Nie ma szoku jest śmiesznie. Ale na niektórych zdjęciach widać jakieś koparki to już jest jakiś pozytywGlobusik pisze: http://obczaj.net/pl/57417/ Szok to mało powiedziane
Euro 2012
-
Woo-cash
- Kontakt:
Odp: Organizacja Euro 2012
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Jaszczu91
Tu narazie jest ściernisko ale miejmy nadzieje ze bedzie SAN FRANCISCO.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Corredo
Narazie to "coś" wygląda tragicznie. Nie wiem w ile planują zrobić ten stadion, ale jeśli już nie zaczną poważnie działać w tym kierunku to można się tylko przeżegnać. Swoją drogą, narazie te zdjęcia mogą tylko śmieszyć...Globusik pisze: http://obczaj.net/pl/57417/ Szok to mało powiedziane
-
Lamatico
- Kontakt:
Ten cień dobre rozwiązanie, a Toaleta za 1 Euro to będzie hit po Euro2012 :d
-
Jaszczu91
Minister Drzewiecki przyjął dzisiaj dymisję szefa Narodowego Centrum Sportu Michała Borowskiego. Jego miejsce zajmie współszef spółki PL2012 Rafał Kepla.
Tak wiec zamiast brać sie do roboty to cały czas zmieniamy ludzi rządzących. Minister jednak uspokaja, mówiąc ze Uefa o wszystkim wie i nie ma powodu do obaw.
Tak wiec zamiast brać sie do roboty to cały czas zmieniamy ludzi rządzących. Minister jednak uspokaja, mówiąc ze Uefa o wszystkim wie i nie ma powodu do obaw.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
MarcoPolo
- Kontakt:
hehehhe niezłe fotki
a jak tam Ukraińcom idzie ?
a jak tam Ukraińcom idzie ?
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Woo-cash
- Kontakt:
Jedź i zobacz i po powrocie zdaj relacje.Marcopolo pisze: a jak tam Ukraińcom idzie ?
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Paolo_
Jeśli chodzi o stadiony to idzie im bardzo dobrze (Donieck, Dniepropietrovsk, Charków) i przeciętnie (Kijów, Odessa, Lwów). Co do infrastruktury to jest tragedia. Przynajmniej do Lwowa można spotkać drogi szutrowe albo z płyty, wjeżdżając do Polski człowiek czuje się jak w innym świecie.
Jeśli mam być szczery to o wiele lepiej by wyszło to Euro gdyby się odbyło tylko u nas. Wbrew pozorom nie byłby to plan niewykonalny. 6 stadionów będzie, wystarczyłyby kolejne 2 (stadion Legii, nowy stadion w Zabrzu albo w Łodzi) i gitara. No ale jesteśmy z Ukraińcami i trzeba liczyć że zbudują co mają zbudować. Zaczynają praktycznie od zera.
Jeśli mam być szczery to o wiele lepiej by wyszło to Euro gdyby się odbyło tylko u nas. Wbrew pozorom nie byłby to plan niewykonalny. 6 stadionów będzie, wystarczyłyby kolejne 2 (stadion Legii, nowy stadion w Zabrzu albo w Łodzi) i gitara. No ale jesteśmy z Ukraińcami i trzeba liczyć że zbudują co mają zbudować. Zaczynają praktycznie od zera.

-
Shady
Wymień te pierwsze 6. Co do stadionu Legii czy też Górnika lub ŁKSu/Widzewa... jak zwykle w naszym kraju, na planach się skończyło.Paolo_ pisze: Jeśli mam być szczery to o wiele lepiej by wyszło to Euro gdyby się odbyło tylko u nas. Wbrew pozorom nie byłby to plan niewykonalny. 6 stadionów będzie, wystarczyłyby kolejne 2 (stadion Legii, nowy stadion w Zabrzu albo w Łodzi) i gitara.
-
Paolo_
6 stadionów już zostało wybranych na to Euro. 4 podstawowe - Gdańsk, Poznań, Warszawa, Wrocław + 2 rezerwowe - Chorzów, Kraków. Stadion Legii też ma powstać na 90%, projekt wybrany, kwestia kiedy rozpocznie się budowa. To samo ze stadionem Górnika w Zabrzu, jego powstanie do 2012 też jest praktycznie przesądzone.

