Inter 2011/2012
-
Platini
Odp: Inter 2008/2009
wtksoplica - czemu nie chcesz by przyszedł Quaresma czy Lampard ?
Ci zawodnicy mogą nam dać bardzo dużo !
Nie cierpie byłego klubu Mou, cenie u nich dwóch zawodników, jednym z nich jest Frank.
Prawdziwa dusza zespołu.
U nas może odgrywać kluczową rolę w pomocy.
Ci zawodnicy mogą nam dać bardzo dużo !
Nie cierpie byłego klubu Mou, cenie u nich dwóch zawodników, jednym z nich jest Frank.
Prawdziwa dusza zespołu.
U nas może odgrywać kluczową rolę w pomocy.
"Jeśli jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
-
Ljarro
Nie mam nic przeciwko Lampardowi, ale on na pewno nie zalepi tej dziury jaka powstala po odejsciu Verona, czyli po prostu rozgrywajacego. No bo Lampard nigdy nim nie byl i pewnie juz nie bedzie.
Musi przyjsc jakis gosc, przez ktorego przechodzily beda wszystkie akcje. Niestety aktualnie na topie jest Xavi, ktory jako Hiszpan pewnie by u nas gral piach ;P
Musi przyjsc jakis gosc, przez ktorego przechodzily beda wszystkie akcje. Niestety aktualnie na topie jest Xavi, ktory jako Hiszpan pewnie by u nas gral piach ;P
-
wtksoplica
Zgadzam sie z Ljarro. takim Veronem mógłby być Riquelme ale on woli grać w swojej ojczyźnie. Ale dajmyy szanse Jimenezowi. W kilku meczach pokazał że potrafi grać na wysokim poziomie.
Co do Quaresmy to nie sądze aby był on aż taki dobry jak to piszą w Bravosport.
Co do Quaresmy to nie sądze aby był on aż taki dobry jak to piszą w Bravosport.
-
Shady
Inna sprawa, że Barcelona go na 99,99% nie puści, no i nie sądzę żeby on sam chciał odejść gdziekolwiek, jako "rdzenny" Katalończyk pewnie nie będzie chciał opuścić "Dumy Katalonii".Ljarro pisze: Musi przyjsc jakis gosc, przez ktorego przechodzily beda wszystkie akcje. Niestety aktualnie na topie jest Xavi, ktory jako Hiszpan pewnie by u nas gral piach ;P
-
Woo-cash
- Kontakt:
Można po części odświeżyć ten temat. Jak na razie jedną kluczową sprawą jest zmiana na stanowisku trenera. Jak już Mourinho zapowiedział że chce mieć 21 zawodników z pola plus bramkarze. Na obecną chwilę mamy w kadrze 22 zawodników. Postanowiłem dać upust mojej fantazji i wyszło takie coś. Oczywiście jeszcze niewiadome jest ustawienie jakim będziemy grać. Bardzo prawdopodobne wręcz pewne że Mourinho będzie preferował grę skrzydłami. Według spekulacji prasowych do Interu mają dołączyć: Quaresma, Lampard i Mancini. I co teraz? Trzeba pozbyć się 4 zawodników
Dużo ostatnio czytaliśmy o tym że Burdisso może nas opuścić. Jeszcze bym się nie żegnał z tym panem tylko ewentualnie można go wypożyczyć na rok. Ciekawa też może się okazać sytuacja Materazziego który pokazał na EURO że jestem z nim źle. Więc możemy się z nim pożegnać a w takim przypadku obeszło bez wypożyczenia.
Następnie największa rewolucja ma nastąpić w linii pomocy. Dużo się czytało o odejściu Stankovica. Ale jednak dałbym mu szansę tylko raczej w roli rezerwowego. Niestety Dacourtowi również bym podziękował bo z trójki defensywnych pomocników wypada najsłabiej. Jest jeszcze młodziutki Pele którego również bym wypożyczył aby ograł się w jakimś słabszym klubie. W ataku podziękowałbym już Crespo i Cruzowi. Choć obydwoje deklarują swoje pozostanie na San Siro. Więc ich również można wypożyczyć
Ciekawe co z tego wyniknie? Ale pofantazjować każdemu wolno.
