Primera Division

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Lamatico
Kontakt:

Odp: Primera Division

Post autor: Lamatico »

Ibanez pisze: No liga calkiem dobra, zgodze sie z poprzednikiem - druga po angielskiej. Panowie a gdzie te czasy kiedy to SerieA byla najsilniejsza??? Co sie z tym stalo??? Ale to chyba material na osobny temat........
FORZA NERAZZURRI!!!
Powiem tak... dla mnie Serie A była jest i będzie najlepsza. Niektórzy uważają, ze nudna, mało efektywna... a ja zupełnie odwrotnie. Zawsze podziwiałem solidne obrony walke do upadłego. Do tego teraz dochodzi ofensywny styl gry niektórych drużyn.

Napewno wielkim ciosen dla Serie A były te afery korupcyjne... ale cóż taka kolej rzeczy.

Sory za offtop
Inter Man

Post autor: Inter Man »

Napewno wielkim ciosen dla Serie A były te afery korupcyjne... ale cóż taka kolej rzeczy.
i pomyśleć że ta korupcja to przez nasz "kochany"juventus[w roli głównej] i milan i inne... a wracając do tematu to uwielbiam Premiership, jest bardzo ciekawa i dużo świetnych zespołów ze świetnymi zawodnikami
C'E SOLO L'INTER, PER ME, SOLO INTER!!!
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Inter Man pisze: i pomyśleć że ta korupcja to przez nasz "kochany"juventus[w roli głównej] i milan i inne... a wracając do tematu to uwielbiam Premiership, jest bardzo ciekawa i dużo świetnych zespołów ze świetnymi zawodnikami
No super my też uwielbiamy Premiership. Ale jaki to ma związek z PD? Nie wiem masz może jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? No nic pozdrawiam i radzę mniej takich głupkowatych postów. Bo Twoja kariera jak się szybko zaczęła tak może się szybko zakończyć.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Balu

Post autor: Balu »

A tam czepiacie sie chłopaka. Dla mnie primera division nigdy nie wzbudzała takich emocji jak Serie A. Nie lubie tego ciagłego pitolenia o sile PD, Realu, Barcelonie. Tak jakby media nie widziały, że są inne zespoły w Europie. Każdy ma swój gust. Serie A może nie jest najpiekniejszą ligą, ale ma swój klimat.
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Ale jaja. Almeria wygrala z Realem 2:0!!:) Chya krolewscy zlapali jakas zadyszke :) He he he bardzo dobrze skonczy sie wygrywanie mecz za meczem! W koncu Barca bedzie mogla cos podgonic z punktami:)
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
Shady

Post autor: Shady »

Ibanez pisze: Ale jaja. Almeria wygrala z Realem 2:0!!:)
Wypadek przy pracy :)
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Dokładnie.Sa już nieco zmęczeni sezonem, który dopiero jest na półmetku ;p.Ale mam nadzieje,że Barca nie skorzysta z tego prezentu i także im się noga powinie 8)
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Ibanez

No i prawie sie Barcy noga powinela:) Na szczescie maja kilku dobrych zawodnikow ktorzy potrafia zadecydowac o wyniku spotkania. Jesliby nie wygrala to by byl niezly weekend w ligach europejskich (w sumie juz jest niezly): real, roma w dupe , juve, manu, chelsea remis... Niewiele brakowalo i my tez bysmy byli w tym gronie:)
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Kowal

Post autor: Kowal »

Szkoda,że Barca nie wtopiła tego meczu..ale trudno.. .Niby Real ma przewage 6pkt,jednak Real stać na wszystko i bardzo szybko te 6 pkt przewagi może stracić.. chociaż nie życze im tego ;-)- gdyż z dwojga zła wole Real niż Barce :P
Szkoda,że sznasy na awans na lokate premiwaną  występami w LM nie wykorzystało Atletico(jedynie remis 1-1 zbroniącą się przed spadkiem Murcia..).
Mnie zastanawia co się stało z VCF :?: :?: Zaledwie 9 miejsce..
Obrazek
Ibanez

Ja wlasnie z dwojga zlego wole Barcelone nich tych calych galactikos. Mam nadzieje ze odwroci sie sytuacja sprzed roku, kiedy to barca prowadzila wiekszosc sezonu, a real w koncowce zapewnil sobie mistrzostwo. Jak narazie wszystko na to wskazuje, chocaz real byl do tej pory druzyna bardziej stabilna i wyrownana.
Co do Valencii to maja kryzys spowodowany klopotami w kadrze... dobrze im tak he he:)
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Szycha

Post autor: Szycha »

Jeśli barca myśli jeszcze o tytule to musi zdecydowanie poprawić gre na wyjazdach. Co z tego, że u siebie wygrywają niemal z każdym skoro na wyjazdach tracą mase punktów. Tak jak już pisałem, nie przepadam za Barca i mam nadzieje, że porażka Realu z beniaminkiem była tylko i wyłącznie tak jak pisał Shady wypadkiem przy pracy.
Ibanez

