Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
MiRas.
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: MiRas. »

Skoro Benfica zdecydowała się wypożyczyć Adu do Monaco, gdzie póki co furory nie robi, to oznacza, że nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Póki co więcej mówiło się o tym, kim on może być, niż o tym kim jest, a jest na chwilę obecną przeciętnym grajkiem, jakich wielu.

Wśród rówieśników grał jak chciał, grał jak mu się podobało i miażdżył wszystkich, przyszły wyższe progi i jakoś nie za bardzo mu idzie.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Jakobsen

Post autor: Jakobsen »

Adu - ??? Myślę, że nie. Słyszałem o nim jakieś 3 lata temu, ale uważam że Jose takiego zawodnika nie kupi.
Na nowego napastnika mam trzech kandydatów:
1. Luis Fabiano
2. Diego Milito
3. Antonio Cassano
Myślę, że przydałby się jakiś playmaker np. Hamsik albo Diego (ale to już w lecie). Bardzo dobrze, że zarząd chce sprowadzić Marcosa Angeleriego, gdyż przyda się zmiennik dla Maicona.
Od Morattiego wymagam aby sprzedał Dacourta i Crespo (albo Adriano) oraz ewentualnie na wypożyczenie mógłby powędrować Balotelli.
Obrazek

"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci' - Jose Mourinho
"Nie jestem najlepszym trenerem na świecie, ale lepszego ode mnie nie ma" - Jose Mourinho
"Przegrywam celowo, gdy gram z moimi dziećmi, nigdy nie odpuszczam, gdy gram z prawdziwym przeciwnikiem" - Jose Mourinho
Nen

Post autor: Nen »

Z napastników których nazwiska pojawiały się w ostatnich newsach dla mnie tylko dwóch wchodzi w grę: Diego Millito i Luis Fabiano. Natomiast pozbyłbym sie definitywnie Adriego i Crespo, wypożyczył Mario i Obinne oraz leczył Cruza. 

Atak na nastepny sezon powinien zaś wygladać tak:

Ibra
Millito/Fabiano
Cruz
Balotelli
Suazo/Aquafresca

Jezeli byłaby faktycznie możliwość sprzedania Manciniego do realu za 15 baniek to trzeba to zrobić. Również Dacourtowi można podziekować. Wzmocnień w środku pola(mam tu na myli rozgrywajacego lub kogoś za napastnikami bo nasza pomoc w ofensywie trochę kuleje) i obrońców szukałbym dopiero latem.
God protect me
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Nen pisze: Z napastników których nazwiska pojawiały się w ostatnich newsach dla mnie tylko dwóch wchodzi w grę: Diego Millito i Luis Fabiano. Natomiast pozbyłbym sie definitywnie Adriego i Crespo, wypożyczył Mario i Obinne oraz leczył Cruza. 

Atak na nastepny sezon powinien zaś wygladać tak:

Ibra
Millito/Fabiano
Cruz
Balotelli
Suazo/Aquafresca

Jezeli byłaby faktycznie możliwość sprzedania Manciniego do realu za 15 baniek to trzeba to zrobić. Również Dacourtowi można podziekować. Wzmocnień w środku pola(mam tu na myli rozgrywajacego lub kogoś za napastnikami bo nasza pomoc w ofensywie trochę kuleje) i obrońców szukałbym dopiero latem.
W pelni godzilbym sie z powyzszym, poza jednym wyjatkiem:
Mancini nie zapomnial jak sie gra w pilke,tylko ma klopot z aklimatyzacja i rowna forma. Pamietaj ze najdalej 8 miesiecy temu byl jednym z glownych rezyserow dobrej gry Romy. Adriano siedzi u nas trzeci rok bez fajerwerkow,wiec czym w porownaniu z blisko trzema latami bez formy jest nieco ponad pol roku?
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
24 RIVAS

Post autor: 24 RIVAS »

WYPOZYCZYC RIVASA do BOLOGNII !!!! lepiej niech sie ogrywa JEST NASTEPCA Ivana Cordoby niemozna się go wiec za wszelka cene pozbyC !!!(TRANSFER DEFINITYWNY np.)
chidehu

Post autor: chidehu »