Następnie największa rewolucja ma nastąpić w linii pomocy. Dużo się czytało o odejściu Stankovica. Ale jednak dałbym mu szansę tylko raczej w roli rezerwowego. Niestety Dacourtowi również bym podziękował bo z trójki defensywnych pomocników wypada najsłabiej. Jest jeszcze młodziutki Pele którego również bym wypożyczył aby ograł się w jakimś słabszym klubie. W ataku podziękowałbym już Crespo i Cruzowi. Choć obydwoje deklarują swoje pozostanie na San Siro. Więc ich również można wypożyczyć
Ciekawe co z tego wyniknie? Ale pofantazjować każdemu wolno.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Ulis
Hmm prawie w całości bym się zgodził
Oprócz Cruza. Wydaje mi się, że powinien zostać, bo on zawsze potrafi coś strzelić. Potrzebny jest w drużynie taki joker, a za takiego jest uważany Cruz. Kto by nam walił bramki wchodząc z ławki ?
Nooo.. Chyba Ibra, ale On pewnie w pierwszym będzie grywał
Także Cruza bym zostawił, a podziękował bym mimo wszystko Suazo, choć też z ciężkim bólem serca, bo taki typ napadziora również jest potrzebny.... Ciężki wybór Cruz/Suazo, a i nie skreślaimy z góry Crespo, bo nie wiadomo co Jose siedzi w głowie
. Ciężki orzech do zgryzienia ma Mourihno, jednak wydaje mi się że Cruz napewno zostanie.
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

-
klusek
A kto jest tym trzecim, oprócz Cambiasso i Dacourta?master_snake pisze: Niestety Dacourtowi również bym podziękował bo z trójki defensywnych pomocników wypada najsłabiej.
-
Woo-cash
- Kontakt:
Vieira.klusek pisze:A kto jest tym trzecim, oprócz Cambiasso i Dacourta?master_snake pisze: Niestety Dacourtowi również bym podziękował bo z trójki defensywnych pomocników wypada najsłabiej.
-
ForzaeDi
Podstawowa rzecz to taka, że zmieniliśmy trenera ... Z jednej strony dobrze, bo Mourinho wprowadzi duże zmiany do naszego składu, do naszej gry itd, ale z drugiej strony boje się żeby nie zrobił z naszego Interu drugiej Chelsea ... Bo naściąga "Bóg wie" ile piłkarzy do naszej drużyny i nadal wygramy tylko Serie A i może jeszcze Puchar Włoch i będzie na tyle ... A Liga Mistrzów gdzie? W Chelsea miał też ogromną kasę, ogromne możliwości i wygrał Ligę Mistrzów? NIE ... Coś mi się zdaje że prawie identycznie będzie z naszym Interem za czasów właśnie Mourinho ... Obym nie miał racji ...
Co do transferów, to trzeba kupić paru piłkarzy ale rozsądnie z tymi transferami ... Lampard? Zdecydowanie wolałbym Xaviego z Barcy ... Na pewno skrzydłowego i to pewnie nie jednego ... Mancini? Zdecydowanie TAK ... Quaresma? Sam niewiem, zobaczymy co nawojuje jeśli przejdzie do nas ... Napastnicy? Zacząłbym stawiać na Super Mario ... Ale jak by np. Eto przyszedł to też by było dobrze ... Obrony ani bramkarza bym nie zmieniał ...
Co do transferów, to trzeba kupić paru piłkarzy ale rozsądnie z tymi transferami ... Lampard? Zdecydowanie wolałbym Xaviego z Barcy ... Na pewno skrzydłowego i to pewnie nie jednego ... Mancini? Zdecydowanie TAK ... Quaresma? Sam niewiem, zobaczymy co nawojuje jeśli przejdzie do nas ... Napastnicy? Zacząłbym stawiać na Super Mario ... Ale jak by np. Eto przyszedł to też by było dobrze ... Obrony ani bramkarza bym nie zmieniał ...
-
Chuchu
- Kontakt:
został tydzień do pierwszego treningu na którym Jose chce mieć kadre w komplecie a jeszcze nie kupilismy ani jednego zawodnika wiec o to bym sie nie martwiłForza_eDi pisze: Bo naściąga "Bóg wie" ile piłkarzy do naszej drużyny
-
klusek
Vieira nie jest defensywnym pomocnikiem. W tym sezonie, podczas występów w Interze i reprezentacji, na tej pozycji zagrał może dwa razy i były to chyba mecze z Napoli i Parmą. Nie muszę przypominać, jak te spotkania wyglądały.master_snake pisze:Vieira.klusek pisze: A kto jest tym trzecim, oprócz Cambiasso i Dacourta?