-
Shady
Jedynie w Krakowie oraz Poznaniu się cokolwiek dzieje. W Chorzowie, żeby ten stadion do czegokolwiek się nadał to trzeba by było go najpierw zaorać i postawić cały na nowo. Raz tam byłem i jak dla mnie to jest jedna wielka parodia, że takie coś ktokolwiek chce przebudowywać. Wyrzucone pieniądze w błoto. W pozostałych miastach ciągle jedyne co jest, to plany.Paolo_ pisze: 6 stadionów już zostało wybranych na to Euro. 4 podstawowe - Gdańsk, Poznań, Warszawa, Wrocław + 2 rezerwowe - Chorzów, Kraków. Stadion Legii też ma powstać na 90%, projekt wybrany, kwestia kiedy rozpocznie się budowa. To samo ze stadionem Górnika w Zabrzu, jego powstanie do 2012 też jest praktycznie przesądzone.
-
Jaszczu91
To euro przynajmniej w naszym kraju wydaje sie byc coraz bardziej prawdopodobne. Dzisiaj wybrano wykonawcę na budowę gruntów pod stadion narodowy w Warszawie. Pracę maja sie zacząć 10 października.
Swoja droga to bardzo możliwe jest ze euro odbędzie sie przynajmniej w większości w Polsce.
Na ukrainie stadiony moze i uda sie wybudować ale infrastruktura jest w opłakanym stanie.
Swoja droga to bardzo możliwe jest ze euro odbędzie sie przynajmniej w większości w Polsce.
Na ukrainie stadiony moze i uda sie wybudować ale infrastruktura jest w opłakanym stanie.
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
szuli
a w Gdańsku już zaorali teren do końca i rusza teraz budowa, więc nie ma źle - drogi to nasz główny problem bo znowu premier czy tam minister otwierał qwa 2 km "autostrady"

-
Paolo_
I tak niestety (błędnie) myśli większość społeczeństwa... We Wrocławiu i w Gdańsku kończą się przetargi na budowę, równane są tereny i budowa rusza z początkiem roku. Budowa stadionu trwa 2 lata więc nie ma problemu, zostaną wybudowane wcześniej niż zakończą się modernizacje w Krakowie i w Poznaniu. Z Narodowym w Warszawie gorzej bo to poważniejsza inwestycja ale do 2012 spokojnie się wyrobią. Media trąbią o tym że nic się nie dzieje, że zabiorą nam Euro bo to dla nich tania sensacja. Nie wiecie że media w Polsce mają tyle wspólnego z obiektywizmem co nie przymierzając George Bush ze skokami narciarskimi?... Wystarczy spojrzeć na ostatnią sprawę "opanowania Warszawy przez kiboli"Shady pisze: Jedynie w Krakowie oraz Poznaniu się cokolwiek dzieje. W Chorzowie, żeby ten stadion do czegokolwiek się nadał to trzeba by było go najpierw zaorać i postawić cały na nowo. Raz tam byłem i jak dla mnie to jest jedna wielka parodia, że takie coś ktokolwiek chce przebudowywać. Wyrzucone pieniądze w błoto. W pozostałych miastach ciągle jedyne co jest, to plany.
Co do Chorzowa to się zgadzam, komunistyczny moloch w zapyziałej okolicy (w porównaniu do reszty miast-kandydatów) a rozwala mnie fakt że się wykłucają o to Euro najbardziej ze wszystkich

-
Jaszczu91
W ciągu ostatnich kilku dni napłynęły do nas jakże radosne informacje odnośnie euro. Pierwsza to taka ze na posiedzeniu delegatów uefa w Bordeaux zdecydowano ze impreza na pewno odbędzie sie w Polsce i na Ukrainie. Juz niekt nam tego nie odbierze! Natomiast dzisiaj wszystkie serwisy informacyjne podały do wiadomości ze RUSZYŁY PRACĘ PRZY BUDOWIE STADIONU NARODOWEGO W WARSZAWIE! Wszystko podąża wiec w dobrym kierunku. Tak trzymać. 
