Problem w Obronie

Tutaj dyskutujemy na temat piłkarzy i kadry szkoleniowej Interu
Lamatico
Kontakt:

Odp: Problem w Obronie

Post autor: Lamatico »

Mei by sie nadał, Andreolli chyba współwłasność, tez by sie nadał, Filippini, Esposito i N'Ze wypożyczeni... Teraz do Primavery przeszli młodzi z Allievi Nazionali
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

mam nadzieje ze kontuzja Burdisso nie jest groźna :/ z Sampą zapewne bedize musiał zagrać Rivas z Cuchu w obronie :/ Cambiasso gra w obronie bardzo dobrze ale on nam jest potrzebny w środku. a co do Burdisso to jak upadał wyglądało bardziej na skrecenie stawu, ale potem jak go pokazywali, to obkladali mu lodem łydkę. Pewnie sobie coś naciągnął, nie daj Boże naderwał bądź zerwał :/
ferii

Post autor: ferii »

takiego kryzysu w obronei jeszce nie było :/ zagramy mecz bez zadnego srodkowego obroncy :/
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
Ojciec

Post autor: Ojciec »

Nie wiem jak Mourinho sobie teraz poradzi, prawdopodobnie na srodku obrony bedzie Cambiasso ale kto bedzie drugim obronca tego nie wiem
"I don't give a fuck
They done push me to the limit the more I live
I might blow up any minute, did it again"
miniu86

Post autor: miniu86 »

Teraz na różnych stronach pojawiają się informacje że Rivas także nie zagra. Kogo więc postawimy obok Estebana na mecz z Sampdorią? To jakiś obłęd to co się dzieje w tym roku z naszymi stoperami, Rivas, Burdisso, Cordoba, Samuel, Materazzi, Chivu- kogoś pominąłem?? Ciekawe czy któryś z juniorów np Mei wytrzyma presje. Nie mam pretensji do naszych działaczy, bo po co kupować więcej obrońców skoro formalnie mamy aż 6 stoperów.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Naprawde tragedia z tymi obroncami.Kto zagra obok Cuchu?Ja bym postawil na Pele ale on moze nie byc brany pod uwage przy ustalaniu skladu na Sampdorie bo jak wiemy lada dzien moze nas opuscic.Moze zagra Materazzi bo najszybciej z kontuzjowanych defensorow powraca do zdrowia?A moze Zanetti?Pytan jest mnostwo ale naprawde plaga kontuzji na tej pozycji jest niesamowita.Takiego kryzysu jesli choodzi o te pozycje juz dawno nie bylo.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Ric

Post autor: Ric »

No i obok Estebena w meczu z Sampdoria pare stoperów współtworzył z matrixem. Przyznam szczerze że nie byłem pewien co do marco ale gra naszych defensoró nie wyglądała źle. Martwi fakt że prócz rivasa i burdka reszta wróci po dłuższych urazach a marco też jest po dłuższej nieobecności. Patrząc na wiek naszych defensorów to uważam że trzeba już myśleć o jakiś zastepstwach
Chuchu
Kontakt:

zastępstw??  :o Rivas ma 24 lata, Burdisso 27 Chivu 28 a spisują się świetnie. Burdisso wraca do formy z sezonu 06/07, Rivas udowodnił, że jest świetnym stoperem a Chivu to jeden z najlepszych zawodników poprzedniego sezonu  :roll: daltego mysle, że nasi stoperzy nie potrzebują zastępstw
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2008, 17:41 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
damian77

Post autor: damian77 »

