Polska Ekstraklasa
-
Minister
Odp: Orange Ekstraklasa
Ja Arce rzyczę jak najlepiej bo dzięki nim jest w lidze jeden mecz który dodatkowo mobilizuje.Osobiście uważam że na każde mecze nie tylko derbowe kibice powinni się mobilizować!!Dlatego wolałbym żeby na Lechii robili oprawy nie tylko jak przyjeżdżają konkretne ekipy.Już wolę oprawy i zajebisty doping na meczu np.z Piastem,GKS-em (oczywiście nie ubliżając żadnej z tych druzyn).Zawsze jest tak że się spinamy na lepsze mecze a później jest gorzej niż źle!
Chociaż derby mogą być bo Lechia też będzie miała ogromny problem żeby się utrzymać.Więc w 1 lidze możemy się spotkać:)
Chociaż derby mogą być bo Lechia też będzie miała ogromny problem żeby się utrzymać.Więc w 1 lidze możemy się spotkać:)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
sopel19888
Tu sie z Toba zgodze bo walka bedzie do ostatniej kolejkiFilip© pisze: Trzeba przyznać, że jest to najbardziej emocjonujący finisz polskiej ekstraklasy...
I.F.C na zawsze!!! 
-
morgothbauglir
Oby tylko zawodnicy z ligi nie zepsuli widowiska na koniec ostrożną, defensywną grą. Jeszcze dwie kolejki i okaże się kto dominuje w tej części sezonu
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
-
pabloos6
- Kontakt:
No i wygra ta, która ma pełną drużynę czyli nie tylko 11 wartościowych ale jeszcze godnych zmienników. A tu Wisła ma największą przewagę.

-
Omen
-
Minister
Omen niestety ja nie idę bo w tym czasie będę w..Krakowie:).Chętnie bym Cię przypilnował i oprowadził:D
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
glinek
Ja się wybieram 
FORZA INTER
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
milano siamo noi, milanista pezzo di merda
milan milan vaffanculo, ma che bello é stare insieme a te
FORZA WISŁA
Jak długo na Wawelu, Zygmunta bije dzwon,
Tak długo nasza Wisła, Zwyciężać będzie wciąż.
Zwycięży orzeł biały, zwycięży polski ród
Zwycięży nasza Wisła, bo to Krakowski klub
-
Omen
To ustawiamy się jakoś może wszyscy co na ten mecz?:)Bo my mamy dojechać na 10:00 do Gdańska i na nas maja czekać Lechiści a potem idziemy pić:xD
-
dodo_IM
Panowie już dzisiaj ostatnia kolejka polskiej ekstraklasy. Czy są jeszcze tacy, co wierzą, że Lech wygra mistrzostwo Polski? Ja jestem pewien, że Wisła przypieczętuje dzisiaj Majstra. No i kto zostanie a kto spadnie. Przez licencję dla ŁKS zrobiło się małe zamieszanie. Kibicuję całym sercem Lechii by w Gliwicach ugrali zwycięstwo. No i życzę Arce pierwszej (drugiej) ligi ;p
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
MarcoPolo
- Kontakt:
No i po kolejce ....Wisła Kraków tak jak już dawno przypuszczałem została ponownie Mistrzynią Kraju.
Jeśli chodzi o najlepszych strzelców to jest ich dwóch :Chinyama,Brożek.
No i niestety ,a może stety żegnamy się na dobre z:Górnikiem Zabrze,Cracovią i być może Arką,która zagra w barażach...
Dzięki zwycięstwu nad Zabrzanami Warszawska Polonia zagwarantowała sobie występ w Europejskich Pucharach.
Jeśli chodzi o najlepszych strzelców to jest ich dwóch :Chinyama,Brożek.
No i niestety ,a może stety żegnamy się na dobre z:Górnikiem Zabrze,Cracovią i być może Arką,która zagra w barażach...
