Hip-Hop made in Poland
-
Orzeu
- Kontakt:
Odp: Hip-Hop made in Poland
też spodziewałem się czegoś więcej... kawałek SLU z Kilazami dobry, a o reszcie sie wypowiem jak jeszcze kilka razy przesłucham. Zawiodłem się na podziemiu z Poznania = po Ramonie się czegoś więcej spodziewałem.

-
and1
- Kontakt:
-
Orzeu
- Kontakt:
pocięte tracki ? bo ja mam wersję 'całościową' tzn. wszystko cały album w jednym kawałku .

-
RoB
Jak ktoś nie ma to niech sobie kupi.
-
and1
- Kontakt:
-
RoB
Równie dobrze mogłeś napisać: "jak nie chcesz to nie kradnij"
-
Ulis
Płytka średnia, aczykolwiek 3ma pion..
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !

"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."

-
Raffal
najbardziej podoba mi sie
247 , Killaz&SLU , TDF(choć po nim mozna sie było ciekawszego tematu spodziewac),
a spoko sa jeszcze nawet Kołcz( zwłaszcza jak na niego:) ,
no i refren OSTR bardzo mi zapadł w ucho K8 nawet bardzo fajnie ale to nie moj gust
247 , Killaz&SLU , TDF(choć po nim mozna sie było ciekawszego tematu spodziewac),
a spoko sa jeszcze nawet Kołcz( zwłaszcza jak na niego:) ,
podziemie tak srednio mimo wszystko ciezko sie pokazac na jeden 16Orzeu pisze: też spodziewałem się czegoś więcej... kawałek SLU z Kilazami dobry, a o reszcie sie wypowiem jak jeszcze kilka razy przesłucham. Zawiodłem się na podziemiu z Poznania = po Ramonie się czegoś więcej spodziewałem.
no i refren OSTR bardzo mi zapadł w ucho K8 nawet bardzo fajnie ale to nie moj gust
-
kibix
mi się podoba kilka piosenek DonGuralEsko a mianowicie:El Polako,Zachodni Wiatr Wieje,Jeden z Miliona,Złote Maski. tak ogólnie to nie słucham dużo hip-hopu, ale nieraz jakaś piosenka mi się spodoba
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-
and1
- Kontakt:
Chyba nie musimy rozwijać dyskusji na temat piractwa w Polsce ??RoB pisze: Równie dobrze mogłeś napisać: "jak nie chcesz to nie kradnij"

-
Raffal
kwestia uczciwości , skoro nie masz szacunku do nich to twoja sprawa
ja osobiści płyt Tedego i Gurala nie kradnę ( jużL:P) ani nic co ktoś zrobił naprawdę profesjonalnie np właśnie ta płyta
pozatym płyty są wreszcie w przystepnych cenach (30zł za płyte to nie jest juz tak duzo)
a robie tak dlatego ze o innych sie boje i wole najpierw przesluchac zanim kupie i tak teraz mam własnie z 2cztery7 najpierw prezsłucham a jak bedzie ok to kupie
ja osobiści płyt Tedego i Gurala nie kradnę ( jużL:P) ani nic co ktoś zrobił naprawdę profesjonalnie np właśnie ta płyta
pozatym płyty są wreszcie w przystepnych cenach (30zł za płyte to nie jest juz tak duzo)
a robie tak dlatego ze o innych sie boje i wole najpierw przesluchac zanim kupie i tak teraz mam własnie z 2cztery7 najpierw prezsłucham a jak bedzie ok to kupie
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2008, 14:33 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Orzeu
- Kontakt:
dokładnie - mam wykonawców, których zawsze płyty oryginalne kupuję np. SLU, a mam i tak, że najpierw przesłuchuję zassany z neta album i jeśli uznam, że jest warto kupić oryginał to kupu8je.