Inter traci dużo bramek przez środek.Przydało by się zainwestować w nowych obrońców.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2009, 18:00 przez damian77, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Synu skoro jesteś kibicem to wypadałoby pisać Inter z dużej litery to po pierwsze, a po drugie to kogo masz na myśli ? W tym sezonie nasza obrona rzeczywiście się sypie wszyscy grają poniżej oczekiwań. Matrix'a w sumie można by sprzedać bo to ostatnia szansa zarobienia na nim jakieś kasy.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Dzonyy napalonyy pisze: W tym sezonie nasza obrona rzeczywiście się sypie wszyscy grają poniżej oczekiwań. Matrix'a w sumie można by sprzedać bo to ostatnia szansa zarobienia na nim jakieś kasy.
Piszesz, że wszyscy grają poniżej oczekiwań, a Matrixa należy sprzedać, podczas gdy to akurat Materazzi, kiedy grał w tym sezonie, grał praktycznie bezbłędnie. Ja nie widzę na chwilę obecną problemu na środku obrony, zwłaszcza, że Rivas wrócił i myślę, że on może bez problemu zastąpić swojego coraz bardziej omylnego rodaka. A Samuelem wszyscy się przestali zachwycać, bo w meczu, w którym do czasu straconej bramki grał świetnie, miał tego pecha, że się poślizgnął w momencie, kiedy było to najmniej pożądane. Na ich miejsce mamy jeszcze Materazziego (kiedy wróci po kontuzji, co chyba niebawem nastąpi), może Chivu (bo z jego "demoniczną szybkością" środek obrony wydaje się być dla niego najodpowiedniejszym miejscem) oraz Burdisso, który wprawdzie popełnia raz na parę miesięcy super bubla, ale z gruntu gra dobrze. A Cordoba po takich błędach jak w Bergamo zwykle prezentuje bardzo dobrą formę, nie można go skreślać za mecz, który nie wyszedł całej drużynie poza bramkarzem.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Jak dla mnie srodek obrony winien wyglada Chivu-Samuel. Cordoba generalnie gra przyzwoicie ale zdarzaja mu sie buble jak Burdisso (pamietam do dzisiaj mecz z Bayernem  :roll:) I lewa obrona - osobiscie twierdze ze Maxwell to przyzwoity zawodnik ale nie jest to Maicon - stac nas na lepszego lewego obronce. Ewentualnie dac Chivu na lewa flanke a kupic klasowego srodkowego obronce. A co do Materazziego - z juve zagrał bardzo dobrze - całkowicie stłamsił del piero natomiast w nie popisał sie w meczu z Milanem kiedy to stanał jak kołek w polu karnym gdy asystował Kaka.
Chuchu
Kontakt:

forzaragazzi pisze: A co do Materazziego - z juve zagrał bardzo dobrze - całkowicie stłamsił del piero natomiast w nie popisał sie w meczu z Milanem kiedy to stanał jak kołek w polu karnym gdy asystował Kaka.
z tego co pamiętam to przy golu z Milanem zawinił Cambiasso, a jak kołek stanął Chivu próbując przeszkodzić Kace w dośrodkowaniu :roll: poza tym, nie można oceniać obrońcy po jednym błędzie, bo wyjdzie na to, że nie ma na Świecie dobrego stopera :roll:
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Problem jest szerszy niz pojedyncze nieudane interwencje.

Niesmialo mysle,ze moze rzecz tkwi w nadmiarze bogactwa- gdybysmy mieli tylko szesciu obroncow, a nie dziewieciu (w kadrze jest 11-tu liczac Mei i Santona) to moznaby dywagowac kogo sprzedac, kogo kupic,a kto sie nie nadaje. W takiej,jak mamy sytuacji nawet nie wiadomo kogo na co stac. Mourinho musialby zonglowac pilkarzami jak cyrkowiec,zeby kazdy mogl pograc,a to i tak nie daloby realnego obrazu- bo kto umialby zlapac rytm grywajac raz na kilka spotkan?
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Jeremy

