Skargi , prośby , zażalenia

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Ljarro

Odp: Skargi , prośby , zażalenia

Post autor: Ljarro »

Dopoki nie nauczycie sie poprawnie cytowac i pisać na temat, to badzcie pewni, ze takie cos bedzie mialo miejsce.
dzielik

Post autor: dzielik »

Co nie zmienia faktu, że jeżeli ktoś napisał posta i ten post został mu usunięty, to ta osoba ma prawo dowiedzieć się czemu tak się stało. Zwłaszcza, że jak widzimy niektórzy twierdzą, że regulaminu nie złamali. Budzi to podejrzenia o najzwyklejsza w świecie cenzurę. Najlepiej by było wskazywać użytkownikowi, "twój post został usunięty, bo złamałeś pkt x.y regulaminu" no ale chyba to jest nie do osiągnięcia.

Ljarro pisze: Dopoki nie nauczycie sie poprawnie cytowac i pisać na temat, to badzcie pewni, ze takie cos bedzie mialo miejsce.
Jeżeli miałbym być wredny, to skupiłbym się też na tym, że w obecnym regulaminie http://www.fcinter.pl/forum/index.php?topic=593.0 nie ma nic o jakichkolwiek konsekwencjach za pisanie nie na temat, czy niepoprawne cytowanie...Ale wredny nie jestem :]
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Ljarro

Jezeli uwazasz, ze ktos nameczyl sie przy pisaniu posta: "dokladnie..." i admin ma mu wysylac PW z informacja, ze taki post zostanie usuniety, to zostan modem i sie tym zajmij.
Jeżeli miałbym być wredny, to skupiłbym się też na tym, że w obecnym regulaminie http://www.fcinter.pl/forum/index.php?topic=593.0 nie ma nic o jakichkolwiek konsekwencjach za pisanie nie na temat, czy niepoprawne cytowanie.
Bo ich nie ma, usuniecie lub edycja posta nie jest zadna konsekwencją

Nie jestesmy tez w USA, ze trzeba pisac instrukcje obslugi mikrofalowki z zaznaczeniem, zeby nie suszyć w niej kota.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 17:46 przez Ljarro, łącznie zmieniany 1 raz.
dzielik

Post autor: dzielik »

Ljarro pisze: Jezeli uwazasz, ze ktos nameczyl sie przy pisaniu posta: "dokladnie..." i admin ma mu wysylac PW z informacja, ze taki post zostanie usuniety, to zostan modem i sie tym zajmij.
Zostałbym i bym się tym zajął gdybym miał więcej czasu. Rozumiem, że osoby, które administrują to forum były świadome tego, że wiąże się to nie tylko z ładnym napisem pod avatarem, ale też czasochłonnymi obowiązkami. Może problemem jest to, że ludzie piszący newsy moderują też forum, nie ma podziału obowiązków itp. itd. Ale tego nie wiem, nie wnikam

Poza tym twój przykład jest śmieszny, bo gdyby admini tylko takich swoich działań nie tłumaczyli, to byłoby wszystko ok. Ale admini w ogóle się nie tłumaczą, nawet nie szukając daleko przytoczę swój przykład. Dwa razy usunięta sygnaturka i jeden skasowany temat (to było dość dawno temu) oczywiście do dzisiaj nie wiem dlaczego. I pewnie większość użytkowników mogłaby coś w tym stylu o sobie napisać.
Ljarro pisze:
Jeżeli miałbym być wredny, to skupiłbym się też na tym, że w obecnym regulaminie http://www.fcinter.pl/forum/index.php?topic=593.0 nie ma nic o jakichkolwiek konsekwencjach za pisanie nie na temat, czy niepoprawne cytowanie.
Bo ich nie ma, usuniecie lub edycja posta nie jest żadną konsekwencją
No to w takim razie zdania są podzielone.

