Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Chuchu
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: Chuchu »

Dzisiaj o godzinie 19:00 kończy się okienko transferowe. Inter kupił 3 zawodników:
Obrazek
Amantino Mancini przeszedł za 13 mln euro z AS Romy. Brazylijczyk ma 28 lat.

Obrazek
Sulley Muntari dołączył do Interu z Pourtsmouth za 16 mln euro. Ma 24 lata

Obrazek
Ostatniego dnia mercato przybył także Ricardo Quaresma z FC Porto. kosztował 18,6 mln euro + Vitor Pele'. Quaresma niedługo skończy 25 lat

Obrazek
Po rocznym wypożyczeniu z Ternany, Inter wykupił połowę karty Luisa Jimeneza. Kosztowała ona ok. 6 mln euro. Chylijczyk ma 24 lata.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Chyba można uznać to mercato za jak najbardziej udane. Mourinho dostał prawie wszystko co chciał: Manciniego, Quaresmę, nie przyszedł jedynie Lampard i moim zdaniem bardzo dobrze. O wiele więcej będziemy mieć pożytku z Muntariego. Do tych transferów dochodzi powrót Adriano i wykupienie Jimeneza. Inter więc wydał w te lato około 55 mln euro. We Włoszech to chyba obok Violi największy wynik. teraz wszystko w rękach Mourinho. Portugalczyk posiada jedną z najsilniejszych kadrowo drużyn w Europie. Moratti zrobił swoje, teraz czas na trenera.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Platini

Post autor: Platini »

O wyniki byłbym spokojny. Karda bardzo mocna jednak jak już wspomniane rywale nie próżnowali i też solidnie się wzmocnili. Bardzo mi się  podobają transfery Romy, uzupełnili kadrę ciekawymi zawodnikami i wg mnie to będzie najgroźniejszy rywal Interu w walce o mistrza.
Jednak Inter to Inter :) O mistrza jestem spokojny  :flaga33:

Szkoda tylko, że Quaresma tak poźno dołączył do zespolu. Jednak mam nadzieje, ze szybko odnajdzie swoje miejsce w zespole.
"Jeśli jesteś pierwszy, to jesteś pierwszy.
Jeśli jesteś drugi, to jesteś nikim.
ElPolako

Post autor: ElPolako »

Powoli zbliża się zimowe okno transferowe więc można by odświeżyć troche ten temat. W całym zespole nie przewiduje większych zmian, lecz jedyne co trzeba wzmocnić to jest atak. Crespo powinniśmy sprzedać do Realu które jest nim zainteresowane, Obinne postarać się wypożyczyć i zrobić coś z Francuzem Dacourtem. Potrzebny jest nam napastnik i to klasowy. Wyobrażmy sobie że Zlatan Ibrahimovic doznaje kontuzji i kto go zastąpi w ataku ? Cruz, który gralepiej wchodząc z ławki rezerwowych niż w grze od pierwszych minut ? Adriano, który na chwile obecną nie jest wstanie strzelać regularnie bramek ? Balotelli, który jest za młody aby brać odpowiedzialność za strzelanie bramek i presji która by na nim spoczywała ? O Obinnie i Crespo nawet nie napisze bo wszyscy wiedzą że na nich polegać nie można. Zlatan gra od początku sezonu w każdym spotkaniu i kontuzja to tylko kwestia czasu ( Obym się mylił ) Co będzie jak dozna urazu przed meczem w 1/16 LM i znowu pożegnamy się z nim na 3 miesiące ? Bez Ibrahimovica nasz gra będzie wyglądać tak jak w zeszłą wiosne. Będziemy gubić punkty aż stracimy lidera w SerieA, o LM nie wspomne. Zobaczcie ile Szwed wykonuje pracy w ataku Interu, mimo iż nie strzela z 100% okazji to kreuje całą gre ofensywną, a nie wyobrażam sobie nikogo z obecnych napastników do zastąpienia Ibrahimovica. Mam nadzieje że plotki o Aguero przemienią się w negocjacje a negocjacje w transfer bo potrzebny nam jest napastnik światowej klasy który zapewni nam te 15-20 bramek na sezon.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2008, 12:12 przez ElPolako, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
MarioBalotelli

Post autor: MarioBalotelli »