Po meczu z Sampą nasza sytuacja w obronie znowu się pogorszyła. Nie dość, że już od dłuższego czasu kontuzję leczy znajdujący się w dobrej dyspozycji Materazzi to na dodatek wypadli nam kolejni obrońcy - Samuel i Chivu. Na pewno nie zagrają z Catanią i zapowiada się, że nie będzie to jedyny mecz, który opuści ta para stoperów. Dla Rumuna to już trzeci poważny uraz podczas obecnego sezonu - opuścił początek sezonu, potem doznał urazu w meczu z Regginą i zaczął ponownie występować w tym roku - teraz kolejny uraz...
Liczę, że w przyszłych meczach duet będą tworzyć Rivas - Cordoba, choć wydaje mi się to mało prawdopodobne. Sądzę, że Mourinho jest bardziej przekonany do Burdisso niż do Kolumbijczyka - a szkoda by było marnować takiego gracza sadzając go na ławce. I to na dodatek kosztem Burdisso, w tej chwili zajmującego ostatnie miejsce ( przynajmniej dla mnie ) w hierarchii środkowych obrońców.
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Jestem załamany tym, co się dzieje w Interze. Przed sezonem Jose jęczał, że ma za dużo graczy a teraz nie ma komu grać w obronie. Cordoba, hmmm, jak dla mnie to tylko dobry obrońca. Zdecydowanie wolę duet Chivu-Samuel. Burdisso natomiast to jakiś paradoks. W sparingach był pierwszy do gry, a teraz najchętniej w ogóle bym go nie wystawiał. Rivas? Coś czuję, że skończy jako niespełniony talent. Jose pewnie zagra Cordoba-Burdisso, choć ja osobiście wolałbym po stokroć parę Kolumbijczyków.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Kropasz pisze: Rivas? Coś czuję, że skończy jako niespełniony talent.
Zgadza sie. szkoda go bardzo,bo moznaby go spokojnie ogrywac, jak ostatnio Santona i zastepowac nim jego rodaka,ktoremu coraz czesciej zdarzaja sie wpadki...
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Szycha

Post autor: Szycha »

kcp_wwa pisze:
Kropasz pisze: Rivas? Coś czuję, że skończy jako niespełniony talent.
Zgadza sie. szkoda go bardzo,bo moznaby go spokojnie ogrywac, jak ostatnio Santona i zastepowac nim jego rodaka,ktoremu coraz czesciej zdarzaja sie wpadki...
Dla mnie Rivas to bardzo dobry zmiennik . Inter nie powinien go ani wypozyczac czy tez sprzedawac. Za nie drogie pieniadze mamy solidnego zawodnika, ktory raczej nie robi problemow z czestego siedzenia na lawce.
Ibanez

Post autor: Ibanez »

Widze Szycha ze cos napisales to az musialem wejsc i sprawdzic:)
I powiem Ci ze zgadzam sie co do Rivasa. Jak dostawal szanse to dobrze sie prezentowal. Mysle ze sie jeszcze przyda. Plusem jest ze nie gwiazdorzy, czeka na swoja szanse i trenuje.
pozdro!
CHI NOI SIAMO
SIAMO L'ARMATA NERAZZURRA
E MAI NESSUN CI FERMERA'
NOI SAREMO SEMPRE QUA
QUANDO L'INTER GIOCHERA'
PERCHE' L'INTER E' LA SQUADRA DEGLI ULTRA'
NERAZZURRO E' IL COLORE CHE AMIAMO
NERAZZURRO SEI TUTTO PER NOI
A S.SIRO, IN ITALIA, IN EUROPA
MAI LA FEDE DI NOI MORIRA'
Bart

Post autor: Bart »

Jakieś wieści kiedy powrócą Chivu i Samuel?
J. Cesar

Post autor: J. Cesar »

No ja myślę że przydałby się niedrogi a dobry obrońca, na przykład wysoki M. Hummels z Dortmundu
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Tak, taki światowej klasy obrońca jak Hummels rozwiązuje wszystkie nasze problemy. Szukajmy jeszcze niżej, aż dokopiemy się do Hajty. Jeśli ma być dobry, wysoki obrońca to polecam P.Mertesackera. Z Bremy.
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Jeremy

morgothbauglir pisze: Tak, taki światowej klasy obrońca jak Hummels rozwiązuje wszystkie nasze problemy. Szukajmy jeszcze niżej, aż dokopiemy się do Hajty. Jeśli ma być dobry, wysoki obrońca to polecam P.Mertesackera. Z Bremy.
Sam szukasz jeszcze niżej. Mertesacker to na pewno klasowy obrońca... :roll:

Pojawiały się plotki dotyczące Bruno Alvesa i on byłby najlepszym kandydatem na naszego stopera. Przynajmniej ja na razie lepszych na rynku nie widzę. Oczywiście, niektórzy mogą mieć obrzydzenie po ostatnim "transferowaniu" z Porto, ale nie zmienia to faktu, że obrońcą jest łatwiej przystosować się do Serie A, niż skrzydłowym, czy atakującym.
Samuel, Cordoba, Chivu - ich pozycji nie ma sensu podważać. Burdisso - niech już lepiej odejdzie. Materazzi - mimo wszystko optowałbym za jego pozostaniem, ale być może sam Marco będzie chciał opuścić klub z powodu braku miejsca w podstawowej jedenastce. Rivas - niech zostanie.
Tak więc, pozbywamy się jednego Burdisso i pozyskujemy w jego miejsce klasowego obrońcę - mi tak to się widzi. 
Obrazek    
morgothbauglir

No Mertesacker to jakby nie patrzeć wicemistrz Europy i ważny element trzeciej drużyny świata. Raczej Hummels go nie przerasta w żadnym względzie z umiejętnościami na czele.
Jeremy

morgothbauglir pisze: No Mertesacker to jakby nie patrzeć wicemistrz Europy i ważny element trzeciej drużyny świata. Raczej Hummels go nie przerasta w żadnym względzie z umiejętnościami na czele.
To samo można powiedzieć o Metzelderze ("wicemistrz Europy i ważny element trzeciej drużyny świata"), a chyba nie powiesz, że to klasowy obrońca? Nie zmienia to faktu, że ani jeden, ani drugi nie zasługuje na grę w naszych barwach.
Obrazek    
Nen

Post autor: Nen »

Już widzę, jak obydwie Niemieckie wieże pokrywają Pato...

Silnych stoperów mamy, przydałby się nam jakiś dobry technicznie i szybki jak Chivu tylko, że Rumun jest co chwile kontuzjowany. Bruno Alves? Dobrze bije rzuty wolne, szybki no i ma dobrą technikę... tylko za rozsądną cenę, np oddajemy Ryśka...
God protect me
morgothbauglir

Kolejny z peryferyjnej lidze portugalskiej? Od czasów Quarsemy krzywym okiem patrzę w tamtą stronę. Raczej patrzyłbym za obrońcą z lepszej ligi
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Z tej "peryferyjnej" ligi Barcelona wyciągnęła niejakiego Deco, Chelsea niejakich Bosingwę i Ricardo Carvalho. Poza tym taki Vidic trafił do Man Utd ze Spartaka i stał się mistrzem w swoim fachu.
morgothbauglir

1. Chelsea wyciągneła Bosingwę i Carvalho bo dobrze grali w reprezentacji a wtedy Porto jako pierwsza portugalska drużyna od czasów Eusebio wygrało LM
2. To tyle przykładów na gwiazdy. A niewypały? Możnaby założyć oddzielny wątek
Jeremy

morgothbauglir pisze: 1. Chelsea wyciągneła Bosingwę i Carvalho bo dobrze grali w reprezentacji a wtedy Porto jako pierwsza portugalska drużyna od czasów Eusebio wygrało LM
Co nie zmienia faktu, że wszyscy, czyli i Barcelona, i Chelsea, wyszli na tym dobrze. A to, że Quaresma nie sprawdził się w Serie A, nie znaczy, że tak samo będzie z Alvesem. Nie ma się co zniechęcać do tej ligi, tylko z powodu jednego niewypału... Wystarczy przypomnieć sobie chociażby Pele, którego u nas już niestety nie ma, a zapowiadał się na fenomenalnego pomocnika.
morgothbauglir pisze:2. To tyle przykładów na gwiazdy. A niewypały? Możnaby założyć oddzielny wątek
Równie dobrze, można założyć temat o niewypałach z innych lig. Każdy transfer to ryzyko...
Obrazek    
ODPOWIEDZ