-
paqao
W Chelsea Jose, mógł kupić kogo chciał, ale też musieli grać zawodnicy wytypowani przez prezesa
a dlaczego odszedł? Abramovic chciał wyników, mówił Drużyna jest moja
w takiej atmosferze trudno o wyniki
a dlaczego odszedł? Abramovic chciał wyników, mówił Drużyna jest moja
w takiej atmosferze trudno o wyniki
-
ElPolako
Moruinho nie miał wyników bo Abramovicz cały czas ograniczał Jose Mourinho. Nie finansowo ale kazał kupować zawodników których Portugalski trener nie widział w skladzie np Shevczenko czy Ballack. Co do LM Chelsea radziła sobie całkiem dobrze fakt że jak ktoś wspomniał nie wygrała tych rozgrywek ale jego zespół odpadał bo strzałach z jedenastu metrów

-
kari71
Muruinho musiał sprowadzać piłkarzy których chcieał Abramowicz i nie miał praktycznie wyboru!!!
-
Jaszczu91
Niewiem jak bedzie masz Inter wyglądał w przyszłym sezonie. Najwyższą pora sie pośpieszyć z tymi transferami. Moratti powinien rzucić cos kasy a nie tylko myśleć jak tu kupić dobrego zawodnika jak najtaniej. Lampard juz nie przejdzie wiec trzeba sie rozejrzeć za ofensywnym pomocnikiem bo jest niezbędny. Warto tez konkretnie działać w sprawie skrzydłowych bo pewnie nowy trener bedzie chcial grać bokami, a u nas skrzydłowych to jak na lekarstwo.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Jeremy
Ja bym tak nie byl pewien z tym Lampardem. To ze nie chcieli negocjowac nie znaczy ze nie zrobią tego w przyszlosci. Szanse na cała trójkę są i myśle ze podczas pierwszego treningu Mourinho będzie mial do dyspozycji przynajmniej jednego z tej trojki. Mam nadzieje ze bedzie tam juz cala trojka ale to jest raczej niemozliwe. Poczekamy,zobaczymy.Ufam Morattiemu i Brance i sądze ze stac nas na pozyskanie calej trojki.
Sig by Kropasz
Thx
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
-
Pablusso
A kim jest? rozgrywajacym? czy moze ofensywnym pomocnikiem?:> zabiles mi cwieka po prostu. Ale mi sie wydaje, ze to, ze nie byl ustawiany za innymi pomocnikami, nie dyskwalifikuje go jako defensywnego pomocnika. On przeciez zawsze byl od czarnej roboty, a to ze Mancini chcial z niego playmakera zrobic, to juz inna bajka.klusek pisze:Vieira nie jest defensywnym pomocnikiem. W tym sezonie, podczas występów w Interze i reprezentacji, na tej pozycji zagrał może dwa razy i były to chyba mecze z Napoli i Parmą. Nie muszę przypominać, jak te spotkania wyglądały.master_snake pisze:Vieira.klusek pisze: A kto jest tym trzecim, oprócz Cambiasso i Dacourta?

sig by Orzeu
-
klusek
Box-to-box midfielder, nie znam polskiego odpowiednika tego określenia. Tak, świat pozycji piłkarskich nie kończy się na tych z Football Managera.Pablusso pisze: A kim jest? rozgrywajacym? czy moze ofensywnym pomocnikiem?:>
Nikt nie robił z niego playmakera. On zawsze miał u nas dużo ofensywnych zadań, a w destrukcji niespecjalnie błyszczał, przynajmniej na tle dwóch defensywnych pomocników. I powtórzę to, co napisałem wcześniej - jak Vieirę ustawialiśmy na tej pozycji, to rywale mieli dużo miejsca na boisku.Pablusso pisze: Ale mi sie wydaje, ze to, ze nie byl ustawiany za innymi pomocnikami, nie dyskwalifikuje go jako defensywnego pomocnika. On przeciez zawsze byl od czarnej roboty, a to ze Mancini chcial z niego playmakera zrobic, to juz inna bajka.
