Julio Ricardo Cruz
-
- Kontakt:
Julio Ricardo Cruz
Az sie prosilo o zalozenie tematu o aktualnie najlepszym napastniku Interu jak i calej Europy czyli Julio R. Cruzie. Cruz przyszedl do Interu w 2003 roku z innego wloskiego klubu a mianowicie Bologni. I od tamtego czasu stal sie prawdziwym jockerem w druzynie z Mediolanu. Juz niejednokrotnie pokazal to ze mimo ze przewaznie pelni role rezerwowego to kilkakrotnie ratowal swoja druzyne. A ten sezon zaczal bardzo dobrze w LM zdobyl jak do tej pory 3 bramki ostatnio uratowal Interowi 3 punkty w meczu z Parma strzelajac gola w 90 minucie. A teraz zostal wybrany najlepszym napsatnikiem w Europie, wyprzedzil takie gwiazdy Drogbe czy Eto'o. A bramki strzela srednio co 72 minuty... Nie pozostaje nic innego jak zyczyc temu pilkarzowi aby utrzymal swoja wysoka forme przez jak najdluzszy czas... Chyle czola przed tym jakze swietnym pilkarzem jakim jest Julio Ricardo Cruz... !!
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
- Kontakt:
Odp: Julio Ricardo Cruz
Pochawly skierowane w kierunku Cruza nie maja konca Dobrze ze zagra z Palermo od pierwszej minuty,chociaz sam nie wiem czy nie wpuscic go z lawki..wkoncu to najlepszy joker w europie ;]
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
Prawdziwy rezerwowy nikt w Europie niema takiego super Jokera jak my , gdy siedzi na ławce to siedzi i już pewnie niejest mu to na ręke ale nic niemówi,gdy gra zaraz strzela bramki poprostu nic dodac nic ująć ,mam nadzieje że taką forme będzie dalej prezentował.Dobrze że El Jardinero jest z nami
-
Właśnie kogoś mi brakowało w tym dziale, no i Snake rozwiał moje domyślenia
Nie przepadam za tym zawodnikiem. Jest to zawodnik typu, no... może to trochę obraźliwe jak na takiego zawodnika- Rasiaka. Nie ma wyróżniającej się techniki, czy superszybkości, ale ma bardzo ważną cechę jaką powinienen mieć każdy zawodnik- bramkostrzelność. Tylko z nim jest jakoś nie tak, potrafi grać w podstawowej jedenastce i nie strzelić żadnego gola, a wejść z ławki pod koniec meczu i strzelić bramkę w ciągu 5 min. Na nasze szczęście przeciwnicy nie biorą go zbyt serio i jak strzelał tak strzela...
P.S. Nawet w PESie 6 nie ma zbyt wysokich statystyk a ostatnio strzeliłem na 'Czempionie' nim HatTricka
Nie przepadam za tym zawodnikiem. Jest to zawodnik typu, no... może to trochę obraźliwe jak na takiego zawodnika- Rasiaka. Nie ma wyróżniającej się techniki, czy superszybkości, ale ma bardzo ważną cechę jaką powinienen mieć każdy zawodnik- bramkostrzelność. Tylko z nim jest jakoś nie tak, potrafi grać w podstawowej jedenastce i nie strzelić żadnego gola, a wejść z ławki pod koniec meczu i strzelić bramkę w ciągu 5 min. Na nasze szczęście przeciwnicy nie biorą go zbyt serio i jak strzelał tak strzela...
P.S. Nawet w PESie 6 nie ma zbyt wysokich statystyk a ostatnio strzeliłem na 'Czempionie' nim HatTricka
-
To go porównałeś - do Rasiaka :mrgreen:
Ja bym go porównała z Tomkiem Frankowskim,w el.do MŚ też wchodził w końcówkach i strzelał bramki.
Fakt,Cruz może nie jest dobry technicznie,ale potrafi wykorzystać sytuacje bramkowe no i ostatnio jest w świetnej formie,wchodzi z ławki i po prostu strzela Taki joker jak ktoś napisał.
Ja bym go porównała z Tomkiem Frankowskim,w el.do MŚ też wchodził w końcówkach i strzelał bramki.
Fakt,Cruz może nie jest dobry technicznie,ale potrafi wykorzystać sytuacje bramkowe no i ostatnio jest w świetnej formie,wchodzi z ławki i po prostu strzela Taki joker jak ktoś napisał.
-
- Kontakt:
To go porównałaś - do Frankowskiego ;p.
wg mnie jest to gracz właśnie bardziej do Rasiaka podobny, tylko lepiej gra głową, jest lepszy technicznie oraz ma to czego nie ma Grzesiu - to snajperskie "coś" z czym trzeba się urodzić, taki piłkarz jak Cruz po prostu wie kiedy, jak i gdzie się ustawić.
wg mnie jest to gracz właśnie bardziej do Rasiaka podobny, tylko lepiej gra głową, jest lepszy technicznie oraz ma to czego nie ma Grzesiu - to snajperskie "coś" z czym trzeba się urodzić, taki piłkarz jak Cruz po prostu wie kiedy, jak i gdzie się ustawić.
-
Cruz jest podobny do Rasiaka tylko w jednym w warunkach fizycznych. We wszystkich innych umiejętnościach Cruz jest od Rasiaka o wiele lepszy.
