Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Kermitt

Odp: Mercato

Post autor: Kermitt »

Ale po co wymieniać pół składu w maszynie która trzeci raz z rzędu zdobywa Scudetto. Wiem że zostaje jeszcze LM, ale mi wystarcza ligowe podwórku. Wiadomo, wzmocnienia są potrzebne, ale nie aż tak wiele. Koniec off-top'u.

Co do tego letniego okienka, to uważam że pasowałoby wymienić środek no i co najmniej jedno skrzydło. Jako rozgrywającego życzyłbym sobie Lamparda, który podobno jest już blisko podpisania kontraktu z Nerazzurri. Chętnie w naszej jedenastce ujrzałbym Adriano, zawodnika Sevilla, którym Inter też rzekomo się interesuje. W ostateczności można kupić kogoś do środka obrony, bo starzeją się już nasi stoperzy, ale uważam że to aktualnie może zaczekać i póki co warto skupić się na wymianie środkowej strefy gry.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Po dwunastu latach gry w Olympique Lyon bramkarz Gregory Coupet zmienił przynależność klubową. Reprezentant Francji przeniósł się do Hiszpanii, gdzie zagra w barwach Atletico Madryt.

35-letni golkiper pomyślnie przeszedł przez testy medyczne w nowym klubie, po czym złożył podpis na kontrakcie, obowiązującym do 2011 roku.

Oba kluby nie ujawniły wysokości kwoty odstępnego, ale powinna ona wynosić 1,5 milionów euro. 34-krotny reprezentant Les Bleus zastąpi w bramce Atletico Argentyńczyka Leo Franco.
czyli Atletico tez jak widac nie próżnowało ostatnio. Coupet to bardzo dobry bramkarz.
Perkoz1908

Post autor: Perkoz1908 »

MarcinJaslo pisze: Ale po co wymieniać pół składu w maszynie która trzeci raz z rzędu zdobywa Scudetto. Wiem że zostaje jeszcze LM, ale mi wystarcza ligowe podwórku. Wiadomo, wzmocnienia są potrzebne, ale nie aż tak wiele. Koniec off-top'u
Juz wytłumaczam :) Cruz, Crespo, Recoba, Dacourt, Materazzi to są piłkarze wiekowi. Tu potrzeba swierzej krwi. Na kazdą pozycje trzeba 2 rownorzednych piłkarzy. Chyba nie chcemy zeby sie z nas smiała Europa tak jak z Milanu ze to dom spokojnej starosci. :)  Inter to moja jedyna druzyna ale tez trzeba widziec wady. Jezeli mielismy dory sezon w lidze to trzeba zrobic wszystko zeby był jeszcze lepszy... bo taki sezon juz sie raczej nigdy nie powtorzy. Juventus i Milan bedą sie wzmacniac, i nie Konko czy Inlerem tylko zawodnikami swiatoej klasy. :)
Obrazek

Obrazek
klusek

Post autor: klusek »

Perkoz1906 pisze: Chyba nie chcemy zeby sie z nas smiała Europa tak jak z Milanu ze to dom spokojnej starosci. :) 
Ten dom spokojnej starości wygrał rok temu LM. Nie rozumiem, po co zmieniać tak dobrze grające elementy naszej maszyny jak np. Cruz. Co prawda on ma swoje lata, ale nawet jeśli w przyszłym sezonie zdobędzie tylko połowę swojego tegorocznego dorobku, to będzie to świetny wynik i spora pomoc w walce o trofea.
Juventus i Milan bedą sie wzmacniac, i nie Konko czy Inlerem tylko zawodnikami swiatoej klasy.
A kto z tych zawodników światowej klasy zechce przyjść do nas jako czwarty środkowy obrońca za Matrixa, albo rezerwowy defensywny pomocnik za Dacourta?
Perkoz1908

Post autor: Perkoz1908 »

Ten dom spokojnej starości wygrał rok temu LM. Nie rozumiem, po co zmieniać tak dobrze grające elementy naszej maszyny jak np. Cruz. Co prawda on ma swoje lata, ale nawet jeśli w przyszłym sezonie zdobędzie tylko połowę swojego tegorocznego dorobku, to będzie to świetny wynik i spora pomoc w walce o trofea.

Ale poco grzebac w trupach? To było rok temu. Teraz Milan zajął 5 miejsce w lidze i bardzo wczesnie odpadł z LM.