-
MarcoPolo
- Kontakt:
-
and1
- Kontakt:
No skoro tak, to kupuj filmy, oryginalne oprogramowania typu antywirus, office, photoshop etc. Przecież to też jest czyjaś ciężka praca i powinniśmy ją szanować. Moje zdanie w tej kwestii jest takie że jak ktoś już poucza o nie ściąganiu z neta, niech sam ma WSZYSTKO legalne.
P.S
Kiedy Charlie P wychodzi ??
P.S
Kiedy Charlie P wychodzi ??

-
BoDzIo
Bez komentarza and1. Miesiąc w miesiąc na jaranie chlanie wydajesz kilkadziesiąt złotych. Żal Ci kupić jedną płyte na 3 miesiące? 40zł to nie majątek. Ja sam nie jestem w stanie kupić 2-4 płyt miesięcznie ale zawsze cos kupie, kosztem tych 3-4 zasranych piw w barze.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
-
snowman
- Kontakt:
elo
nowy dj decks wporzo ;] bity naprawde na wysokim poziomie. rap bez podzialow - decks zaprasza dobrych MC nie patrzac skad pochodza czy pisza na siebie dissy czy nie...
najlepszy kawalek - Płomień 81
- nie przepadam jakos za onarem no ale kawalek im wyszedl naprawde mistrzowski 
wielki plus dla PTP - torunskiego podziemia kawalek naprawde dobry ;]
reszta sredniawka... stac ich wszyatkich na cos wiecej
bardzo dobra produkcja
jesli chodzi o "kradzieze" przez sciaganie z neta hmmm co tu duzo pisac nie kazdy ma duzo $ , dostep do neta - proghramy typu dc torrenty itp itd
mimo to kolekcjonuje vinyle ale nie hiphopowe
nowy dj decks wporzo ;] bity naprawde na wysokim poziomie. rap bez podzialow - decks zaprasza dobrych MC nie patrzac skad pochodza czy pisza na siebie dissy czy nie...
najlepszy kawalek - Płomień 81
wielki plus dla PTP - torunskiego podziemia kawalek naprawde dobry ;]
reszta sredniawka... stac ich wszyatkich na cos wiecej
kupujRaffal pisze: a robie tak dlatego ze o innych sie boje i wole najpierw przesluchac zanim kupie i tak teraz mam własnie z 2cztery7 najpierw prezsłucham a jak bedzie ok to kupie![]()
jesli chodzi o "kradzieze" przez sciaganie z neta hmmm co tu duzo pisac nie kazdy ma duzo $ , dostep do neta - proghramy typu dc torrenty itp itd
mimo to kolekcjonuje vinyle ale nie hiphopowe
-
and1
- Kontakt:
Proszę Cię, nie wypowiadaj się na mój temat jeżeli mnie nie znasz ok ?? Może ty i twoi kumple mają taki sposób życia, ale to nie znaczy że każdy młody człowiek który słucha Hip-Hopu miesiąc w miesiąc chleje i jara zielsko czy szlugi.BoDzIo pisze: Bez komentarza and1. Miesiąc w miesiąc na jaranie chlanie wydajesz kilkadziesiąt złotych. Żal Ci kupić jedną płyte na 3 miesiące? 40zł to nie majątek. Ja sam nie jestem w stanie kupić 2-4 płyt miesięcznie ale zawsze cos kupie, kosztem tych 3-4 zasranych piw w barze.

