Rasizm

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Ljarro

Odp: Rasizm

Post autor: Ljarro »

Podobnie czarni, zrób coś/oskarż o coś czarnego i od razu jesteś wyzwany od rasisty.
Jezeli o Polsce mowa, to raczej to dotyczy zydow i oskarzen o antysemityzm. Murzynow jest chyba zbyt malo zebys sie mogl z taka sytuacja spotkac. Przynajmniej na razie.
Mówie wam pedały maja chyba wiecej praw niz normalny człowiek. Przykład: jakis czas temu pracodawca zwolnił pracownika ten był gejem poszedł do sadu i powiedział ze został zwolniony za swoja orientacje.
A to jest bledne kolo, bo dopoki nie dostana praw np. do adopcji dzieci, to sie beda o takie rzeczy wyklocali. A wiadomo, ze nie powinno im sie pozwalac na wychowywanie dzieci w takich "rodzinach" wiec ciezko liczyc na spokoj. Zreszta, gdyby juz dostali takie prawa to mam dziwne wrazenie, ze by wymyslili cos nowego :P
Shady

Post autor: Shady »

Ljarro pisze:
Podobnie czarni, zrób coś/oskarż o coś czarnego i od razu jesteś wyzwany od rasisty.
Jezeli o Polsce mowa, to raczej to dotyczy zydow i oskarzen o antysemityzm. Murzynow jest chyba zbyt malo zebys sie mogl z taka sytuacja spotkac. Przynajmniej na razie.
Pisałem ogólnie o całym świecie.
A to jest bledne kolo, bo dopoki nie dostana praw np. do adopcji dzieci, to sie beda o takie rzeczy wyklocali. A wiadomo, ze nie powinno im sie pozwalac na wychowywanie dzieci w takich "rodzinach" wiec ciezko liczyc na spokoj.
Mam nadzieję, że nasi politycy nigdy do takiego czegoś nie dopuszczą.
Globus

Post autor: Globus »

Jeżeli pedalstwu się pozwoli na adopcje dzieci to za jakieś 50 lat zoofile będą się domagali o legalne związki :/ Udowodnią zapewne że piesek ich kocha...
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Globusik pisze: Jeżeli pedalstwu się pozwoli na adopcje dzieci to za jakieś 50 lat zoofile będą się domagali o legalne związki :/ Udowodnią zapewne że piesek ich kocha...
O ile się nie mylę na świecie już gdzieś takie coś istnieje, póki co w fazie wstępnej, jako zabawa etc. ale, że przerodzi się to coś poważnego, jest bardzo prawdopodobne... mam nadzieję, że jeśli do takiego czegoś dojdzie to będzie rok ok 2060 i mnie na tej planecie już nie będzie... ;)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Ljarro

Z tym rasizmem na swiecie jest nie do konca tak, jak to jest przedstawione w filmach.
Tak samo jak u nas, sa pewni ludzie wychowywani np. w przeswiadczeniu ze kazda innosc (kolorystyczna chocby) wymaga potepienia - na szczescie przy wymieraniu starszego pokolenia jest tego coraz mniej. Tak samo u nich sa ludzie wychowani w przeswiadczeniu ze czarny ma zawsze gorzej. Ale jakies tam akcje afirmacyjne (czy jakos tak :P) to zmieniły, a wrecz przekrecily cala sytuacje w druga strone.
Nen

Post autor: Nen »

Globusik pisze: Jeżeli pedalstwu się pozwoli na adopcje dzieci to za jakieś 50 lat zoofile będą się domagali o legalne związki :/ Udowodnią zapewne że piesek ich kocha...
Jakie 50 lat ? W belgi juz powstała partia ( na szczescnie nie ma jej w parlamencie ale sam fakt jej istnienia jest skandalem) która chce zlegalizować ...pedofilie. Twierdza że kontakt dziecka z pedofilem wzmacnia jego psychike pomaga mu otworzyc sie na swiat i nie bedzie w przyszłosci niesmiałe. W pale sie nie miesci...
God protect me
szuli

Post autor: szuli »

