To chyba nie o Lepie Ci chodzi, bo rzadko sie spotyka kibica Milanu, ktory nie zgadza sie z Koltoniem w kwestii Interu. A wiadomo co robi Kolton gdy tylko ma szanse komentowac nasz mecz.To co robi Szpakowski ,to i tak nic przy Marcinie Lepie (jeśli dobrze pamiętam nazwisko...).
Stronniczość komentatorów TVP1 / TVP2
-
Odp: Stronniczość komentatorów TVP1 / TVP2
-
Nasz mecz w LM i Szpakowski to skandal. Jak kibic ManU może komentować ich mecz? Zresztą to już 8 mecz w tym sezonie na antenie TVP i 7 mecz gdzie grali Angole już mi się rzygać chce tym kochanym premieshit Szpakowskiego i "ekspertów" ze studia.
God protect me
-
Dokładnie. Nie lubię Bayernu i Barcy,ale cieszę się,że 8 kwietnia puszczą ich mecz a nie tych Angoli,których po prostu subiektywnie nie znoszę. A Szpakowski z tym zachwytem nad MU bije rekordy...
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
-
no ale Szpaku chyba przejrzal internet przed meczem lm i przeczytal o swojej sympatii do manu;d bo o dziwo nie widzialem stronniczosci w tym meczu ;d
-
- Kontakt:
To chyba widziałeś inny meczblo pisze: no ale Szpaku chyba przejrzal internet przed meczem lm i przeczytal o swojej sympatii do manu;d bo o dziwo nie widzialem stronniczosci w tym meczu ;d

"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Mi się wydaje, że dobry mecz widział ja również nie slyszalem stronniczosci, a to że podnosił głos w akcjach MU to nic dziwnego w koncu oni mieli bardziej klarowne akcje niz my.

-
"Manchester gniecie Inter Mediolan" - Gdy ManU było na naszej połowie.I(1)N(9)T(0)E(8)R pisze: Mi się wydaje, że dobry mecz widział ja również nie slyszalem stronniczosci, a to że podnosił głos w akcjach MU to nic dziwnego w koncu oni mieli bardziej klarowne akcje niz my.
"Manchester sprytnie wciąga rywala na swoją połowę" - gdy my byliśmy na połowie ManU.
God protect me
-
Zamiast Inter atakuje to "Manchester się dobrze broni"
Jesteśmy Hardkorami!
-
Sorry, że jeszcze raz wracam do tego meczu, ale po prostu wcześniej z różnych przyczyn nie mogłem.Nen pisze:"Manchester gniecie Inter Mediolan" - Gdy ManU było na naszej połowie.I(1)N(9)T(0)E(8)R pisze: Mi się wydaje, że dobry mecz widział ja również nie slyszalem stronniczosci, a to że podnosił głos w akcjach MU to nic dziwnego w koncu oni mieli bardziej klarowne akcje niz my.
"Manchester sprytnie wciąga rywala na swoją połowę" - gdy my byliśmy na połowie ManU.
Jeśli chodzi o ten fragment komentarza, to mnie on akurat nie dziwi. "Manchester gniecie Inter Mediolan" - były takie chwile, że nas gniótł, to prawda.
"Manchester sprytnie wciąga rywala na swoją połowę" - a co, miał mówić, że Inter ich gniecie, miażdży, czy coś w tym stylu, jeśli tak naprawdę nie było?
Co nie zmienia faktu, że w niektórych sytuacjach Szpak nie komentował jak postronny sprawozdawca, tylko jako kibic United.
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2009, 23:40 przez Jeremy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sig by Kropasz
Thx
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.