A kto z tych zawodników światowej klasy zechce przyjść do nas jako czwarty środkowy obrońca za Matrixa, albo rezerwowy defensywny pomocnik za Dacourta?
Hahaha, myslisz ze Matrix i Dacourt mają szanse grac w nastepnym sezonie??  Nie rozsmieszaj mnie. Jezeli chodzi o tych piłkarzy to mamy naprawde lepszych i MŁODSZYCH. :love:
Obrazek

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Hahaha, myslisz ze Matrix i Dacourt mają szanse grac w nastepnym sezonie??  Nie rozsmieszaj mnie. Jezeli chodzi o tych piłkarzy to mamy naprawde lepszych i MŁODSZYCH. I love Inter
Co ma piernik do wiatraka? Najpierw naucz się czytania ze zrozumieniem, bo napisane jasno i wyraźnie jest, ze:
Nigdzie nie ma napisane w wypowiedzi Kluska, że  Dacourt czy Materazzi będą grali w pierwszej jedenastce, więc czym on Cię tak rozśmieszył bo nie ogarniam? Żaden zawodnik światowej klasy nie będzie chciał siedzieć na ławce ot co...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
klusek

Post autor: klusek »

Perkoz1906 pisze: Ale poco grzebac w trupach? To było rok temu. Teraz Milan zajął 5 miejsce w lidze i bardzo wczesnie odpadł z LM.
Tak, ale teza o domu starości w Milanie jest powtarzana co najmniej trzech sezonów. Okazało się, że pozostawienie niektórych wiekowych zawodników w składzie (Inzaghi - widać analogię z Cruzem) może przynieść dobre rezultaty, kiedy nie patrzy się w metrykę, tylko na występy. Oczywiście nie wolno z tym przesadzić.
Hahaha, myslisz ze Matrix i Dacourt mają szanse grac w nastepnym sezonie?? 
A umiesz czytać?
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Podobno Adebayor jest juz graczem Barcelony. Ale to chyba plotki bo zadna powazna strona tego nie podaje ale wydaje mi sie ze cos jest na rzeczy i ze jego przejscie do Barcy jest tylko kwestią czasu. Zresztą Wenger juz wyrazil zgodę na jego odejscie wiec nie wydaje mi sie zeby zostal w Arsenalu.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Wasiel InterFC

Post autor: Wasiel InterFC »

Skoro Adebayor bedzie gral w Barcelonie to zwieksza szanse na odejscie Etoo. Kamerunczyk moze odejsc do Milanu gdyz czerwono-czarni interesuja sie tym zawodnikiem. Szkoda, ze nie przejdzie do Interu gdyz jest nabrawde bramkostrzelny, choc oczywiscie przytrafiaja mu sie kontuzje. Inter co prawda interesowal sie Etoo, ale nie wydaje mi sie by przyszedl do nas.
Inter per sempre. Inter eterno amore.
Nen

Post autor: Nen »

Krwawy_eM pisze:
Co ma piernik do wiatraka?
Tyle samo liter  :-D
klusek pisze:
Okazało się, że  może przynieść dobre rezultaty, kiedy nie patrzy się w metrykę, tylko na występy. Oczywiście nie wolno z tym przesadzić.
Prawda leży po środku. Starzy piłkarze nadaja się na wymianę ( Crespo Matrix)  CHYBA że zaliczyli dobry sezon ( Dacourt) czy nawet bardzo dobry ( Cruz Zanetti) . Nie można wyogólniać wg. mnie. Abstrachujac od Euro. Przed sezonem Luka Toni łaczony był z nami wielu pisało że starty dziad że nam trzeba młodej gwiazdy. Bayern kupił tego "dziadka" i co nie opłaciło sie im ?
God protect me
Inter_destination

Post autor: Inter_destination »

Nen pisze: Prawda leży po środku. Starzy piłkarze nadaja się na wymianę ( Crespo Matrix)  CHYBA że zaliczyli dobry sezon ( Dacourt) czy nawet bardzo dobry ( Cruz Zanetti) . Nie można wyogólniać wg. mnie.
co do Dacourta mam troche inne zdanie mimo ze w meczach których grał, grał przyzwoicie to jednak ja bym go wymienił. Co do Crespo to lepszy on na rezerwie niż jakiś inny "dziadek", Matrix faktycznie coraz gorzejm, chyba problem z kondycją, ale takiego zawodnika nie sprzedawał, w końcu to idol wielu kibiców, no i niezły motywator tej drużyny.