Ljarro pisze: Z tym rasizmem na swiecie jest nie do konca tak, jak to jest przedstawione w filmach.
Tak samo jak u nas, sa pewni ludzie wychowywani np. w przeswiadczeniu ze kazda innosc (kolorystyczna chocby) wymaga potepienia - na szczescie przy wymieraniu starszego pokolenia jest tego coraz mniej. Tak samo u nich sa ludzie wychowani w przeswiadczeniu ze czarny ma zawsze gorzej. Ale jakies tam akcje afirmacyjne (czy jakos tak :P) to zmieniły, a wrecz przekrecily cala sytuacje w druga strone.
nom ... ale fajnie, bo najliczniejsza religia świata, która ma gigantyczny wpływ na państwa (mam na myśli tutaj rewolucję islamską z 1970/71 roku i państwa islamistyczne) prowadzi w szkołach totalną ideologizację już od podstawówki i mówią, że dobry muzułmanin KOCHA boga (domyślnie allacha) a NIENAWIDZI niewiernych

i my mamy ich tolerować, głaskać, dawać dom i pracę a oni (jak zrobi ich sięliczniejsza gromadka) zabiją mnie czy ciebie na ulicy
albo będą robić taki bajzel jak we francji czy niemczech
nie długo Polska za sąsiada będzie miała islamskie państewko - zapewne będzie się nazywać "hanat niemiecki" albo jakoś podobnie

Polska już przechodziła to (kiedy byliśmy najbardziej tolerancyjnym krajem na świecie) to muzułmanie nazywali Polskę "Lechistan" i gdy była pod zaborami, turcja dlatego nie uznała rozbiorów Polski, bo uważali nas za swoją KOLONIĘ

i jak tu nie być rasistą?
Obrazek

Obrazek
Ljarro

szuli, temat o religii jest gdzie indziej. I tez czytalem ten dzisiejszy artykul na onecie :P
Bart

Post autor: Bart »

Ja tam daleki jestem od rasizmu, ale od bezwzględnej tolerancji również. Cieszę się, że Polska wciąż pozostaje w miarę ustabilizowanym pod tym względem krajem, bo jak na zachodzie na ulicy widzę co drugą osobę jakąś ciemną, a co piątą kobietę opatuloną od stóp do głów w jakieś szmaty, to nie bardzo rozumiem cel takiej społeczności. Kraj musi mieć jakąś tożsamość i jakieś zasady, a to, co dzieje się w Europie Zachodniej jasno pokazuje, że polityka tolerancji nie jest taka świetna. Także wszystko z umiarem, bo łatwo w tym wszystkim zatracić samego siebie i złapać się w pułapkę poprawności politycznej.
Ljarro

A i tak za 100 lat wszystkie nasze wnuki beda musialy miec czarnego jednego z rodzicow, bo jak sie klimat ociepli to nas zaleje malaria i inne chorobska :P
Czarnego z Afryki, a nie z getta w jułesej :P
Shady

Bart pisze: Kraj musi mieć jakąś tożsamość i jakieś zasady, a to, co dzieje się w Europie Zachodniej jasno pokazuje, że polityka tolerancji nie jest taka świetna.
Masz całkowitą rację. Co do tolerancji jeszcze, a raczej jej braku w naszym kraju, co zarzucają nam inne kraje, niech ktoś spróbuje w Arabii Saudyjskiej  (i nie tylko) iść w krótkich spodenkach, albo lekko pod wpływem (nie mówię od razu, że narąbany jak świnia) alkoholu. Wydalenie z kraju to będzie najmniejsza kara, choć najprawdopodobniej taką osobę spotkało by więzienie lub inna dotkliwa kara (np. publiczna chłosta). I jakoś nie widzę, żeby ktoś robił wyrzuty Arabii czy innym krajom muzułmańskim za brak tolerancji. Tak więc jak komuś nie podoba się stosunek polaków do innych narodowości czy dewiacji to niech po prostu wyjedzie stąd w pizdu.
Globus

Szkoda że starszy Boys@n się nie udziela bo dużo o tym rozmawialiśmy na zlocie :) Pozwolę go sobie zacytować- "nie można sobie pozwolić na to co się dzieję w Belgii" chodziło mu o to że są całe dzielnice murzynów, kitajców, arabów i innych kolorowych emigrantów którzy rozmnażają się jak głupiki z tą różnicą że się nie zjadają gdy jest ich za dużo :P Tożsamość narodowa bardzo szybko zaczyna umierać w takich państwach a to może doprowadzić do zguby! Zapraszam wszystkich do Wólki Kossowskiej pod Warszawą... ja byłem w nie małym szoku gdy zobaczyłem co tam się wyprawia :/ Polska dla Polaków :D

Obrazek
szuli

to tylko przykład, który nasunął mi się jako pierwszy bo o nim czytałem dzisiaj - na WP (nie onet)

sam widziałem jak babaje się panoszą, nie szanują ludzi, którzy są narodowości tej, która zamieszkuje dane teryturium - wiecie jak wygląda sprawwa z muzułmanami?
tam gdzie stanie stopa muzułmanina ta ziemia MUSI należeć do islamu - ta zasada mówi sama za siebie

islamiści zabili przez parę lat (bodajże 2) około 2 mln. chrześcijan w oceanii
jak cie zobaczą z krzyżykiem w kraju muzułmańskim, to cię zlinczują