"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
-
Może trochę nie na temat będzie ale z perspektywy czasu uważam że TVP ma i tak lepszych komentatorów niż np Cyfra...Przykładowo taki Iwański znakomicie potrafi podnieść adrenalinę a oglądając jakiś mecz ligi włoskiej który komentuje taki Pan Milko można zasnąć.Nie zmienia to jednak faktu że sympatia do klubu w wielu przypadkach jest silniejsza niż obiektywny komentarz czego dotyczy Szpaka.Ma on jednak swoje lata i można go usprawiedliwić chociaż jak sam niedawno dodał dopiero szlifuje wielką formę na Euro w naszym kraju choć mnie osobiście wydaje się że jego najlepsze lata minęły już bezpowrotnie.Jednak to mówi Mirek Szymkowiak''szacuneczek''dla tego Pana:)

-
Może nie o stronniczość ale z okazji wczorajszego meczu RPA-Braylia chciałbym się odnieść do komentarza Szpakowskiego. Tego gościa już się nie da słuchać w kółko nawija jedno i to samo aż głowa zaczyna boleć.
Ale nie o to mi głównie chodzi. Wczoraj chyba jednak padł rekord i to był rekord błędów komentatora który notorycznie mylił piłkarzy. Nie wiem czy zwróciliście uwagę. O ile wybaczam mu, że kilkakorotnie mylił np Tshabalale z Pienaarem o tyle mylenie piłkarzy Brazylii to już jest lekka przeginka. Luisao i Maicon to chyba bliźniacy są mylił Robinho z Fabiano Fabiano z Melo Robinho z Ramiresem. Kwintesencją tego gorzkiego popisu było pomylenie Luisa Fabiano z ...Kaką....
Pomysłki mogą się zdarzyć ale bez przesady wszystko ma swoje granice. Jeżeli ja w TV widzę dokładniej kto strzelał niż on z kabiny komentatorskiej...
Ale nie o to mi głównie chodzi. Wczoraj chyba jednak padł rekord i to był rekord błędów komentatora który notorycznie mylił piłkarzy. Nie wiem czy zwróciliście uwagę. O ile wybaczam mu, że kilkakorotnie mylił np Tshabalale z Pienaarem o tyle mylenie piłkarzy Brazylii to już jest lekka przeginka. Luisao i Maicon to chyba bliźniacy są mylił Robinho z Fabiano Fabiano z Melo Robinho z Ramiresem. Kwintesencją tego gorzkiego popisu było pomylenie Luisa Fabiano z ...Kaką....
Pomysłki mogą się zdarzyć ale bez przesady wszystko ma swoje granice. Jeżeli ja w TV widzę dokładniej kto strzelał niż on z kabiny komentatorskiej...
God protect me
-
Ale sie czepiliscie jego... dla mnie to najlepszy komentator z nim zawsze są emocje, a to że sie pomyli czasem zdaża się każdemu. Forza Szpakowski i tyle w temacie

-
Jakoś w ogóle nie zauważyłem tego, może dlatego że byłem pod wrażeniem innych rzeczy które mówił: że Brazylia to obecni mistrzowie świata; ciągle przekręcał Luisao na Luisiao; jakie to Rpa jest super że nie stracili bramki a Brazylia jest be bo nie strzela, a obie drużyny grały dno totalneNen pisze: Może nie o stronniczość ale z okazji wczorajszego meczu RPA-Braylia chciałbym się odnieść do komentarza Szpakowskiego. Tego gościa już się nie da słuchać w kółko nawija jedno i to samo aż głowa zaczyna boleć.

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
-
Szpakowski najlepsze lata ma już za sobą jego kariera przeminęła i aż boje się pomyśleć co to będzie na Mistrzostwach Świata za rok albo i naszym Euro.Pan Darek twierdzi że to będzie dla niego najważniejsze wydarzenie w komentatorskim życiu...ja szczerze boję się bo skoro już teraz komentarz w jego wykonaniu to blamaż to co będzie za rok czy dwa czy trzy lata?!Kompromitacja?!Owszem zgodzę się że nikt tak emocji podnieść nie potrafi w śród każdego fachowca na tym stanowisku gdy kiedyś słyszałem jego głos jak grała np reprezentacja dostawałem gęsiej skórki ale teraz?Chyba czas ustąpić bo obeznanie w świecie piłkarskim raczej mizerne.Pomyłki mogą zdarzać się każdemu ale stronniczość jaki to Dani Alves jest wspaniały i w ogóle inne wypociny o których nie będę już pisał doprowadzają do szału!Całe TVP to żenada.Jak to dobrze że stracili Ligę Mistrzów!!Słuchając ekspertów w studio z szanownym panem Kołodziejczykiem czy Szczęsnym przyprawiało o ból głowy.A zatem Forza Canal Plus i inne telewizje 