Nie chce już ciągnąć tego tematu, bo zaraz sie znowu wszyscy rzucą, a ja nie chcę być postrzegany jako wieczny narzekacz. Mam jednak nadzieję, że kiedyś tam, choćby i w dalekiej przyszłości ta kwestia się zmieni.
Pozdrawiam
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Ljarro

Tak, wszyscy sa swiadomi i poswiecaja tyle czasu ile moga.
Moj przyklad jest rzeczywisty, bo wlasnie takiego posta wczoraj czy dzisiaj usunalem.
Tak wspominasz regulamin, a dziwisz sie ze sygnatura byla usuwana.
GULI

Post autor: GULI »

rozumiem to ze bycie adminem wymaga wielu poświeceń przede wszystkim czasu ale......
dla mnie ta sytuacja jest śmieszna...poniewaz nie został złamany zaden punkt regulaminu przez moja osobę (zreszta jak to dzielik zauwazył)troche to dziwne bo sprawy sie wykluczaja-rozumiem ze moza wyrzucic kogos post badz zbanowac kogos za złamanie regulaminu ale co to jest za tłumaczenie ze wyrzuca sie kogos post bo co był np źle zacytowany...to juz kogos sprawa ze nie umie cytowac jakos nikt sie o to nie obraza

mysle ze napewno jako admini bedziecie mieli duzo wiecej czasu dla siebie jak nie bedziecie zajmowac sie takimi ze tak powiem "pierdołami"jak usuwanie kogos postów bo był zacytowany inaczej niz by ktos tego chciał...poczułem sie dotkniety bo nie mogłem odpowiedziec na jakies tam zarzuty wobec mnie...(dlatego pomyslałem ze usunięcie owego posta i nie było to pierwszy raz jest faworyzowaniem zdania innego uzytkownika który napisał cos powyzej)..,i w dodatku zrobiono to bez zadnego podania przyczyny.

Władza jaka maja admini do czegos zoobowiązuje i chciałbym tylko aby była ona uzywana w sposób rozważny i z uszanowaniem poglądów drugiej osoby.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, 20:17 przez GULI, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Ljarro

Nie został złamany zaden punkt regulaminu i nie zostala nalozona zadna kara. Tak ciezko to pojac?

Nie chodzilo o to czy ktos sie obrazi zlym cytowaniem, tylko o to, ze dodales posta ktory byl cały cytatem. Widzialem ze go edytowales i doszedlem do wniosku ze cos Ci nie wyszlo i trzeba usunac. Wierz mi, ze jezeli by tak zostal to nikt by go nie zauwazyl, bo wszyscy by mysleli ze nic tam nowego nie ma. Usuniecie posta to nie jest sprawa zycia i smierci, a jak widze niektorzy to tak traktuja.
mysle ze napewno jako admini bedziecie mieli duzo wiecej czasu dla siebie jak nie bedziecie zajmowac sie takimi ze tak powiem "pierdołami"jak usuwanie kogos postów bo był zacytowany inaczej niz by ktos tego chciał...
Nie dalej jak tydzien temu byla dyskusja o tym ze jest burdel. Tutaj czytam, ze nadal ma byc. Najlepiej bedzie zamknac wszystkie tematy skargowo-nowopomysłowe bo niektorym sie nudzi i wymyslaja byle co.
(dlatego pomyslałem ze usunięcie owego posta i nie było to pierwszy raz jest faworyzowaniem zdania innego uzytkownika który napisał cos powyzej
A to juz jest powazne oskarzenie, zreszta nie majace zadnych podstaw. Wiele razy posty obrazliwe, szydercze, z masą bledow ortograficznych byly usuwane albo przenoszone do smietnika, niezaleznie od tego kto je napisal i do kogo byly skierowane. Gdyby poprzednie posty byly obrazliwe to zostalyby usuniete i tamten uzytkownik dostalby bana. Nie ma tu mowy o zadnym faworyzowaniu.
z uszanowaniem poglądów drugiej osoby.
Nawet nie pomyslales o tym, ze osoba zajmujaca sie administrowaniem od strony technicznej nie zwraca uwagi na indywidualne opinie uzytkownikow i ich nie analizuje, dopoki nie ma tam zadnych obrazliwych tekstow.
Ralas

Post autor: Ralas »

Ja mam proźbe. W dziale "kadra" niema niektórych piłkarzy którzy grają w Interze  lub niema o nich informacji. Proszę o uzupełnienie tych luk bo to jednak warzne. Każdy kibic chciałby jak najwięcej wiedzieć o graczach swojej drużyny. W niektórych przypadkach chciałby wogóle wiedzieć czy wogóle to wszyscy piłkarze Interu.

