Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
PepeBergomi
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: PepeBergomi »

A co myslicie o przydatnosci Arshavina w Interze? - mało prawdopodobne by do nas trafił - pewnie wybierze hiszpanie. Cena niby okolo 17mln biorac pod uwage kwoty wydane na manciniego czy ryska wydaje sie dosc smieszna - tylko czy Arshavin nie jest bohaterem jednego turnieju??- sledzi ktos wogole lige rosyjska?.
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Jak dla mnie to cały Arszawin to jedno wielkie nieporozumienie. Koles zagrał dwa świetne mecze na euro i zrobiono z niego gwiazdę światowej piłki.
Dla mnie to w lidze rosyjskiej są lepsi piłkarze od niego. np Danny czy W. Love.
Arszawin złapał formę w dobrym momencie i tyle. Czy w lidze mistrzów zbliżył sie chociaż raz do poziomu jaki prezentował na euro? Raczej nie.
Gdyby Inter go kupił to zrobił by błąd ale na szczęście na to sie niE zanosi.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Arshavin to jeden z najbardziej przereklamowanych piłkarzy na obecną chwilę :/ obok niego jest na Rysiek :P

Co do mercato, to myślę, że w zimie nie ma co robić jakiegoś przemeblowania. Jednak jakiś zmiennik dla Cuchu by się przydał. Dacourt chyba w tym sezonie nie zagrał ani minuty :roll: a nie sądzę, żeby zagrał.
inTerIFOSI

Post autor: inTerIFOSI »

Moim zdaniem potrzebany jest jeszcze jeden klasowy napastnik który będzie regularnie grał i strzelał bramki... Nie możemy liczyć tylko na gole pomocnikow. obroncow i gole majacego akurat dobry dzien Zlatana
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Widzę, że ktoś tu wspomniał o Dannym i Vagnerze Love'wie. Obaj napewno przydaliby się nam bardziej niż Arshavin. Jak juz parę osób zauważyło wyszły mu finały ME i tyle. W LM w barwach Zenita cienko, podobnie w lidze rosyjskiej. Nie ma sensu inwestować w niego. Niech bierze go Real albo Barcelona, jak mają za dużo kasy.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Może niektórzy mnie zganią ale myślę, że obok Zlatana sprawdziłby się Cassano :) z pewnością byłby to najpewniejszy zakup napastnika, bo w Serie A gra już długo, a i argumentacja, że w Sampie grają na niego nie bedzie miała sensu bo jak grał w Romie to spisywał się znakomicie a tam pod niego napewno nie grali :roll: Pewnie napiszecie, że ma trudny charakter, ale czy nie to samo mówiło się o Zlatanie zanim do nas trafił?? :roll: W dodatku nie grał w tym sezonie w Lidze Mistrzów, więc jak najbardziej możnaby go było kupić już w styczniu :) Do tego przemawiają za nim jeszcze 2 argumenty:
- ma 26 lat więc jeszcze dużo kariery przed nim
- jest Włochem, a tych nam brakuje w składzie, a mogą potem być problemy z liczbą piłkarzy z rodzimego kraju zgłoszonych do Ligi Mistrzów :roll:
ardiano88

Szczerze mówiąc to wole takich piłkarzy jak właśnie Cassano niż jakiś płaczków. Zresztą Mourinho prawie każdego piłkarza potrafił utemperować więc z Cassano też nie powinien mieć problemów.
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
PepeBergomi
Kontakt:

Jak dla mnie Cassano kozak,bardzo chcialbym tego goscia u nas. W kazdym meczu jaki widzialem Sampy Cassano gral swietnie.
                                                         Biggie Smalls

Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Skoro już jesteśmy przy Włochach, to ja jestem za sprowadzeniem Rossiego z Villarrealu. Chłopak ma naprawdę ponad przeciętny talent. Co prawda nie mógłby zagrać w Lidze Mistrzów, ale i tak ten transfer przeprowadzono by dopiero w letnim mercato. A Cassano? Hmm, dla mnie to nie ten sam piłkarz, co w Romie.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
ardiano88

Za Rossiego trzeba by sporo zapłacić, natomiast za Cassano cena byłaby dużo niższa. A to też trzeba wziąć pod uwagę.
Jakobsen

