Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
dodo_IM

Odp: Hip-Hop made in Poland

Post autor: dodo_IM »

Baszczu, ja Polski Hip-Hop słucham dość rzadko i również tak jak Ty uwielbiam Ostrego, chodź wolę WWO. Mam sporą liczbę kumpli co słuchają polskiego Hip-Hopu i prawie wszyscy wielbią O.S.T.R. Sam wolę amerykański rap, szczególnie DMX'a. To jest prawdziwy Ziom ;) Co do muzy to słucham wszystkiego co mi się spodoba, a najbardziej to kocham ciężki rock i metal ;)
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Jeśli chodzi o Polskich artystów specjalizujących się w hip-hopie i rapie to zdecydowanie najbardziej do gustu przypada mi O.S.T.R oraz poznański zespół 52 Dębiec.

Moje ulubione piosenki ostrego to :
-Masz to jak w banku
-Zamach na ostrego
-Oraz cała płyta ,,30 minut z życia''-w której łódzki raper pokazuję cały swój kunszt na freestylu

Jeśli chodzi o 52 Dębiec to do ulubionych numerów zaliczam na pewno

-Pies -stare ,ale jare.http://www.youtube.com/watch?v=8TfRPELJ4QM
-Konfrontacje-wielki przebój parę dobrych lat temu.http://www.youtube.com/watch?v=VvRYMYtyz3E
-I cała płyta ,,Deep-Hans''

Niestety ostatnio dotarła do mnie smutna wiadomość mianowicie okradziono całe studio ngraniowe 52 wraz z materiałami na nową płytę ;/
http://www.poznanskirap.com/aktualnosci ... -biec.html
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Raffal

Post autor: Raffal »

http://www.youtube.com/user/3WISION

Upadłem na plecy i nie wstałem :)
Nen

Post autor: Nen »

Natknąłem się na płytę nieznanego mi wcześniej składu z Białegostoku, która wydaje się naprawdę świetna :)

http://www.hip-hop.pl/ustawki/album_pro ... 1241436087
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, 22:22 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
Raffal

Otrzymałem wczoraj preorder "Złodzeieje Czasu" 3W i musze powiedziec że płyta przeraża stylem i zachwyca techniką natomiast brakuje mi kropki nad i tzn wszystkie najlepsze kawałki poszły na single brakuje wiec na płycie
tzn..."pier...cia" :P czyli brak brak efektu hitchcock , ogulnie kazdy kawałek trzyma poziom , zaskakuje a po trzykrotnym przesłuchaniu płyty najbardziej podoba mi sie
1) Choć nie wiele mam
2) Balans
nie liczac oczywiscie singli bo one mi sie przesłuchały. Choć i tak wiem że do płyty powracać bede czesto i dopiero na całkowita ocene zdecyduje sie za miesiac , dwa gdy ochlona emocje a do płyty powroce drogi albo trzeci raz :)
3W
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Jeśli chodzi o płytę Trzeciego Wymiaru to przesłuchałem na szybko kilka kawałków i rzeczywiście świetny krążek.Takie płyty przypominają mi złote czasy polskiego HH.Swoją drogą tytuł krążka idealnie nawiązuje do zawartości.Prawdziwy złodziej czasu :yes2:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
gumi2006

Post autor: gumi2006 »

Coś cicho, więc wtrące swoje trzy grosze na temat jeszcze ciepłego solo Słonia. Póki co ściągnąłem album z rapidsklepu, bo właściwie nie spodziewałem się rewelacji... nie spodziewałem się, ale teraz po trzykroć odwołuje swoje słowa bo jestem absolutnie pozytywnie zaskoczony. Świetna robota i wielkie graty dla samego Słonia jak i gości - nie będę wymieniał najlepszych kawałków bo jaram się wszystkimi  :P Nie pozostaje mi więc nic innego jak poszukać jego krążka i zakupić do domowej "apteczki". Naprawdę warto, polecam! :)

PS Nie ukrywam jednak, że z jeszcze większą niecierpliwością oczekuje Ulicznego Flowkloru RY23 i mixtapu Gurala... Avee PDG!
Pitagoras: "Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."

