Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Pestario

Odp: Hip-Hop made in Poland

Post autor: Pestario »

http://muzyka.gery.pl/cms/?id=44598

czy ktos kupi/kupil ?

wiecie moze kiedy tpwc 2  sie pojawi ?
CZARNO NIEBIESKIE BARWY KROLEWSKIE
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Jutro koncert Ostrego w Lublinie, niestety przespałem akcję i biletów już nie ma. A może jest ktoś ze strony, kto ma na sprzedaż :D?
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
kjuska

Post autor: kjuska »

Against Modern Football
Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Przesłuchałem (i to nie raz :P ) płytę Eldo i...troszkę się zawiodłem.Miałem nadzieję ,że ta płyta to miazga,przynajmniej na to wskazywał fantastyczny singiel.Poza kawałkiem "Nie pytaj o Nią" na płycie bardzo dobre kawałki to:"Twarze","Ulice przeklęte","Dom" i "Granice".I to tyle dobrego na tej płycie.Jak dla mnie krążek lepszy od SoluFki Peji ,ale czy lepszy od albumu Molesta + Kumple :?: Ciężko stwierdzić...Oczekiwałem płyty znakomitej,otrzymałem dobrą.Tak czy owak brawa dla Eldo...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Jankoś-Adi

Post autor: Jankoś-Adi »

Najlepsza płyta roku to : DIXON 37 . Drugie miejsce : BEZIMIENNI . Warta uwagi jest MOLESTA , Peja , mixtape decksa ( chociasz sie troche zawiodłem ) , FIRMA , PIH , i ELDO . Dobrego nielegala wydał GANDZIOR . KAJMAN GURAL i TEDE nawet nawet . TPWC hmmm Sokół gniecie , tekstami !!! Polski hip hop w skrócie na rok 2008
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Ja właśnie zasysam nowe TPWC "Ty przecież wiesz co"

Zobaczymy jaka płytka :)

Co do Eldoki to mi się podoba, jak zwykle trzyma poziom, Pihu...tu WIELKIE rozczarowanie. Myślałem że ta płykta zniszczy Polskę jednakże wyszło dość kiepsko. Parę piosenek wpada w ucho...reszta bardzo bardzo średnio (jak dla mnie). Z tych wielkim zapowiedzi najlepiej wyszedł Peja. Płyta miażdży w każdym calu (no prócz piosenki z PTP)
Obrazek
Fanatyczny

Post autor: Fanatyczny »

Teraz slucham nowej plyty Piha. Dla mnie kozak. Na plyce sa zajebiste sample, caly albumik ma swoj specyficzny klimat. Polecam zakupic ta plytke!
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
RoB

Post autor: RoB »

Mora pisze: Przesłuchałem (i to nie raz :P ) płytę Eldo i...troszkę się zawiodłem.Miałem nadzieję ,że ta płyta to miazga,przynajmniej na to wskazywał fantastyczny singiel.Poza kawałkiem "Nie pytaj o Nią" na płycie bardzo dobre kawałki to:"Twarze","Ulice przeklęte","Dom" i "Granice".I to tyle dobrego na tej płycie.Jak dla mnie krążek lepszy od SoluFki Peji ,ale czy lepszy od albumu Molesta + Kumple :?: Ciężko stwierdzić...Oczekiwałem płyty znakomitej,otrzymałem dobrą.Tak czy owak brawa dla Eldo...
Mam identyczne odczucia na temat płyty Eldo co Mora. Spodziewałem się czegoś niesamowitego, zwłaszcza po pierwszych pochwalnych recenzjach. Album jest oczywiście dobry, a nawet bardzo dobry bo to w końcu Eldo, ale przełomu tu nie widać. Na plus zdecydowanie Twarze (mistrzostwo imo), Nie pytaj o Nią, Ulice przeklęte i Granice.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2008, 22:42 przez RoB, łącznie zmieniany 1 raz.
NeraZ
Kontakt:

Post autor: NeraZ »