-
I inne mam nadzieje, że nie masz na myśli nsport :lol2:, najlepiej by było jakby mówił ale Alves przyfarcił Omen bez przesady nic takiego nie mówił, że jest wspaniały prosze tu słowa Darka po golu Alvesa cytuję " Dani Alves gool mówilem Brazylia może jedną akcją wszystko rozstrzygnąć, Dunga miał wyczucie wprowadzając Alvesa. Że ma atomowe uderzenie przekonywał gdy oglądaliśmy Barcelone" mogłem przekrecic kilka słow, ale zadnych pochwał na jego temat więcej nie mówił więc nie rozumiem co Ci tak przeszkadzało

-
Nie chodzi konkretnie o sytuację z golem. Poza tym do szewskiej pasji doprowadzało mnie wymawianie nazwiska Mokoena "Makoena". Nie wspomnę o tym, że w polu karnym RPA główkał po akcji Kaka, a wg Szpaka był to Andre Santos... Inne błędy były wspomniane. Poza tym jak RPA straciło głupio piłkę to "ach, pomylili się tym razem gospodarze", a jak Brazylia straciła "i proszę, gubi się Brazylia, znowu głupia strata i RPA rusza z kontratakiem!". No po prostu przesada pełną gębą. Poziom komentarza adekwatny do poziomu kibicowania (nawiasem mówiąc - ruch symbolizujący podcinanie gardła - szczyt kretynizmu, zachowanie prosto z buszu).
Zdecydowanie bardziej podoba mi się komentarz Macieja Iwańskiego i będzie godnym następcą Dariusza S.
Zdecydowanie bardziej podoba mi się komentarz Macieja Iwańskiego i będzie godnym następcą Dariusza S.
-
Pozwolę sobie zabrać głos w tej sprawie. Oglądałem wczorajszy mecz i niestety kilka błędów przytrafiło się panu Szpakowskiemu. Myli piłkarzy i starał się faworyzować nikogo innego jak Dani Alvesa. W moim mniemaniu na pewno zna się na piłce, ale ma problem z utrzymaniem na wodzy swojej sympatii (Hiszpania, ManU, C.Ronaldo) Miejmy nadzieję, że rzeczywiście na Euro 2012 odpowiednio się przygotuje. Najlepsi wg. mnie są eksperci z Canal + (szczególnie Tomek Lipiński choć to raczej felietonista i lepiej sprawdza się jako ekspert w studiu). Takie moje odczucia...
-
Z tego co wiem Tomek Lipiński jest kibicem Juventusu i jeśli to prawda, to jest on w takim razie chodzącym przykładem obiektywizmu. Naprawdę potrafi przyznać, że np. tego dnia Inter był zdecydowanie lepszy od Juventusu i generalnie nie wjeżdża przy każdej okazji na Inter czy Milan. Trochę czasem popsioczy na Torino 

-
Ja mam olbrzymi szacunek do Tomka Lipińskiego gość zna się na piłce przede wszystkim jest obiektywny w swoich ocenach!!Może nie potrafi podnieść emocji tak jak wspominany Szpakowski ale świetnie relacjonuje i opisuje każdą akcję.Od dawna czytam jego artykuły w ''Piłce Nożnej'' i muszę stwierdzić że robię to z wielkim zainteresowaniem.Może i dobrze by było gdyby w TVP komentowało dwóch Panów tak jak to jest w Cyfrze.Choć do takiego Maćka Iwańskiego nic nie mam do zarzucenia.Myślę że wkrótce będzie to nowy ulepszony Szpakowski:)

