Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Shady

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Shady »

Marcopolo pisze: a nie jeszcze Arka i Craxa ?
Cracovia, a nie "Craxa".
Pomimo mojej sympatii do tych klubów, nie mają one składu żeby włączyć się w walkę o MP.
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

dla mnie Arka narazie szok
czasem nie zależy od składu tylko od chęci

trochę mi głupi ,ze jest tyle śląskich teamów a każdy walczy o utrzymanie jak zwykle
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Ulis

Post autor: Ulis »

dobrze, że napisałeś czasem ;-)
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
MarcoPolo
Kontakt:

to co powiesz o meczu barcy z Wisłą?
Shady

Marcopolo pisze: to co powiesz o meczu barcy z Wisłą?
Proszę Cię nie pisz bzdur jak połowa polskich mediów. Wisła ten mecz wygrała tylko i wyłącznie dlatego, że Barca kompletnie odpuściła sobie ten mecz żeby nie narażać się na kontuzję już na starcie sezonu. Gdyby im zależało na wygranej to mecz by wyglądał tak samo jak ten w stolicy Katalonii, a więc z łatwością pyknęli by Wiśle ze 4 bramki, a zespół z Krakowa pewnie by nie oddał celnego strzału na bramkę. Więc chęci czy też szczęście nie wiele miały tu do znaczenia.
Zresztą mówimy tu o mistrzostwach Polski, a nie pojedynczym meczu. Nikt samymi chęciami czy też szczęściem nie zdobędzie tytułu, bo raczej nie będzie miał szczęścia w 30 kolejnych meczach.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2008, 15:26 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Mamy za sobą sobotnie mecze Ekstraklasy ktòre przyniosły ciekawe rozstrzygnięcia. Moze dziwić wysoka wygrana Poloni Bytom az 4:1 nad Lechia a jeszcze bardziej hat-trick obrońcy Komorowskiego. Nieprzewidywalna jest Odra, ktòra najpierw pokonała zdecydowanie Legię potem doznała klęski ze Wrocławiu a teraz pojechała z Ruchem 3:0. Planowo tylko Jaga wygrała  z Piastem.
Dzisiaj dojdzie do dwòch szlagierów.
Górnik-Legia i Cracovia-Wisła. 
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Mój chorzowski Ruch dostał potężne lanie w Wodzisławiu, aż żal patrzeć na ten wynik. Jeśli Odra potrafi rozwalić Ruch 3:0, to moja wypowiedź powinna się zakończyć trzema kropkami, bo cóż innego mogę napisać, nie spodziewałem się, że Ruch to będzie asfalt, a Odra będzie walcem. No cóż, jak wcześniej wspomniałem tak też robię i kończę moją wypowiedź trzema kropkami po żenującym występie...
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

GKS - ŁKS 0-2... żal było patrzeć na Bełchatowian, którzy przez 70 minut nie oddali celnego strzału... po 70 minucie stracilem ccierpliwość i wyłączyłem transmisje... Grali fatalnie, katastrofa, masakra, można tak bez końca pisać ;/
dzielik

Post autor: dzielik »

Rzeczywiście kolejka niespodzianek, nie tylko jeśli chodzi o podział punktów w poszczególnych spotkaniach, ale również o wymiar bramkowy. Mówiąc prościej faworyci wysoko przegrywali. Odra jest w tym sezonie niesamowita, potrafi przegrać 4-0 z beniaminkiem i wygrać 3-0 z Ruchem (to chyba magia własnego boiska tak działa). W tym sezonie chyba po raz pierwszy eksperci, nauczeni doświadczeniem, nie skazują wodzisławskiej drużyny na spadek i zapewne mają rację. Te wszystkie niespodzianki wyraźnie pokazują jak bardzo mamy wyrównaną ligę w tym sezonie. Każdy może wygrać z każdym. Coś czuje, że pod koniec sezonu, zwłaszcza w końcówce tabeli będzie baardzo ciasno, a różnica punktowa między 14 a 5-8 zespołem będzie niewielka. To oznacza tylko jedno - emocji nie zabraknie;)
na koniec polecam tę bramkę z meczu Polonia - Lechia, jeśli ktoś nie widział:
http://pl.youtube.com/watch?v=-esmYhE5qOs ;)
Generalnie Polonia rozegrała chyba najlepszy mecz od czasu awansu do ekstraklasy w 2006r, grali bardzo dobrze zwłaszcza po bramce na 3-1 kiedy już byli wyluzowani i pewni zwycięstwa. Ta drużyna ma potencjał i wierzę, że nie spadnie.
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Jaro