Post autor: Jakobsen »

Cassano jest za 18 mln euro, taką ma wpisaną sumę odstępnego w kontrakcie. On może grać na lewym skrzydle i ataku. Więc do taktyki 4-3-1-2 mógłby grać z Ibrą na napadzie, a jak Quaresma będzie w formie to będziemy mogli grać tak :(4-3-3)

Ibrahimovic
Cassano                 Quaresma

Tylko, że wtedy będziemy musieli sprzedać dwóch napastników. Najprawdopodobniej Crespo i Adriano(wypożyczenie)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 20:41 przez Jakobsen, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci' - Jose Mourinho
"Nie jestem najlepszym trenerem na świecie, ale lepszego ode mnie nie ma" - Jose Mourinho
"Przegrywam celowo, gdy gram z moimi dziećmi, nigdy nie odpuszczam, gdy gram z prawdziwym przeciwnikiem" - Jose Mourinho
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

ardiano88 pisze: Za Rossiego trzeba by sporo zapłacić, natomiast za Cassano cena byłaby dużo niższa. A to też trzeba wziąć pod uwagę.
Bez obaw, Moratti jeśli tylko będzie chciał, sypnie gotówką. No cóż ja za Cassano nie przepadam i wolę już Acquafrescę.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

A mi sie wydaje ze Acquafresca nie bylby wcale dobrym wzmocnieniem. Pomijam, ze doswiadczenia wielkiego nie ma. Ale jak na moj gust jego warunki fizyczne sa zbyt zblizone do Zlatana. Ja chcialbym jego uzupelnienie a nie kopie. Ibra potrafi uderzyc z dystansu, dobrze sie ustawic i strzelic gola glowa. Dlatego w parze z nim widzialbym bardzo szybkiego zawodnika, swietnie wyszkolonego technicznie, z dobrym przegladem pola. Cos jak kiedys Oba Martins. Nie powiem ale i samego Martinsa chetnie zobaczylbym ponownie w koszulce Interu.
Obrazek
sig by Orzeu
Jakobsen

Acquafresca jest jeszcze za młody, przecież my mamy w zespole Obinnę i Balotelliego i śmiem twierdzić, że Obinna jest lepszym graczem od Roberta, pozdrawiam. :love:
Obrazek

"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci' - Jose Mourinho
"Nie jestem najlepszym trenerem na świecie, ale lepszego ode mnie nie ma" - Jose Mourinho
"Przegrywam celowo, gdy gram z moimi dziećmi, nigdy nie odpuszczam, gdy gram z prawdziwym przeciwnikiem" - Jose Mourinho
Bart

Post autor: Bart »

Obinna, który strzelił 8 goli w Serie B w zeszłym sezonie, jest lepszy od Acquafreski? Jokes apart.

A może Giuseppe Rossi? :idea:

A, już Kropasz wspomniał.

Natomiast Pablusso, ja myślę że Acquafresca jak ulał pasuje do Zlatana. To podobny gracz do Cruza, Crespo :-)

Z tym, że trochę chyba jeszcze dla niego za wcześnie na grę w Interze, niech co najmniej ten sezon dogra na Sardynii.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 21:09 przez Bart, łącznie zmieniany 1 raz.
ardiano88

Pablusso ma rację. Aquafresca ma podobne predyspozycje jak Zlatan więc trzymanie obu na boisku nie było by dobrym posunięciem. Potrzeba nam gracza o zupełnie odmiennej charakterystyce. Kogoś, kto będzie się cofał po piłki, dużo biegał, walczył, szarpał. Bart, temat Rossiego był już poruszany na forum. Na pewno nie jest to zły pomysł, ale tak jak napisałem wcześniej, cena jaką, trzeba by zapłacić za niego jest, moim zdaniem, nieadekwatna do jego umiejętności.
Bart

Post autor: Bart »

Acquafresca to jest raczej typ Inzaghiego niż Zlatana, więc niezbyt trafne porównanie.
ardiano88

No z tym Inzaghim to bym polemizował. Aquafreska bardzo przypomina Zlatana, wiadomo nie jest tak dobry technicznie jak Szwed ale jednak są podobieństwa w stylu gry.

