To był żartLjarro pisze: Czerwoną kartkę na cały sezon? Pytam, bo nie pojmuje Twojego toku myslenia.
Mercato
-
morgothbauglir
Odp: Mercato
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2009, 13:38 przez morgothbauglir, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
-
forzaragazzi
Wiecie co to znaczy harmonia w zespole? Nie można do skladu wystawiać po 5 napastnikow czy ofensywnych pomocnikow. Np nie moglibysmy sprowadzic do nas w tej chwili riqelme bo na rozgrywajacego by sie nie nadawał z racji tego ze sie za mało udziela w defensywie. Na stanko mozna psioczyc ale co jak co ale pobiegac sobie lubi 
-
miniu86
Villa dzisiaj powiedział, ze cudownie było by grać z Ibrahimovicem.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Mora
- Kontakt:
A Ibra podobno kiedyś powiedział, że od dziecka kibicował Interowi.To oczywiście nie przeszkodziło w transferze do Juve...miniu86 pisze: Villa dzisiaj powiedział, ze cudownie było by grać z Ibrahimovicem.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Pablusso
Na papierze moze i wyglada to imponujaco... Tylko co robi Zanetti na lewej obronie? Rozumiem, ze juz nie znalazles w swoich marzeniach miejsca dla kapitana na optymalnej dla niego pozycji? Aquafresca nie przyjdzie do Interu, zeby siedziec na lawce to po drugie. To samo Palombo. Ogolnie polowa z wymienionych na lawce zawodnikow nie pogodzilaby sie z przesiadywaniem na lawce.SlimShady pisze: Moim zdanie naszym priorytetem na następny sezon powinna być taktyka 4-4-2
Ja to widzę tak:
Julio Cesar
Maicon Samuel Chivu Zanetti
Stankovic Diego Cambiasso Silva
Ibra Villa
Rezerwa: Toldo, Cordoba, Criscito, Santon, Maxwell, Muntari, Palombo, Quaresma, Balloteli, Aquafresca.
4 srodkowych obroncow? Biorac pod uwage podatnosc na kontuzje Samuela i zwlaszcza Chivu to byloby samobojstwo.

sig by Orzeu
-
Chuchu
- Kontakt:
Dawno nie byliśmy świadkami jakiegoś hitu na rynku transferowym. Jednak jeśli David Villa by do nas przyszedł to można by to uznać naprawdę za hit! Valencia nie odda go pewnie do Barcy ani Realu z prostej przyczyny, chyba nie muszę nikomu jej wyjaśniać
Inter potrzebuje klasowego partnera w ataku dla Ibry a sam Villa stwierdził, że grać u boku Ibry byłoby dla niego czymś wspaniałym. Ale transfer Hiszpana i tak nie byłby wystarczający bo wciąż potrzeba nam ofensywnego pomocnika, no bo ktoś tym naszym napadziorom piłkę musi podawać 
-
gumi2006
Ależ śmiało, napisz - co będziesz pozostawiał niedomówienia(oczywiście mam nadzieję, że uwzględnisz w swojej twardej argumentacji ogromne kłopoty finansowe Nietoperzy, które w mig mógłby rozwiązać dobry wujek Perez po objęciu tronu Królewskich co wydaje się bardzo prawdopodobne a przecież jest jeszcze zdanie piłkarza, który może chcieć zostać w Hiszpanii - tylko gdzie jak do czołówki przejść nie możeChuchu pisze: Valencia nie odda go pewnie do Barcy ani Realu z prostej przyczyny, chyba nie muszę nikomu jej wyjaśniać![]()
Pitagoras: "Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
Churchill: "Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację."
Churchill: "Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację."