świeży przykład - SERBIA
na początku byłem za wolnością dla kosova, ale - JEST ALE i to spore
"nowe" kosovo jest zamieszkane przez muzułmanów, którzy nigdy tam nie byli ludnością rdzenną, to są imigranci, którzy agresywnymi metodami "wyganiali" innych ludzi
a ci serbowie, którzy walczą o to, żeby ich nacja po prostu istniała są nazywani rasistami, mordercami, niegodziwcami - są w takiej sytuacji, że niestety muszą się do tego posuwać, bo muzułmanie nie odpuszczą a innego sposobu na nich po prostu nie ma
poza tym lider hamasu - formacji rządzącej palestyną zapowiadał przejęcie europy wschodniej (!?!) lol niech tu tylko spróbują przyjść

popuszczanie islamistom grozi kompletną zagładą, nie sposób lubić arabów skoro oni nie szanują nikogo oprócz siebie
Obrazek

Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Problem w tym że kazda wiara uwaza sie za ta własciwa i przez to usprawiedliwia wyrzadzanie krzywdy innowiercom ( Krucjaty czy walki w Afryce ) Religie powinny sie dogadac bo naprawde moze sie to skonczyc zle. Jakis natchniony ziom w XX wieku (niestety zapomnaiełm jak sie nazywał) przepowiedzial że ostatnia wojna swiatowa odbedzie sie na podłozu religijnym miedzy dwoma wzajemnie zwalczajacymi sie grupami. Wtedy go wysmiano... a dzisiaj ?
God protect me
Ljarro

To o czym szuli piszesz to nie jest rasizm, tylko czysta glupota i zycie w panstwie religijnym. My tez mamy panstwo wyznaniowe i stad sie bierze duzo problemow.
Problem w tym, ze u nas jest wolnosc wyznaniowa czy osobista zapisana w konstytucji, wiec wg. tego za pobicie czarnego, tylko za to ze jest czarny powinna spotkac Cie kara :P U nich moze byc inaczej i dlatego inaczej sie na takie sprawy patrzy.

Kosowo to inna sprawa, ale jak ktos troche poczytal historii to wiedzial skad sie wzial ten 'narod' i wiedzial, ze nie ma prawa zadac odrebnosci. Ja od poczatku sie nabijalem ze wszystkich ktorzy podpisali uznanie ich niepodleglosci.
szuli

Nen pisze: Problem w tym że kazda wiara uwaza sie za ta własciwa
...

w koranie kilkakrotnie jest napisane że Jezus jest synem Bożym
i tu jest właśnie ZONK, bo oni oficjalnie twierdzą, że był tylko jednym z proroków
a i w koranie jest bardzo, ale to bardzo wiele sprzeczności

z tąd bierze się ICH rasizm, bo koran jest koranem dla nich tylko i wyłącznie jak jest napisany po arabsku, wyznawcami islamu (tymi z pierwszej półki) mogą być tylko arabowie (lub ludy pochodzenia arabskiego), to że biały przejdzie na islam to jest... nazwijmy to akceptowany, ale w środowiku arabskim itak byłby wytykany palcem jak polacy w niemczech i to wiąże siębezpośrednio z rasizmem w europie wśród ludzi białych
gdyż np. we wschodnich landach w niemczech na powrót władzę zdobwywa narodowo radykalna organizacja (mają jużspore reprezentacje we władzach 2 landów, a ich wpływy rozszerzają się w pozostałych - w te struktury wplątuje się coraz większa liczba niemców, chcących wygonić wszystkich imigrantów - przede wszystkim arabusów i polaków ale też inne nacje
Obrazek

Obrazek
Shady

szuli pisze: na początku byłem za wolnością dla kosova,
Jak mogłeś być (nie ważne, że tylko jakiś tam krótki okres) za niepodległością dla Kosowa? Przecież to przyzwolenie na rozbiór kraju, rozbiór który ok. 200 lat temu nas spotkał.
szuli

tak, byłem ale zanim zapoznałem się z powodami tego konfliktu i zanim bliżej przyjrzałem się muzułmańskiemu społeczeństwu

teraz jestem przeciw i za to politycznie poprawni mnie skarcą, ale mam ich w dupsku, bo pasywnie patrzeć na nasz koniec niemogę
Obrazek

Obrazek
klusek

Post autor: klusek »