Mimo wszystko drużyne trzeba systematycznie odmładzać zeby nie miec problemów jak Milan
Ostatnio zmieniony 24 cze 2008, 14:17 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=29488&L=en Czemu JA nie mogę palić ONI mogą wóde chlać, co to da  i tak buraki dalej będą fete ćpać!!! Ganja sensibila...
Kermitt

Dokładnie Artyrinho, dlatego mi się podoba że Mario jest przygotowywany i wprowadzany do pierwszego składu. Nie dość że Włoch, to jeszcze wychowanek. Takich ludzi trzeba nam więcej.
Paliuka

Post autor: Paliuka »

Kermitt pisze: Dokładnie Artyrinho, dlatego mi się podoba że Mario jest przygotowywany i wprowadzany do pierwszego składu. Nie dość że Włoch, to jeszcze wychowanek. Takich ludzi trzeba nam więcej.
Mario chyba nie jest naszym wychowankiem ale z resztą zgadzam sie w 100 procentach, dobrze ze mamy kogos takiego.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Paliuka pisze: Mario chyba nie jest naszym wychowankiem
Ależ owszem jest.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Dominik

Post autor: Dominik »

Mario Balotelli jest chyba wychowankiem Lumezzane.
FORZA INTER!!!
Kermitt

Mi on od zawsze kojarzył się z wychowankiem Interu, popatrzyłem na różne źródła min. Wikipedia i podają one również Inter jako pierwszy klub Mario. Mniejsza o to, ważne by wykorzystać jego potencjał i wreszcie mieć fantastycznego zawodnika z naszego podwórka :)

'Mario Balotelli Burwuah (ur. 12 lipca 1990r. w Palermo) – wychowanek Interu Mediolan, który podpisał oficjalny kontrakt z klubem w 2008 roku [...]"
RoB

Post autor: RoB »

Zależy co kto rozumie przez słowo wychowanek. Na przykład w świetle przepisów UEFA naszym wychowankiem będzie dopiero za rok.
Dominik

Balotelli grał chyba w Lumezzane gdy miał 14 lat, ale on chyba zalicza się jako wychowanek INTERU.
FORZA INTER!!!
groch

Post autor: groch »

Co do Crespo to lepszy on na rezerwie niż jakiś inny "dziadek"
Myslisz ze jesli Mourinho w Chelsea pozbywał sie go jak tylko mogl... Najpierw wypozyczenie do milanu pozniej transfer do interu, to teraz cos sie zmieni?? Watpie Mourinho nie zmienia zdania. Crespo po wspanialym sezonie w Milanie gdy powrocil do Chelsea nie znajdywal sie czesto w pierwszej 18 :D to tym bardziej po tak bezbarwnym sezonie w Interze, Jose nie da mu szansy :)
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
Dominik

Mancini 13 millonów euro + Burdisso lub Suazo. Myśle że obaj nie mieliby szans wyjść w pierwszej jedenastce bo Burdisso raczej przegrałby rywalizacje na środku obrony z Mexesem i Juanem, a Suazo przegrałby rywalizacje z Tottim w ataku.  Chyba że Suazo by grał pomocy, więc obaj by się marnowali.
FORZA INTER!!!
Dominik

Chodzi mi o wyjściową jedenastke Romy.

Opcja MODYFIKUJ nie boli, a często ratuje przed konsekwencjami swego roztargnienia. Ostrzeżenie numer 1, jeszcze jedna taka rzecz i będzie problem.!

MiRas.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2008, 19:40 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER!!!
Platini

Post autor: Platini »

Kermitt pisze: Mi on od zawsze kojarzył się z wychowankiem Interu, popatrzyłem na różne źródła min. Wikipedia i podają one również Inter jako pierwszy klub Mario. Mniejsza o to, ważne by wykorzystać jego potencjał i wreszcie mieć fantastycznego zawodnika z naszego podwórka :)

'Mario Balotelli Burwuah (ur. 12 lipca 1990r. w Palermo) – wychowanek Interu Mediolan, który podpisał oficjalny kontrakt z klubem w 2008 roku [...]"
Tylko pamiętaj, że wikipedia nie jest źródlem ktoremu mozna ufac :)
Co do Mario - jak piszesz, trzeba wykorzystać potencjał jakim dysponuje.
"Jeśli jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
n29

Post autor: n29 »

a ja bym widział w składzie Pablo Aimara
forza Internazionale CF
pct

Post autor: pct »

n29 pisze: a ja bym widział w składzie Pablo Aimara

Jego w skladzie co raz rzadziej widywali kolejni trenerzy slabej przeciez Saragossy, wiec po co on u nas ? Czasy wielkiego Aimara z Valencii sie skonczyly i w Interze grzalby lawe.
syn

Post autor: syn »

n29 pisze: a ja bym widział w składzie Pablo Aimara
Obecnie składają mu już oferty takie tuzy futbolowe jak Panathinaikos czy Red Bull Salzburg :D Lepiej odpuśćmy.
Ulis

Post autor: Ulis »

Jak się gra w PESa długo albo FM'a to też można widzieć i Aimara w składzie :) Czasami i Ustariego na bramce zobaczyć można a i Torres się trafi w ataku :D
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
KamilZ

Post autor: KamilZ »

wp.pl | 2008.07.05 20:07
Matteo Ferrari opuszcza swój dotychczasowy klub, AS Romę. Włoski obrońca prawdopodobnie przeniesie się do Premier League i będzie występował w West Ham United. Nie będzie to jego pierwsza przygoda z ligą angielską.

