Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
IRT

Odp: Inter 2008/2009

Post autor: IRT »

Z tego co zdążłem się zorientować to chodziło bardziej o środkowych obrońców, Carlos był akurat lewym obrońcą. Co do wysokich obrońców to mamy przecież jednego - Matrix ma wg. wikipedii 193 centymetry wysokości, przecież to nie mało. Wiele artybutów jeśli chodzi o tą pozycję jest ważnych. Każda z nich jest pożyteczna, ale trzeba pamiętać, że liczy się to jak zawodnik prezentuje się na boisku, a nie to co potrafi chociażby po za nim.

Co do Aguero to faktycznie przydałby się Interowi. Ale nie sądze, aby dołączył on do składu Interu. Małe szanse. Pasowałby do Interu, ale co będzie to będzie. Do kolejnych transferowych rozstrzygnięć dużo czasu.
IRT. :]
Forza Inter!
Silje

Post autor: Silje »

Aguero przydal by sie kazdemu zespolowi....wiec nie ma sensu tego roztrzasac. Poza tym kreuje nam sie nowa gwiazda jaka jest Balotelli Barwuwah (nie wiem czy dobrze napisane:P )Napewno przydaloby sie jakies wzmocnienie sily ataku. Tylko pytanie kto by sie nadal, poza Aguero :D
Obrazek

Miłość umarła w połowie zeszłego wieku.
Jesteś nastolatkiem, kochasz, potem staje się jasne,
że teraz ludzie są jak komputery.
Nie liczą się uczucia tylko najkorzystniejsza opcja.
Nie ma miłości tylko kasa, dobra bajera albo wygląd...
Pozdrowienia dla ludzi, którzy uważają, że urodzili się za późno...
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Silje pisze: Tylko pytanie kto by sie nadal, poza Aguero :D
A dlaczego poza Aguero? Bo po twoim poście mam wrazenie ze sadzisz ze nie ma szans go wyjąć a szanse są.

Jesli ktos mialby nas zasilic w ataku to wg mnie i wielu na pierwszym miejscu stawialbym wlasnie na pilkarza Atletico.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2008, 16:09 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Silje

To zle wywnioskowales :) Albo to moze ja zle to ujelam. Chodzi mi o to, ze on nie jest pepkiem swiata, sa inni doskonali gracze, zblizeni do jego poziomu, a o wiele tansi. Po co przeplacac :D Oczywiscie jest to tylko moje zdanie, a jak wiemy kazdy ma swoje :P
Obrazek

Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Tez jestem zdania ze Aguero jest zbyt drogi a tak na dobra sprawę nie daje gwarancji że sie sprawdzi, bo takich zawodników nie ma. Jesli miałbym Kogos kupić do napadu to wybrał bym Rossiego z Villarreal który tez jest dobry a mozna by go kupić o wiele taniej. Jednak dla mnie to Inter potrzebuje rozgrywającego.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Jeremy

a tak na dobra sprawę nie daje gwarancji że sie sprawdzi, bo takich zawodników nie ma
To nie jest zaden argument na "nie" dla Aguero. Jesli mamy isc twoim tokiem rozumowania to nie powinnismy kupowac zadnego pilkarza w tym takze wspomnianego przez ciebie Rossiego.
Jednak dla mnie to Inter potrzebuje rozgrywającego.
Rowniez jestem za tym,podstawowy transfer to w tej chwili kupno dobrego rozgrywajacego.Jak juz wczesniej tutaj wspominalem najbardziej widzialbym w roli playmakera Hamsika.
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Globus

Post autor: Globus »

Silje pisze: Aguero przydal by sie kazdemu zespolowi....wiec nie ma sensu tego roztrzasac. Poza tym kreuje nam sie nowa gwiazda jaka jest Balotelli Barwuwah (nie wiem czy dobrze napisane:P )Napewno przydaloby sie jakies wzmocnienie sily ataku. Tylko pytanie kto by sie nadal, poza Aguero :D
My tu gadu gadu a temat aż prosi się żeby go odświeżyć :P
http://www.fcinter.pl/forum/index.php?topic=636.420
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
Silje