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Mora
- Kontakt:
Oto dowód: http://stadiony.net/w_budowie/stadion_narodowyJaszczu91 pisze: wszystkie serwisy informacyjne podały do wiadomości ze RUSZYŁY PRACĘ PRZY BUDOWIE STADIONU NARODOWEGO W WARSZAWIE!
Powoli ,ślamazarnie, ociężale ,ale jednak w każdym mieście coś się dzieje i można być optymistą jeśli chodzi o stadiony.Z tego co słyszałem to największy problem będzie z lotniskami ,zwłaszcza z tymi we Wrocławiu i w Poznaniu...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Jaszczu91
Znowu dobre wiadomości odnośnie organizacji mistrzostw w naszym kraju. Dzisiaj oddano do użytku 65 km odcinek autostrady!
Niewiarygodne! Teraz po połączeniu ze starym odcinkiem powstało okolo 90 km autostrady z Gdańska do Grudziądza. Jak widac mozna. Nie od dziś wiadomo ze jesli z czymś mielibyśmy nie zdążyć to wlasnie z drogami wiec każdy odcinek jest ważny.
W dodatku w Warszawie rozbiórka stadionu X-lecia idzie szybciej niz powinna
!
Niewiarygodne! Teraz po połączeniu ze starym odcinkiem powstało okolo 90 km autostrady z Gdańska do Grudziądza. Jak widac mozna. Nie od dziś wiadomo ze jesli z czymś mielibyśmy nie zdążyć to wlasnie z drogami wiec każdy odcinek jest ważny.
!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Shady
Jaja sobie robisz z tymi drogami? Jeżeli o drogi właśnie chodzi to mamy jeden wielki ch*j. Miała być autostrada Poznań-Wrocław, ale oczywiście nie wypali bo coś tam. Wjeżdżając do Wrocławia czuję się jakbym wjeżdżał do jakieś wiochy, a nie kilkuset tysięcznego miasta. Poza tym już widzę radość kilku tysięcy kibiców np. z Anglii jak stoją w co najmniej godzinnym korku przed wjazdem na most Milenijny. Z resztą większość dróg we Wrocku jest do zaorania, a nie remontu. Do Poznania też nie za ciekawie się wjeżdża, remont drogi a5 przed Poznaniem ciągnie się już naprawdę długo i nawet jak ją skończą, nie wyobrażam sobie jak kilka tysięcy aut udaje się od strony Wrocka na stadion przy ulicy Bułgarskiej. Do Wawy z Poznania jedzie się dobrze do momentu gdy kończy się autostrada (Stryków), potem jest dramat. Co prawda przedłużają dalej autostradę w stronę stolycy, ale w tym kraju nigdy nie wiadomo czy dadzą radę skończyć budowę do 2012, ja szczerze w to wątpię. Co do dojazdów do stadionów rezerwowych (Chorzów i Kraków). Do tych miast da się dojechać autostradą, ale weź się przebij przez Wrocław na tą właśnie autostradę. A jeżeli wybierasz się na mecz z Wawy do tych miast, to kiepska perspektywa Cię czeka.Jaszczu91 pisze: Znowu dobre wiadomości odnośnie organizacji mistrzostw w naszym kraju. Dzisiaj oddano do użytku 65 km odcinek autostrady!
!
Co do sprawy dróg prowadzących do Gdańska nie wypowiadam się, bo nie miałem okazji tam jeździć autem.
Ostatnio zmieniony 26 paź 2008, 00:35 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Tomek8990
Decyzja o przyznaniu organizacji Euro przez Polskę i Ukrainę to ogromna szansa na rozwój obu państw. Mam tu na myśli administrację dróg, kolei, hoteli, lotnisk, krótko mówiąc to szansa na ogromny krok do przodu! Ale jest jeszcze ale... Od przyznania tej decyzji minęło już bardzo dużo czasu, a budowa dróg, stadionów i wyżej wymienionych aspektów idzie jak krew z nosa. Nie wyobrażam sobie jak można nie wykorzystać takiej szansy na poprawę ogólnie gospodarki naszego kraju, taka okazja długo się nie powtórzy i jeśli odpowiednie władze tego nie zrozumieją i nie wezmą się do pracy, to Euro 2012 może okazać się wielką kompromitacją. Nie chciałbym tego przeżyć, bo jestem Polakiem, ale jakoś jestem bardzo małym optymistą w tej kwestii... I nie sądzę, abyśmy ze wszystkim wyrobili się na czas. Powodzenia.