Widze ze wsrod tutejszych Interistow, wieksza sympatia cieszy sie Real Madryt. Nie zapominajcie Panowie ze owy Real jest od zawsze najwiekszym przeciwnikiem naszego Interu w Europie.
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Shady

Ibanez pisze: Widze ze wsrod tutejszych Interistow, wieksza sympatia cieszy sie Real Madryt. Nie zapominajcie Panowie ze owy Real jest od zawsze najwiekszym przeciwnikiem naszego Interu w Europie.
Jak dla mnie to taki sam przeciwnik jak Barcelona, Chelsea, MU, Bayern, Lyon i inne kluby z Europy.
Ibanez

ShadY pisze: Jak dla mnie to taki sam przeciwnik jak Barcelona, Chelsea, MU, Bayern, Lyon i inne kluby z Europy.
Dla mnie Real zawsze bedzie wyjatkowym przeciwnikiem, moze dlatego ze ich bardzo nie lubie, a moze dlatego ze w pierwszym sezonie kiedy zaczalem kibicowac Inter gral z Realem w grupie i byly to piekne zaciete pojedynki!!
Chociaz jakby Inter gral z trzema pierwszymi zespolami jakie wymieniles to tez bylaby wzmozona mobilizacja :inter:
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Ibanez pisze: Widze ze wsrod tutejszych Interistow, wieksza sympatia cieszy sie Real Madryt. Nie zapominajcie Panowie ze owy Real jest od zawsze najwiekszym przeciwnikiem naszego Interu w Europie.
Sam Inter ma bardzo dobre stosunki z Realem, częste wzajemne transfery i współpraca. To pewnie dlatego Real cieszy się sympatią.
Ostatnio zmieniony 5 lut 2008, 18:07 przez Bodzek, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Ibanez

Bodzek pisze: Sam Inter ma bardzo dobre stosunki z Realem, częste wzajemne transfery i współpraca. To pewnie dlatego Real cieszy się sympatią.
No zgadza sie; kluby maja bardzo dobry kontakt ze soba tak jak mowisz: transfery i wspolpraca.
Ale Real i Barca sa to kluby ktore budza bardzo skrajne emocje. Albo sie ich lubi albo nienawidzi. I jak juz lubisz np. Barce to nie lubisz Realu i na odwrot.
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Kowal

Post autor: Kowal »

Barcelona znowu traci punkty,jednak tym razem z dość silną Sevilla- wynik 1-1.Szanse wykorzystuje Real,który wygrywa 7-0 z Valladolid  :shocked:.Po długim czasie wygrywa też Valencia(3-1 z Betisem) byc może teraz zaczna grać tak jak powinni...
Swoje mecze wygrywaja Villareal i Atletico- odpowiednio z Murcia(1-0) i z Santander(2-0) czym meldują się na 3 i 4 miejscu w lidze.
Obrazek
Ibanez

Kurde ta kolejka w Hiszpanii nie po mojej mysli niestety. W sobote bardzo wazny mecz Barcy, ale szansy nie wykorzystali-graja w tym sezonie ponizej oczekiwan. No a wczoraj tez zonk. Mialem cicha nadzieje ze sie Realowi noga podwinie:) Jak zobaczylem wynik to juz zwatpilem w mistrzostwo Barcy. Real jest w trzeba przyznac w swietnej formie i raczej nikt ich nie zatrzyma
P.S. Biedna Roma...
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Andy
Kontakt:

Post autor: Andy »

Barcelona nie zachwycała już w połowie połowy :P rundy jesiennej...to nie ta sama drużyna co przed dwoma-trzema laty, kiedy to na boisku szalał Ronaldinho i dzięki niemu wygrywali praktycznie wszystkie mecze.

Do składu Rijkard wpuścił dośc młodych piłkarzy, którzy mimo wszystko nie sprostali powierzonemu ich zadaniu...to jest zbyt duża presja i zbyt duży klub, aby tacy piłkarze jak Dos Santos czy Krkic mieliby już stanowic o sile zespołu :).Mnie bardzo cieszy obecna postawa piłkarzy z Katalonii,wcale bym się nie zdziwił jak na zakończeniu sezonu zobaczymy ich poza podium 8)
Obrazek
Tylko ten adres się liczy ==> http://www.FcInter.pl <=== :)

1111111
Ibanez

Andy pisze: Mnie bardzo cieszy obecna postawa piłkarzy z Katalonii,wcale bym się nie zdziwił jak na zakończeniu sezonu zobaczymy ich poza podium
Nie no takiej opcji nie ma. Napewno Barca bedzie w pierwszej trojce. Jesli jakims cudem Real by przestal grac jak do tej pory, to Barca bedzie miala mistrza-to jest pewne.
Co do tych mlodych pilkarzy to mowisz ze nie daja rady udzwignac presji w tak duzym klubie? A jak skomentujesz druzyne Arsenalu? Oni tez maja mlodych duzo a sa liderami...
CHI NOI SIAMO
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
Shady