Zgadzam się w 100% z El Polako Inter potrzebuje klasowego Napastnika ktory odciąży Zlatana. A żaden z pozostałych napastników Interu niegra Dobrze. Mogło by dojścć do transferu Drogby lub Aguero bo to napewno by odmieniło ofensywe Interu i jednoczeście Ibra mogł troche odpocząć. :flaga33:
ferii

Post autor: ferii »

moim zdaniem Aguero jest raczej nie do wyciągnięcia z Atletico przynajmniej na tą chwile :D
Drgba znowu bez formy a wiec tez by za wiele u nas nie zdziałał :D

najlepszym rozwiązaniem dla byłby Benzema myślę ze za duże pieniądze lyon sie skusi i sam piłkarz również :D
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
klusek

Post autor: klusek »

Oczywiście, że Cruz potrafi strzelać grając od początku meczu, pokazywał to przecież w ubiegłym sezonie.

Co do napastnika - to w końcu szukamy zmiennika dla Ibry, czy egzekutora?
proba1

Post autor: proba1 »

egzekutora kogos kto moglby byc godnym nastepca ostatniej rasowej naszej 9 czyli Vieriego.

Przede wszystkim jednak pomocnika ! I to nie jednego, tylko 2 dobrych srodkowych pomocnikow

Zastanowilbym sie nad sprzedaza Crespo i Adriano. Obinne zglosic do LM.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Nicola Berti

Post autor: Nicola Berti »

zgadzam sie co do tego ze, potrzebny jest nam dobry napadzior i sr.pomocnik.Co do napastnikow to spekuluje sie o Tevezie i Drogbie( wole pierwszego),ale moim marzeniem jest David Villa z Valencii lecz jego bedzie cieżej wyciagnąc niz Aguero.Wyobrazcie sobie atak Ibra-Villa :)ciekawy jest równiez Luis Suarez z Ajaxu.Teraz pomocnicy,tu niestety nic ni słychac by Inter sie rozglądał za kims.Jest Diego ale jemu chyba blizej do Juve niz do nas , wiec moze Elano?!Z klubu aut tu bede zgodny Dacourt, Crespo,wyp Obinna
MarioBalotelli

Post autor: MarioBalotelli »

nie no Villa odpada ale Suarez jest ciekawy tylko ze Inter jak narazie nieszuka nikogo na pozycje sr.pomocnika
Jeremy

Post autor: Jeremy »

MarioBalotelli pisze: tylko ze Inter jak narazie nieszuka nikogo na pozycje sr.pomocnika
Chyba nie wierzysz ze nie szuka?

Ja najbardziej jestem za sprowadzeniem srodkowego ofensywnego pomocnika a co do napastnikow to bądzmy szczerzy - tacy gracze jak Aguero,Villa,Suarez czy Tevez na 100 % nie pojawią sie w naszym klubie w zimowym oknie transferowym a ich nazwiska juz tutaj padały...
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Mi sie wydaje ze juz zimą trafi do nas Drogba. Ostatnio w Chelsea wymiata Anelka, a Didier grzeje ławę. No i do tego Mourinho w Interze...
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
klusek

Zlatan8 pisze:
MarioBalotelli pisze: tylko ze Inter jak narazie nieszuka nikogo na pozycje sr.pomocnika
Chyba nie wierzysz ze nie szuka?
Ja nie wierzę. Nie wykorzystujemy nawet połowy obecnego potencjału naszej pomocy, a zawodników tej formacji mamy wystarczająco dużo. Co więcej, nie wiemy, w jakim ustawieniu będziemy grać przez resztę sezonu, więc może się okazać, że miejsca dla środkowych pomocników są tylko dwa. No i last but not least - w poprzednim mercato wydaliśmy tyle kapuchy na piłkarzy, którzy na razie grają kaszanę, że z nowymi ruchami powinniśmy poczekać, aż oni zaczną grać na miarę oczekiwań.
proba1

Drogba jest nam absolutnie zbedny.