-
Pablusso
Twierdzisz, ze sugeruje sie CMem czy FMem? Prawda jest taka ze w Interze byl i jest po prostu inaczej ustawiany niz za czasow swojej gry w Arsenalu czy nawet Juve... A jego problemy zwiazane z odbiorem pilki spowodowane byly raczej brakiem formy i starzeniem sie. Bo nawet jako ten twoj box to box midfielder gral po prostu slabo (poza paroma przeblyskami)

sig by Orzeu
-
klusek
Najwyraźniej tak, skoro Twoja wiedza na temat pozycji piłkarskich jest tak uboga.Pablusso pisze: Twierdzisz, ze sugeruje sie CMem czy FMem?
Jego pozycja w Interze to jest kopia tego, co często gra się w Anglii i na boisku widać było, że przy trójce pomocników przydaje nam się taki zawodnik dobrze grający głową i radzący sobie nieźle w ofensywie.Pablusso pisze: Prawda jest taka ze w Interze byl i jest po prostu inaczej ustawiany niz za czasow swojej gry w Arsenalu czy nawet Juve...
Dobrze sobie radził, niektórzy najwyraźniej oczekiwali od niego nie wiadomo czego.Pablusso pisze: A jego problemy zwiazane z odbiorem pilki spowodowane byly raczej brakiem formy i starzeniem sie. Bo nawet jako ten twoj box to box midfielder gral po prostu slabo (poza paroma przeblyskami)
Starzenie się? Keane radził sobie na tej pozycji w Man U w wieku 34 lat.
-
Pablusso
Na szczescie, na tym forum mozna spotkac osoby Twojego pokroju, ktore wiedza o pilce noznej wszystko. Dzieki temu czegos ciekawego sie dowiedzialem! Keep it going!klusek pisze: Najwyraźniej tak, skoro Twoja wiedza na temat pozycji piłkarskich jest tak uboga.
I co z tego, ze Keane sobie radzil? nie wiedzialem ze rozmawiamy o nim... Kazdy starzeje sie inaczej, a na gole oko widac, ze Vieira traci szybkosc i wyczucie.Starzenie się? Keane radził sobie na tej pozycji w Man U w wieku 34 lat.

sig by Orzeu
-
klusek
No widzisz, nie trzeba było wygłupiać się w pierwszym poście.Pablusso pisze: Na szczescie, na tym forum mozna spotkac osoby Twojego pokroju, ktore wiedza o pilce noznej wszystko. Dzieki temu czegos ciekawego sie dowiedzialem! Keep it going!
Nie jest to jakaś kolosalna różnica w porównaniu z tym, co prezentował w Arsenalu, oczywiście pamiętając o tym, że zadania Vieiry opierają się głównie o atak pozycyjny. A jego słaba gra na DMie to nie jest wynik starzenia się, to po prostu nie jest jego pozycja, bo w destrukcji nie jest w stanie dać nam tego, co Cambiasso, czy nawet Dacourt. Zresztą w reprezentacji Pat ma zawsze obok siebie bardzo defensywnie ustawionego Makelele.Pablusso pisze: I co z tego, ze Keane sobie radzil? nie wiedzialem ze rozmawiamy o nim... Kazdy starzeje sie inaczej, a na gole oko widac, ze Vieira traci szybkosc i wyczucie.
-
Woo-cash
- Kontakt:
Oj bo widzę że zagorzała dyskusją się nawiązała. Vieira dla mnie będzie zawsze defensywnym pomocnikiem ewentualnie środkowym. Zgodzę się z Tobą klusek że w reprezentacji odgrywa rolę taką jaką napisałeś ale mimo wszystko jest mu bliżej do defensywy niż akcji ofensywnych. Mimo wszystko oczywiście zgodzisz się ze mną że mimo absencji Cambiasso bądź Dacourta to właśnie Vieira będzie spełniał rolę ostatniego pomocnika.