Pozdrawiam
Ralas

:inter: :flaga:
GULI

przyznam ze faktycznie cos mi nie wyszło z tym cytowaniem ale jakbym chciał usunąc tego posta to bym sam to zrobił...rozumiem tez ze Ordnung muss sein...ale podam jeszcze jeden przykład z wczoraj:

temat:Mecze towarzyskie reprezentacji -mój post który był odpowiedzią na post powyższy Shady"ego który napisał ze nie Polska wygrała z Walią tylko Brazylia...no i ja w poście poniżej potwierdziłem ze mam takie samo zdanie słowami cyt."dokładnie Shady Brazylia"...i co post w cudowny sposób wyparował...ani nic nie cytowałem no i mysle ze post był napisany zgodnie z rozwinięciem wątku powyzej i całego tematu...a tu kicha bo ktos sobie go usunął...

Zacząłem ten wątek z usuwaniem postów bo myśle ze duzo uzytkowników ma ten sam problem i uwazam ze nalezy sie im chociażby informacja na ten temat...

Dziekuje za zainteresowanie sie moją skargą(choćby w tym osiągnąłem juz jakis sukces)...pozdro
Obrazek
Ljarro

Mecze towarzyskie reprezentacji -mój post który był odpowiedzią na post powyższy Shady"ego który napisał ze nie Polska wygrała z Walią tylko Brazylia...no i ja w poście poniżej potwierdziłem ze mam takie samo zdanie słowami cyt."dokładnie Shady Brazylia"...i co post w cudowny sposób wyparował
Co ten post wniosl do rozmowy?
Zacząłem ten wątek z usuwaniem postów bo myśle ze duzo uzytkowników ma ten sam problem i uwazam ze nalezy sie im chociażby informacja na ten temat...
To zle myslisz, maja jedynie ci, ktorzy piszą dla samego pisania.
To jest mylne, bo skoro nie umiesz cytowac to moge tez przypuszczac ze nie umiesz usuwać.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Mam problem ze słuchawkami (a raczej słuchawką) w moim odtwarzaczu mp3. Niedawno działały normalnie, a teraz lewa słuchawka gra bardzo źle, jakość odtwarzania jest bardzo dziwna, za to prawa działa bez zarzutów. Nie wiem czy ją jakoś zgniotłem, walnąłem o coś, ale działa gorzej niż wcześniej. Jeśli ktoś się na tym zna to proszę odpisać :)
klusek

Post autor: klusek »

A jakie to konkretnie słuchawki? Pchełki? Nauszne? Dokanałówki? Możesz spróbować je wyczyścić, jeśli nie, to pewnie coś z kablem.
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

klusek pisze: A jakie to konkretnie słuchawki? Pchełki? Nauszne? Dokanałówki? Możesz spróbować je wyczyścić, jeśli nie, to pewnie coś z kablem.
Nie wiem jak to nazwać  :-( Wyglądają mniej więcej tak
klusek

Post autor: klusek »

Pchełki... :) Jeśli dobrze widzę, na siateczce nie ma gąbki, więc mogła się zabrudzić. Poszukaj w necie, czy ktoś już próbował czyścić ten model.

A sprawdzałeś, czy kabelki są całe? Powyginaj je trochę, może coś gdzieś nie łączy.
Shady

Post autor: Shady »

Ljarro pisze:
Mecze towarzyskie reprezentacji -mój post który był odpowiedzią na post powyższy Shady"ego który napisał ze nie Polska wygrała z Walią tylko Brazylia...no i ja w poście poniżej potwierdziłem ze mam takie samo zdanie słowami cyt."dokładnie Shady Brazylia"...i co post w cudowny sposób wyparował
Co ten post wniosl do rozmowy?
No ej no... nie usuwaj postów moich zwolenników :P
GULI

no widze ze Ljarro czujesz sie panem i władcą który decyduje który post coś wnosi do rozmowy a który nie...mysle ze sprawy nie nalezy juz dalej komentowac...ocenią to inni...acha i myslisz ze ja pisze tylko po to zeby cos pisac?  :hold:
Obrazek
Ljarro

Tak, nie moge dopuscic zebys ty decydował o takich sprawach.
No ej no... nie usuwaj postów moich zwolenników Razz
Zostałem rozgryziony :P
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 00:21 przez Ljarro, łącznie zmieniany 1 raz.
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