Dzięki zwycięstwu nad Zabrzanami Warszawska Polonia zagwarantowała sobie występ w Europejskich Pucharach.
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Biały
Wisła moim zdaniem zasłużenie wygrała, bo grała najrówniej, ale w perspektywie gry o LM lepiej by było gdyby reprezentował nas Lech:)
wielka szkoda, że spadają dwa wielkie kluby, zwłaszcza żal Górnika. Nie dośc, że ta nasza liga jest średnia, to jeszcze takie drużyny spadają...
wielka szkoda, że spadają dwa wielkie kluby, zwłaszcza żal Górnika. Nie dośc, że ta nasza liga jest średnia, to jeszcze takie drużyny spadają...
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
M. ;**
-
Shady
Z taką grą jaką prezentowaliśmy na wiosnę to nic ciekawego w LM byśmy nie pokazali. Krew może zalać, gdy się obserwuje jak czołowy zespół polskiej ligi odnoszący sukcesy w PUEFA w okresie 2 miesięcy stacza się do pozycji zwykłego ligowego średniaka. Wisła nie zdobyła majstra, Lech go w rundzie wiosennej frajersko przegrał.bialy19 pisze: ale w perspektywie gry o LM lepiej by było gdyby reprezentował nas Lech:)
-
Biały
to fakt, ale Lech ma o wiele większy potencjał niż Wisła. Oczywiście musi miec dłuższą ławkę, bo między innymi tym przegrał mistrza. A co do gry Lecha na wiosne, to nie od dziś wiadomo, że Smuda w przerwie zimowej zajeżdża swoje zespoły na przygotowaniach i później piłkarze nie mają siły biegac;p
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
M. ;**
-
Shady
Przestań przytaczać gówniane artykuły z gazet. Żaden obóz przygotowawczy nie sprawi, że przez całą rundę zespół, który na równi walczył z Deportivo, Feynoordem czy Udinese będzie grał padakę.bialy19 pisze: to fakt, ale Lech ma o wiele większy potencjał niż Wisła. Oczywiście musi miec dłuższą ławkę, bo między innymi tym przegrał mistrza. A co do gry Lecha na wiosne, to nie od dziś wiadomo, że Smuda w przerwie zimowej zajeżdża swoje zespoły na przygotowaniach i później piłkarze nie mają siły biegac;p
-
Biały
po pierwsze nie przytaczam żadnych "gównianych" artykułów, więc wyluzuj troche. A po drugie jeżeli Twoim zdaniem przygotowania nie mają wpływu na grę drużyny to ciekawe co ma...No to wymieniaj kto zawinił ;p
M. ;**
M. ;**
-
dodo_IM
Dobrze, że Lech nie będzie nas reprezentował w LM bo ta drużyna się skończy. Odchodzi Smuda i na 99% odejdą Renghifo, Lewandowski i Stilic. Lech nie zdobył teraz tytułu i długo im się to nie uda. Takie są moje rokowania i oczywiście można sie z nimi nie zgadzać 
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko." Jose Mourinho
-
RdK.
- Kontakt:
Sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby to Lech zdobył tytuł. A tak...kolejna dobra ekipa zostanie wyprzedana, a co za tym idzie kolejny rok bez Ligi Mistrzów w naszym kraju...dodo_IM pisze: Dobrze, że Lech nie będzie nas reprezentował w LM bo ta drużyna się skończy. Odchodzi Smuda i na 99% odejdą Renghifo, Lewandowski i Stilic. Lech nie zdobył teraz tytułu i długo im się to nie uda. Takie są moje rokowania i oczywiście można sie z nimi nie zgadzać![]()
Na Wisłę nawet nie liczę.

-
IRT
Dobrze, że Wisła zdobyła mistrzostwo. Lech przegrał mistrzostwo takimi wpadkami jak na przykład w ostatniej kolejce. Brak rozsądku się na nich zemścił i bardzo dobrze.