-
Jeśli mówimy o podnoszeniu emocji to wszystkich na głowę bije Maciej Iwański. Uwielbiam mecze z jego komentarzem ma dobre poczucie humoru, jest bardzo obiektywny i ma ogromny zasób słownictwa. Szkoda, że Szpakowski, który już po prostu nie daje rady zabiera mu najważniejsze mecze.
God protect me
-
a nie jest? Facet który przez 90 minut zapiernicza od jednego pola karnego do drugiego 50 meczy w sezonie nie może być wspaniały? Ja rozumiem że na każdego prawego obrońcę patrzy się przez maiconowy pryzmat ale to co zrobił D. Alves w tym sezonie to coś co zasługuje na szacunek. Dla mnie on i Maicon bezsprzecznie dwaj najlepsi prawi obrońcy świata.Omen pisze:Pomyłki mogą zdarzać się każdemu ale stronniczość jaki to Dani Alves jest wspaniały i w ogóle inne wypociny o których nie będę już pisał doprowadzają do szału!
Co do komentatorów to jakoś nigdy nie zachwycałem się Szpakowskim zwłaszcza tym jego podniecaniem się które zresztą coraz słabiej mu wychodzi. Ogolnie to całe TVP jest lata świetlne za Polsatem i Canal+ i nie chodzi mi tu tylko o komentarz ale również o studio przedmeczowe itp.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

-
D.Alves jest podobnie jak Ramos przereklamowany. Zapierniczać to i rolnik w polu może. Jego gra defensywna kuleje do tego jest bardzo samolubny pcha się do rzutów wolnych, które wychodzą mu 1 na 15. A jego wrzutki to już szkoda komentować. Ok dobry prawy obrońca może nawet bardzo dobry ale fenomenem nie jest i nie będzie.Ricardo Quaresma77 pisze: a nie jest? Facet który przez 90 minut zapiernicza od jednego pola karnego do drugiego 50 meczy w sezonie nie może być wspaniały? Ja rozumiem że na każdego prawego obrońcę patrzy się przez maiconowy pryzmat ale to co zrobił D. Alves w tym sezonie to coś co zasługuje na szacunek. Dla mnie on i Maicon bezsprzecznie dwaj najlepsi prawi obrońcy świata.
God protect me
-
Gdyby Maicon grał w Barcelonie Realu czy Manchesterze to w opinii wszystkich ekspertów byłby najlepszym prawym obrońcą świata no ale gra w Interze i najlepszy jest Alves...Tak twierdza zwłaszcza Panowie z TVP.Co tu ukrywać w naszym klubie nie jest taki medialny jak jego konkurent z reprezentacji.Przypomnijcie sobie jak było gdy grał jeszcze w Sevilli...Mało kto kojarzył Alvesa

-
Mnie akurat pan Iwański strasznie irytuje szczególnie za to co robił podczas meczy Lecha.Kolejorz był na własnej połowie a on już darł mordę.
-
I ma te swoje powiedzonka: "A oto... (i jakiś piłkarz)". "Gra wzajemna ... z ...". Trochę dla mnie obciachowo to brzmi. Ja tam jestem fanem ciętych dowcipów i ripost Pana M. Szczęsnego. Człowiek chyba z kosmosu i zawsze zarzuci jakimś "pro" żarcikiem. No i wiadomo najlepiej jak dwóch komentuje. Tylko, zeby nie pomagał Juskowiak Szpakowskiemu, bo wtedy mamy finał LM jak w tym roku. Bramka Messiego. Bramka jak bramka odbija mu się od głowy, a Szpaku drze morde, że spektakularny gol (podanko Xaviego tak, ale nie sam gol). Później pyta Andrzeja, czy ten takie sytuacje wykorzystywał. O przekręcaniu nazwisk nie trzeba wspominać 

-
-
- Kontakt:
Ja tam nie zapomne meczu Chelsea - Barcelona z tego roku i bramki Essiena. Cudowna bramka, a Szpaku zero emocji...dla mnie osobiscie powinien komentowac tylko mecze reprezentacji bo ma to cos 

-
Mecz Chelsea-Barcelona to był już szczyt żenującego spektaklu Szpakowskiego. Barca oddaje pierwszy strzał w światło bramki w doliczonym czasie "tak to są bogowie!"and1 pisze: Ja tam nie zapomne meczu Chelsea - Barcelona z tego roku i bramki Essiena. Cudowna bramka, a Szpaku zero emocji...dla mnie osobiscie powinien komentowac tylko mecze reprezentacji bo ma to cos![]()
God protect me
-
- Kontakt:
stronniczość to jeden z powodów prze które wolę komentatorów polsatu ;]