Mojego posta rownież usunietą na odpowiedz posta Shady, ktory napisal ze atmosfera na OT jest piknikowa i tylko pilkarze pokroju Giggsa Keana tak twierdza ze jest na tym stadionie jedna z lepszych widowni, ja temu zaprzeczyłem i wkleiłem fragment wywiadu z Javierem Zanettim ktory przed losowaniem LM stwierdzil ze chcialby trafic na MU ponieważ grać na OT to jest marzenie kazdego pilkarza no i oczywiscie wyszlo na moje ale post wyparowal;/
Obrazek
GULI

no bo pisałes ewidentnie nie na temat I(1)N(9)T(0)E(8)R...WYSZŁO NA TWOJE ALE POPROSTU KOMUS SIE TO NIE SPODOBAŁO...no coment... :cry:
Obrazek
Gaszka
Kontakt:

Post autor: Gaszka »

guli1908 pisze: mój post który był odpowiedzią na post powyższy Shady"ego który napisał ze nie Polska wygrała z Walią tylko Brazylia...no i ja w poście poniżej potwierdziłem ze mam takie samo zdanie słowami cyt."dokładnie Shady Brazylia"...i co post w cudowny sposób wyparował...ani nic nie cytowałem no i mysle ze post był napisany zgodnie z rozwinięciem wątku powyzej i całego tematu...a tu kicha bo ktos sobie go usunął...
Jeżeli te trzy słowa to cały Twój post to ja proponuje zakończyć dyskusje na temat usuwania Twoich wypocin. Dla mnie takie posty to zwykłe nabijanie.

Proponowałbym rozważenie takiej opcji jak całkowita rezygnacja z licznika postów. Wiem, że niosłoby to za sobą kilka innych konieczności, takich jak zmiana na stronie głównej czy przesunięcie tematów z działu "Bez licznika" do ich poprzedniego miejsca.

Myślę jednak, że to najlepsze rozwiązanie.

A do regulaminu dopiszmy 2 podpunkty:

a) Shady ma zawsze racje*
b) jesli Shady nie ma racji, patrz podpunkt a) oraz licz się z usunięciem Twoich błędnych tez*

*ironia skierowana w stronę dwóch użytkowników ostatnio wypowiadających się w tym dziale

Edit: tu nie chodzi o ilość słów tylko o to, że post ten niczego nie wnosił do tematu.
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 01:37 przez Gaszka, łącznie zmieniany 1 raz.
// >> www.FcInter.pl << //
GULI

ilez to ludzi Gaszka pisało jeszcze krótsze posty i nie zostały usunięte a to był mój najkrótszy post na forum...no i nie chodzi tu strikte o ten konkretny post a o fakt usuwania postów bo jak widzimy wielu osobom posty wyparowały:P chciałem poprostu zwrócic uwagę na pewien problem...
Jeżeli chodzi o ten pomysł z licznikiem postów to Gaszka zgadzam sie z Tobą w 100% te głupie według mnie liczby staja sie przyczyną segregacji użytkowników na forum nie wiem na lepszych i gorszych-może to za mocne słowo i napewno kolega Ljarro to znowu skomentuje ale tak niestety uwazam...

zatem znakomity pomysł z usunięciem tego licznika postów...
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 01:30 przez GULI, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Wtrącę swoje trzy grosze... licznik postów jest potrzebny, widać kto ma jaką pozycję na stronie itd. Nie piszę tego ze względu, ze mam ich największą ilość, ale po prostu widać aktywność danego usera. Dotychczas myślałem, że nabijanie postów to zamierzchłe czasy, ale widzę, że jest to problem będący niestety dalej na porządku dziennym... bany za nabijanie postów to w wielu sprawach kontrowersyjna decyzja... Osobiście za nabijanie postów danemu userów wpakowałbym całkiem innowacyjną sprawę... ujemny licznik, jako że admini mogą regulować liczbę postów danego usera, tzn. zmieniać jego wartość, więc za nabijanie postów, czyli za jakieś bezsensowne robienie chata z forum i pisanie: "zgadzam sie" i na tym się kończy wypowiedź będzie po prostu odejmowana liczba postów. Oczywiście może to nie poskutkować, jednakże myślę, że może to wyeliminować nabijaczy, którym odechce się pisanie 10 razy "zgadzam się" aby wrócić do poprzedniego stanu licznika. Jeśli to nie pomoże to wówczas ostateczność, czyli wywalenie licznika będzie chyba najlepszą metodą...
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 01:43 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Raffal