Zlatan nie chodzi o to, ze nie chcemy samego Aguero, ale ja przynajmniej uwazam, ze jego cena nie jest proporcjonalna do jego umiejetnosci. Owszem jest swietny w tym co robi, ale takie ceny to jest zwykle zawyzanie Inflacji :lol: Za dwa, trzy lata bedziemy placic za przecietnego gracza 150 mln jezeli pozwolimy na takie kosmiczne ceny. Sa gracze jego pokroju tansi o polowe. Nie mniej jednak przychylam sie do Waszego zdania, numero uno jest kupic play makera :)
Obrazek

Jeremy

Silje pisze: Zlatan nie chodzi o to, ze nie chcemy samego Aguero,
A napisalem gdzies w ostatnim poscie ze nie chcecie Aguero? Wspomnialem tylko o tym ze argument "nie daje gwarancji że sie sprawdzi" to nie jest zaden argument na "nie" dla Aguero.
Obrazek    
Silje

Hehe, widze, ze jestes mocnym przeciwnikiem :D Nie mowie nie Aguero, ale nie mowie tak :P
Proste... :D
Obrazek

Jeremy

Silje pisze: Hehe, widze, ze jestes mocnym przeciwnikiem :D Nie mowie nie Aguero, ale nie mowie tak :P
Proste... :D
Nie jestem zadnym twoim przeciwnikiem :-P
Najlepiej zostawmy juz ten temat o Aguero.
Obrazek    
Silje

Haha, ok :) Lepiej skupmy sie na spotkaniu Inter vs. Palermo. Niestety pierwsza polowa, raczej ze wskazaniem na Palermo, ale miejmy nadzieje, ze bedzie lepiej :P
Obrazek

korcia29

Post autor: korcia29 »

Ja chce aguero, thiago i cristiano ronaldo i juz.
;-) Piotro :D
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

a może frytki do tego?
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

korcia29 pisze: Ja chce aguero, thiago i cristiano ronaldo i juz.
Acha...

A jak nie sprowadzą ich to co? Tupniesz nóżką i przestaniesz kibicować Interowi?
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
xm33

Post autor: xm33 »

fajnie byście mieli mając cr7-rq7 w ataku ;-) jakby jeszcze grali ze sobą tak jak w portugali u-21 + zlatan w ataku to aktualnie najlepszy zespół świata barcelona nie miałaby czego szukać w meczach z wami ;)

ale ronaldo nie przejdzie na 100% a quaresmie póki co daleko do formy z 06/07
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

no i powoli zaczyna nam się kreować pierwszy zespół Interu :)

J.Cesar

Maicon              Samuel        Materazzi/Cordoba            Maxwell/Chivu

Zanetti                Cambiasso                Muntari

Stankovic/Jimenez

Ibrahimovic                      Adriano/Cruz

Cieszę się, że Jose szybko zrezygnował z systemu 4-3-3 bo naprawde marnie to wyglądało. Zdecydowanie nie jest to ustawienie na Serie A. Mam nadzieję, że szybko do gry wróci Jimenez, to wtedy będziemy grać jeszcze lepiej, bo ten chłopak potrafi bardzo dużo, i prezentuje się dobrze zarówno ze słabymi przeciwnikami, jak i z tymi z najwyższej półki :)

Na lewej obronie wolałbym Chivu. Chociaż Maxwell jest świetny w ofensywie, to w obronie popełnia sporo błędów, a to może się zemścić w decydujących meczach Ligi Mistrzów. Poza tym gra ofensywna nie jest obca Chivu, więc postawiłbym na niego.

