Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Orzeu
Kontakt:

Odp: Mercato

Post autor: Orzeu »

Ja marzę przede wszystkim o Cassano, w dalszej kolejności kreatynwy pomocnik (uważam, że na Diego nie ma co liczyć, poza tym wg mnie jest trochę przereklamowany) np Rosina, no i chętnie zobaczyłbym kogoś za Vieirę.
Obrazek
Seba

Post autor: Seba »

Orzeu pisze: Ja marzę przede wszystkim o Cassano, w dalszej kolejności kreatynwy pomocnik (uważam, że na Diego nie ma co liczyć, poza tym wg mnie jest trochę przereklamowany) np Rosina, no i chętnie zobaczyłbym kogoś za Vieirę.
Także nie pogardziłbym Cassano. Jeśli chodzi o napastników, to jest dość spory wybór i czy to będzie Cassano, Zarate, Aguero, Villa, Tevez, czy Milito, to każdy według mnie byłby solidnym wzmocnieniem. Rosina ? Ten to jest dopiero przereklamowany :P i także troche ze szkła, bo co chwile u lekarza.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Rosina? Już dawno zdecydowanie obniżył loty i nie gra tak jak w sezonie 06/07 i wcześniej niestety :roll: Diego w meczach z Udinese i Milanem pokazał, że we Włoszech mógłby spokojnie dać sobie radę, jednak obawiam się, że sprzątnie nam go Real bądź Juve :roll: Mówi się też o Riberym :) Ostatnio chyba prezes Barcy powiedział, że nie sprowadzi żadnego piłkarza Bayernu więc może być ciekawie :) No i koniecznie napastnik! Jakby przyszedł Villa byłoby przecudownie. Ale na to nie liczę. Chciałbym żeby sprowadzili Zarate lub Aguero. Ale znając życie, skończy się na Milito :roll:
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Pablusso pisze:
morgothbauglir pisze: Pozbywać się Ibrahimovicia? Nie za bardzo podoba mi się ten pomysł. To nasza największa gwiazda, prawdopodobnie najlepszy napastnik świata...Kiedyś pozbyliśmy się Ronaldo co w mom przekonaniu było błędem
Pamietasz w ogole te czasy? Leczylismy Ronaldo blisko 3 sezony.
W sumie tak ale przez trzy sezony i tak zdołał strzelić dla nas 59 bramek. W Realu chciał grać, ale jak widać na zdrowie mu to nie wyszło

Wracając do Diego- wczoraj istotnie pokazał się z dobrej strony, wogóle w całym sezonie gra bardzo równo. Tylko żeby Juve nas nie wyprzedziło...
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Chuchu
Kontakt:

No i kolejny napastnik jest na naszym celowniku, tym razem Lisandro Lopez. Bardzo dobry napastnik, dużo strzela szczególnie w Lidze Mistrzów, a to dla nas ważne, bo naszym coś zdobywanie goli w Europie nie idzie :roll: Jakby do nas przyszedł to bym się na pewno nie obraził :)
IRT

Post autor: IRT »

Chuchu pisze: No i kolejny napastnik jest na naszym celowniku, tym razem Lisandro Lopez. Bardzo dobry napastnik, dużo strzela szczególnie w Lidze Mistrzów, a to dla nas ważne, bo naszym coś zdobywanie goli w Europie nie idzie :roll: Jakby do nas przyszedł to bym się na pewno nie obraził :)
Lisandro jakoś mnie nie przekonuje. Może i to dobry piłkarz, ale boje się że byłby niewypałem na skalę Quaresmy. Wydaje mi się, że w zeszłym sezonie grał lepiej. Wtedy rozbił innych zawodników Portugalskiej ligi, marzących o tytule króla strzelców. Teraz wyprzedza go kilku. Sądze, że jest kilku innych graczy, o wyższym poziomie umiejętności, młodszych i jednocześnie o większej dostępności dla nas.
IRT. :]
Forza Inter!
Chuchu
Kontakt:

Jakiś ruch się zrobił w kierunku pozyskania rozgrywającego. Być może zrobimy wymianę z Chelsea Quaresma-Deco. Może i Portugalczyk ma swoje lata, ale uważam go za bardzo dobrego pomocnika i bym nim nie pogardził. Tym bardziej, że w cenę wliczając Ryszardo to wyjdą za niego poprostu grosze i spokojnie będzie można powalczyć o jeszcze jednego gracza na tą pozycję :)
morgothbauglir

