU TAK TWIERDZI' to Ci odpowie, że idzie za głosem ludu, bo sam nie wie czemu nie lubi Juve. To samo u Was, spytasz się takiego fagasa dlaczego nie lubi Interu, to Ci odpowiem, że Inter ukradł Wam mistrzostwo [ja się śmiem spytać kiedy?!] , lub odpowie,  że idzie za głosem ludu. Jak napisałeś tutaj proporcje są pół na pół.

I ta Wasza pewność siebie... dzisiaj wchodzę na pilka.pl i tam artykuł nt. tego, że Inter od dawna nie przegrał na wyjeździe i znów jakaś Wasza lama (sorry lamatico, że wykorzystałem Twoją maskotkę do tych grzesznych celów tutaj :P :*) mówi, że Inter przegra 4 listopada... Wy macie jakieś magiczne kule, które Wam tak mówię? To radze je zmienić, bo to jakiś szajs :P ;) Szczerze Ci powiem... jakieś 10 lat temu, kiedy nie miałem Internetu nawet lubiłem Juve.. czemu? Bo to włoski klub itd. itd. Kiedy natomiast dorwałem to diabelskie narzędzie, zobaczyłem, że nie mam zbytnio powodów by polubić Juve dalej, skoro kibice Juve nie pałają miłością do Interu [wtedy nie wiedziałem zbytnio czemu...] Tak jak powiedział to kiedyś Stanisław Lem: "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu debili, dopóki nie zacząłem korzystać z Internetu."
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Slepy

Reg pisze: Dlaczego postrzegacie Juventus poprzez pryzmat jakiś dzieci neo?
Ale dzieci neo (notabene widziane wszędzie) są tylko małym pierwiastkiem w tej sprawie, posłuchaj takiego juvelucka czy swiergota, żal czytać i patrzeć.

I ja nie mówie, ze nie ma normalnych ludzi kibicujących Juventusowi, bo czytając forum juvepoland, mozna spotkac ludzi zupelnie normalnych, chociazby Venomik, jednak najgorsze jest to, ze to najstarsi i (jak mogłoby sie wydawać?) najbardziej obiektywnie podchodzący do sprawy użytkownicy są najbardziej zapatrzeni w czystość Starej Damy. 
Zablokowany