Nowa płyta eldoki to taka jakby kontynuacja ''27'' i gramatika ''podróze'' bardzo przyzwoita trzyma poziom ale niestety brakuje jej czegoś czego jeszcze nie było ..bity znowu zabardzo zamulaja .. ogolnie to sie nie zaskoczylem sluchajac jej... Za to Kwiaty zła PIHA to dla mnie mały fenomen.. świetna warstwa muzyczna i liryczna daje mocno po uszach,jedyne co mi sie niepodoba to zwrotki kaczora,chady i luki które nie oddaja klimatu LP i poprostu nadzwyczajnie nie pasuja..ogromnie zaskoczyla mnie ta produkcja PIHA na PLUS jak go nie sluchalem wczesniej tak teraz wyrasta mi on na faworyta na najlepsza plyte '08 .. a co do sokola i pono TPWC 2 to wyszlo calkiem calkiem lepsze biciki niz na poprzedniej czesci ale ogolnie bez rewelacji
BLACK BLUE - BiG PoWer
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

Według mnie TPWC2 daje rade, kilka naprawdę fajnych,ciekawych kawałków. Moge śmiało każdemu polecić 34,90 warto dać za tą płytke, szkoda, ze w tekturce, ale może właśnie dlatego taniej troche. Pzdr
FoRzA InTeR!
Jankoś-Adi

Ciekawi mnie jak wygląda podziemie w waszych miastach .... Czy słuchacie jakiś nielegali itp ...
Strażnik obcasów

Post autor: Strażnik obcasów »

Kropasz
Kontakt:

Z mojego regionu to znam tylko Dolara: http://pl.youtube.com/results?search_qu ... type=&aq=f. A wie ktoś może kiedy wychodzi nowa płyta Ostrego? Słyszałem, że w lutym, ale na stronie Asfalt Records nic na ten temat nie ma.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Jankoś-Adi

Nic nie wiem o nowej płycie ostrego , jedyne co słyszałem to płytka Ero pod koniec stycznia , i nic poza tym ... jakbyś coś wiedział to o ostrym to daj znać ..... 
ardiano88

Post autor: ardiano88 »

Luty/Styczeń wychodzi na pewno solówka Erosa z JWP oraz Fundacja #1. Może być ciekawie :brawo:
"... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."
Jankoś-Adi

A powracając do mojego poprzedniego pytania ( o podzieemie ) to jedni z reprezentantów krotoszyna : http://www.myspace.com/spwsednosprawy
RoB

Post autor: RoB »

Warszafski Deszcz ciągle pada.  8) Równo 10 lat po wydaniu „Nastukafszy”, Tede i Numer Raz nagrali Kawałek „Dekada”.

Tutaj do ściągnięcia.

Przy okazji można trochę powspominać przy klasyku >> 

http://pl.youtube.com/watch?v=F8Kw-R9NYfA
http://pl.youtube.com/watch?v=0hCaunq2xtM
http://pl.youtube.com/watch?v=R5XYj1sh-eQ
http://pl.youtube.com/watch?v=2_EG8Od98Og
itd.  ;-)
Mora
Kontakt:

Kawałek "Dekada" nie przypadł mi do gustu...Tede jak zwykle się powtarza w każdej zwrotce ,a Numer Raz był przeciętniakiem i nim pozostanie.Z jednym tekstem się zgodzę:rzeczywiście mają swój styl "Warszafskiego deszczu".Styl,który kompletnie mi nie podchodzi...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
Kropasz
Kontakt:

A ja będę monotematyczny. Słyszeliście singla O.S.T.R. "Po drodze do nieba" promującego album "O.C.B." ? Nie? To łapcie: http://pl.youtube.com/watch?v=oQpI5sGJE5g
गांजा
Koniec świata
Mora
Kontakt:

Podkład bardzo mi się nie podoba,przekombinowany,ale to u OSTRego norma.Słowa całkiem w porządku.Widać ,że trochę nad tym kawałkiem popracował,żeby miał sens.Ogólnie OSTR daje radę,jak zwykle zresztą :-)
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
Raffal

Post autor: Raffal »

jak dla mnie najbardziej przereklamowany Polski raper ,

albo kompletnie nie moj klimat :)
Mora
Kontakt:

Wg mnie OSTR nie należy do 5 najlepszych MC w Polsce,ale biorąc pod uwagę posuchę na rynku i napływ tandety,to jest on godny posłuchania.