Post autor: Jaro »

Ktoś się spodziewał czegoś innego po Odrze  :lol2:? Ja wiedziałem, że wygrają  :yes2:. A teraz tak poważnie to w Wodzisławiu wreszcie są pieniądze i widać, że ich dobrze wydali. Może będzie jakieś mistrzostwo rundy jak kilka lat temu :D ale się rozmarzyłem ale nigdy nie mów nigdy. Mam nadzieję, że chociaż będzie taka seria jak kiedyś bez porażki na własnym boisku. Wyniki pokazują, że liga jest bardzo wyrównana i o wynikach będzie decydować dyspozycja dnia ale dla nas kibiców to chyba dobrze bo będą większe emocje. Jestem zaskoczony postawą Górnika w tym sezonie, co jak co ale z takim składem nie przystoi im być na ostatnim miejscu choć nie powiem żebym się nie cieszył jakby tabela wyglądała na finiszu tak jak teraz. Dużym zaskoczeniem jest też Arka, widać rękę Michniewicza.  :love:
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
miniu86

Post autor: miniu86 »

Nasza liga dostarcza wiele przedziwnych wyników. Niedawno Odra pokonała Legię 1-0, następnie ta sama Odra przegrała ze Śląskiem 0-4, ze Śląskiem, który to w ostatnim meczu uległ aż 0-3 Polonii. Podobne historie ostatnio miała Lechia oraz Ruch. W naszej lidze ciężko jest dopatrzeć się jakiejś konsekwencji i ciężko rozpoznać czy jakaś drużyna wychodzi z dołka czy to tylko jednorazowy wybryk.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Jaro

Post autor: Jaro »

miniu86 pisze: Niedawno Odra pokonała Legię 1-0
2-0  :brawo:  A mecz ze Śląskiem? To brak koncentracji i zaangażowania. Pomyśleli, że Legie pokonali to już każdy się im podłoży. W poprzednim sezonie po zwycięstwem z Legia w kolejnym meczu też dostali baty z Jagą 3-1. A tym czasem Wisła przegrywa 1-0 do przerwy. Jak widać można ich zdetronizować  :szal:
Obrazek

Sig i avatar autorstwa Corredo :) Dzięki
MarcoPolo
Kontakt:

A Legia złapała formę pokonała Zabrzan 3:0 na wyjeździe
Jaszczu91

Ja bym raczej powiedział ze to Górnik jest obecnie w katastrofalnej formie a Legia mimo ze nie daje rady z FK to na ligę i tak na dobrych zawodników i to na górnik wystarczyło.
Dzisiaj w meczu z podtekstem Lech odniósł porażkę z Arka i to pokazuje ze  nie jest  jeszcze klasową drużyną. Poznaniakow pogrążył Zakrzewski oczywiście byly piłkarz Lecha.
FORZA INTER!
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Nie obyło się bez niespodzianek w tej kolejce naszej ligi :-D. Oczywiście mnie najbardziej cieszy zwycięstwo Legii nad Górnikiem. Oby to nie był przypadek i Legia zacznie grać lepiej co będzie miało odbicie w korzystnych wynikach.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Do meczu z Legią, dodajmy że było też niezłe pośmiewisko, deklaracje Tomasza H. jak to oni się nie będą starac grac, a wystarczy popatrzec na akcje przy której bramke strzelił Roger- trening, klepka między pachołkami.
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

