Euro 2012

Wszystko o reprezentacjach, zarówno Polski jak i innych krajów
ODPOWIEDZ
Minister

Odp: Organizacja Euro 2012

Post autor: Minister »

No to widzę że się nie doinformowałem i walnąłem babola.Czyli że tylko pozostaje mi wspólczuć pozostałym miastom.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Mi bardzo szkoda że Kraków nie został wybrany. Nie mówcie że ich problemem był stadion bo te 5 tysięcy różnicy to nie jest jakaś wielka rzecz.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Mnie nie o tyle żal, co jestem wściekły. To kpina! Z całym szacunkiem dla Wrocławia- jakie to miasto ma tradycje futbolowe? W Gdańsku budują piękne Baltic Arena- znacznie taniej byłoby zmodernizować stadion przy Reymonta. Kraków to najbardziej na świecie rozpoznawalne miasto w Polsce, otrzymujące świentne noty na wszystkich przeglądach Uefa. Chorzów jescze strawię- okej, stadion stary, komunikacja też tak sobie (ale oczywiście będzie mi brakowało magii Kocioła Czarownic)
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 20:11 przez morgothbauglir, łącznie zmieniany 1 raz.
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
sopel19888

Post autor: sopel19888 »

Kraków najbardziej rozpoznawalne? haha no nie rób sobie jaj... Ja sie ciesze ze Krakow nie dostal bo przynajmniej inne miasto skorzysta i sie jakos rozwinie... Krakow juz jest dobrze rozwiniety, oczywiscie oprocz stadionu bo on to za ciekawy nie jest :)
I.F.C na zawsze!!! :)
BTB

Post autor: BTB »

Największym pominiętym w tych decyzjach jest Chorzów! Kraków może i wydaje się być bardziej atrakcyjny turystycznie, czy pod względem pejzażu, ale jednak dla Śląska byłaby to fajna szansa na przełamanie stereotypu nieatrakcyjnego regionu Polski. Region Katowic ma bardzo długą tradycję piłkarską, dlatego nie brakowałoby kibiców ani osób zaangażowanych w organizację. Może wizualnie nie jest to najbardziej atrakcyjny teren, ale pomimo to uważam, że Polska byłaby dumna z tego jak Śląsk poradziłby sobie z Euro!
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

morgothbauglir pisze: Mnie nie o tyle żal, co jestem wściekły. To kpina! Z całym szacunkiem dla Wrocławia- jakie to miasto ma tradycje futbolowe?
Kraków nie dostał Euro bo olał sprawę od samego początku. Kiedy te 4 miasta przystąpiły do  projektu Euro 2012  i co ważne WYŁOŻYŁY   własną  kasę na tę inicjatywę (same nie dowierzając,że to ma jakąś szansę powodzenia) Kraków to olał, śmiejąc się, że to idea fix i tylko strata pieniędzy. Nagle się obudził gdy dostaliśmy Euro. Śmiech na sali z takim postępowaniem. To była sprawiedliwa decyzja. Nie powiem  infrastruktura ma ok ale ten ich nowy stadion ? Na Polską ligę dobry ale na Euro to kórnik.
A co do Wrocławia. Czy to był konkurs polskich tradycji  piłkarskich  ? Kogo to będzie interesować w przypadku  jakiegoś meczu Francja-Anglia. Ty się interesowałeś tradycjami piłkarskimi Klagenfurtu jak Polska tam grała? Kibic chce szybko sprawnie dolecieć, dojechać, zobaczyć mecz na  dobrym  stadionie, nachlać się , wyspać , wysrać i spadać stamtąd. Wrocław to najprężniej rozwijające się miasto w Polsce, infrastukturę ma bardzo dobrą. Nawiasem mówiąc co do tych tradycji to Śląsk Wrocław   po wojnie przez niemal 30 lat występował w Ekstraklasie i był liczącym się zespołem. Całymi latami grał europejskich pucharach (Mistrz Polski 77) .
Ostatnio zmieniony 13 maja 2009, 23:59 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
pabloos6
Kontakt:

.
morgothbauglir pisze: W Gdańsku budują piękne Baltic Arena- znacznie taniej byłoby zmodernizować stadion przy Reymonta.
Modernizować tę ruinę ? Przecież ten stadion  nadaje się  tylko do wyburzenia.