Mamy szczęście, że odszedł Adriano, bo Portugalczyk miałby z kim na dyskoteki chodzić:)

A tak na poważnie- ciekawy pomysł na wymianę, Deco jest doświadczony, potrafi rozegrać, rozpocząć akcję. Może nie ma porażających warunków fizycznych, ale się przydaje.
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Adriano odszedł i teraz moim zdaniem rozwiązała się sprawa Robertem Aquafrascą, może bez problemu do nas przechodzić, na pewno będzie miał u nas miał miejsce w kadrze, ponieważ bardzo wątpliwe się wydaje żeby Jose sięgnął po 2 klasowych napastników.
Warto dobrze pomyśleć w najbliższym okienku transferowym i w przyszłe tranzacje włączyć kilka graczy z naszej ekipy nie potrzebnych w przyszłym sezonie.
Valencia wydaje się najlepszym kąskiem, oni będą mieć wielkie problemy w zatrzymaniu swoich gwiazdorów, wiec warto właśnie z nimi się powymieniać (bo np. Suazo, Jimenez, Rivas, Burdisso i Cruz nie będą chcieli wysokich kontraktów).
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
dani7

Post autor: dani7 »

Moim zdaniem potrzeba kupić 2 solidnych pomocników, ściągnąć z wypożyczenia Acquafresce i pozyskać klasowego partnera w ataku dla Zlatana. Idealnym byłby Tevez, który biega w meczu jak oszalały i bardzo ciężko pracuje dla zespołu. Na pewno trzeba się liczyć z dużym wydatkiem, lecz w klub trzeba włożyć grube miliony jeśli chce się coś zdobyć na arenie międzynarodowej  : :yes2:
IRT

dani7 pisze: Moim zdaniem potrzeba kupić 2 solidnych pomocników, ściągnąć z wypożyczenia Acquafresce i pozyskać klasowego partnera w ataku dla Zlatana. Idealnym byłby Tevez, który biega w meczu jak oszalały i bardzo ciężko pracuje dla zespołu. Na pewno trzeba się liczyć z dużym wydatkiem, lecz w klub trzeba włożyć grube miliony jeśli chce się coś zdobyć na arenie międzynarodowej   : :yes2:
A ja z kolei po ostatnich meczach uważam, że nie potrzebujemy ściągać partnera dla Zlatana. Balotelli robi dobrą robote, po za tym ściągniemy Acquafresce, który może troche porywalizować z Mario, zostanie być może Crespo, do tego mamy Obinne, więc nie będzie źle. Cruz odejdzie, bo niestety kończy mu się kontrakt. Ewentualnie możemy pozbyć się Crespo, ale w jego miejsce kupmy jakiegoś taniego Włocha. Problem w tym, że nie ma kto im stwarzać sytuacji, trzeba ściągnąć kogoś typu Diego, w zeszłorocznym mercato proponowałem też Nasriego, ale Arsenal go kupił.
Forza Inter!
kriss23

Post autor: kriss23 »

po co nam ktos typu villa skoro i tak by mu nikt nie zagrywal. najwazniejszy jest pomocnik i to 2 najlepiej Diego, Anderson.  trzeba liczyc na duzy wydatek wiec napastnik jakis tanszy np Milito i do tego Robert A. i mamy Ibre Mario Milito  Agua i ktos z dwojki Crespo Cruz!! i jeszcze bym poszedl na wymiane z Chelsea Ricardo Na Deco bo watpie zeby Mou gral nim w przyszlym sezonie.
......W......M......FCI......
morgothbauglir

Anderson do ligi Włoskiej? Śmierdzi mi ten pomysł. Skoro wywraca się w lidze angielskiej to co dopiero we Włoskiej.
Do kriss23 mam małą prośbę- używaj znaków interpunkcyjnych i dużych liter, łatwiej będzie się czytało Twoje posty :)
Chuchu
Kontakt:

Inter złożył oficjalną ofertę za Hamsika 20mln €. Dobry jest to zawodnik ale w przyszłym sezonie mamy walczyć o Ligę Mistrzów a Słowak będzie klasowym zawodnikiem ale za 3-4 lata a na pewno nie teraz :roll:
SlimShady

Moim zdaniem powinno się w Letnim Mercato wykorzystać do transakcji wszystkich naszych zbędnych zawodników czyli Jimenez, Rivas, Obinha, Burdisso, Cruz, Vieira, Suazo, no i kogoś z 2 niewypałów: Mancini i Quaresma.