Edyt: Pojawiła się informacja jakby Mourinho był zainteresowany sprowadzeniem Adebayora z Arsenalu. Moim zdaniem należy to traktować jako kolejną plotkę.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 21:50 przez ardiano88, łącznie zmieniany 1 raz.
klusek

Post autor: klusek »

To raczej Cassano przypomina Ibrahimovicia stylem gry, dzięki predyspozycjom bardziej do tworzenia sytuacji, niż do ich wykorzystywania. Nie oglądam zbyt często Roberta, ale patrząc na jego bramki rzeczywiście bliżej mu do bycia lisem pola karnego. A właśnie kogoś takiego nam brakuje.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 22:43 przez klusek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryszard

Post autor: Ryszard »

Nam potrzeba takiego "speedy'ego gonzalesa".Więc tak się do ch*ja pana zastanawiam po co nam Adebayor???????Ja bym kupił Ezequeila Lavazziego,albo Mauro Zarate...Może się złożymy na któregoś?
Jakobsen

Wy twierdzicie, że potrzeba nam takiego, a takiego zawodnika. Tak naprawdę głos należy do Mourinho. Dla mnie może tam grać nawet Obinna tylko żeby z powodzeniem. Pozdrawiam
Obrazek

Daro

Post autor: Daro »

Przydał by sie ktoś taki jak Lavezzi jego gra robi wrażenie póki co ma oferty z Chelsea i Milanu nic dziwnego skoro był 10 razy w jedenastce kolejki a 5 razy był wyróżniony żaden napastnik w Serie A nie gra tak równo
Meti

Post autor: Meti »

Moim zdaniem Acquafresca mógłby przyjść bo potrzebny jest właśnie taki skuteczny napastnik do wykańczania akcji bo wiadomo jak jest ze skutecznością Zlatana. Fajnie mogliby się uzupełniać.

Nie jest to chyba transfer na zimę, ale może warto byłoby spróbować wymienić Adriano na Aquillaniego (chociaż mam duże wątpliwości czy Roma by się zgodziła na coś takiego bo jednak trochę tych napastników mają a i Adriano już nie ten sam co kiedyś). Nawet z taką opcją, że Adriano już teraz do Romy, a Alberto dopiero latem do Interu(plus może jakaś mała dopłata). Rzymskie knajpy pewnie nie są gorsze od mediolańskich więc myślę, że nasz czołowy imprezowicz by się tam jakoś odnalazł :).
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
Pablusso

ja nie napisalem, ze oni sa rozni jesli chodzi o styl gry. Chodzilo mi jedynie o aparycje... Wiadomo, ze Wloch, jest tzw psem na gole, ktory czycha w polu karnym na okazje. Mialem po prostu na mysli, ze do Zatana bardziej by pasowal ktos zwinniejszy i szybszy od Roberta.
Obrazek
sig by Orzeu
PepeBergomi
Kontakt:

Pablusso pisze: A mi sie wydaje ze Acquafresca nie bylby wcale dobrym wzmocnieniem. Pomijam, ze doswiadczenia wielkiego nie ma. Ale jak na moj gust jego warunki fizyczne sa zbyt zblizone do Zlatana. Ja chcialbym jego uzupelnienie a nie kopie. Ibra potrafi uderzyc z dystansu, dobrze sie ustawic i strzelic gola glowa. Dlatego w parze z nim widzialbym bardzo szybkiego zawodnika, swietnie wyszkolonego technicznie, z dobrym przegladem pola. Cos jak kiedys Oba Martins. Nie powiem ale i samego Martinsa chetnie zobaczylbym ponownie w koszulce Interu.
A warunki Inzaghiego sa imponujace?? ,jak dla mnie to bardzo podobni napastnicy a wiadomo przez ile lat Pipa byl czolowym strzelcem ligi. Jesli Mourinho tak bardzo chce grac 4-3-3 to w ataku moglby grac - jako cofnieci Ibra + np Q77 lub Cassano no i niestety lecz z przodu niemamy zadnego lisa pola karnego. Nie probojcie na sile ze Zlatana robic takiego gracza bo on nigdy nim niebedzie- mimo dobrych warunków fizycznych to jest gracz ktory poprostu lubi sie cofac i rozgrywac i nigdy niebedzie kolkiem stojacym w polu karnym i czekajacym na pile.
                                                         Biggie Smalls

Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Dla mnie jeśli chodzi o napastników to sprowadzać jednego tylko w sytuacji gdy odchodzi np. jeden z dwójki Adriano/Crespo. Osobiście byłbym fanem rozwiązania pt. Lavezzi albo Cassano (niemożliwe), choć Aquafrescą w sumie też bym nie pogardził.

A jak szukać już 'speedy'ego  gonzalesa' to lepszej opcji jak Suazo (pomijając Martinsa) raczej nie ma.
Obrazek
Pablusso

PepeBergomi pisze:
Pablusso pisze: A mi sie wydaje ze Acquafresca nie bylby wcale dobrym wzmocnieniem. Pomijam, ze doswiadczenia wielkiego nie ma. Ale jak na moj gust jego warunki fizyczne sa zbyt zblizone do Zlatana. Ja chcialbym jego uzupelnienie a nie kopie. Ibra potrafi uderzyc z dystansu, dobrze sie ustawic i strzelic gola glowa. Dlatego w parze z nim widzialbym bardzo szybkiego zawodnika, swietnie wyszkolonego technicznie, z dobrym przegladem pola. Cos jak kiedys Oba Martins. Nie powiem ale i samego Martinsa chetnie zobaczylbym ponownie w koszulce Interu.
A warunki Inzaghiego sa imponujace?? ,jak dla mnie to bardzo podobni napastnicy a wiadomo przez ile lat Pipa byl czolowym strzelcem ligi. Jesli Mourinho tak bardzo chce grac 4-3-3 to w ataku moglby grac - jako cofnieci Ibra + np Q77 lub Cassano no i niestety lecz z przodu niemamy zadnego lisa pola karnego. Nie probojcie na sile ze Zlatana robic takiego gracza bo on nigdy nim niebedzie- mimo dobrych warunków fizycznych to jest gracz ktory poprostu lubi sie cofac i rozgrywac i nigdy niebedzie kolkiem stojacym w polu karnym i czekajacym na pile.
Tez chyba nie zrozumiales o co mi chodzi... Zreszta. Podales przyklad Inzaghiego. Ale to jest wlasnie zawodnik potwierdzajacy moja teze. Maly, zwinny, znajdujacy sie zawsze tam gdzie trzeba. Idealny partner dla Zlatana.

@Orzeu. Wlasnie dlatego jestem zwolennikiem opcji dania Suazo jeszcze jednej szansy. Nie wierze po prostu, ze przy aktualnej dyspozycji naszych napastnikow, nie poradzilby sobie o niebo lepiej...
Obrazek
sig by Orzeu
SanSiro

Post autor: SanSiro »

no niby ma przyjsc Milito on moglby sie spisac obok Ibry  :yes2:
Ryszard

Post autor: Ryszard »

Zresztą czy Suazo grał aż tak źle???Strzelił 8 goli w 28 spotkaniach.Brakuje nam takiego zawodnika jak on.Może i podobny styl gry prezentuje Obinna,ale jakoś nie chce mi się wierzyć,żeby Victor strzelił chociaż 6-7 goli na zimę.Na pewno nie w tym sezonie...Więc Suazo wróć(a jeśli nie to trzeba by kupić kogoś) 
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Wlasnie dlatego jestem zwolennikiem opcji dania Suazo jeszcze jednej szansy. Nie wierze po prostu, ze przy aktualnej dyspozycji naszych napastnikow, nie poradzilby sobie o niebo lepiej...
a tak swoją drogą czy on swoją pierwszą szansę oblał ? Niby ma w statystykach te 28 spotkań, ale ile z tych występów było w pełnym wymiarze czasowym, a w ilu grał po 5-10 minut ? Gdybyśmy zsumowali to wszystko to pewnie wyszło by z 17 spotkań i 8 bramek w tym to wcale nie jest zły wynik.
Obrazek
ODPOWIEDZ