Modernizacja - unowocześnienie, uwspółcześnienie produktu, trwałe ulepszenie, unowocześnienie np. istniejącego obiektu budowlanego              prowadzące do zwiększenia jego wartości użytkowej.  źródło:wikipedia.pl
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 02:44 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Globus

Post autor: Globus »

morgothbauglir pisze: W Gdańsku budują piękne Baltic Arena- znacznie taniej byłoby zmodernizować stadion przy Reymonta.
W Gdańsku nie budują Baltic Areny  :P Nazwa z tego co pamiętam jest już nie aktualna
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
pabloos6
Kontakt:

Globus pisze:
W Gdańsku nie budują Baltic Areny  :P Nazwa z tego co pamiętam jest już nie aktualna
Baltic Arena to  nazwą roboczą. Później ma dostać i nawet chyba już ma inną nazwę jakiegoś sponsora (Allianz ? czy coś) Inne stadiony też taką nazwę    dostaną  (wiadomo chodzi o wielką kasę) Więc taki stadion Lech też będzie kiedyś jakiś np  Gazprom Arena
Obrazek
Globus

pabloos6 pisze:
Globus pisze:
Baltic Arena to  nazwą roboczą. Później ma dostać i nawet chyba już ma inną nazwę jakiegoś sponsora (Allianz ? czy coś) Inne stadiony też taką nazwę    dostaną  (wiadomo chodzi o wielką kasę) Więc taki stadion Lech też będzie kiedyś jakiś np  Gazprom Arena
Tylko właśnie problem w tym, że Baltic Arena miała (chyba) nie mieć innej nazwy... Nie chodzi przypadkiem o rozdwojenie jaźni dyrektorków którzy polecieli na kasę?

http://sport.wp.pl/kat,37154,title,Poze ... caid=18058
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 00:52 przez Globus, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pabloos6
Kontakt:

BTB pisze: Region Katowic ma bardzo długą tradycję piłkarską, dlatego nie brakowałoby kibiców ani osób zaangażowanych w organizację
Sugerujesz, że w innych Polskich miastach może zabraknąć  kibiców na stadionach  hmmm  :o ?  Albo osób zaangażowanych w organizację ???  :shocked:
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 10:48 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sopel19888

No i co z tego ze tam jest najwiecej kibicow jak i tak moze z 20 % biletow pojdzie do normalnych kibicow a reszta do dzialaczy,sraczy i innych gnid... nie wazne w jakim miescie beda mecze i tak stadiony beda zapelnione
morgothbauglir

sopel19888 pisze: Kraków najbardziej rozpoznawalne? haha no nie rób sobie jaj... Ja sie ciesze ze Krakow nie dostal bo przynajmniej inne miasto skorzysta i sie jakos rozwinie... Krakow juz jest dobrze rozwiniety, oczywiscie oprocz stadionu bo on to za ciekawy nie jest :)