Srodkowy pomocnik, przynajmniej jeden jest nam bardziej potrzebny niz napadzior, propozycja
1.Lucho Gonzalez http://transfermarkt.de/de/spieler/2624 ... daten.html
2.Riquelme nikomu chyba kozaka nie trzeba przedstawiac moim zdaniem jeden z najwiekszych bledow z naszej strony bylo nie sprowadzenie go gdy mogl podobno do nas przyjsc w zeszlym roku w styczniu, do tego te stale fragmenty
3.Diego narazie gra slabo jakis rok zreszta wole argentynczykow, bo oni nie sa az tacy niefrasobliwi i pelen profesjonalizm z ich strony bije

Generalnie potrzebny nam jest ktos taki jak Lamps motor zepolu do przodu bo mamy Chuchu (jedyny u nas swiatowej klasy pomocnik ktory rzeczywiscie obecnie taki poziom repr, reszta to ostatnio slabo gra) ale on srednio sobie radzi z gra do przodu, typowa argentynska 10

Napstnik tu wyboru nie ma za duzego, ja np jestem ciekawy jakby sobie u nas poradzil Gilardino widac ze Milan to byl dla niego dramat kiedy dostal mozliwosc gry pokazuje co potrafi brama prawie co mecz, jezeli nie to nie widze za bardzo klasycznych 9 Aquafresca jeszcze niewiele umie ale to nasz przyszlosc Pipo Inzaghi powiedzial o nim ze jest jednym z dwoch napastnikow ktorzy moga zajac jego miejsce . Huntelar nierealny. Ciezko kogos znalezc Higuain z realu teraz go nie puszcza, nie ma za bardzo kogo wziac ale na miejscu naszych popatrzylbym w argentynie bo widac ze mozna z tego rynku sciagac graczy ktorzy prawie odrazu repr poziom ktory nam jest potrzebny Zarate,Lavezzi,Higuain, a przyokazji taniej wyjdzie ale nasi wola zainwestowac w przereklamowanych kopaczy jak Benzema

"nawet połowy obecnego potencjału naszej pomocy"<< ktory i tak nie jest potencjalem na skale swiatowa wiec dalej trzeba go przbudowywac, ewidentnie do wywalenia sa Vieira,Dacourt, Stanko to niewaidoma zagra 1 /10 Chuchu jedyny poziom swiatowy, Zanetti dla mnie jest obronca ktory gra bo przeciez nie wywalimy Maicona, MAncicni i Kupa wolne zarty w obecnej formie

Trzeba to powiedziec mamy swietnego bramkarza,obrone, napad juz mniej lae nadal bardzo mocny natomiast pomoc jest formacja tragiczna poza Chuchu nie ma tu grajka na swiatowym poziomie nie wspominajac juz o kreatywna pomocniku. Zanetti to nie jest rasowy srodkowy pomocnik i raczej nigdy juz nim nie zostanie patrzac w jego metryczke, Vieira widnieje juz coraz czesciej na liscie kontuzjowanych, Stanko no fajnie tylko ze raz na 10 zagra cos ciekawego a tak gra przecietni akurat dzisiaj nie gral, Muntari ma zadatki ale poza kilkoma ciekawszymi wystepami narazie rowniez nic wielkiego nie pokazuje, Mancini,Kupa to na chwile obecna powinni do kamieniolomow zostac zeslani za to co graja, staruszki Figo Dacourt powinni raczej juz tylko w spotkaniach oldbojow wystepowa a nie zajmowac miejsce i dawac zludne przekonanie ze jest kim grac.

Tak z ciekawosci pomoc:
Milanu irlo,Kaka,Ronaldinho,Seed orf <<< co by nie mowic ofensywnie zdecydowanie mocniej to wyglada nawet jezeli nie sa w formie, do tego walczak Gattuso,Ambrosnini
Barca:Messi,Xavi,Iniesta, Toure,Keita,Hleb <<plus bardzo dobrzy napastnicy
Real:Guti,Diarra,VDV,Gago ,Snejder,Robben,
ManUtd:Hergraves,Krysia,N ani,Anderson,Gigs,Scholes ,Carrick,+ kilku mlodych
Czelsi:Ballack,Essien,Lam pard,Cole,Deco,Malouda,Mi kel
Arsenal:Nasri,Ces,Diaby,R osicky,Van Persie,Wallcot

Wystarczy spojrzec w ilu zespolach z ww znalazloby sie miejsce dla naszych pomocnikow poza Chuchu ktory moim zdaniem wszedzie by sie odnalazl? Tu widac gdzie jest roznica my mamy w srodku bosika wyrwe ktorej moze przy zespolach slabych tak nie widac bo na nich to starczy nawet na rozegranie ale ewidentnie brakuje rozgrywajacych w takich meczach jak dzis a mysle ze i mecze z potentatami lepiej dla nas by wygladaly, bo w meczach z wielkimi my bedziemy rozbijac ataki w srodku bo do tego ludzi mamy ale rozegranie bedzie wygladalo jak zwykle dluga pilka z obrony do napastnikow.