Post autor: Raffal »

a może lepiej wprowadzić "licznik poparcia" czy jak to sobie każdy nazwie czyli możliwość dawania pkt  przez userow za mądre i "mondre" wypowiedzi :)
takie plusy i minusy :) a na koniec każdego miesiąca gorące krzesła i konkurs sms :P
Ljarro

guli1908 pisze: no bo pisałes ewidentnie nie na temat I(1)N(9)T(0)E(8)R...WYSZŁO NA TWOJE ALE POPROSTU KOMUS SIE TO NIE SPODOBAŁO...no coment... :cry:
Moze zanim napiszesz KOLEJNĄ GŁUPOTE, sprawdzisz czy cos takiego mialo w ogole miejsce? Bo po pierwsze, nie napisal tego Shady tylko PepeBergomi, a po drugie taka czynnosc bylaby widoczna w panelu moderacji, a nie jest. (tej drugiej czesci juz sprawdzic nie mozesz  :lol2:)
Jeżeli chodzi o ten pomysł z licznikiem postów to Gaszka zgadzam sie z Tobą w 100% te głupie według mnie liczby staja sie przyczyną segregacji użytkowników na forum nie wiem na lepszych i gorszych
Napisze to wprost, bo widze ze moich delikatnych sugestii nie zrozumiales. Nie czytam postow niektorych osob, bo nie warto. Jest takich kilka osob, w tym dwie placza ze usunieto ich posty (pomijam juz fakt ze druga niesłusznie). Nie ma mowy o zadnej "segregacji"  :lol3:

Skoro jestes taki madry, to znajdz inne posty zawierajace 3 wyrazowe wypowiedzi (oprocz swoich i z zabawy X czy Y) typu: "tak, zgadzam sie" lub "absolutnie masz racje"
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 10:20 przez Ljarro, łącznie zmieniany 1 raz.
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

guli1908 pisze: otóz to Orzeu nic dodac nic ując...
guli1908 pisze: dokładnie rdk micz to chyba specjalnie powiedział zeby sie wykreowac:)
Dla mnie dwa przykłady postów nic nie wnoszących do dyskusji.

Jarek po pięciu latach na forum ma średnią 1.301 posta dziennie. Ty, po 2 miesiącach 1.115. Tylko, że pierwszą wiadomość napisałeś 20 dni temu. Jakby Ci podliczył średnią tylko z tych 20 dni to byśmy mieli 3.4 wiadomości dziennie, a po pięciu latach miałbyś ponad 6tys wiadomości. To tyle w sprawie nabijania postów.
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
GULI

Ljarro ja koncze juz dyskusje na ten temat ...nie będe wklejac postów innych uzytkownków bo to według mnie byłoby nie fer...a uwierz ze takich jest tu troche nawet jednowyrazowych...cała rozmowa zaczęła sie jednak od zwrócenia uwagi na usuwanie postów jako pewien problem...(po to zresztą został utworzony ten temat) przeciez nie płacze z tego powodu ze ktos usunął mojego posta o tej Brazyli..chodziło o innego duzo dłuzszego w którym argumentowałem moje zdanie i w którym została zawarta moja odpowiedz na zarzuty wobec mnie.dlatego mnie to tak dotknęło...tyle

jak mam nie miec tyle postów skoro musze non stop odpowiadac na bezpodstawne zarzuty i w ogóle...

na tej wypowiedzi definitywnie kończe ten wątek...
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 12:24 przez GULI, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
zzz_v1

Post autor: zzz_v1 »

Chciałem zapytać, czy ten hax shouta to chwilowo.
sopel19888

Post autor: sopel19888 »

nudzi wam sie widze na tym SB
I.F.C na zawsze!!! :)
dani7

Post autor: dani7 »

sopel19888 pisze: nudzi wam sie widze na tym SB
ja nie jestem debil
Ostatnio zmieniony 13 lut 2009, 14:31 przez dani7, łącznie zmieniany 1 raz.
zzz_v1

Post autor: zzz_v1 »

I teraz muszą naprawiać. I po co to było...
http://img12.imageshack.us/img12/1495/beztytuuep9.png
ODPOWIEDZ