Ulubiony film

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Imrahil
Kontakt:

Odp: Ulubiony film

Post autor: Imrahil »

'Champion' z W.Snipsem z klimatyki pokojow z kratami. Ja wybierajac filmy bardziej kieruje sie obsada i tworcami. Dla przykladu 'Pan's Labyrinth' nie ma wybitnych aktorow,ale krecil i pisal  Guillermo Del Toro,tworca filmu Blade. Przewaznie ide tym tokiem myslenia:
'Shawshank Redemption' -> M.Freeman i T.Robins (Stephen King z Frank Darabont  8) swietna rola obu aktorow,i dalej sie mozna upewnic ogladajac 'Mystic River' 'The Player' czy 'Dead Man Walking'-> Tima R.
Z Van Dame to kojarzy mi sie 'Missing in Action' 'Universal Soldier' i Legionista oraz ten 'Sudden to Death',mozna pomyslec ze aktor do mordobicia jak S.Segal,jednak nienajgorzej wywiazywal sie ze swoich rol.
The Last Castle jak dla mnie jest filmem dobrym,ale jakos nigdy nie moglem zdzierzyc tego Redforda-Zaklinacza Koni :P

Rasumujac jest tyle dobrych aktorow,aktorek scenarzystow i rezyserow,ze ciazko mi wybrac najlepszego z kazdej kategori.

Ostatnio napawam sie rolami Ch.Bale`a oraz Ch.Theron.
StarCraft user \"czcij Zerga swego-niezniszczalnego\" [=
dzielik

Post autor: dzielik »

Nen pisze: Z więziennych jeszcze "Skazany na piełko" jest bardzo dobrym filmem, chyba że ktoś nie lubie Van Dame :P
o
oj tak dwa razy oglądałem (a nie wiele takich filmów było) i może nie jest jakiś rewelacyjny, ale ma to coś. Dlatego też polecam:)
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
sopel19888

Post autor: sopel19888 »

Polecam Anioły i Demony... fajne akcje,ciekawe zagadki i jak to zawsze bywa wsyztsko wyjasnia sie na samym koncu ;)
I.F.C na zawsze!!! :)
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Czytales sopel ksiazke? bo z tego co widze ten film podoba sie tylko ludziom, ktorzy jej nie czytali;]
Obrazek
sig by Orzeu
sopel19888

No nie czytałem ;p jakos mnie nie ciagnie do czytania ksiazek ;D a co? calkiem inaczej jest to ukazane w ksiazce?
Pablusso

Po prostu ksiazka podniosla tak wysoko poprzeczke, ze "Anioly..." tak samo zreszta jak "Kod da Vinci" nie sprostaly zadaniu. Jak sie ma taki material i Hanksa w glownej roli to mozna oczekiwac czegos swietnego. W tym przypadku okreslenie filmu jako "dobry" nie jest specjalnym pochlebstwem :)
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 00:45 przez Pablusso, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sig by Orzeu
sopel19888

no i przekonales mnie abym przeczytał ta ksiazke ;D
Pablusso

Od razu polecam cala tzw. trylogie Browna... Warto poswiecic troche wolnego czasu, a zobaczysz, ze nie bedziesz zalowal;] Tylko kolejnosc powinna byc troche inna- najpierw ksiazka, pozniej film :) Ale w film byl troche zmodyfikowany, wiec mozesz smialo isc do biblioteki :D
Obrazek
sig by Orzeu
Bodzek

Post autor: Bodzek »

Ja czytałem przed oglądnięciem zarówno "Kod Leonarda da Vinci" jak i "Anioły i demony". Pierwsza z ekranizacji w mojej ocenie była fatalna, nie podobało mi się w ogóle. Natomiast "Anioły i demony' są według mnie dobrym filmem. Reżyser nie skupił się tak bardzo na wątkach postaci zaprezentowanych w książce (co uważam za plus), ponadto świetne efekty i ciągłe trzymanie w napięciu (jak sama książka). Oczywiście nie spotkałem filmu lepszego od książki, ale abstrachując od porównywań, ten film warto oglądnąć.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Karpik