-
- Kontakt:
O wiele lepszy to on jest teraz od wielu pilkarzy ;]
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
-
- Kontakt:
sorry ale muszę to skomentować - no to teraz zabłyszczałeś ...Imrahil Hitokiri pisze: O wiele lepszy to on jest teraz od wielu pilkarzy ;]
-
Raczej chodziło mi o to,że Cruz tak jak Tomek wchodzi(ł) z ławki i strzela goleTo go porównałaś - do Frankowskiego ;p.
Rasiak jest jedyny w swoim rodzaju,niepowtarzalny heh
-
Z pewnością Grześ jest jedyny w swoim rodzaju.Jest 100 % drewnem a do naszedo Le Jardinero brakuje mu dużo albo i wiecej
-
Cruz nigdy nie będzie piłkarzem wybitnym, typem idola, czy tez liderem jakiejś drużyny. Ale znajdźcie mi lepszego jokera. Wejdzie na boisko i uratuje nam dupsko w nawet najbardziej krytycznym momencie. Do tego nie frustruje się siedząc na ławce. Klasa po prostu, a na początku nie wierzyłem, że jest w stanie w jakikolwiek sposób zastąpić Crespo. Teraz zobaczymy jak będą sobie na boisku radzić razem
-
Ja osobiście za Cruzem nigdy nie przepadałem ( już za czasów gry w Feyenoordzie) i jak przychodził do Interu to myślałem że żadnego porzytku z niego nie bedzie... ale na szczęscie nie miałem racji Licze że z Regginą ustrzeli ze 2 gole
-
Cruz to bardzo dobry piłkarz. Obecnie moim zdaniem, jest to jeden z najlepszych piłkarzy w Interze. W mojej klasyfikacji walczy o 2 miejsce dla napastnika z Crespo (i wygrywa:P) Ibra oczywiscie niezagrozony
IRT.
Forza Inter!
Forza Inter!
-
Ja jestem jak najbardziej za Cruzem, bo uwazam go za jednego z kilku prawdziwych Interistow w kadrze. Moze nie jest fenomenalnym pilkarzem, ale gra dosc solidnie. Dla mnie wazniejsze jest to ze gra dla Interu z calego serca. Wole go niz kogos innego lepszego, kto by nie dawal z siebie wszystkiego na meczach.
FORZA INTER!!! FORZA CRUZ!!!
FORZA INTER!!! FORZA CRUZ!!!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
-
na tego gracza można zawsze liczyć cieszę się ze jest u nas i mam nadzieje ze tu wlaśnie zkaonczy kariere
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
-
Dawno nie odświeżany wątek i słusznie, bo Cruz nie jest już naszym zawodnikiem, ale warto napisać o środowych doniesieniach.
Dzisiaj pojawiły się informacje, że po sezonie Julio zakończy piłkarską karierę. Potwierdził to nawet sam agent zawodnika. Przez cały sezon zmaga się z mniejszymi lub poważniejszymi urazami, przez co tak naprawdę w pełni nie zaistniał w Lazio.
Wielka szkoda, jeśli problemy zdrowotne zmuszą go do podjęcia takiej decyzji. Ile to lat Cruz ratował nas w wielu meczach, zawsze gdzieś na uboczu, można powiedzieć zawodnik z drugiego szeregu. A był niesamowicie pożytecznym napastnikiem. Byłem przekonany, ze w Lazio będzie pierwszoplanową postacią i spokojnie nastrzela w sezonie co najmniej 10 bramek. Zobaczymy, czy podtrzyma swój zamiar i rzeczywiście zawiesi buty na kołku po sezonie.
Dzisiaj pojawiły się informacje, że po sezonie Julio zakończy piłkarską karierę. Potwierdził to nawet sam agent zawodnika. Przez cały sezon zmaga się z mniejszymi lub poważniejszymi urazami, przez co tak naprawdę w pełni nie zaistniał w Lazio.
Wielka szkoda, jeśli problemy zdrowotne zmuszą go do podjęcia takiej decyzji. Ile to lat Cruz ratował nas w wielu meczach, zawsze gdzieś na uboczu, można powiedzieć zawodnik z drugiego szeregu. A był niesamowicie pożytecznym napastnikiem. Byłem przekonany, ze w Lazio będzie pierwszoplanową postacią i spokojnie nastrzela w sezonie co najmniej 10 bramek. Zobaczymy, czy podtrzyma swój zamiar i rzeczywiście zawiesi buty na kołku po sezonie.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2010, 17:40 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
-
Tak Cruz to jedna z najbardziej niedocenianych postaci ostatnich lat w Interze. Ciągle w cieniach medialnych napastników strzelał dużo a gadał mało. Szkoda, że kariery nie zakończył jako nasz piłkarz.
God protect me
-
- Kontakt:
Powiem szczerze: przez pierwsze dwa sezony jego pobytu w Interze go nie trawilem. Jednak potem zobaczylem jak wielka i dobra robote wykonuje i naprawde polubilem czlowieka. Smutno mi bylo jak odchodzil przed sezonem, bo sadzilem, iz moze sie na lawce przydac. Naprawde szkoda, ze ma skonczyc kariere. Dziekuje mu za wszystko co dla nas uczynil, a zrobil dla Interu wiele.