Najbardziej przereklamowany :?: Nie sądze.Najbardziej przereklamowani są wszyscy biali Murzyni z Tede na czele.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
proba1

Post autor: proba1 »

Ostry to sie skonczyl an Jazz w wolnych chwilach, kiedys mu chlopaki dobrze pojechali w rap kanciapie zeby zamiast 3 plyt nagral jedna a dobra bo ostry ma 3 plyty do przodu na dysku
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 16:31 przez proba1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Kropasz
Kontakt:

Z Hip-Hopu to właściwie tylko O.s.t.r. mi podchodzi. Lubię kilka kawałków Łony, ale bez tych z Webberem, Eldo miał u mnie swoje 5 minut i raczej do niego nie wrócę, tak samo z Fokusem. Za to zupełnie nie mogę wytrzymać przy takiej muzyce jak ta od Hemp Gru czy też Firma.
गांजा
Koniec świata
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

dokładnie Kropasz...w szczególności HG...bo Firma nawet ma 1 słownie JEDEN fajny kawałek. Mi bardzo przypadła do gustu płyta Peji...najlepsza jaką dotąd słyszałem, warto było wydać kasę na Ryśka :) Co do Peji niby ma wydać Fturując 2. Ciekawe jestem tylko po co skoro na tej płycie będą znane już kawałki...oraz jest wspólny projekt z Kaczorem o nazwie 'KP' czyli Księstwo Poznańskie. Prócz tego z Poznania wychodzi 'P - N Jestem stąd' nawet fajne promo jest.
Obrazek
proba1

Post autor: proba1 »

A mowcie co chcecie ale dla mnie w jednym szeregu FIrma, HG, Sokol&Pono szczegolnie Sokol prawilny. Widzieliscie jak w dzienniku bodajze reklamowal program TV mam ten numer dla potomnych. Jazda na maksa i jak teraz ktos mi wyjezdza z Sokolem to odrazu wyciagam xero z portfela i rura mieknie, chociaz nie przecze wwo mialo kilka lepszych numerow ale to jeszcze bylo wtedy kiedy rap byl rapem
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Kropasz
Kontakt:

Co do Peji to... nie lubię gościa. Nie lubię jego głosu, ogólnie jakoś tak działa mi na nerwy, choć nie da się ukryć, że rapować potrafi.
गांजा
Koniec świata
Nen

Post autor: Nen »

proba1 pisze: A mowcie co chcecie ale dla mnie w jednym szeregu FIrma, HG, Sokol&Pono szczegolnie Sokol prawilny. Widzieliscie jak w dzienniku bodajze reklamowal program TV mam ten numer dla potomnych. Jazda na maksa i jak teraz ktos mi wyjezdza z Sokolem to odrazu wyciagam xero z portfela i rura mieknie, chociaz nie przecze wwo mialo kilka lepszych numerow ale to jeszcze bylo wtedy kiedy rap byl rapem
Zgadzam się jak dla mnie Sokół już dawno zapomniał o co chodzi w Rapie a ten kawałek "W Aucie" do dziisaj lecacy po wszystkich klubach doprowadza mnie do szału..
God protect me
BAGGIO1

Post autor: BAGGIO1 »

A ja uważam O.S.T.R 'ego  za jednego z najlepszych w tej chwili . Nowa płyta będzie w lutym- nie jest to chyba jeszcze oficjalne info, ale uwierzecie mi- z naprawdę pewnego źródła. Poprzednia płyta "Ja tu tylko sprzątam" według mnie bardzo dobra, mam nadzieje, ze kolejna też będzie trzymała poziom, a nawet będzie lepsza bo ważny jest progres.

A co Wy na TPWC Sokoła i Pono z Grudnia? Ja kupiłem oryginał i nie żałuje. Płyta naprawdę fajna, dobrze się jej słucha, mi szczególnie do gustu przypada nr. 1 Uczę się uczyć 4 Poczekalnia Dusz 10 Bliski dla Bliskich i jeszcze Zajarany Życiem, ale nr z tracklisty nie pamiętam teraz. Pozostałe również na niezłym poziomie. Moim zdaniem bardzo dobra płytka.

Ok, sory jest już oficjalne info - 27lutego. Na www.asfalt.pl jest już podana data
Ostatnio zmieniony 14 sty 2009, 18:09 przez BAGGIO1, łącznie zmieniany 1 raz.
FoRzA InTeR!
NeraZ
Kontakt:

Post autor: NeraZ »

jesli chodzi o underground sprawdzcie tego typa -----------> http://pl.youtube.com/watch?v=8kHaxDL_g8A    i    www.myspace.com/paragrafff
BLACK BLUE - BiG PoWer
ODPOWIEDZ