Forza Inter:)
-
Mora
- Kontakt:
A oto krótki filmik pokazujacy jak Polska przygotowywuje się do organizacji Mistrzostw:
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=3722
Głosy pesymistów powoli cichną ,bo coraz lepiej to wygląda
http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... count=3722
Głosy pesymistów powoli cichną ,bo coraz lepiej to wygląda
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
dodo_IM
Będzie dobrze. Jeszcze nie było przypadku, aby jakiś kraj nie wyrobił się z organizacją imprezy sportowej na skalę światową. Grecja zdążyła z olimpiadą, Portugalia z Euro a te kraje nie są bogatsze od Polski (przynajmniej w naszym zasięgu). To Euro w 2012 odbędzie się w Polsce i Ukrainie.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
Globus
http://sport.onet.pl/0,1260069,1906151,wiadomosc.html
Bardzo dobry artykuł! Na dole są odnośniki do zdjęć które pokazują, że robota w kilku miastach stoi
Bardzo dobry artykuł! Na dole są odnośniki do zdjęć które pokazują, że robota w kilku miastach stoi
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
Nen
No aktualny stan prac we Wrocławiu i nad Stadionem Narodowym jakoś nie napawają optymizmem. Ale no cóż może nasz rząd skupia sie na autostradach 
God protect me
-
Mora
- Kontakt:
Podobno prace nad Stadionem Narodowym wyprzedzają harmonogram o 2 tygodnie.Mało jest zrobione, bo na tym etapie więcej nie powinno być ,więc spokojnieNen pisze: No aktualny stan prac we Wrocławiu i nad Stadionem Narodowym jakoś nie napawają optymizmem.
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
Paolo_
Dlaczego wymieniłeś akurat Wrocław? Wrocław wyprzedza przykładowo Gdańsk o kilka miesięcy. Tam dopiero zaczęły się prace z przygotowywaniem terenu, we Wrocławiu są już od dawna gotowe. We Wrocławiu jest też wybrany już wykonawca stadionu i już za niedługo ma ruszyć właściwa budowa. Nie ma powodu do obaw.Nen pisze: No aktualny stan prac we Wrocławiu i nad Stadionem Narodowym jakoś nie napawają optymizmem.
Co do Warszawy to też dobrze idzie, ogólnie jeśli chodzi o stadiony to jedynie martwiłbym się o Chorzów. Ale to i tak zapewne nie będzie arena Euro, także spoko.

-
Globus
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
morgothbauglir
Dzisiaj przeczytałem nieoficjalną informację, że Uefa ma podjąć decyzję o organizacji Euro na sześciu stadionach (trzech polskich i trzech ukraińskich). Dla nas to zła wiadomość, bo nasze trzy miasta odpadły by z organizacji
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
-
Magiq
Spokojnie panowie,Polak potrafi.My po prostu mamy taka mentalnosc ze wszystko odkladamy na potem a gdy te potem kopie nas w dupe to potrafimy zacisnac zeby i zrobic co trzeba.To ze zdazymy na czas jest dla mnie pewne,ale co z Ukrania nie wiem.
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
-
Mora
- Kontakt:
Kto w to wierzymorgothbauglir pisze: Dzisiaj przeczytałem nieoficjalną informację, że Uefa ma podjąć decyzję o organizacji Euro na sześciu stadionach (trzech polskich i trzech ukraińskich). Dla nas to zła wiadomość, bo nasze trzy miasta odpadły by z organizacji
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
za daleko stąd
do gór złotych,
Krew solą tej ziemi,
-
morgothbauglir
Oki, szkoda tylko że Ukraina nie zdąży. A powieważ nasi kumple ze wschodu nie godzą się na nierówny podział miast, więc powstała koncepcja, aby zmniejszyć liczbę stadionów, na których odbędzie się Euro. Nie jest to w żadnym wypadku nasza wina, tylko naszego sąsiada. No, ale daty kryzysu się nie wybiera
PS Nie mam w zwyczaju zamieszczać plotek z onetu
PS Nie mam w zwyczaju zamieszczać plotek z onetu
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!