Forza Inter.

Moratti szykuj prezenty
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 01:55 przez proba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
klusek

proba1 pisze: "nawet połowy obecnego potencjału naszej pomocy"Mancini, to teoretycznie powinien on osiągnąć dużo więcej, niż Włoch, tym bardziej, że ma lepszy skład. No chyba, że przeszacowałeś możliwości Portugalczyka (a patrząc na Twoje wywody, to całkiem możliwe :lol2:).

Reszcie życzę miłej zabawy w tym koncercie życzeń, brakuje tutaj jeszcze tylko kompilacji z youtube'a :lol2:
Raffal

Post autor: Raffal »

ja nie widze potrzeby wzmocnien w zadnej formacji i chcialbym zeby zarzad skupił sie na 15,16 latkach jakis takich utalentowanych itd :)
ogolnie powinnismy sie pozbyc Crespo i tyle :)
proba1

Oczywiscie jak najbardziej Mu>Mancini i w lidze majster bedzie w LM szanse na powodzenie sa nad wyraz skromne zreszta jak co roku.

A co ten Viera takiego pokazuje? Ja chyba mam pecha bo dla mnie to on prawie zawsze jest na liscie kontuzjowanych wejdzie na 3 mecze w jedny swietnie zagra i juz sie zachwycacie i pozniej znowu go palec boli i nie ma kim grac.

Mancini i Kupa graja beznadziejnie ale czy to znaczy ze mamy dalej czekac i patrzec jak nasza pomoc kuleje. trzeba zainwestowac nie udalo sie raz trudno trzeba probowac. Jakos nad wywalniem w bloto pieniedzy w Adriano nie ma takiego lamentu a przeciez to 6 baniek rocznie!!!! kupic pomocnikow ktorzy prezentuja jakas forme i w koncu KREATYWNYCH pomocnikow a nie kolejnych defensywnych.

Zestawienie z innymi druzynami ma na celu tylko i wylacznie pokazanie jak wygladaj te formacje  konkurentow w LM wieksosc to sa gracze ofensywni siwatowej klasy moze nie maja teraz najwyzszej formy ale nie oto chodzi.

Riquelme i Lucho moim zdaniem sa jak najbardziej realnymi celami.

Lepszy sklad?? ma ten sam sklad plus Kupa i Sulley z tej dwojki ten drugi gra w miare oczekiwan ale motorem srodka pola nie bedzie bo to gracz o innej chaakterystyce. Od czasow Verona w naszym klubie nie bylo ofensywnego pomocnika, wczesniej byl Emre widziales klub ktory chce cos osiagnac nieposiadajacy srodkowego ofensywnego pomocnika ? Ja jakos nie widze no chyab ze chcemy byc traktorzystami na 1:0 i nonstop kontra i krycie dupska.
Ostatnio zmieniony 29 lis 2008, 02:26 przez proba1, łącznie zmieniany 1 raz.
Raffal

a moze daj im troche czasu na ogranie sie?

Taka polityka to wielu zawodników zostaliby sprzedani zanim by zaczęli grać !! Choć Riquelme zawsze mi sie marzył :)
proba1

przeciez nie pisze zeby ich sprzedawac

tylko niechcialbym zeby fakt iz narazie im nie idzie zatrzymal zakup srodkowego pomocnika czy inne inwestycje
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Przydał by nam sie Fabregas ;D A pozbyl bym sie Crespo
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Raffal

obecnie mam 8 napastnikow na 3 miejsca i 7 środkowych pomocników na 3 miejsca , czy naprawde uwazasz ze to jest mało ?
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Raffal pisze: mam
Kolego o czym Ty piszesz? Nikogo nie interesuje kogo Ty masz czy nie masz ...
quaresmalodz
Kontakt:

Post autor: quaresmalodz »