Tak dodam od siebie:

Obrazek

:-D :lol2:
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

W Hiszpańskiej tak jak w Angielskiej lidze padło też sporo goli ... :P
Malaga nie dała rady Barcelonie i przegrała z Katalończykami 1 - 4 ... Taki sam wynik padł w innym meczu pomiędzy Athletic Bilbao a Villarrealem ...
Natomiast Valencia przegrała przed własną publicznością z Racingiem 2 - 4 a Atletico Madrid wygrało z Mallorca 2 - 0 ... :P
kjuska

Post autor: kjuska »

Forza_eDi pisze: Natomiast Valencia przegrała przed własną publicznością z Racingiem 2 - 4
i przez to straciłem 320 zł ;(
Against Modern Football
Obrazek
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Barca gromi rywali, ciekawe jak długo utrzymają tak wysoką formę, oby jak najdłużej, bo jestem fanem zespołu z Katalonii, co zapewne spotka się z odzewem na forum przez kibiców Realu Madryt... :p po za tym myślałem ze Numancia coś postraszy innych, bo po dwóch pierwszych kolejkach z Barcą i Realem miała 4 punkty, a jak się nie mylę są na ostatnim miejscu...
Forza Inter:)
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Wczoraj Barca pokazała ładną piłkę i pokonała u siebie wysoko Deportivo 5 - 0 przy czym umocniła się na prowadzeniu w Primera Division. Trzeba też podkreślić że w Hiszpańskiej lidze najwięcej goli strzelonych ma właśnie Braca bo aż 59 na 19 kolejek a w Serie A na 18 kolejek najwięcej strzelonych ma Inter: 32 gole. Różnica jest dość znaczna :P
Nen

Post autor: Nen »

Faktycznie ostatnio Barca jest nie do zatrzymania. Patrząc na ich grę w lidze trudno zaprzeczyć temu, że są faworytem do zdobycia LM. Jednak w sezonie 2006/2007 my również graliśmy jak z nut notując 17 kolejnych zwycięstw i dorabiając się 20 pkt przewagi nad wiceliderem. Odpadliśmy z Valencia w 1/8 po 2 remisach...
God protect me
Nen

Perez który prawie na pewno zostanie prezydentem Realu chce na transfery przeznaczyć 200 mln Euro. Gazeta wyborcza zebrała wszystkie spekulacje transferowe przyszłego prezydenta Realu i stworzyła "11 marzeń Pereza":

Casillas - Maicon, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Lass Diarra, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Kaká (Fabregas), Robben – Villa (Benzema)

Wygląda to nierealnie jednak Perez pokazał że potrafi "nierealne" zmieniać w "Galacticos".

Najważniejsze żeby sobie kogoś innego na prawą obronę wymyślił. Dodatkowo pozbędzie się on wielu wartościowych graczy na czym miedzy innymi My możemy skorzystać. Wakacje zapowiadają sie pod względem transferów pasjonująco :)
God protect me
Freelanser

Post autor: Freelanser »

Realn
Nen pisze: Perez który prawie na pewno zostanie prezydentem Realu chce na transfery przeznaczyć 200 mln Euro. Gazeta wyborcza zebrała wszystkie spekulacje transferowe przyszłego prezydenta Realu i stworzyła "11 marzeń Pereza":

Casillas - Maicon, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Lass Diarra, Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Kaká (Fabregas), Robben – Villa (Benzema)

Wygląda to nierealnie jednak Perez pokazał że potrafi "nierealne" zmieniać w "Galacticos".

Najważniejsze żeby sobie kogoś innego na prawą obronę wymyślił. Dodatkowo pozbędzie się on wielu wartościowych graczy na czym miedzy innymi My możemy skorzystać. Wakacje zapowiadają sie pod względem transferów pasjonująco :)
Realne to wydaje się ściągnięcie tylko Benzemy i Xabi Alonso[choć w to też wątpię,bo Hiszpan rozgrywa świetny sezon i na pewno jest jednym z najważniejszych graczy FCL] oraz CR7.
Obrazek
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Nie doceniasz Pereza. Skoro zabrał Barcelonie Figo, to on pewnie i Beckenbauera może do powrotu namówić. Ale mam nadzieję, że w przypadku Maicona obędzie się smakiem
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Nen

Perez wyciągnął Bekhama Zidane i przede wszystkim Figo o naszym Il Fenomeno już nie wspominając. Więc w jego przypadku wszystko jest możliwe.
God protect me
ODPOWIEDZ