Co wy sie tak na nowego napastnika napaliliście?!
Wystarczyłby interowi klasowy rozgrywający, który podciągnie gre interu, poda, strzeli, przytrzyma piłke... Niestety nie mamy w interrze takiego zawodnika, no bo kto?! wg mnie takim graczem jest Diego z Werderu. i strasznie sie zdziwie jesli w letnim okienku transferowym nie zostanie on sprowadzony do interu ;x
Obrazek
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

chidehu pisze: Co wy sie tak na nowego napastnika napaliliście?!
Napastnik w Interze zdecydowanie by się przydał. Oprócz Zlatana kto ma niby grać? Adriano? który nie pokazuje nic z meczu na mecz. Mario? jeszcze dużo musi się nauczyć, nie jest to jeszcze piłkarz na pierwszą jedenastkę. Crespo? Szkoda cokolwiek pisać i raczej odejdzie po sezonie bo kontrakt mu się kończy z Interem. Cruz? to już nie ten piłkarz co parę sezonów temu. Obinna? raczej nie jest to napastnik, który mógłby grać obok Zlatana w pierwszym składzie. Więc osobiście jestem za tym, by działacze Interu kupili dobrego napastnika. Kto to może być? David Villa z Valencii? Trudno powiedzieć kto ... :P
Ostatnio zmieniony 13 mar 2009, 14:46 przez ForzaeDi, łącznie zmieniany 1 raz.
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Mi to obojętne byleby zakupić skutecznego gracza światowej klasy ,a pozbyć się Crespo ,Cruza i może Adrianoi
Jeśli zarząd myśli o dobrychwynikach na arenie międzynarodowej trzeba robić takie zakupy przydałby się rozgrywający (Diego,Hamsik l lub Cassano) a do napadu kogoś wielkiego typu Eto'o Villa czy Augero
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
chidehu

Post autor: chidehu »

Bardziej podoba mi sie pomysł z Cassano ;p tylko czy sampdoria go do nas puści ?
a co do adriano to ... mysle sobie, ze pojawienie sie w zespole diego pomogłoby mu w dojściu do formy. Bo, zeby strzelac bramka nie trzeba być wypitnie wyszkolonym technicznie. Trzeba te piły otrzymywać od kolegów z drugiej lini. Mając na uwadze aktualny skład interu od kogo on ma te piłki otrzymywać? od Cambiasso ? No prosze was ... Diego to cel numer 1 w letnim okienku.
Ahhh juz to widze... długie podanie od diego w pole karne do adriano w meczu z milanem  i brameczka. 3:0 dla nas ;d
Obrazek
yoda79

Post autor: yoda79 »

Jestem kibicem Interu od czasu ostatniego mistrzostwa przed calciopoli i powiem jedno - jesli chcemy liczyć się w Europie MUSIMY kupować również zagranicą i to bardzo dobrych piłkarzy. Kupno Hamsika uważam za totalnie chybione,nie wspominając już o kwocie,która się pojawiła w kontekście jego odejścia z Napoli. Ktoś z grona: Aguero, Lampard, Ribery, może Diego plus naprawdę dobry skrzydłowy i możemy walczyć o LM.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

taa, a w lecie nie widziałeś czasem dryblingów manciniego i triveli quaresmy ?? jeśli tak to daj namiar bo ciekawy bardzo jestem
yoda79

Mam gdzieś trivele Quaresmy (sztuka dla sztuki) i przereklamowane dryblingi Amantina. To ma być ktos taki jak Robben, świetny technicznie, z dobrym strzałem i ograny w bardzo dobrej lidze zagranicznej (Anglia,Hiszpania,ewentualnie Niemcy). Ktos powie,że nikt z Anglii nie da nam gwiazdy. Trudno - w takim razie nic w Europie nie ugramy. Na zawodnikach z SerieA dalej nie pojedziemy.
MiRas.
Kontakt:

Po co nam skrzydłowy, skoro takowym(i) nie gramy :?:
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Nen

Od razu się uruchomiły wszystkie tematy związane z transferami. odpadliśmy z LM i jak zwykle wszyscy widzą potrzebę ściągania gwiazd. Do końca sezonu jeszcze wiele sie może zmienić zarówno u nas jak i na rynku Europejskim.
God protect me
yoda79

Krwawy_eM
i własnie chyba czas na zmiany nie uważasz?
Nen
Masz rację,ale czy w tym co piszę nie ma racji?
Z samymi gwiazdami z SerieA nie mamy co w Europie liczyć na sukcesy.
Inter fan

Post autor: Inter fan »

Gdybyśmy nazywali się Real Madryt moglibyśmy kupować wspomnianych Lamparda,Robbena i skrzydłowych światowego kalibru.Oczywiście uważam że powinniśmy się wzmocnić ale nie mówmy o piłkarzach których na 100% nie kupimy.Bądźmy realistami i sądzę że w lecie trafi do Interu Aguero oraz że nikt z piłkarzy wymienionych w dzisiejszej wiadomości na stronie głównej tej strony do nas nie trafi,ponieważ Ci wymienieni gracze kompletnie nie są nam potrzebni.
Kermitt