Co myślicie na temat tego transferu?? Czy w ogóle on wypali?? Czy będzie nam potrzebny?? Jak by się dogadywali ze Zlatanem?? Czy Serie A to jest liga dla niego?? ZAPRASZAM!!
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 21:40 przez Filip©, łącznie zmieniany 1 raz.
Dominik

Post autor: Dominik »

1. Jest dobry, ale gdyby jednak u nas zagrał to w takiej formacji w jakiej aktualnie gramy, czyli 4-4-2
2. Moim zdaniem nie. Nie widze go w INTERZE
3. Taki dobry napastnik każdemu klubowi byłby się przydał
4. Raczej dobrze to obaj wysunięci napastnicy
5. Drogba wszędzie by sobie poradził

Chciałbym go zobaczyć w koszulce INTERU, ale mamy dużo dobrych napastników i gdyby przyszedł do nas to napewno za miejsce Adriano, a chciałbym żeby Mourinho dał mu drugą szanse.
FORZA INTER!!!
Grajas

Post autor: Grajas »

Co z tego że dużo napastników,jak na miarę oczekiwań gra tylko jeden-Zlatan.
Drogba to znakomity napastnik co do tego nie ma wątpliwości.Z pewnością poradził by sobie w Serie A.Moim zdaniem przydałby się w Interze.Tyle tyle że Didier młody już nie jest , a cena jaką woła Chelsea jest zbyt wysoka.
quaresmalodz
Kontakt:

Post autor: quaresmalodz »

Ale kilka latek mógłby jeszcze pograć....Również uważam, że by się przydał....wraz ze Zlatanem stworzyliby świetny duet...A Adriano też musi kiedyś odejść, a osobiście wolałbym, żeby odszedł jak najszybciej, aby jeszcze zdążyć na nim cokolwiek "zarobić"
Tomek8990

Post autor: Tomek8990 »

Otóż to. Adriano lekceważy swój zawód i ludzi, którzy przyczynili się do rozwoju jego kariery. Jakikolwiek sportowiec powinien powstrzymywać się od imprez zakrapianych alkoholem. Skreśla tym samym siebie i wychodzi, że nie jest profesjonalistą. Nie jestem jego przeciwnikiem, bo to bardzo dobry zawodnik, ale jego czas chyba już się skończył w Interze. Jeśli odejdzie, to życzę mu jak najlepiej, niech odbuduje formę i strzela bramki dla kogoś innego, bo dla zespołu z Mediolanu czynił już tego raczej nie będzie. Nie ma się co dłużej nad tym rozwodzić. Przydałby  się partner Zlatanowi, i jak najbardziej jestem za Didierem. On nie miałby problemów z trenerem, dla Mourinho jest jak syn. Poradzić w Serie A też by sobie poradził, i może nie spóżniałby się na treningi. Pozdro. 
Forza Inter:)
chivu4

Post autor: chivu4 »

Ja bardzo chciałbym Garetha Barry-ego albo Ahleya Young. Przydali by się Interowi
Obrazek
Woo-cash
Kontakt:

Post autor: Woo-cash »

quaresmalodz pisze: Ale kilka latek mógłby jeszcze pograć....Również uważam, że by się przydał....wraz ze Zlatanem stworzyliby świetny duet...A Adriano też musi kiedyś odejść, a osobiście wolałbym, żeby odszedł jak najszybciej, aby jeszcze zdążyć na nim cokolwiek "zarobić"
Ile? Rok może dwa. Drogba jest już stary i raczej nie wierze aby przeszedł do jakiegoś silnego klubu. Tym bardziej do Interu. Potrzebny nam jest piłkarz podobnego pokroju co Drogba. A może tak Rosenberg do pary ze Zlatanem?
Ostatnio też pojawiły się plotki jakoby Ibisevic miałby wzmocnić Inter.
"Człowiek jest wszechświatem samym  w sobie" - Bob Marley
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Jak rozmawiamy o Skandynawach to może by tak spróbować wyciągnąć z Arsenalu Bendtnera?  :-D Ibisević, jeżeli, utrzyma obecną formę do końca sezonu to można by pomyśleć nad jego sprowadzaniem. Rosenbergiem też bym nie pogardził. A co do Drogby to gdyby był do wzięcia za darmo to można by pomyśleć nad nim, ale za jakieś większe pieniądze to nie sensu.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
ODPOWIEDZ