Takie są np. moje propozycje:
30 mln + Suazo i Burdisso za Ville
17 mln + Jimenez i Obinha  za Diego
4 mln + Mancini za Van Der Vaart
1 mln + Rivas i Cruz za Santacrose
Sprzedać jeszcze Vieire (bo na niego na pewno znajdą się kupcy), a Quaresmie dać jeszcze szanse i oczywiście ściągnąć na stałe zw wypożyczenia Acquafresca.

I tak mamy skład jak marzenie do naszej taktyki 4-3-1-2 , a taką ekipą mammy szanse powalczyć mocno w LM:

- Julio Cesar, Toldo, Viviano.
- Samuel, Chivu, Cordoba, Matrix, Santacrose, Maicon, Maxwell, Santon.
- Zanetti, Cambiasso, Muntari, Bolzoni, Diego, Van Der Vaart, Quaresma.
- Ibrahimovic, Villa, Balotelli, Acquafresca.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2009, 09:52 przez SlimShady, łącznie zmieniany 1 raz.
Chuchu
Kontakt:

A co byście powiedzieli na Fabrizzio Miccoliego? Często oglądam mecze Palermo i ten zawodnik mnie zachwyca :) Szybki, przebojowy z bardzo dobrą techniką i strzałem z dystansu :) Do tego nie kosztowałby dużo :)
Nen

Post autor: Nen »

Slim Shady bardzo wygodnie założyłeś, że kluby będą chciały naszych grajków. Quaresmie nie ma co dawać szans, miał w tym sezonie 3 trenerów i żadnego nie przekonał...
Chuchu pisze: A co byście powiedzieli na Fabrizzio Miccoliego? Często oglądam mecze Palermo i ten zawodnik mnie zachwyca :) Szybki, przebojowy z bardzo dobrą techniką i strzałem z dystansu :) Do tego nie kosztowałby dużo :)
Jeśli mamy kupować piłkarza który ma 30 lat to tylko Millito.
God protect me
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Micolli dla mnie za stary, dużo bardziej wolałbym już Milito choć i do niego nie jestem przekonany.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Dynia
Kontakt:

Post autor: Dynia »

chuchu - no jeśli Hamsik ma być za 3 , 4 lata dobym zawodnikiem to trzeba go brać już teraz żeby nie było tak jak z ribery im, , który byół do wyciągnięcia za w miare niewygórowaną cene a teraz jest prawie nie do wyrwania z bayernu
Chuchu
Kontakt:

Zgadzam się, ja nie jestem przeciwnikiem transferu Hamsika, nawet bym chciał żeby do nas dołączył, ale jeśli on ma być naszym głównym rozgrywającym w przyszłym sezonie to niestety dalej niż w 1/8 Ligi Mistrzów nas znowu nie widzę :roll: Ale wierzę w to, że uda nam się ściągnąć Diego :)
morgothbauglir

Nie całkiem zgodzę się z Chuchu. Hamsik dojrzeje znacznie wcześniej niż za 3-4 lata. On już w tym sezonie jest jedną z gwiazd Serie A, wyrasta na lidera Napoli. Za rok może być to gracz europejskiego formatu. Co do Diego- według najnowszych newsów Stara Dama jest bliżej zakontraktowania Brazylijczyka
klusek

Post autor: klusek »

Nikt nie będzie wymagał od Hamsika bycia rozgrywającym, bo on ma na boisku inne zadania. Diego zresztą też dyrygentem nie jest, a raczej piłkarzem potrafiącym wykorzystać wolne pole jakie tworzą mu napastnicy - co zresztą widać w jego statystykach.
morgothbauglir

Chociaż zarówno jeden i drugi potrafią dograć piłkę i można ich nazwać playmakerami. To że strzelają bramki, to chyba dobrze, ale dogrywać też umieją. Przewagą piłkarza Werderu jest większe doświadczenie i renoma w Europie
Nen

Agent Diego powiedział, że Brazylijczyk w przyszłym sezonie zagra w Juventusie. Nie ma sensu już o nim rozmawiać...
God protect me
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Z jednej strony daliśmy trochę ciała z tym Diego, chociaż nie byłem jego wielkim zwolennikiem, to perspektywa tego, że zagra dla Juventusu niezbyt przypadła mi do gustu.