-
Lamatico
- Kontakt:
Muszę się zgodzić z kluskiem, Vieira na pozycji defensywnego pomocnika = około pół meczu gry w 10, ponieważ nie mógl sobie poradzić z zawodnikami ofensywnymi drużyny przeciwnej i był zmuszony do fauli, ktore później skutkowały wykluczeniem z gry. Jego wzrost jest niewątpliwie atutem i mogliśmy zobaczyć tego zawodnika w polu karnym rywala, kiedy akcja przenosiła się na skrzydło, a tam mieliśmy ustawionych dwóch zawodników, którzy rozgrywali akcję i kończyli ja dośrodkowaniem. Partick chyba wszystkie bramki w tym sezonie strzelił głowa (jeśli sie mylę poprawcie). Jest to wartościowy zawodnik, lecz mnie do siebie nie przekonał. Zaważyły tutaj występy przeciwko Liverpoolowi. Wina tutaj jest po stronie Manciniego, który wprowadzał zawodnika świerzo po kontucji. Brak bylo ofensywnych posunięć(Figo, Jimenez), co poskutkowało porażka.
-
Pablusso
zaniedlugo przeczytasz, ze Twoja marna wiedza pilkarska opiera sie wylacznie na CMie lub FMie, bo sie z kluskiem nie zgodzilesmaster_snake pisze: Oj bo widzę że zagorzała dyskusją się nawiązała. Vieira dla mnie będzie zawsze defensywnym pomocnikiem ewentualnie środkowym. Zgodzę się z Tobą klusek że w reprezentacji odgrywa rolę taką jaką napisałeś ale mimo wszystko jest mu bliżej do defensywy niż akcji ofensywnych. Mimo wszystko oczywiście zgodzisz się ze mną że mimo absencji Cambiasso bądź Dacourta to właśnie Vieira będzie spełniał rolę ostatniego pomocnika.
@lamatico, a jezeli chodzi o akcje ofensywne w wykonaniu Patricka? poza stalymi fragmentami gry uwazasz ze radzi sobie doskonale? Moim zdaniem to jest juz zawodnik tylko i wylacznie na lawke. klusek wal!

sig by Orzeu
-
Chuchu
- Kontakt:
Jesli do Interu dołączą Quaresma i Mancini to dla Vieiry razcej nie bedzie miejsca w pierwszym skladzie. Jest to bardzo dobry zawodnik ale nie ma co sie oszukiwać, Cambiasso i Zanetti są od niego lepsi. Vieira byłby idealnym zmiennikiem dla Cuchu bo ten napewno nie moze grać na wszystkich frontach. Ktoś przecież musi grać tez w Pucharze Włoch a takze zastępować podstawowych zawodników gdy ci są kontuzjowani, pauzują za kartki albo poprostu trener daje im odpocząć.
-
klusek
Po co te osobiste wycieczki? Sam próbowałeś ironizować w swoim pierwszym poście.Pablusso pisze: zaniedlugo przeczytasz, ze Twoja marna wiedza pilkarska opiera sie wylacznie na CMie lub FMie, bo sie z kluskiem nie zgodziles
Odpowiem za lamę: tak, radzi sobie prawie doskonale, biorąc pod uwagę pozycję, na której gra. Mecze z Violą i Palermo potwierdzają to, że jest ważnym elementem drużyny.Pablusso pisze: a jezeli chodzi o akcje ofensywne w wykonaniu Patricka? poza stalymi fragmentami gry uwazasz ze radzi sobie doskonale?
-
Piekarz
Vieira w meczach z Fiorentiną, Atalantą czy Palermo był najlepszym zawodnikiem na boisku, czyścił wszystko perfekcyjnie i jeszcze oddawał bardzo groźne strzały na bramkę. Ale on jest jakiś spowolniony, chodzi sobie czasem po boisku jak na treningu, taki jakiś strasznie wyluzowany jest. A jak to się kończy? Często stratą piłki, ale raz miało to kolosalne znaczenie i tego Vieirze nie mogę darować tak jak Burdisso meczu z Juve. Chodzi oczywiście o drugi gol Milanu w derby. Nie możemy sobie pozwolić na takie głupie gole w takich meczach. Myślę, że może nie trzeba od razu robić z Vieiry świetnego zmiennika, tylko trzymać go z dala od pierwszego składu w wielkich meczach. Może być wystawiany do meczów z rywalami ze średniej półki - Palermo, Fiorentina, Lazio, Atalanta, Genoa, Udinese i tak dalel (oraz z tymi najsłabszymi też). Ale już nie jest na tyle dobry, aby grał z Romą, Milanem, Juve czy w pucharach LM. Tak mi się wydaje.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
-
klusek
Jeszcze więcej piłek traci w takich sytuacjach Maicon, ale on zazwyczaj jest dobrze asekurowany przez kolegów z obrony. A przypominam, że Vieira jako partnera w pomocy miał zazwyczaj tego Cambiasso z drugiej, a nie pierwszej części sezonu, który nie grał tak pewnie.