To podaj mi miasto które jest bardziej rozpoznawalne na zachodzie? Może Wrocław? Albo Gdańsk? I skoro Euro ma na celu rozwinąć pojedyncze miasta, a nie całą Polskę to zorganizujmy euro np. w Mławie albo Polkowicach. Wiesz jak bardzo by im to pomogło??
pabloos6 pisze:
morgothbauglir pisze: Mnie nie o tyle żal, co jestem wściekły. To kpina! Z całym szacunkiem dla Wrocławia- jakie to miasto ma tradycje futbolowe?
Kraków nie dostał Euro bo olał sprawę od samego początku. Kiedy te 4 miasta przystąpiły do  projektu Euro 2012  i co ważne WYŁOŻYŁY   własną  kasę na tę inicjatywę (same nie dowierzając,że to ma jakąś szansę powodzenia) Kraków to olał, śmiejąc się, że to idea fix i tylko strata pieniędzy. Nagle się obudził gdy dostaliśmy Euro. Śmiech na sali z takim postępowaniem. To była sprawiedliwa decyzja. Nie powiem  infrastruktura ma ok ale ten ich nowy stadion ? Na Polską ligę dobry ale na Euro to kórnik.
A co do Wrocławia. Czy to był konkurs polskich tradycji  piłkarskich  ? Kogo to będzie interesować w przypadku  jakiegoś meczu Francja-Anglia. Ty się interesowałeś tradycjami piłkarskimi Klagenfurtu jak Polska tam grała? Kibic chce szybko sprawnie dolecieć, dojechać, zobaczyć mecz na  dobrym  stadionie, nachlać się , wyspać , wysrać i spadać stamtąd. Wrocław to najprężniej rozwijające się miasto w Polsce, infrastukturę ma bardzo dobrą. Nawiasem mówiąc co do tych tradycji to Śląsk Wrocław   po wojnie przez niemal 30 lat występował w Ekstraklasie i był liczącym się zespołem. Całymi latami grał europejskich pucharach (Mistrz Polski 77) .
1. Nie całkiem olał, bo dał projekt, kasę miał, tylko rząd wpisał go na listę rezerwową
2. Stadion we Wrocławiu póki co nawet na ligę się nie nadaje, więc ten argument do wykreślenia
3. Mnóstwo miast w Polsce zapewnia możliwość obejrzenia meczu, wychlania się, wyspania itp. Trzeba jednak wybrać cztery najlepsze.
4. Do infrastruktury Krakowa nie ma się co czepiać, bo nie jest na takim złym poziomie (w Gdańsku jest niby lepsza?)
5. Śląsk odnosił sukcesy, ale to nie to co Wisła i Cracovia. Przecież to, obok Lwowa, początki polskiego futbolu! Piłkarska stolica Polski!
Globus pisze: W Gdańsku nie budują Baltic Areny  :P Nazwa z tego co pamiętam jest już nie aktualna
No ale każdy wie, o który stadion chodzi :P
pabloos6 pisze: .
Modernizować tę ruinę ? Przecież ten stadion  nadaje się  tylko do wyburzenia.

Modernizacja - unowocześnienie, uwspółcześnienie produktu, trwałe ulepszenie, unowocześnienie np. istniejącego obiektu budowlanego               prowadzące do zwiększenia jego wartości użytkowej.  źródło:wikipedia.pl
I co, nic nie da się z nim zrobić? Lepiej budować od zera prawda??
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 14:08 przez morgothbauglir, łącznie zmieniany 1 raz.
sopel19888

No chociaz by Wrszawa jest bardziej rozpoznawalna w Europie niz Kraków... A w ogole Krakow to miasto nożownikow,tniecie sie co mecz wiec sie nie dziwie czemu was pomineli :) bezpieczenstwo jest najwazniejsze a u was tego niestety nie ma
kachol

Post autor: kachol »

Decyzja mnie zszokowała, ponieważ południe jest najbardziej zaludnionym teren w kraju, z najlepszymi klubami i największą liczbą potencjalnych kibiców. Jak można nie było wybrać jednego z miast Kraków/Chorzów jest dla mnie niepojęte. Jak można było wybrać Wrocław - przecież to śmieszne.
morgothbauglir

sopel19888 pisze: No chociaz by Wrszawa jest bardziej rozpoznawalna w Europie niz Kraków... A w ogole Krakow to miasto nożownikow,tniecie sie co mecz wiec sie nie dziwie czemu was pomineli :) bezpieczenstwo jest najwazniejsze a u was tego niestety nie ma
Warszawa, pomimo, że jest stolicą, ma mniejszą rozpoznawalność. Skoro kibice będą chcieli się przed meczem rozerwać czy pozwiedzać, to znacznie więcej okazji jest w Krakowie niż w we wszystkich czterech wybranych miastach razem wziętych.
Globus

morgothbauglir pisze:
Warszawa, pomimo, że jest stolicą, ma mniejszą rozpoznawalność. Skoro kibice będą chcieli się przed meczem rozerwać czy pozwiedzać, to znacznie więcej okazji jest w Krakowie niż w we wszystkich czterech wybranych miastach razem wziętych.
:roll:
Skąd masz takie informacje?