Na środku pewne miejsce ma Samuel, a z dwójki Materazzi - Cordoba wybrałbym Matrixa jednak. Cordoba to taki zawodnik. który potrafi grac bezbłędnie, a w decydującym momencie meczu popełnić błąd, który kosztuje nas utrate bramki. Matrix moim zdaniem jest poprostu pewniejszym punktem od Cordoby.

Ciekawe jak z formą Adriano - czy będzie cały czas rosła, czy też przeżyjemy kolejny zawód.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2008, 21:42 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Niestety wciaz widac duzo mankamentow tego skladu...

Np. Muntari. Jest oczywiscie kluczowym zawodnikiem, zwlaszcza w ostatnich meczach, ale oprocz goli i asyst, widac wciaz ta razaca niepewnosc w jego grze. Czesto nie wie co zrobic z pilka, spowalnia akcje, zagrywa pilke za plecy partnerow, ma wiele bezsensownych strat i niedokladnych podan.

Do tego sklad jaki podal Chuchu nie posiada kreatywnego gracza w srodku pola. Oczywiscie o ile Cambiasso czy Muntari potrafia calkiem niezle rozegrac pilke, to sa to gracze, ktorzy bardziej zabezpieczaja tyly, niz rozgrywajacy. Dlatego wlasnie wiekszosc zdobytych przez nas goli jest efektem gry skrzydlami.

@Chuchu zastanawia mnie tylko skad w tym skladzie wzial Ci sie Jimenez?;p za duzo to on sobie narazie nie pogral.

Jesli chodzi o atak, to niestety Ibra nie ma wartosciowego partnera. Adriano to Adriano i jesli nie bedzie gral jak kiedys, to lepiej go sprzedac, Crespo marnuje najlepsze sytuacje, Cruz gra dobrze tylko na zmeczona obrone przeciwnika a Mario za szybko uwierzyl ze jest wielki.

I ja mimo wszystko wciaz wierze, ze obudzi sie Quaresma i Mancini... Bo w formie byliby bardzo przydatni
Obrazek
sig by Orzeu
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Sean12 pisze:środkowy obrońca
:lol3: przecież mamy Chivu, Samuela, Cordobe, Burdisso, Rivasa i kontuzjowanego Matrixa na to miejsce. Najbardziej potrzebujemy klasowo napastnika, partnera dla Ibry. Cruz jest świetny Jokerem, Crespo się stara, ale to nie jest ten Hernan sprzed kilku lat, Mario mnie denerwuje, cały czas gwiazdorzy, mówi, że chce grać, a jak Jose da mu szanse to jego występy są przeciętne. Adriano bym powiedział: do widzenia i zostaje jeszcze Obinna, który trenując pod okiem Mourinho może okazać się świetnym zawodnikiem. Tak czy siak musimy latem sprowadzić napastnika do pierwszej jedenastki. Skrzydłowi, których sprowadziliśmy niestety zawodzą. Nie mam pojęcia dlaczego Ozil mijał genialnego w obronie Cambiasso, a RQ, albo Mancini mają problemy w pojedynkach 1 na 1. I to nie tylko oni, większość naszych zawodników ma problemy, aby dryblingiem, balansem ciała minąć przeciwnika. Pomimo kilku wpadek i głupio straconych goli przynajmniej do przerwy zimowej ja nie widzę potrzeby, aby jakiś obrońca, a tym bardziej bramkarz zasilił nasze szeregi.
Jaszczu91

No niektórych ponosi fantazja. Trzeba sie z Il Capitano zgodzić. Jak dla mnie Inter nie potrzebuje jakis wielkich wzmocnień. Mamy dobry skład i wystarczy podziękować za grę np Crespo ( w jego miejsce ściągnąć na stałe Acquafresce z Cagliari ) i  Dacourtowi. Mozna pozyskać jednego ofensywnego pomocnika, takiego jak Hamsik czy Diego.
FORZA INTER!
Pablusso