Jak podaje Sky Sport Italia West Ham jest najbliżej podpisania kontraktu z byłym reprezentantem Włoch. "Młoty" mają zaoferować Ferrariemu 2,5 miliona euro za cztery lata gry. Nie wiadomo jednak, czy piłkarz zgodzi się na taką pensję, gdyż w Romie zarabiał dużo więcej.

West Ham byłby drugim klubem Ferrariego w Premier League. W sezonie 2005/2006 występował w Evertonie, skąd był wypożyczony właśnie z Romy.

WOY
Nie podoba mi się to, że tylu zawodników odchodzi z Serie A. Wcześniej Zaccardo i Barzagli, a teraz Ferrari... Dwóch ostatnich było w kręgach zainteresowań Interu. W sumie cała trójka jakaś wybitna nie jest, ale mimo wszystko :P. Miejmy nadzieję, że Serie A wypadnie w europejskich pucharach teraz dużo lepiej ;].
;]
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Hehe... A podobno Ferrari mial trafic do jakiegos "wielkiego klubu". Oczywiscie bez obrazy jesli ktos tu kibicuje Młotom :) Ale pamietajmy, ze wp to wp a ich newsy nie raz juz mozna bylo miedzy bajki wlozyc.

A jezeli chodzi o tych pilkarzy opuszczajacych Serie A, to mnie osobiscie bardziej dziwi wybor klubu niz sam kierunek transferu. Wolfsburg? West Ham? Jednak kasa zawsze przebije wszelkie sportowe ambicje :)
Ostatnio zmieniony 5 lip 2008, 20:32 przez Pablusso, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sig by Orzeu
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

kibice Juve podczas tego mercato zorganizowali juz 4 protesty. Pierwszy to dobrze nam wszystkim znany protest o transfer Stankovica do Starej Damy. I tutaj akurat ich rozumiem bo Deki był bliski przejscia z Lazio do Juve ale w ostatniej chwili rozmyślił się i wybrał Inter. Jednak kolejne protesty byly juz coraz dziwniejsze. drugim był protest o Vincenzo Iaquinte. Kibice bianconerich nie chcą aby Włoch odchodził i stanowczo sie temu sprzeciwiają. Trzeci protest był o to, ze zarząd Juventusu nie stara się wystarczająco aby ściągnąć do Turynu Xabi'ego Alonso. Dzisiaj natomiast ukazał sie protest, że nie chcą w Juve Poulsena.

jak dla mnie to jest śmieszne. Ja czasem sie nie zgadzam z decyzjami zarządu Interu ale nie wygłaszam oficjalnych protestów na ten temat.
Atletico Madryt potwierdziło sprowadzenie obrońcy Ajaksu Amsterdam, Johna Heitingi, który podpisał pięcioletni kontrakt. Reprezentanta Holandii kosztował 10 milionów euro.

Hiszpański klub już w marcu ustalił szczegóły transferu. Holender zostanie przedstawiony na konferencji prasowej w czwartek.

Atletico Madryt sprowadziło już, oprócz Heitingi, Greogry'ego Coupeta, Tomasa Ujfalusiego, Paulo Assuncao i Florenta Sinama-Pongolle.
tymczasem Atletico się zbroi ;)
Ostatnio zmieniony 9 lip 2008, 17:20 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Atletico się zbroi co roku ,ale jakoś nie mogą sie włączyć do walki o mistrzostwo Hiszpanii ,choć ostatni sezon mieli całkiem dobry...Co do kibiców Juve to w sumie mało mnie te protesty obchodzą ,byleby Stanković został w Interze ,bo zasługuje na jeszcze jedną szansę.
Ulis pisze: Jak się gra w PESa długo albo FM'a to też można widzieć i Aimara w składzie :) Czasami i Ustariego na bramce zobaczyć można a i Torres się trafi w ataku :D
Proste :P Ja do Interu zawsze Carlosa kupowałem na lewą obronę ,a Torresa nie brałem ,bo za cienki na taki klub jak Inter :wink:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
ODPOWIEDZ