A w następnym sezonie rządzić będzie Widzew
Jest awans z pierwszego miejsca, w 1. lidze korzystny bilans ze wszystkimi drużynami, sytuacja klubu jest coraz lepsza, oczywiście potrzebne jest jeszcze kilka wzmocnień, tak jak partner do ataku z Robakiem i nie będzie na nas mocnych. ;>
A w następnym sezonie rządzić będzie Widzew
IRT. ![Uśmiech :]](./images/smilies/yes.gif)
Forza Inter!
Forza Inter!
-
Grajas
Radość zagościła w moim sercu na wieść o zwycięstwie Wisły.Brawo.Nie żebym był ich kibicem ale z pierwszej trójki wolę właśnie ich.Możecie sobie pisać że to Lech lepiej reprezentowałby Nas w LM ale różnica między Barcelona a Austria Wiedeń czy innymi tego typu jest "nieco" ogromna.
A Lech jak to Lech,drużyna bez jaj ,bez charakteru wiecznie przegrani,taka polska Roma.
A Lech jak to Lech,drużyna bez jaj ,bez charakteru wiecznie przegrani,taka polska Roma.
-
Jaszczu91
Poziom naszej ligi wyrównał sie niestety w dół, ale to sprawiło że do konca bylo niewiadomo kto spadnie i bedzie mistrzem. Wiśle udalo sie obronić tytuł ale o lidze mistrzów nie ma co marzyć. Brożek i Marcelo odejdą i po ptokach. Wolałbym juz Lecha na mistrza. Rutkowski juz dawno mówił że jak bedzie mistrzostwo to przed ligą mistrzów nikogo nie sprzeda. Szkoda mi Cracovi i Górnika, bo miejsce takich drużyn jest w ekstraklasie.
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo. Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
FORZA INTER!
-
Dzonyy
@IRT chyba się troszkę rozmarzyłeś 
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Kusy
eee tam zaraz rozmarzył
Ma Racje
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
-
Nen
-
Minister
IRT-wiara czyni cuda;),oby nie odwróciło sie przeciwko Tobie i żebys nie musiał przeżywać takich nerwów jak ja do ostatniej kolejki;)
Musimy powiedzieć sobie jasno że nasza liga jest żenująco słaba.Bo jak inaczej można powidzieć jeśli Arka wygrywajac jeden mecz zapewnia sobie baraż?Normalnie wstyd.Fakt że było ciekawie ale to wszystko było okropnie wymęczone i z przodu tabeli i z tyłu.
Moim zdaniem najlepszego gracza sezonu powinien distać Iwański;)
Górnika-szkoda i to bradzo a przedewszystkim ich kibiców!!
Cracovia-tu mi nie szkoda ani kibiców anie drużyny.Bo tak jak wyglądał u nich doping i fekwencja tak też grali!!Dlatego pod żadnym względem mi ich nie szkoda!
Musimy powiedzieć sobie jasno że nasza liga jest żenująco słaba.Bo jak inaczej można powidzieć jeśli Arka wygrywajac jeden mecz zapewnia sobie baraż?Normalnie wstyd.Fakt że było ciekawie ale to wszystko było okropnie wymęczone i z przodu tabeli i z tyłu.
Moim zdaniem najlepszego gracza sezonu powinien distać Iwański;)
Górnika-szkoda i to bradzo a przedewszystkim ich kibiców!!