Obrazek
sopel19888

No widocznie jest inaczej skoro jestescie tylko miastem REZERWOWYM! jestescie gorsi i tyle,musicie przyjac to na klate a nie ryczec ze Krakow to Krakow tamto,macie Kurnik a nie stadion a to ze Wisła jest w czołowce nie oznacza ze macie miec Euro
morgothbauglir

Globus pisze: :roll:
Skąd masz takie informacje?
Źródeł jest mnóstwo, choćby te dotyczące turystyki. Sondy, jakie miasto kojarzy się z Polską
sopel19888 pisze: No widocznie jest inaczej skoro jestescie tylko miastem REZERWOWYM! jestescie gorsi i tyle,musicie przyjac to na klate a nie ryczec ze Krakow to Krakow tamto,macie Kurnik a nie stadion a to ze Wisła jest w czołowce nie oznacza ze macie miec Euro
Nie my, bo ja z Kielc jestem. Ale uważam że Kraków być powinien. Gdyby to Polacy decydowali nie bylibyśmy miastem rezerwowym. Twierdzisz, że Kraków pod względem przygotowania sportowego jest gorszy niż np. Gdańsk?? Aha i Gdańsk na razie nie ma nawet kurnika, tylko rozkopaną ziemię, więc pod tym względem Kraków jest na plus. Jest coś pewnego i tańszego.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 15:04 przez morgothbauglir, łącznie zmieniany 1 raz.
sopel19888

mhm takie sondy to wiesz gdzie sobie mozesz wsadzic... macie teraz imprezke 4 czerwca i niech wam starczy ;D
morgothbauglir

1. Jeśli dla Ciebie taka ważna rocznica jest imprezką, to Ty chyba komuch jesteś.
2. Okej, obchody wyborów 4 czerwca mogłyby być w Gdańsku. Tak samo jak Euro powinno być w Krakowie. Gdańsk- symbol wyzwolenia, tam były strajki itp. W Krakowie od zawsze był świetne drużyny, zmodernizować stadion to już nie taki straszny problem. Na pewno mniejszy niż budować od zera
Globus

morgothbauglir pisze: Źródeł jest mnóstwo, choćby te dotyczące turystyki. Sondy, jakie miasto kojarzy się z Polską
Ten kto kojarzy Kraków na pewno wie że leży w Polsce której stolicą jest Warszawa.
morgothbauglir pisze:
Nie my, bo ja z Kielc jestem. Ale uważam że Kraków być powinien. Gdyby to Polacy decydowali nie bylibyśmy miastem rezerwowym.
:P

Obrazek
morgothbauglir

Globus pisze: Ten kto kojarzy Kraków na pewno wie że leży w Polsce której stolicą jest Warszawa.
Ale przeciętny Jack Johnson chętniej wybierze się do Krakowa niż do Warszawy. Stolicy broń Boże nie odbieram miejsca.
Globus pisze:
morgothbauglir pisze: Źródeł jest mnóstwo, choćby te dotyczące turystyki. Sondy, jakie miasto kojarzy się z Polską
Ten kto kojarzy Kraków na pewno wie że leży w Polsce której stolicą jest Warszawa.
morgothbauglir pisze:
Nie my, bo ja z Kielc jestem. Ale uważam że Kraków być powinien. Gdyby to Polacy decydowali nie bylibyśmy miastem rezerwowym.
:P
Teraz to już się czepiasz :P
pabloos6
Kontakt:

morgothbauglir pisze: 1. Nie całkiem olał, bo dał projekt, kasę miał, tylko rząd wpisał go na listę rezerwową
Projekt wizualny to każdy  może dać,  a lista rezerwowa? No taka musi być, Wisła przebudowuje sukcesywnie od lat swój stadion i jest to prywatna inwestycja TS Wisła SA. (coś tam się miasto trochę dorzuciło) Miasto Kraków dopisane zostało jako miasto rezerwowe bo takim się samo określiło 5 lat temu i taka jest jego rola
morgothbauglir pisze: 2.Stadion we Wrocławiu póki co nawet na ligę się nie nadaje, więc ten argument do wykreślenia
We Wrocławiu buduje się nowy, duży stadion w innym miejscu. Stadion o którym mówisz będzie wyburzony lub sprzedany.
morgothbauglir pisze: 3.Mnóstwo miast w Polsce zapewnia możliwość obejrzenia meczu, wychlania się, wyspania itp. Trzeba jednak wybrać cztery najlepsze.
No i właśnie wybrano najlepsze, czyli te które 5 lat temu przystąpiły do projektu Euro 2012 , wyłożyły na to nie małe pieniądz z własnego budżetu, przedłożyły całe harmonogramy prac , projekty  infrastrukturalne  .., i będą mieć najlepsze stadiony. Bo to było jedno z decydujących kryteriów.
morgothbauglir pisze: 4.Do infrastruktury Krakowa nie ma się co czepiać, bo nie jest na takim złym poziomie (w Gdańsku jest niby lepsza?)
I nikt się nie czepia. A w Gdańsku  jest dobra a wkrótce będzie bardzo dobra.
morgothbauglir pisze: 5.Śląsk odnosił sukcesy, ale to nie to co Wisła i Cracovia. Przecież to, obok Lwowa, początki polskiego futbolu! Piłkarska stolica Polski!
A jak Śląsk Wrocław mógł zapoczątkowywać polski futbol przed II  wojną? Jak Śląsk Wrocław latami grał w ekstraklasie i europejskich pucharach to Cracovia w tym czasie latami grała na klepiskach 3 i 4 ligi. Inna sprawa co było tego przyczyną. I jeszcze Kraków piłkarską stolica Polski ? hmm to subiektywne stwierdzenie, choć każdy ma do tego prawo, dla mnie akurat nie, choć sympatyzuję z Wisłą. pozdrawiam

PS Zawsze pamiętajmy, że dostaliśmy Euro 2012 bo Ukraina nas podczepiła pod siebie. Tamtejsi bosowie z Donbasu  wyłożyli miliony na łapówy dla pasibrzuchów z UEFA (takich ala nasi "działacze" z PZPN) tylko obracający większą do n potęgi kasą. Więc wszelkie dywagacje, że więcej miast dla Polski do nonsens. Co najwyżej mniej.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 20:52 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sopel19888

1)  skad Ty mozesz wiedziec czy Jack Johnson chetniej wybierzre sie do Krakowa? bo sonda tak mowi?
2) nie mow na mnie komuch ;>
3) zapewne nie wiesz co to slowo znaczy
proba1

Post autor: proba1 »

1. Bardzo dobrze ze nie ma Krakowa krakow i tak ma multum turystow a reszta Polski tez powinna skorzystac na Euro. Krakow i tak na Eu. skorzysta bo kto bedzie chcial to przyjedzie i pozwiedza
2. Zostaly wybrane tzw. ziemie odzyskane (czyzby szkopski spisek??:P) i bdb bo polaczenie wschodu z zachodem polski jest tragiczne a tak wreszcie beda normalne polaczenia z tymi miastami
3. Jezeli mamy patrzec na sentymenty odnosnie pilkarskiej historii  Lwow jest jego stolica i ja osobiscie jak i moi znajomi traktujemy Lwow jako miasto polskie i napewno bedziemy jezdzic na mecze do Lwowa tym bardziej ze mam tam wielu krewnych
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Shady

Post autor: Shady »

pabloos6 pisze: Wisła przebudowuje sukcesywnie od lat swój stadion i jest to prywatna inwestycja TS Wisła SA.
Budowę stadionu Wisły w 100% finansuje miasto Kraków.
morgothbauglir pisze: zmodernizować stadion to już nie taki straszny problem. Na pewno mniejszy niż budować od zera
Nie wiem czy wiesz, ale stadion Wisły w całości jest budowany od zera. Każda poprzednia trybuna została rozebrana, teren zaorany i wszystkie budowy były/będą zaczynały się od zera, a więc od postawienia nowych fundamentów. Tak w ogóle to dużo lepiej jest budować od zera w zupełnie innym miejscu, niż przebudowywać w 100% istniejący już stadion, tym bardziej jeżeli jakiś klub na danym stadionie, a raczej terenie budowy rozgrywa spotkania ligowe (vide Poznań i właśnie Kraków).