Post autor: Kermitt »

Kto nie jest nam potrzebny ? Playmerker, dobry defensywny pomocnik i porządny środkowy obrońca ? No to kto wg. Ciebie nam się przyda ? Poza tym co to za głupie porównanie do Realu. Myślę że budżetem od nich wcale nie odstajemy, a i gdyby zawodnicy mieli między nami a Królewskimi wybierać, też mieli by niemały ból głowy. Teraz Mourinho musi zrobić porządne transfery, jeśli nie chce znów zawieść później i kibiców i zarząd. Uważam że on sam da sobie jeszcze raz szanse, lecz jeśli teraz następny sezon nie wypali, do czego mogą przyczynić się transfery, odejdzie z Włoch. Wydaje mi się że on trochę nie pasuje do Interu. A może nawet ogólnie do włoskiej piłki. W Anglii radził sobie dużo lepiej i jeśli zmieni klub to raczej na angielski. Ale to tak na marginesie.
Inter fan

Sam napisałeś że Mourinho powinien zrobić porządne transfery a wg mnie zciągnięcie takich zawodników jak Diego Milito,  Simon Kjaer,  Gaetano D'Agostino, Thiago Motta oraz Marek Hamsik nie będzie porządnym transferem.Takich zawodników już mamy i jeśli mówi się o odejściu Vieiry czy Crespo to po co mamy kupować w ich miejsce równych bądź jeszcze słabszych Milito czy D'Agostino.Uważam że nie ma to sensu.Jedynie młody Kjaer mógłby zostać kupiony ale nie po to by grał w podstawowym składzie ale rozwijał się i za parę lat stanowił o sile obrony.A jeśli chodzi o budżet to nie stety ale odstajemy od Realu. Moratti  kupuje graczy z własnej kieszeni podczas gdy Real robi to za zarobione pieniądze(Real rocznie zarabia około 400mln podczas gdy inter około 160mln).
MiRas.
Kontakt:

Inter fan pisze: (Real rocznie zarabia około 400mln podczas gdy inter około 160mln).
... że co robi Inter? Zarabia 160 mln €?!
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Kermitt

Post autor: Kermitt »

Wiesz, myślę że masz poważne problemy z czytaniem i interpretowaniem.
Sam napisałeś że Mourinho powinien zrobić porządne transfery a wg mnie zciągnięcie takich zawodników jak Diego Milito,  Simon Kjaer,  Gaetano D'Agostino, Thiago Motta oraz Marek Hamsik nie będzie porządnym transferem.
Kto tu pisze coś o transferach tych zawodników których wymieniłeś ? Ja pisze tylko że przyda nam się i środkowy obrońca, jakiś kreatywny środkowy pomocnik i ewentualnie w miejsce Vieiry ktoś z usposobieniem defensywnym, a grający w pomocy. Poza tym wielu z tych zawodników nie powinno być skreślonych. Diego Milito, Thiago Motta czy Marek Hamsik mogliby znaleźć porządne miejsce w naszych szeregach i zasilić naszą siłę ofensywną. A Motta wydaje mi się najlepszym zastępcą starzejącego się już Vieiry. Musisz w końcu pojąć że nie zawsze grają nazwiska.
A jeśli chodzi o budżet to nie stety ale odstajemy od Realu. Moratti  kupuje graczy z własnej kieszeni podczas gdy Real robi to za zarobione pieniądze(Real rocznie zarabia około 400mln podczas gdy inter około 160mln).
A komentarz do tego sobie odpuszczę, bo już zostało to skwitowane w poście wyżej.
Inter fan

Gdybyś odwiedzał stronę transfery.info to byś wiedział ile zarabia inter a ile real.
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Inter fan pisze: Gdybyś odwiedzał stronę transfery.info to byś wiedział ile zarabia inter a ile real.
Rozumiem, że transfery.info to sprawdzony portal, w każdym klubie mają swoich ludzi, a ich informacje odzwierciedlają sytuację klubu.
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Inter fan pisze: Gdybyś odwiedzał stronę transfery.info to byś wiedział ile zarabia inter a ile real.
Prosiłbym jakiegoś ekonomistę z naszej strony, aby przybliżył Ci pierdoły jakie piszesz. Ale okay, na razie bądźmy przy wersji, ze Inter zarabia 160 mln €, piłkarze grają za "Bóg zapłać", San Siro samo się utrzymuje, ośrodek treningowy sam kwitnie, trawa sama rośnie, ludzie pracujacy przy i dla Interu również robią to w celach społecznych, a wszystko po to, byśmy kupili Aguero i Diego... litości.