Cracovia-tu mi nie szkoda ani kibiców anie drużyny.Bo tak jak wyglądał u nich doping i fekwencja tak też grali!!Dlatego pod żadnym względem mi ich nie szkoda!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Kalisz
Z tyłu tabeli to raczej było kupione,bo nie wierze że arka nagle złapała forme,która umożliwiła uczciwe zdobycie 3pkt.... już nie wspominając mecz ze ślaskiem i ten dość "dziwny" remis,który dał im chyba najcenniejszy pkt.w całej rundzie.Szkoda Górnika,z takim hukiem nikt dawno nie spadł z ligi.Forza_Michal pisze: IRT-wiara czyni cuda;),oby nie odwróciło sie przeciwko Tobie i żebys nie musiał przeżywać takich nerwów jak ja do ostatniej kolejki;)
Nie wiem jak wam,ale mi nawet spodobało mi się tę obniżenie poziomu ligi,bo w podwyższenie poziomu to ja nie wierze..a emocji na pewno nie zabrakło
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
-
Shady
Jeżeli nie masz na to dowodów i nie chwyciłeś nikogo "za rękę" to powstrzymaj się z takimi uwagami.Kalisz pisze: Z tyłu tabeli to raczej było kupione,
-
Kalisz
To są tylko moje przepuszczenia.Nigdzie nie napisałem wprost że było nie czysto.Dlatego napisałem "raczej"Shady pisze:Jeżeli nie masz na to dowodów i nie chwyciłeś nikogo "za rękę" to powstrzymaj się z takimi uwagami.Kalisz pisze: Z tyłu tabeli to raczej było kupione,
Naprawde nie zdziwiłbym się gdyby za jakiś czas znalazły sie dowody.Nikt w mieście nie liczył nawet na baraże i to nie są słowa wymyślone przeze mnie..tylko przez prawdziwych kibiców Arki.Aż tu nagle cudowne "ustawienie" się tabeli pod gdyński klub,który nie posmakował przed tym meczem smaku zwycięstwa.
Ostatnio zmieniony 2 cze 2009, 16:06 przez Kalisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
-
Minister
Kalisz naucz sie pisać nazwy własne dużych liter!!Albo piszesz wszystkie dużą albo nie pisz wcale!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Mora
- Kontakt:
Cieszę się,że mistrzem kraju została Wisła ,która z pewnością zasłużyła na tytuł i powalczy w eliminacjach LM.Co do wyprzedaży w Lechu,to może jednak nie będzie tak źle.Lech podpisał dzisiaj kontrakt sponsorski z firmą Betclic ,opiewający na około 3 miliony złotych.Jednocześnie sponsorski kontrakt przedłużono z Warką...
I tylko Górnika żal...
ŁKS Łódź nie otrzymał licencji na grę w ekstraklasie.Oznacza to,że w lidze utrzymuje się Arka,a Cracovia zagra w barażu.ŁKS ląduje na ostatnim miejscu w tablei i spada do I ligi.
Oczywiście ŁKSowi przysługuje odwołanie się od tej decyzji,czyli niecały tydzień od zakończenia sezonu PZPN robi burdel przed następnymi rozgrywkami.W zachodniej Europie lato to czas transferów,w Polsce to okres różnego rodzaju wniosków i odwołań Rolling Eyes
I tylko Górnika żal...
ŁKS Łódź nie otrzymał licencji na grę w ekstraklasie.Oznacza to,że w lidze utrzymuje się Arka,a Cracovia zagra w barażu.ŁKS ląduje na ostatnim miejscu w tablei i spada do I ligi.
Oczywiście ŁKSowi przysługuje odwołanie się od tej decyzji,czyli niecały tydzień od zakończenia sezonu PZPN robi burdel przed następnymi rozgrywkami.W zachodniej Europie lato to czas transferów,w Polsce to okres różnego rodzaju wniosków i odwołań Rolling Eyes
Ostatnio zmieniony 4 cze 2009, 21:55 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
-
Shady
Dość ciekawe podsumowanie ostatnich 20 lat ekstraklasy:
http://www.futbol.pl/artykul/54110.html
ps. Ciekawe czy liczba zdobytych punktów przez Wisłę jest przypadkowa
http://www.futbol.pl/artykul/54110.html
ps. Ciekawe czy liczba zdobytych punktów przez Wisłę jest przypadkowa
Ostatnio zmieniony 5 cze 2009, 12:58 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.