Post autor: Karpik »

Być może OFFTOP, ale nie chcę zaśmiecać i tworzyc nowego tematu. Mianowicie jaki jest Wasz ulubiony kabaret. Do niedawna na moim monitorze rządzili Ani Mru Mru i Łowcy.B, jednak ostatnimi czasy spodobał mi się Kabaret Limo, a w szczególności ten skecz:

http://www.youtube.com/watch?v=8IvgcQMLNQA

Podzielcie się swoimi ulubionymi :)
Obrazek

By Kropasz
sopel19888

jak dla mnie najlepszy jest Kabaret Moralnego Niepokoju a w szczególności ten skecz http://www.youtube.com/watch?v=qPmMQ6Kf ... PL&index=7
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Bodzek pisze: Ja czytałem przed oglądnięciem zarówno "Kod Leonarda da Vinci" jak i "Anioły i demony". Pierwsza z ekranizacji w mojej ocenie była fatalna, nie podobało mi się w ogóle. Natomiast "Anioły i demony' są według mnie dobrym filmem. Reżyser nie skupił się tak bardzo na wątkach postaci zaprezentowanych w książce (co uważam za plus), ponadto świetne efekty i ciągłe trzymanie w napięciu (jak sama książka). Oczywiście nie spotkałem filmu lepszego od książki, ale abstrachując od porównywań, ten film warto oglądnąć.
"Milczenie owiec" też?
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Podobnie jak Marco_1908 polecam ostatni bastion. Świetna sprawa
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Najlepszy serial to oczywiście Moda na Sukces:P Nie no żart to serialik zwany "tasiemcem":) A z filmów to fajny jest Król Artur. Fajny też jest Bad Boys 1 i 2, Szybcy i Wściekli, Za szybcy i Wściekli oraz Tokyo Drift. No a z komedii To oczywiście Ace Ventura:)
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
Bodzek

Post autor: Bodzek »

forzaragazzi pisze:
Bodzek pisze: Ja czytałem przed oglądnięciem zarówno "Kod Leonarda da Vinci" jak i "Anioły i demony". Pierwsza z ekranizacji w mojej ocenie była fatalna, nie podobało mi się w ogóle. Natomiast "Anioły i demony' są według mnie dobrym filmem. Reżyser nie skupił się tak bardzo na wątkach postaci zaprezentowanych w książce (co uważam za plus), ponadto świetne efekty i ciągłe trzymanie w napięciu (jak sama książka). Oczywiście nie spotkałem filmu lepszego od książki, ale abstrachując od porównywań, ten film warto oglądnąć.
"Milczenie owiec" też?
Napisałem, że ja nie spotkałem. To są naprawdę sporadyczne przypadki, gdy film wychodzi lepiej. A "Milczenia owiec" nie czytałem więc nie mogę nic powiedzieć na ten temat.
Obrazek

"...Ja nie kradnę Scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem..."
Inter _Fan!

Post autor: Inter _Fan! »

Wole polskie.

'Czas surferów' ;d

'Job' ;d

To są komediee ;d
Kusy

Post autor: Kusy »

Polecam film "Wszystko za życie" .
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Darek

Post autor: Darek »

kusy1986 pisze: Polecam film "Wszystko za życie" .
Trzeba było podać także tytuł angielski bo bardzo się różni znaczeniem od polskiego a jest bardziej rozpoznawalny: Into the Wild   :-D :-D. Ja go oglądałem pod angielskim tytułem i jakbym w niecie nie sprawdził to bym nie wiedział że polski tytuł co podałeś dotyczy tego samego filmu.  :-D
Obrazek

