Ok to pokolei:
Fokus - plyta dobra, aczkolwiek spodziewalem sie czegos wiecej, zwlaszcza ze na plyte czekalem sporo czasu. Flow Fo oczywiscie na wysokim poziomie, ale bity juz nie takie dobre ...
Peja - nigdy za Ryskiem nie przepadalem, i SoLUffka raczej tego nie zmieni. Jak dla mnie nic ciekawego, wole posluchac Ryszarda z lat starszych ( Na Legalu, czy Wspólne Zadanie ). Ok, jedyne kawalek jaki mi wpadl w ucho to "Szkola Zycia" ...
Nikt tu nie wspomnial o plycie Fisz i Emade, co jest dla mnie zaskoczeniem

Tuż to jedna z lepszych plyt w tym roku ! Bity ktore stworzyl Emade poprostu są swietne ! Fisz trzyma poziom swoimi rymami, plyta lekko Przypomina "Piątek 13" jednak szkoda ze to nie Fisz z "Polepionych Dźwieków", co nie oznacza ze plyta jest slaba ! . Wszakze gorąco zachecam to zapoznania sie z krązkiem "Heavi Metal".
Eldo - to jest poprostu mistrzostwo ! Nowa plyta bardzo mi przypadla do gustu, BA! uwazam ją za najlepszy krązek tego roku ! Sam osobiscie jestem wielkim fanem Leszka, i gdy tylko w sieci ukazal sie singiel "Nie pytaj o Nią" od razu bylem pewien ze Eldo rozwalil polską scene Hip Hop -ową swoim krązkiem .. nie zawiodlem sie. Bity nie są dobre, nie sa tez zle, niema co narzekac. Eldo nieco próbuje zmienic swoją technike rymowania ( Ci ktorzy sa obeznani ze wczesniejszymi krazkami, z pewnoscią sami dostrzegą roznice ) lecz jakie to ma znaczenie, gdy slucha sie fenomenalnych rymow Leszka. Podsumowujac 13 kawalkow na "Nie pytaj o nią" są w 100 % warte wydanych na nią pieniedzy ! Nie ma i nie bedzie plyty ktora zagrozi tej plycie w tym roku - moje osobiste zdanie.
Plyta Piha ... sprawdze tylko dla featuringow, tyle.
Jedyna plyta na jaka jeszcze czekam to legal Te Trisa. Swoim nielegalem rozwalil polskie podziemie i epka cieszy sie sporym uznaniem do dzisiejszych dni, mimo ze juz sporo minelo od jej nagrania. Takze jestem niecierpliwy, co szykuje i zaprezentuje TeT na swoim krazku.
Ponoc bardzo pochlebne opinie zbiera plyta Zeusa "Co nie ma sobie równych". Jesli ktos sluchal licze na jakies informacje, gdyz sam jeszcze nie mialem okazji zapoznac sie z tym krazkiem.