-
morgothbauglir
Sprzedarz prawdopodobnie najlepszego snajpera w Europie (patrząc na jego formę w lidze i na Euro2008) do rywali w walce o premiowane miejsca jest fantastycznym posunięciem. I Villa, który od tylu lat siedzi w Valencii głównie dlatego, że kocha ten klub (bo w milionowy kontrakt nie wierzę) przejdzie do Realu Madryt?gumi2006 pisze:Ależ śmiało, napisz - co będziesz pozostawiał niedomówienia(oczywiście mam nadzieję, że uwzględnisz w swojej twardej argumentacji ogromne kłopoty finansowe Nietoperzy, które w mig mógłby rozwiązać dobry wujek Perez po objęciu tronu Królewskich co wydaje się bardzo prawdopodobne a przecież jest jeszcze zdanie piłkarza, który może chcieć zostać w Hiszpanii - tylko gdzie jak do czołówki przejść nie możeChuchu pisze: Valencia nie odda go pewnie do Barcy ani Realu z prostej przyczyny, chyba nie muszę nikomu jej wyjaśniać![]()
)
Ale wszystko jest możliwe
-
Kropasz
- Kontakt:
Od jakiegoś czasu Valencia nie jest już klubem walczącym o mistrzostwo (no powiedzmy od czasów Koemana). Teraz sukcesem dla nich jest zakwalifikowanie się do Ligi Mistrzów.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
morgothbauglir
Święta racja. Kto pamięta czasy (2001 rok) gdy Valencia grała w finale LM. Dużo w tym zasług pana Koemana i jego eksperymentów. Ale sprzedarz Villi do ligowego przeciwnika nie ułatwi im powrotu na szczyt. Chyba że pan Perez zabuli za Hiszpana tyle, że właścicielom Valencii gały wyjdą na wierzch.Kropasz pisze: Od jakiegoś czasu Valencia nie jest już klubem walczącym o mistrzostwo (no powiedzmy od czasów Koemana). Teraz sukcesem dla nich jest zakwalifikowanie się do Ligi Mistrzów.
-
Chuchu
- Kontakt:
Ten wujek Perez skupia się na transferach Kaki i Cristiano Ronaldo a chodziło mi o to, że Real i Barca to rywale Valencii. Zresztą Barcelonie nie trzeba kolejnych napastników.
A co do ofensywnych pomocników to może Lucho Gonzalez?? Nie będzie tak drogi jak Diego i będzie można spokojnie kupić klasowego napastnika bez pretekstu braku hajsu
A co do ofensywnych pomocników to może Lucho Gonzalez?? Nie będzie tak drogi jak Diego i będzie można spokojnie kupić klasowego napastnika bez pretekstu braku hajsu
-
Nen
Mam trochę uraz co do zakupów w Fc Porto...
Po za tym Villa powiedział, że chce grać u boku Zlatana a nie wspominał, że w Interze... Wraz z Ibra mogą stworzyć atak marzeń... Realu.
Po za tym Villa powiedział, że chce grać u boku Zlatana a nie wspominał, że w Interze... Wraz z Ibra mogą stworzyć atak marzeń... Realu.
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2009, 23:08 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
-
SlimShady
Ja bym chętnie znowu obejrzałbym w Europie, a szczególnie u nas Riquelme.
Na pewno tańszy niż Diego czy Silva, czy Lucho.
Roman to klasa światowa i posiada umiejętności potrzebne obecnie Interze. To geniusz środka pola, od lat to potwierdza, jedyna wada to brak obywatelstwa UE i 30 na karku, ale 3 lata na światowym poziomie pewnie by zagrał. Riquelme byłby wspaniała alternatywą gdybyśmy się pokusili o drogi i głośny transfer Villy czy Aguero.
Na pewno tańszy niż Diego czy Silva, czy Lucho.
Roman to klasa światowa i posiada umiejętności potrzebne obecnie Interze. To geniusz środka pola, od lat to potwierdza, jedyna wada to brak obywatelstwa UE i 30 na karku, ale 3 lata na światowym poziomie pewnie by zagrał. Riquelme byłby wspaniała alternatywą gdybyśmy się pokusili o drogi i głośny transfer Villy czy Aguero.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
-
Chuchu
- Kontakt:
Riquelme?? Ciekawe, być może i troszkę spowalnia często grę ale każdy z naszych pomocników jakoś boi się piłki, szczególnie Stankovic, który teoretycznie odpowiada za rozgrywanie piłki 
-
morgothbauglir
Bardzo go ceniłem i polubiłem za czasów gry w Villareal. Świetny rozgrywający, właśnie taki jakiego potrzebujemy. Szybkością nie grzeszy, ale nie przeszkadza mu to w sprawnym konstruowaniu akcji. Wprawdzie wiekowy, ale może się przydać
-
MarcoPolo
- Kontakt:
Ostatnio sporo myślałem nad letnim mercato i między innymi właśnie o Romanie.