Wielkich wzmocnien to my nie potrzebujemy, fakt. Natomiast nie przesadzalbym tak z idealizowaniem aktualnego składu. Owszem jest dobry, ale niestety ograniczony mocno do jednej taktyki. Mimo, ze strzelilismy w ostatnim meczu 4 bramki, to przez 70 minut bylo wyraznie widac, ze nasza ofensywa opiera sie praktycznie wylacznie na bocznych obroncach i Zlatanie. Pomyslmy co by bylo, gdyby Maicon gral dalej w Monaco?;>

Akcje ofensywne srodkiem pola mozna u nas zliczyc na palcach jednej reki, wiec kiedy przeciwnik ma swietna obrone (zwlaszcza bocznych) nie mamy czym straszyc. A poza tym w pomocy graja: Cambiasso (zawodnik fantastyczny w destrukcji, pomocny w ataku, ale nic poza tym "pomocny"), Stanko, "przecinak" Muntari, Vieira, Dacourt- zaden z nich nie jest w stanie pociagnac akcji srodkiem, moze czasami Serb, ale czasami mysle, ze nie wystarcza.

Nasi skrzydlowi to juz w ogole inna bajka, na osobna historie, ale mysle, ze dwaj zawodnicy ofensywni za plecami napastnikow, by sie przydali. Oczywiscie nie mowie, ze maja grac rownoczesnie. Jednego mysle, ze mamy (Jimenez) ale jesli jego gra ma dalej tak wygladac, to lepiej miec pod reka kogos komu Jose ufa.

No i oczywiscie napastnik (nie musi to byc Aguero, chociaz pewnie dla wiekszosci z nas bylby to szczyt marzen), ale zawodnik o podobnych walorach. Cos jak dawno temu Saviola w Barcelonie. A gdyby byl jeszcze tak uniwersalny jak Messi... Przepraszam, rozmarzylem sie;p
Obrazek
sig by Orzeu
SlimShady

Post autor: SlimShady »

To moim zdaniem skład jak marzenie dla interu, oczwiście jakby Q77 i Adri byli formie (ale kredyt zaufania mają) jedyne wzmocnienie to rozgrywający światowej klasy moim zdaniem idealny dla nas to właśnie Roman Riquelme 

Cesar                                         
              Maicon                            Chivu                  Samuel                      Zanetti
                                                              Cambiasso               

Quaresma                                    Riquelme                                  Stankovic

Adriano                                    Ibrahimovic
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Nie wiem co u Ciebie robi Zanetti na lewej , a Riquelme trochę już za stary.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jaszczu91

Ja nie jestem zwolennikiem Riquelme. Jest juz za stary jak koega wyżej podkreślił i nie prezentuje sie tak jak pare lat temu.
Mòj skład na następny sezon wygląda mniej wiecej tak:
        JULIO CEZAR
MAICON SAMUEL CHIVU MAXWELL
ZANETTI CAMBIASSO MUNTARI
HAMSIK(DIEGO)
IBRAHIOMOVIČ BALOTELLI
FORZA INTER!
Pablusso

Wydaje mi sie, ze to jest temat dotyczacy Interu w bieżącym sezonie...

Btw. Marzyc kazdy moze, ale mysle, ze Diego opuszczajac Werder w pierwszej kolejnosci bedzie wybieral kluby bardziej medialne (a ofert z tych klubow na pewno nie braknie), Hamsik jest do wyciagniecia za 30 baniek... Tylko czy naprawde jest wart takich pieniedzy? Moze w swiecie FMa tak... Takie pieniadze mozna zdecydowanie lepiej zainwestowac. Riquelme? Stary dziadek, na dobra sprawe nie wiadomo nawet jak by sie zaaklimatyzowal we Wloszech.