Co do Hamsika, to nie widzę w nim nic nadzwyczajnego. Ot zwykły, może nieco ponad przeciętny piłkarz A Inter to klub dla najlepszych, a nie dla lekko ponad przeciętnych. Napoli go chyba za bardzo przecenia, cenę jaką za niego podają jest chyba z kosmosu. Sneijder dla mnie to jest ten zawodnik, który w chwili obecnej może nam pomóc, bo nie wiem czy na rynku jest dostępny piłkarz lepszy od niego. Sneijder jest za rozsądną kwotę do pozyskania.. no, chyba, że chcemy przepłacać tak jak w ostatnim mercato, no to wtedy mamy wielu grajków na horyzoncie.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Nen

Naszą pomoc widziałbym tak:

Cambiasso
                          Zanetti (D'agostino /Hamsik/Inler)              De Rossi
                                                      Sneijder

Jednak nie wykluczałbym przesunięcia Il Capitano do obrony, wiem, że to jeden z zawodników którzy muszą być na boisku, ale w meczach ze słabszymi rywalami jego umiejętności defensywne nie są potrzebne w drugiej linii,kiedy mamy Cuchu. Jeden Sneijder nie zaszaleje nam. Ostatnio mówiło się o De Rossim chyba najlepszy piłkarz Romy, jeżeli Muntari faktycznie chce wrócić do Anglii to De Rossi byłby chyba najlepszym z możliwych następców, do tego Włoch.
God protect me
Chuchu
Kontakt:

Inter doszedł do porozumienia z Genoą w sprawie transferu Diego Milito.

Enrico Preziosi, powiedział, że wraz zakończeniem sezonu napastnik opuści klub za 16 milionów euro, do Genui odejdzie Robert Acquafresca (współwłasność) + zostanie wypożyczony młody obrońca Bonucci z prawem Genoi do pierwokupu. Milito jest gotowy do podpisania umowy na okres trzech lat wartej 3,5 miliona euro za sezon gry.

Wygląda na to, że Milito jest już praktycznie nasz w przyszłym sezonie :) Po 34 kolejkach ma 19 bramek na koncie co w Serie A jest bardzo dobrym wynikiem. Myślę, że to dobre posunięcie, ale czekamy na rozgrywającego i jeszcze jednego napastnika.
Ibracadabra eight

Post autor: Ibracadabra eight »

Ja nie lubie zakupów z SerieA, bo zawsze słabo wypadają, ostatnio.
Obrazek

"Nie jestem najlepszym trenerem na świecie, ale lepszego ode mnie nie ma." - Jose Mourinho
IRT

Chuchu pisze: Wygląda na to, że Milito jest już praktycznie nasz w przyszłym sezonie :) Po 34 kolejkach ma 19 bramek na koncie co w Serie A jest bardzo dobrym wynikiem. Myślę, że to dobre posunięcie, ale czekamy na rozgrywającego i jeszcze jednego napastnika.
A ja uważam, że to zły ruch z naszej strony. Po pierwsze jest to zawodnik stary, więc będzie to inwestycja na dwa, może trzy sezony, nie wiadomo też czy będzie niewypałem, czy nie, bo ten sezon mu mógł wyjść, a następny już nie (szczególnie w tym wieku). Trzeci powód to zbyt wysoka cena, ja już wole tylko Acquafresce sprowadzić za darmo, a nie Milito za prawie 20 milionów.
Forza Inter!
SlimShady

Ostatnio mówiło się o De Rossim chyba najlepszy piłkarz Romy, jeżeli Muntari faktycznie chce wrócić do Anglii to De Rossi byłby chyba najlepszym z możliwych następców, do tego Włoch.
De Rossi też jest moim marzeniem, to chyba najlepszy defensywny pomocnik na świecie, ale jego przejście zdaje się bardzo mało prawdopodobne ze względu na jego przywiązanie do Romy i niechęć do Interu, ale jakby do w miejsce Viery i Muntariego przyszedł byłoby cudownie.

Co do przejścia Diego Milito do nas, to jak najbardziej potępiam ten transfer, szkoda bo było nas stać na kogoś z wyższej pułki albo jego rówieśnika Drogbe, który jest klasę lepszym zawodnikiem, w sam raz na LM. No i oddanie Roberta Acquafresci to też szczyt głupoty, zawodnik który w następnym sezonie będzie równie a nawet lepszy od Milito, a wtedy o wykupienie go będzie strasznie trudno. No i jeszcze do tego 16 mln to zdecydowanie za dużo i Genoa zrobiła na nas niezły interes, a my kolejny błąd.
Ostatnio zmieniony 9 maja 2009, 16:16 przez SlimShady, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