Co prawda jest to zawodnik wiekowy i jak na pomocnika stanowiącego motor napędowy zespoły jest bardzo wolny to jednak trzeba przyznać ,że instynkt rozgrywania ma we krwi.
Za Riquelme przemawia fakt doświadczenia i to ,że w Interze ma wielu rodaków, ale to samo można powiedzieć o młodszym Brazylijczyku grającym na tej samej pozycji-Diego.
Może i Roman Riquelme te dwa ,a może nawet 3 sezony pograł na poziomie ,ale myślę ,że Interowi potrzebna jest bardziej świeża krew ,która ma wszystko przed sobą i w tej kwestii bardziej skłaniam się ku Diego
Co prawda jest to zawodnik wiekowy i jak na pomocnika stanowiącego motor napędowy zespoły jest bardzo wolny to jednak trzeba przyznać ,że instynkt rozgrywania ma we krwi.
Za Riquelme przemawia fakt doświadczenia i to ,że w Interze ma wielu rodaków, ale to samo można powiedzieć o młodszym Brazylijczyku grającym na tej samej pozycji-Diego.
Może i Roman Riquelme te dwa ,a może nawet 3 sezony pograł na poziomie ,ale myślę ,że Interowi potrzebna jest bardziej świeża krew ,która ma wszystko przed sobą i w tej kwestii bardziej skłaniam się ku Diego
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
groch
Ma(R)co ma racje.. Riquelme jest dobry ale swoje lata ma... Bardziej starałbym sie odmłodzic sklad tak jak ciagle robi to Arsenal. Natomiast Villa? Moje marzenie xD co do Lucho byłbym za ale postarałbym sie o Silve... Jest wart duzej sumy
-
morgothbauglir
Villa to kwota na poziomie 50 mln euro. Oczywiście bardzo chętnie zobaczyłbym go w czarno-niebieskim trykocie, ale są pozycje, które trzeba załatać. Bardziej potrzebny jest rozgrywający, aniżeli napastnik. Dlatego priorytetem powinien być Diego, a dopiero w drugiej kolejności snajperem.
-
Pablusso
Byly w tej bajce smoki? Nikt nie da w dzisiejszych czasach takich pieniedzy za zawodnika pokroju Villi. Valencia borykajaca sie z problemami finansowymi sprzeda go tak czy siak, prawdopodobnie za kwote zblizona do 30 mln.morgothbauglir pisze: Villa to kwota na poziomie 50 mln euro.

sig by Orzeu
-
morgothbauglir
Masz rację, przecież co okienko sprzedaje się napastnika światowej klasy. Za 30 mln euro to my Diego możemy nie dostać. Ile za Robinho dali? Villa napewno nie jest od niego słabszyPablusso pisze:Byly w tej bajce smoki? Nikt nie da w dzisiejszych czasach takich pieniedzy za zawodnika pokroju Villi. Valencia borykajaca sie z problemami finansowymi sprzeda go tak czy siak, prawdopodobnie za kwote zblizona do 30 mln.morgothbauglir pisze: Villa to kwota na poziomie 50 mln euro.
-
Dzonyy
Chodzi o to że Valencia bankrutuje i muszą go sprzedać także cena nie będzie zbyt wygórowana. A za Robinho płacić Man City który ma górę pieniędzy.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
morgothbauglir
Macie rację, ale kiedy Real stara się o jakiegoś zawodnika, jego cena automatycznie rośnie. Rozumiem, Valencia ma problemy finansowe, ale m.in dlatego może zarządać dosyć wysokiej kwoty
-
Nen
Real interesuje się Zlatanem,.. w sumie to jeden z najlepszych jak nie najlepszy napastnik świata... ale gdybyśmy za Zlatana dostali kase na Aguero i Zarate to mielibyśmy ciekawy atak a i może na rozgrywającego by zostało. Wtedy modlić się o formę dla Amantino i będziemy grać ładnie... ale czy skutecznie ?...