Śmieszą mnie opinie tych, którzy uważają, że jakieś miasto powinno dostać organizacje Euro bo są w nim tradycje piłkarskie (kwestia jeszcze co mamy na myśli mówiąc tradycje? Sukcesy na przestrzeni lat czy np. 100 lat historii klubu). Jeżeli myślicie, że UEFA wybrała miasta ze względu na kluby istniejące w nich to delikatnie mówiąc marne pojęcie macie o tym wszystkim.
Również argument, że w danym mieście/regionie jest duża liczba mieszkańców jest śmieszny. UEFA nie patrzy na wielkość miast (oczywiście do pewnego stopnia, wiadomo, że jakaś pipidówa organizatorem nie będzie) czy zaludnienie regionu bo na stadion przecież i tak wejdzie tylko garstka i to garstka można powiedzieć wybrańców, którzy są "vipami", znajomymi "vipów" bądź też mieli zajebiste szczęście w losowaniu biletów.
Rozpoznawalność miasta. Weźmy za przykład Klegenfurt. Słyszał ktoś o tym mieście przed Euro? UEFA na pewno rozpoznawalnością tego miasta motywowała wybór kandydatury właśnie tego miejsca na organizacje Euro :P. Inna sprawa, że po Euro to miasto kojarzą głównie tylko kibice i zaryzykuje nawet stwierdzenie, że głównie kibice reprezentacji, które tam grały. No i nie sądzę żeby ktoś tam jeszcze po coś pojechał bo szczerze nie ma po co. Tak, więc kolejną rozkminkę na temat Krakowa możecie zakończyć, bo rozpoznawalnością miasta UEFA również się nie kieruje.

PS. Sam również uważam, że Kraków powinien dostać Euro, ale niektórzy troszkę popłynęli z argumentami za tym miastem.
PS2. Tak w ogóle to nie UEFA wybierała miasta, tylko Polska jakieś 2 lata temu. Takie, a nie inne miasta zostały przez nasz kraj zgłoszone i jak się okazało z góry było wiadomo, że Euro zostanie rozegrane w tych właśnie 4 miejscach ponieważ takie umowy zawarto.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, 16:59 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
pabloos6
Kontakt:

Shady pisze:
pabloos6 pisze: Wisła przebudowuje sukcesywnie od lat swój stadion i jest to prywatna inwestycja TS Wisła SA.
Budowę stadionu Wisły w 100% finansuje miasto Kraków.
Rzeczywiście zagalopowałem się. Początkowo miał w dużej części współfinansować a stadion miał być dalej własnością TS Wisła , ostatecznie ustalono, że w całości  sfinansuje budowę a właścicielem będzie miasto Kraków.
Obrazek
IRT

Post autor: IRT »

Co do stadionu w Krakowie, którego można porównywać do tych na Euro w Austrii i Szwajcarii, dlatego był on problemem, ponieważ właśnie na Euro 2008 narzekano na to, że ten stadiony mają tylko po 30.000 miejsc. Takim właśnie stadionem był stadion w Krakowie. Mimo iż infrastruktura była dobra, to UEFA nie mogła sobie tym razem pozwolić na to, żeby 20% ludzi, zainteresowanych piłką, którzy potencjalnie mogą przynosić zysk kręciło nosem. Lepiej postawić na 40-kilku tysięcznik i cieszyć się wraz z całą futbolową rzeszą fanów z turnieju. Warszawa była pewniakiem, zdecydowanie największy stadion i nie ma się do czego doczepić. Gdańsk z kolei miał najładniejszy stadion ze wszystkich, po za tym kilka innych czynników spowodowało, że on był kolejnym wybranym miastem. Wrocław rozwija się w ostatnim czasie bardzo szybko. Pomaga mu w tym nie tylko Euro, ale również władze i to miasto napewno zdąży ze wszystkimi inwestycjami. Poznań z kolei rywalizował według mnie o czwarte miejsce z Krakowem. I mimo iż wiele przemawiało za Krakowem, kwestia stadionu zadecydowała (Kraków 35000, Poznań 47000 - ot, taka różnica).
IRT. :]
Forza Inter!
sopel19888

w Poznaniu na Euro bedzie do dyspozycji stadion na 42 tys miejsc...
ODPOWIEDZ