ShadY pisze: Jak mogłeś być (nie ważne, że tylko jakiś tam krótki okres) za niepodległością dla Kosowa? Przecież to przyzwolenie na rozbiór kraju, rozbiór który ok. 200 lat temu nas spotkał.
Jaki rozbiór? Niepodległość ogłosiło terytorium, którego utrzymaniem w swoich granicach nie byli zainteresowani sami Serbowie. Pokrzykiwania po fakcie to trochę za mało.
Shady

klusek pisze: Jaki rozbiór?
Uznanie niepodległości Kosowa przez inne kraje nie było niczym innym jak przyzwoleniem na rozbiór kraju. Równie dobrze jutro autonomie może ogłosić Śląsk, inne kraje to uznają i co? I mamy kolejny rozbiór Polski.
klusek

Śląsk nie jest protektoratem międzynarodowym, Polska raczej też nie zachowywałaby się tak biernie w kwestii ustalania przyszłości tego regionu, jak Serbia w przypadku Kosowa.
Globus

Więc proponuje Klusek żeby jutro niepodległość ogłosił Śląsk, Kaszuby i Górale :) Ciekawe co byś wtedy napisał

Obrazek
klusek

Już nawet napisałem na ten temat, tylko ktoś ma najwyraźniej problemy z czytaniem:
Śląsk nie jest protektoratem międzynarodowym
szuli

ale gdyby chcieli to mają poparcie niemców austrii luxemburga - a to wystarczy, żeby za tym pomysłem byli francuzi ruscy i inne spoufałe z niemcami towarzystwo

a skoro w UE państwa się na to godzą, to USA by się też zgodziło, bo przecież "wolność" mamy
Obrazek

Obrazek
Srojtas

Post autor: Srojtas »

Klusek, a co Serbowie mieli do powodzenia? Skoro gnębiły ich śmieszne organizacje jak NATO. Po nie przyznaniu autonomii Kosowu bombardowali Jugosławię... Wtedy siły serbskie wycofały się z Kosowa. Walczyli o nią poświęcając życie wielu Serbów, co więcej mogli zrobić? Z dnia na dzień coraz większy szacunek mam do Radovana Karadžicia :)
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Ja nie zwyklem szanowac zbrodniarzy wojennych... Nie wiem jak mozesz kogos szanowac za zabijanie niewinnych ludzi tylko dlatego ze przyswieca mu cel i jakas idea (nawet bardzo chwalebna). Hitler tez wydawal wyroki smierci na tysiace osob z pobudek ideologicznych. Szanujesz go?
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 16:51 przez Pablusso, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sig by Orzeu
szuli

no właśnie ludobójstwo to paskudna sprawa - mógł ich po prostu wywozić - przez to Serbia jest potępiona i dla tego usa zgodziło się na niepodległość dla kosova

i to był ich błąd - bin ladena też kiedyś finansowali i te wszystkie terrorystyczne ekipy - teraz mają kłopot ... ale kto mieczem walczy - od miecza ginie
Obrazek

Obrazek
Srojtas

Post autor: Srojtas »

Pablusso, Karadžić oczyszczał swój kraj, Hitler chciał przejąć inne kraje. Ot, taka drobna różnica  :)

Szuli, ale gdzie on miał ich wywozić? Myślisz, że ktoś by się zgodził na przyjęcie ich w swoim kraju? Jeśli tak by było to oni pewnie sami by wyjechali.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Srojtas pisze: Pablusso, Karadžić oczyszczał swój kraj, Hitler chciał przejąć inne kraje. Ot, taka drobna różnica  :)
Hitler zaczynal od oczyszczania rasy na swoim wlasnym podworku, ot taka drobnostka, ktora upodabnia  Karadzicia do A.H.
Szuli, ale gdzie on miał ich wywozić? Myślisz, że ktoś by się zgodził na przyjęcie ich w swoim kraju? Jeśli tak by było to oni pewnie sami by wyjechali.
Fakt. Po co zachowywac sie jak czlowiek, skoro mozna zachowac sie jak zwierze. Po co sie wysilac i myslec jak by tu nie skrzywdzic niewinnych osob, skoro mozna ich wszystkich wybic. I problem z glowy. Za to szacunek? Nigdy!
Ostatnio zmieniony 28 lip 2008, 17:43 przez Pablusso, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sig by Orzeu
Bart

Post autor: Bart »

Chyba Twój nick nie jest przypadkowy, bo porządku w bani to nie masz. Już samo słowo "czystka" wiele mówi, a co dopiero biorąc pod uwagę metody Hitlera czy Karadicia. W ogóle, to poglądy nie powinny mieć w tych sytuacjach żadnego znaczenia. Człowiek powinien postępować po ludzku, a nie jak zwierzę.
ODPOWIEDZ