God protect me
-
morgothbauglir
Pozbywać się Ibrahimovicia? Nie za bardzo podoba mi się ten pomysł. To nasza największa gwiazda, prawdopodobnie najlepszy napastnik świata...Kiedyś pozbyliśmy się Ronaldo co w mom przekonaniu było błędem
-
Pablusso
Pamietasz w ogole te czasy? Leczylismy Ronaldo blisko 3 sezony. Wtdy przyszla oferta Realu, dla ktorego sam zawodnik bardzo chcial grac. Z niewolnika nie ma pracownika, zwlaszcza gdy ktos placi za niego ponad 40 mln. Wiec jakby nie patrzec to bylo rozsadne posuniecie. Co innego, ze pieniedzy tych nikt rozsadnie nie zainwestowal.morgothbauglir pisze: Pozbywać się Ibrahimovicia? Nie za bardzo podoba mi się ten pomysł. To nasza największa gwiazda, prawdopodobnie najlepszy napastnik świata...Kiedyś pozbyliśmy się Ronaldo co w mom przekonaniu było błędem
Wracajac do Villi. To, ze gazety pisza, ze zawodnikiem interesuje sie Real, nie musi oznaczac, ze jest tak w istocie. A jesli tak nie jest, to oczywistym jest, ze same spekulacje ceny nie podbija, zwlaszcza, jesli klubowi pali sie grunt pod nogami. Oczywiscie wybiora najwyzsza oferte, ale takie sa prawa rynku, ze jesli ktos nie moze stawiac twardych warunkow, to cena jest duzo nizsza... Kiedys tak bylo przy rozbiorce Fiorentiny. Nikt nie patrzyl jakie Toldo, Rui Costa czy Batistuta maja klauzule w kontraktach i na ile sa wyceniani. Potrzebne byly pieniadze i musialy znalesc sie jak najszybciej.

sig by Orzeu
-
IlCapitano
Każdy ma swoją cenę, więc tak jak mówił Tronchetti Provera, w wypadku gdyby ktoś proponował 100mln za Ibrę to Inter powinien jak najbardziej przyjąć tą ofertę. Za taką kasę można mieć 3, 4 klasowych piłkarzy.
Jeśli chodzi o zakupy w letnim Mercato. Wydaje mi się, że Inter nie wyda dużych pieniędzy, bo zwyczajnie nic to nie da. Co nam da kupno jednego zawodnika za 30mln? Nic. Mourinho coś wspominał o włączeniu do pierwszego zespołu Krhina, Napoliego i Caldirolę. Trzeba odmłodzić kadrę i dać szansę chłopakom z Primavery, którą mamy na prawdę świetną. Z Anglikami nie wygra się kasą, trzeba walczyć młodzieżą
Jeśli chodzi o zakupy w letnim Mercato. Wydaje mi się, że Inter nie wyda dużych pieniędzy, bo zwyczajnie nic to nie da. Co nam da kupno jednego zawodnika za 30mln? Nic. Mourinho coś wspominał o włączeniu do pierwszego zespołu Krhina, Napoliego i Caldirolę. Trzeba odmłodzić kadrę i dać szansę chłopakom z Primavery, którą mamy na prawdę świetną. Z Anglikami nie wygra się kasą, trzeba walczyć młodzieżą
-
Nen
100 baniek za Ibre? Nikt nie jest warty takich pieniędzy nikt. Real wprawdzie dał kiedyś 70 za Zidane ale wtedy raczej byli bogatsi niż teraz. Może kilku graczy teraz wystepujacych na boiskach Europy jest wartych 60-70 baniek wśród nich na pewno jest nasz Zlatan, ale jak mówię więcej nie da nikt za nikogo.
God protect me
-
Seba
W dzisiejszym meczu z Udine Diego znowu pokazał klase. To jest zawodnik, którego Inter potrzebuje w drugiej linii. Niech zarząd bierze sie do roboty, bo nie chce oglądać go w koszulce Juve.

-
BoDzIo
w tym samym meczu naprawde wrażenie zrobił na mnie Asamoah. W sumie wcześniej już widziałem go w akcji i naprawde dobrze sie prezentował, ale wczoraj jeździł z Werderem ładnie. Nie dziwie sie dlaczego "ponoć" jesteśmy nim zainteresowani.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
-
ferii
mnie urzeka Zarate z meczu na mecz coraz bardziej chce go u nas !!!
i jeszcze ten wiek
nasze cele w mercato to powinny być ; Zarate i Diego i Silva ;D
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!