Ze swojej stronę mogę dodać, ze źródło informacji masz tak wiarygodne, jak jak Bild, czy Fakt.
Ostatnio zmieniony 15 mar 2009, 14:11 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Nen

Inter fan pisze: Sam napisałeś że Mourinho powinien zrobić porządne transfery a wg mnie zciągnięcie takich zawodników jak Diego Milito,  Simon Kjaer,  Gaetano D'Agostino, Thiago Motta oraz Marek Hamsik nie będzie porządnym transferem.Takich zawodników już mamy i jeśli mówi się o odejściu Vieiry czy Crespo to po co mamy kupować w ich miejsce równych bądź jeszcze słabszych Milito czy D'Agostino.
Czyli uważasz, że Crespo jest lepszy od Diego Millito ?
God protect me
Inter fan

Być może są inne źródła dochodu niż te podane w transfery.info co nie zmienia faktu że Real zarabia więcej od Interu.A odnośnie Milito i Crespo uważam że Milito nie jest dużo lepszy od Crespo a już na pewno gorszy od Adriano czy Balotelliego.
yoda79

Oj skończie z tym Realem. O niebo lepszy Robben od trivelastego Ricardo kosztował niewiele więcej. Stać nas,trzena tylko kupować z głową.
"Portugalski trener zapewnił, że chce zostać w Mediolanie, jednak chce prowadzić zespół według własnego pomysłu. Mourinho przygotował już listę zawodników jakich chciałby pozyskać latem. Są na niej: Nemanja Vidic (Manchester United), Abou Diaby (Arsenal Londyn), Jermaine Jenas (Tottenham Hotspur), John Obi Mikel (Chelsea Londyn) oraz Didier Drogba (Chelsea Londyn)".
I to by było to o co mi chodzi,choć nie wszystkie nazwiska mi tu pasują.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2009, 08:49 przez yoda79, łącznie zmieniany 1 raz.
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

O Vidiciu możnasobie pomarzyć i to wszystko

Diaby to piłkarz którego nawet w Arsenalu nie wpuszczają to z czym do ludzi

Jenas to wg mnie może być strzał w dychę. Mało osób zwraca na niego uwagę, ale jest uniwersalny i w miarę niedrogi (tańszy od proponowanego wielokrotnie Ribery'ego)

Obi Mikel: trzeba by mieć dużo farta, żeby ten 21 albo 22 latek (nie pamiętam dokładnie ile) wypalił. Jeśli będzie miał formę i nie będągo przymykać w pace to będzie dobrze

Drogba: Według mnie bardzo potrzebny piłkarz, silny, dobry w powietrzu, no ale nie wiadomo ile Abramowicz sobie za niego policzy :(
Ostatnio zmieniony 27 mar 2009, 21:49 przez Filip©, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Nen

morgothbauglir pisze:
Diaby to piłkarz którego nawet w Arsenalu nie wpuszczają to z czym do ludzi
My nie mamy Fabregasa i Nasriego
God protect me
miniu86

Post autor: miniu86 »

Są na niej: Nemanja Vidic (Manchester United), Abou Diaby (Arsenal Londyn), Jermaine Jenas (Tottenham Hotspur), John Obi Mikel (Chelsea Londyn) oraz Didier Drogba (Chelsea Londyn)".
Mam nadzieję, że to zwykła bujda. Te nazwiska mnie nie satysfakcjonują.
Vidic jest nie do wyciągnięcia.
Diaby? Jenas? Obi łankenobi Mikel? WTF? My potrzebujemy zawodnika, który będzie potrafił zrobić w pomocy różnicę i dokładnie dograc do napastnika. Sam Ibra nam nie wystarczy, my potrzebujemy polotu.
Drogba? Hehe a po co nam kolejny starzec, mamy już Cruza i Crespo. Wystarczy jeśli dojdzie do nas Aquafresca, ewentualnie Aguero.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Nen

miniu86 pisze: Drogba? Hehe a po co nam kolejny starzec, mamy już Cruza i Crespo. Wystarczy jeśli dojdzie do nas Aquafresca, ewentualnie Aguero.
Bayern ściągnął "starca" Toniego który w pierwszym sezonie strzelił im we wszystkich rozgrywkach 36 bramek...
God protect me
ODPOWIEDZ