Wielkie brawa dla Lecha który wręcz upokorzył Wisłę w Krakowie wygrywając 4-1.  Znów kolejne trafienie zaliczył Lewandowski dla którego było to już 4 trafienie w ekstraklasie. Ja oczywiście jestem zadowolony ze zwycięstwa Legii która pokonała Arkę 2-0 i wskoczyła na drugą pozycję tuż za... Polonią Warszawa :-D. Górnik Wreszcie się przełamał odnosząc pierwsze zwycięstwo w tym sezonie.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Messie zyjesz, czy moze siedziales na dolku po meczu z Gornikiem ? :P
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Lech dzisiaj rozjechał Wisłę. Patrzeć na to nie mogłem :( Fatalny występ Pawełka.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Globus

Post autor: Globus »

Messie pewnie dostał kurczakiem i leży w szpitalu :P Wtajemniczeni wiedzą o co chodzi! hehe
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Kowal

Post autor: Kowal »

Dzonyy napalonyy pisze: Lech dzisiaj rozjechał Wisłę. Patrzeć na to nie mogłem
Miałem dokładnie odwrotnie :-D :P
Ale co do meczu,zajefajne widowisko- aż sam byłem zdiwiony grą i wynikiem..
Wczoraj bodajże najlepiej początek meczu skwitował Marcin Baszczyński- "jeszcze nie dostałem piłki, a juz przegrywalismy 0-2.."
Obrazek
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Co do tych kurczaków to może kibice chcieli pokazać jaką wioche mamy w PZPN i dlatgo wnieśli je na stadion :D

A co do meczu Lecha to po raz kolejny pokazaliśmy że Pyrusy są najlepsze :P
Obrazek
miniu86

Post autor: miniu86 »

No Lech zniszczył Wisłę. Mam nadzieję że lechici nie poczują się za pewnie przed meczem w PU, a wiślacy się nie załamią przed Tottenhamem.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
MarcoPolo
Kontakt:

El Polako pisze: Co do tych kurczaków to może kibice chcieli pokazać jaką wioche mamy w PZPN i dlatgo wnieśli je na stadion :D

A co do meczu Lecha to po raz kolejny pokazaliśmy że Pyrusy są najlepsze :P

a z tego co ja się orintuję na kibiców Piasta kibice Górnika wymślili ksywki kurczaki,uciekające kurczaki
oczywiście chodzi o anty ksywki -D
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2008, 13:51 przez MarcoPolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Corredo

Post autor: Corredo »

To co zagrał wczoraj Lech było dla mnie czymś fantastycznym. Grali świetnie i wynik w pełni to odzwierciedla. Napewno wyjazdowa wygrana z Wisłą powinna nas podbudować przed meczem z Austrią w PU. :-D
Jaszczu91

Tez sie niespodziewałem ze Lech rozjedzie Wisłę. Oby takie zwycięstwo tylko nie spowodowało wody sodowej przed meczem z Austria. Smuda dobrze zrobił ze nie wychwalał piłkarzy za grę tylko mòwil ze trzeba poprawić błędy i bedzie dobrze. Natomiast jesli chodzi o Wiśle to mysle ze ta porażka ich tylko zmotywuje.
Wracając do ligi to warto podkreślić świetna postawę Poloni i Arki. Ciekawe jak teraz Górnik bedzie grał pod wodzą Kasperczaka?
FORZA INTER!
Shady

Także nie spodziewałem się takiego meczu w wykonaniu Kolejorza. Liczyłem na remis, po cichu na jakieś szczęście i wygraną 1 bramką, ale o kompletnej deklasacji Wisły na ich stadionie nawet nie śmiałem marzyć :). Zapewne Austria i Tottenham oglądały ten mecz, lepszej sytuacji być nie mogło... Austria pewnie zagra z jeszcze większym respektem z nami i jeżeli zagramy tak jak wczoraj, większego problemu z awansem nie powinniśmy mieć, a Tottenham rozjedzie Wisłę na jeszcze większym luzie, mam przynajmniej taką nadzieję :).
EL_CHINO

Post autor: EL_CHINO »

Obrazek

Tyle w temacie ;) no ewentualnie...
http://i35.tinypic.com/2cz52tw.jpg
Shady

EL_CHINO pisze: Obrazek

Tyle w temacie ;) no ewentualnie...
http://i35.tinypic.com/2cz52tw.jpg