Churchill: "Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację."
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

dokładnie ja też na RY23 czekam...

a Słonia kupiłem dzisiaj u... Słonia ;D - kupowałem spodnie w jednym z poznańskich skate shopów i wbił do sklepu Słoń, Sheller i jeszcze kilku typów z 2 kartonami 'Chorych Melodii', na początku nie skapowałem kto to ale przy ladzie po głosie poznałem i od razu sobie jedną przy okazji zakupiłem u niego ;)

No a płyta jak dla mnie dobra, ale bez rewelacji - znam Słonia z wcześniejszych tracków i spodziewałem się czegoś jeszcze lepszego, no ale jak na płytę za 20 zł to full wypas.
Obrazek
Nen

Mnie troszkę rozczarowała płyta Słonia, po odsłuchiwaniu Krwawego Aperitifu miałem duży apetyt jednak żaden kawałek tego już nie przebił. Brakuje mi na tej płycie dobrych bitów Słoń jednak nadrabia to flow i tekstami. Ogólnie płytę oceniam pozytywnie ale myślałem że będzie lepiej.

Na co czekam teraz? Na nową płytę Rycha Gurala i z największą ciekawością na najnowszą produkcje 52. Jednak po incydencie ze włamaniem do studia nie wiadomo kiedy wyjdzie płytka Hansa i Deepa.
God protect me
PepeBergomi
Kontakt:

Post autor: PepeBergomi »

W sumie nie moj HH ale jakos wpadlo w ucho  :-)
http://www.youtube.com/watch?v=JF_ohYSMKYw
"When I die, fuck it I wanna go to hell
Cause I'm a piece of shit, it ain't hard to fuckin' tell"
                                                         Biggie Smalls

http://uslugiprojektowe.slupsk.pl
http://solid.slupsk.pl
Jankoś-Adi

Post autor: Jankoś-Adi »

W tym roku wysoką poprzeczzke postawiło HG ... Semtex tez dopry krązek , taka jaką mozna sie spodziewać po borixonie i Kajmanie . Zobaczymy co pokaże Rysiu I Ero
proba1

Post autor: proba1 »

wysoką poprzeczzke postawiło HG

Prosze cie......
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Biały

Post autor: Biały »

HG raczej obniżyło poprzeczkę i to samym sobie:) ich monotematyczne teksty już mnie nie jarają ;p;p
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Właśnie sobie kupiłem PIH "Kwiaty Zła". Czekałem tyle z nadzieją, że spadnie z ceny. Niestety nie udało sie i musiałem wydać 37,50zł.
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
Biały

Post autor: Biały »

powiem szczerze, że mi ten PIH za bardzo nie podchodzi. Ma kilka dobrych tekstów, ale nie nazwałbym jego płyty "krążkiem roku" jak to wiele osób mówi.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
RoB

Post autor: RoB »

Orzeu
Kontakt:

RoB pisze: Jędker bez komentarza  :/

http://www.youtube.com/watch?v=Tq_-6MQEuDc
wtf ?! Co to jest ? O ja pierdziele - żenada.

Musisz się Rob pogodzić z tym, że te całe Prosto i spółka to już nie czołówka polskiego HH, teraz szczyt to 3W, Pezet, Peja i OSTR.

Swoją drogą co sądzicie o 'Złodziejach Czasu' 3 Wymiaru ? Jak dla mnie kozak pozycja.