-
Raffal
tu chodzi o pewien szacunek , skoro wiem ze ktoś wkłada w coś serce i na tym opiera swoje życie ( mówimy o muzyce ) a mi sie to podoba to wstyd mi powiedzieć ze go lubie ale nie mam zadnego orginału jego.
-
RoB
Jakie wszystko? Nie piszę o wszystkim tylko o płytach polskich wykonawców. Filmy czy zagraniczną muzykę ściągam i nie mam żadnych wyrzutów sumienia. Nikt na tym nie zbiednieje, im i tak się za bardzo przelewa. Co inne polski HH gdzie największa wytwórnia była o krok od ogłoszenia bankructwa, a na płytach nie zarabia się nic. Dobrze jest jak się wkład w produkcje zwróci.and1 pisze: No skoro tak, to kupuj filmy, oryginalne oprogramowania typu antywirus, office, photoshop etc. Przecież to też jest czyjaś ciężka praca i powinniśmy ją szanować. Moje zdanie w tej kwestii jest takie że jak ktoś już poucza o nie ściąganiu z neta, niech sam ma WSZYSTKO legalne.
-
BoDzIo
Bardzo przepraszam. Ty i Twoi kumple jesteście inni, palicie w kominkach a do barów tylko mlecznych chodzicie:) Osobiście nie jaram szlugów ani zioła. Nie wiem na co wydajesz ciężko zarobione talarki ale sens w tym taki, że RAZ NA 2-3 MIESIĄCE 30ZŁ NA PŁYTE TO NIE JEST FORTUNA.
P.S. Dla mnie coś lubić, kochać, słuchać to- POPIERAĆ I WSPOMAGAĆ I NIE WAŻNE CZY SŁUCHASZ RAPU, DISCO CZY MENELICH WIERSZY. Peace.
P.S. Dla mnie coś lubić, kochać, słuchać to- POPIERAĆ I WSPOMAGAĆ I NIE WAŻNE CZY SŁUCHASZ RAPU, DISCO CZY MENELICH WIERSZY. Peace.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
-
and1
- Kontakt:
No prawie prawie, do barów nie chodzę a palić nie palę
Kilka postów wcześniej napisałem że płytę Peji i Piha zakupie bo to już jest poziom który trzeba wynagrodzić i mieć satysfakcję iż jestem w stanie posiadania płyt dwóch (moim zdaniem) najlepszych raperów. I tu właśnie pytanie, kiedy Rychu Peja Solófka wychodzi ??

-
Orzeu
- Kontakt:
o jakiej wytwórni mowa ?Co inne polski HH gdzie największa wytwórnia była o krok od ogłoszenia bankructwa, a na płytach nie zarabia się nic.

-
RoB
Prosto
-
and1
- Kontakt:
-
RoB
I jak nowa Molesta? Jak dla mnie płyciywo roku. Spokojnie możecie kupować "w ciemno". 
-
Ulis
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !

-
RoB
No nawet nawet. Widzę tu spory potencjał. 8) 
-
snowman
- Kontakt:
molesta niezla 
slyszeliscia DJ B. mixtape? czyli dj brzydal polecam
slyszeliscia DJ B. mixtape? czyli dj brzydal polecam
-
BAGGIO1
Molesta + Kumple. Moim zdaniem naprawdę dobra płyta. Kupiłem sobie oryginał, bo jak ktoś pisał, jeżeli kogoś sie docenia to warto w niego inwestować właśnie poprzez kupowanie płyt w sklepach. To samo mam z Ostrym, też oryginał w kolekcji
Co do Molesty, niektórzy twierdzą, ze jak nie ma Wilka to już nie to samo, nie wiem moim zdaniem jest nadal naprawdę zajebiście, może dlatego, że na tej akurat płycie mieli wsparcie nie byle kogo, bo wszyscy z górnej półki polskiego hip-hopu (jak dla mnie). Dla fanów O.S.T.R - nowa płytka ma wyjść w lutym ;D nie wiem jak Wy, ale ja się doczekać nie moge
Ostatnio jaram się nieco starszymi płytkami - Jazz w Wolnych Chwilach, Ostatnia szansa tego rapu, Tabasko. Jak dla mnie najlepszy
a na koncercie to już w ogóle wymiata, jego free wciska w podłoge
Pozdro!
FoRzA InTeR!
-
Karpik
w grudniu wychodzi nowy album Sokol feat. Pono - Teraz pieniądz w cenie 2 !! Po przesluchaniu pierwszej plyty, nie moge sie doczekac 2. czesci! 

By Kropasz