Wracajac do aktualnosci. Balotelli... Ja z kazdym meczem coraz bardziej zawodzę sie na tym chlopaku. Ale moze to nie do konca jego wina, Mou uparcie probuje go na skrzydle, kiedy widac, ze wyraznie brakuje mu szybkosci i dynamiki. Owszem ma dobre dosrodkowanie i technike, ale na skrzydlowego rusza sie zdecydowanie za wolno. Oczywiscie to tylko moje zdanie. Chcialbym widziec jak gra by wygladala w systemie 4-4-2, z dwoma skrzydlowymi i Ibra z Mario w ataku.
Obrazek
sig by Orzeu
Sean12

Post autor: Sean12 »

Mario to niewątpliwie talent , ale zeby grał obok Ibry w ataku musi sie jeszcze ograc i nauczyc. Inter potrzebuje jeszcze jednego klasowego napastnika.. bo forma Adriano.. no wole zostawic ją bez komentarza.
  szkoda ze benzema ma klauzule na 100 baniek ;/ przydałby sie taki piłkarz, jest młody a jednoczesnie juz ograny i durzo strzela. Aguero tez dobry pomysł ale zas fura pieniedzy ponad 60 koła..;/  w kazdym badz razie trzeba kogos pozyskac w przyzwoitej cenie.. a Adriano trzeba podziękowac, tylko ogarnac za niego przywoitą sumke oczywiscie...
Jakobsen

Post autor: Jakobsen »

A ja uważam, że Inter potrzebuje tylko bardzo dobrego napastnika, np jak Sergio Aguero, Didier Drogba czy Karim Benzema.
Wtedy będziemy mogli grać tak :(gdy wszyscy będą w formie)

Cesar

Maicon       Cordoba     Samuel        Chivu
                                                       (Maxwell)

Quaresma    Zanetti    Cambiasso   Mancini
                   (Muntari)                    (Stankovic)

Ibrahimovic     Aguero

Ostatnio zmieniony 23 gru 2008, 00:07 przez Jakobsen, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci' - Jose Mourinho
"Nie jestem najlepszym trenerem na świecie, ale lepszego ode mnie nie ma" - Jose Mourinho
"Przegrywam celowo, gdy gram z moimi dziećmi, nigdy nie odpuszczam, gdy gram z prawdziwym przeciwnikiem" - Jose Mourinho
Sean12

Post autor: Sean12 »

zgadza się... aguero lub benzema to super zawodnicy którzy w interze byliby mile widziani ale troche ich kluby za nich cenią  benzema( 100mln) a aguero(60) takie mają klauzule... kupa siana... za taka flote mozna miec dwóch a nawet trzech światowej klasy graczy..    pozyskac np Lavezziego z Napoli , Andersona z man Utd  i podejzewam ze jeszcze zostanie kasy na drobne wydadtki.... to jezeli chodzi o sumę za aguero a o benzemie to juz nie wspominam..
Jakobsen

Post autor: Jakobsen »

Kurde jakby Adriano miał formę jak sprzed dwóch lat to wtedy nie byłoby takiego problemu. Mielibyśmy dwóch fantastycznych napastników: Ibrahimovica i Adriano oraz jokera Cruza i dwóch młodych, zdolnych napadziorów: Obinnę i Balotelliego. Wtedy Crespo mógłby odejść, bo po co 6 napastników w zespole. Pozdrawiam...
Obrazek

"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci' - Jose Mourinho
"Nie jestem najlepszym trenerem na świecie, ale lepszego ode mnie nie ma" - Jose Mourinho
"Przegrywam celowo, gdy gram z moimi dziećmi, nigdy nie odpuszczam, gdy gram z prawdziwym przeciwnikiem" - Jose Mourinho
kibix

Post autor: kibix »

Jakobsen pisze: A ja uważam, że Inter potrzebuje tylko bardzo dobrego napastnika, np jak Sergio Aguero, Didier Drogba czy Karim Benzema.
ja też,najlepiej Aguero albo Messi...(ahh, sorki rozmarzyłem się;)). tylko jeszcze potrzebujemy jakiegoś rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia.
Ostatnio zmieniony 25 gru 2008, 03:31 przez kibix, łącznie zmieniany 1 raz.
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
ODPOWIEDZ