No a wczoraj zamówiłem za 25 ziko + przesyłka 'Muzykę Emocjonalną' Pezeta, w sumie po usłyszeniu promomixu szału raczej nie robi, ale te 25 złotych pewnie i tak warto wydać.
Obrazek
Magiq

Post autor: Magiq »

Zamach na przecietnosc to dla mnie 10/10.Watpie czy w tym roku uslysze cos rownie dobrego jak plyta Typa.Dla mnie klasyk po pierwszym przesluchaniu.
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
RoB

Post autor: RoB »

Musisz się Rob pogodzić z tym, że te całe Prosto i spółka to już nie czołówka polskiego HH, teraz szczyt to 3W, Pezet, Peja i OSTR.
Prosto nie wydaje tego jędkerowego gówna, żeby była jasność.  :wink: Z 3W bym nie przesadzał. Jedna w miarę dobra płyta to trochę za mało żeby ich zaliczać do czołówki, zwłaszcza mając w pamięci ich wcześniejsze dokonania. 
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Orzeu pisze: Swoją drogą co sądzicie o 'Złodziejach Czasu' 3 Wymiaru ? Jak dla mnie kozak pozycja.
Po pierwszym przesłuchaniu sprawiała znakomite wrażenie.Z czasem jednak,po kilku godzinach spędzonych z tym krążkiem mogę podać 4 kawałki,które mi się podobają (Bezpowrotnie,Skazani na instynkt,Ilu z Was ?,I choć niewiele mam),a reszta to tylko i wyłącznie marne tło,które kompletnie nie przypada mi do gustu...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Orzeu
Kontakt:

jeden z kawałków zn owego PEzeta http://www.youtube.com/watch?v=9KTaRf3mlP0
Obrazek
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Spędzając czas na Youtube obczaiłem zapowiedź nowej płyty 52 Debiec i muszę przyznać ,że bardzo mi się podoba i na płytę juz czekam do Jesieni ehh gdyby nie Ci złodzieje juz byłaby  w Maju tego roku.
Jeśli takie bity będą dominowały na płycie to jestem pewien sukcesu Doświadczonej ekipy z Poznania

http://www.youtube.com/watch?v=3QEs9uPiKVA
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Nen

Słuchałem już kilku fragmentów z nowej płyty Hansa i Deepa i naprawdę zapowiada się przekozacko. Większość piosenek utrzymywanych w klimacie z kawałka "Być" który mnie osobiście strasznie się podoba.
God protect me
Grzybek

Post autor: Grzybek »

Nowy Pezet słaby jak dla mnie, juz poprzednia Muzyka Rozrywkowa była srednia .... jedyny kawałek warty uwagi  IMO to "Spadam" do którego link dał Orzeu.

Ja obecnie czekam na nowy album Ortegi Cartel "Lavorama", którego premiera już 16 czerwca :) oraz na legal Te Trisa który miał wyjsc juz jakis czas temu, ale jak widac opóznienia troszke są ...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Jako człowiek nastawiony 'a fe' do hiphopu zostałem wczoraj zachęcony do przesłuchania Pezeta i jego albumu "Muzyka emocjonalna", póki co zdążyłem przesłuchać jedynie utwór "Spadam", głównie z tego z względu, że tekst tej piosenki poskładał mnie jak miarkę składaną... jeśli w reszta ma równie miażdżące teksty to przeboleje nawet to, iż jest to HH ;P ;)
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Dla mnie również Mes miażdży. Osobiście czekam na nową płytkę Onara, na youtube promo 'To ma sens'. Refren dla mas, ale przekaz najwyższy poziom.
Obrazek
Bugs

Post autor: Bugs »

Ulubione:
-ZIP Skład (WWO, Zipera i Fundacja)
-O.S.T.R.
-Peja
-Hemp Gru
-Fenomen
-Juras z WSP

Nie trawie pseudo hh
Nen

Musze wszystkim fanom crunku polecić płytę Brożasa i Buczera "Czas to pieniądz". Dla mnie ta płyta miażdży wiadomo jak i w PTP może nie jest to treść do przemyśleń ale flow i bity katują głośniki :P

http://www.youtube.com/watch?v=A2tiE0Dec7o
God protect me
Raffal

Inwazja porywaczy CIAŁ naddddchodzi.... :)

no i cos czego nie moge sie doczekać ... Manewy II feat Tdf :P
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
ODPOWIEDZ