"Drużyny piłkarskiej nie wybiera się dlatego, że odnosi liczne sukcesy. Jej nie można

wybrać. Panuje pewne uczucie, które ciągnie Cię do konkretnego zespołu. Kierujesz się

sercem i na zawsze zostajesz tam, gdzie ono Cię poprowadzi."
JESTEM DZIWNY, BO NIE CHCĘ JECHAĆ NA ZLOT!
Jankoś-Adi

Post autor: Jankoś-Adi »

Polecam film " I twoją matke też " ( And Your Mother Too ) , ale oszczegam ze nie każdemu sie spodoba , no i oczywiście "Hooligans" :)
Kusy

A czemu polskie tłumaczenie tytułu tak brzmi? Cóż, pewnie dlatego, że 10 lat temu wyszła w Polsce książka Jon'a Krakauer'a pod takim tytułem.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Nen

Post autor: Nen »

kOcHaNaDaRiIiIa94 <333 pisze:
kusy1986 pisze: Polecam film "Wszystko za życie" .
Trzeba było podać także tytuł angielski bo bardzo się różni znaczeniem od polskiego a jest bardziej rozpoznawalny: Into the Wild   :-D :-D. Ja go oglądałem pod angielskim tytułem i jakbym w niecie nie sprawdził to bym nie wiedział że polski tytuł co podałeś dotyczy tego samego filmu.  :-D
Ja ściągnąłem wersję z lektorem z neta i przetłumaczono Into the Wild jako "W dzicz"
God protect me
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

http://www.youtube.com/watch?v=EOXEiSPC ... playnext=1

"Blair Witch Project" z polskim lektorem :) polecam ;)
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Ja polecam wszystkim Anioły i Demony, jak dla mnie rewelacja...
Obrazek
Kusy

rewelacja:P nie wiesz co to słowo oznacza:P    FORZA INTER :P
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Biały

Post autor: Biały »

Mi też się ten film spodobał, uważam, że warty obejrzenia:) Jedyny minus to końcówka, gdzie troche przekombinowali z tą akcją, ale ogólnie pozytywne wrażenia.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y&nbsp; "Bassiamo i toni" ;D
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Chuchu pisze: http://www.youtube.com/watch?v=EOXEiSPC ... playnext=1

"Blair Witch Project" z polskim lektorem :) polecam ;)
To jest chyba jedyny hit filmowy, ktory mozna ogladac na Youtube bo nic nie traci sie na jakosci ;P
Nen

Post autor: Nen »

Pojawiły się w sieci trailery i fragmenty z filmu The Hunt for Gollum, lecz nie za wiele informacji znalazłem o tym filmie, jest to film zrealizowany w świecie Lord of the Ring's a jego akcja rozgrywa się sto lat przed wydarzeniami z pierwszej części trylogii.

Czy ktoś może napisać coś więcej o tym?
God protect me
kachol

Post autor: kachol »

Polecam "Rise to the Footsoldier" - zjada całe te "hooligańskie" filmy. A na deser warto zobaczyć "London" co by trzymać się brytyjskiego kina.

Mam w planie zobaczyć "Anioły i Demony" chociaż czytałem książkę i jeżeli naprawdę jest to ekranizacja na poziomie nie przynajmniej 10 razy lepszym od adaptacji Kodu to dalej jest to kompletne dno:-)
D@rtH W!nD
Kontakt:

Post autor: D@rtH W!nD »

Jak dla mnie "Helikopter w Ogniu"... po tym filmie człowiek zaczyna choć trochę rozumieć czym jest wojna...
Paolo Cozza: Ciao Zlatan
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Przed chwilą obejrzałem Gran Torino. Jedyne co mogę w tej chwili powiedzieć to: jeden z najlepszych filmów, jakie w życiu widziałem. Naprawdę. A rola Clinta Eastwooda to wg mnie mistrzostwo. Ten film po prostu robi swoje - wywołuje emocje: od rozbawienia do wzruszenia. Ode mnie pełne 10/10.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
ODPOWIEDZ