-
Chuchu
- Kontakt:
Maicona charakteryzuje właśnie to ze duzo drybluje i traci mało piłek
a co do tematu:
Julio Cesar
Maicon Cordoba/Rivas Samuel Chivu
Zanetti Cambiasso
Figo/Quaresma Lampard/Jimenez Mancini
Ibrahimovic
Julio Cesar - wiadomo dlaczego
Maicon - bezsprzecznie najlepszy prawy obrońca świata
Cordoba/Rivas - chyba bardziej Cordoba gdyż przemawia za nim doświadczenie ale Rivas pokazał w poprzednim sezonie ze również jest znakomitym defensorem
Samuel - świetna pierwsza część sezonu, w drugiej niestety nie mógł grać z powodu kontuzji
Chivu - mozna sie wachać pomiędzy nim a Maxwellem, jednak mając na skrzydle Mancini'ego ofensywnie grający Maxwell jest niepotrzebny, tym bardziej ze Chivu również potrafi zagrać dobrze w ofensywie, w dodatku Rumun popełnia zdecydowanie mniej błędów w obronie
Zanetti - legenda, kapitan, wielki przywódca druzyny. nie do ruszenia z pierwszej jedenastki
Cambiasso - jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy defensywny pomocnik świata
Figo/Quaresma - Ricardo jeszcze do nas nie dołączył i narazie na pierwszym miejscu jest Figo. Poza tym wole Luigi'ego bo traci zdecydowanie mniej piłek
Lampard/Jimenez - mam nadzieje, ze Lamps do nas trafi i jesli tak sie stanie zapewne to on bedzie grał w pierwszym skladzie. Jimenez również jest świetnym zawodnikiem, jednak nie jestem pewien czy w tak mlodym wieku bylby w stanie grac przez caly sezon na wysokim poziomie, tym bardziej ze jest to bardzo wazna pozycja
Mancini - wiadomo
Ibrahimovic - rywalizacja w ataku jest ogromna, jednak Ibra w formie jest najlepszym napastnikiem świata i dlatego mysle ze to on powinien grac w pierwszej jedenastce
Julio Cesar
Maicon Cordoba/Rivas Samuel Chivu
Zanetti Cambiasso
Figo/Quaresma Lampard/Jimenez Mancini
Ibrahimovic
Julio Cesar - wiadomo dlaczego
Maicon - bezsprzecznie najlepszy prawy obrońca świata
Cordoba/Rivas - chyba bardziej Cordoba gdyż przemawia za nim doświadczenie ale Rivas pokazał w poprzednim sezonie ze również jest znakomitym defensorem
Samuel - świetna pierwsza część sezonu, w drugiej niestety nie mógł grać z powodu kontuzji
Chivu - mozna sie wachać pomiędzy nim a Maxwellem, jednak mając na skrzydle Mancini'ego ofensywnie grający Maxwell jest niepotrzebny, tym bardziej ze Chivu również potrafi zagrać dobrze w ofensywie, w dodatku Rumun popełnia zdecydowanie mniej błędów w obronie
Zanetti - legenda, kapitan, wielki przywódca druzyny. nie do ruszenia z pierwszej jedenastki
Cambiasso - jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy defensywny pomocnik świata
Figo/Quaresma - Ricardo jeszcze do nas nie dołączył i narazie na pierwszym miejscu jest Figo. Poza tym wole Luigi'ego bo traci zdecydowanie mniej piłek
Lampard/Jimenez - mam nadzieje, ze Lamps do nas trafi i jesli tak sie stanie zapewne to on bedzie grał w pierwszym skladzie. Jimenez również jest świetnym zawodnikiem, jednak nie jestem pewien czy w tak mlodym wieku bylby w stanie grac przez caly sezon na wysokim poziomie, tym bardziej ze jest to bardzo wazna pozycja
Mancini - wiadomo
Ibrahimovic - rywalizacja w ataku jest ogromna, jednak Ibra w formie jest najlepszym napastnikiem świata i dlatego mysle ze to on powinien grac w pierwszej jedenastce
Ostatnio zmieniony 11 lip 2008, 15:26 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.