Transfery w Europie

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
krzysztof

Odp: Transfery w Europie

Post autor: krzysztof »

Ricardo Quaresma77 pisze:
krzysztof pisze:A pozatym w tym wieku i tak sie nie staje klasowym piłkarzem.
no nie wiem taki Luca Toni dosyć późno eksplodował :D
A po 2 latach zgasł???
Szycha

Post autor: Szycha »

krzysztof pisze:
krzysztof pisze:A pozatym w tym wieku i tak sie nie staje klasowym piłkarzem.
no nie wiem taki Luca Toni dosyć późno eksplodował :D
A po 2 latach zgasł???
Ja naliczylem 4 udane sezony Toniego... nie liczac 30 bramek w serie b w barwach Palermo. Teraz przeczytalem, ze sa spekulacje na temat jego powrotu do Violi...
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 20:39 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Manchester United potwierdził transfer Antonio Valenci z Wigan. Kwoty nie podano ale media spekulują że cała transakcja mogła się zamknąć w kwocie ponad 20 mln euro :o Jak Ronaldo przychodził ze Sportingu to też nikt nie wierzył że może być następcą Beckhama, więc ja bym tego transferu zbyt wcześnie nie spisywał na straty.

Tymczasem na Santiago Bernabeu prezentacja Kaki nowego zbawcy Madrytu :roll:
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Szycha pisze: Ja naliczylem 4 udane sezony Toniego... nie liczac 30 bramek w serie b w barwach Palermo. Teraz przeczytalem, ze sa spekulacje na temat jego powrotu do Violi...
Wczoraj Toni oficjalnie wypowiedział się, że zostaje w Bayernie na jeszcze jeden, ostatni sezon w Bundeslidze. Jeżeli do Violi przejdzie, co bardzo prawdopodobne, Cruz to będą też mieć ciasno w ataku. No ale zobaczymy nomen omen Toni by się im w LM przydał ja mam nadzieję, że Viola wyjdzie z grupy.
God protect me
adriano:)

Post autor: adriano:) »

Real kupuje wszystko co się rusza i jest medialne. Nie zdziwię się jak klub z Madrytu sprowadzi jeszcze jedną gwizdkę pokroju Ribery lub Benezema. Perez szasta na lewo i prawo pieniędzmi, ale trzeba przyznać że połowa gotówki im się zwróci. To są tak medialni gracze, że różne gadżety sprzedają się jak świeże bułeczki i na pewno z tej strony będą mieli dużo pieniędzy. Co pokażą na murawie to się okaże w trakcie sezonu.
RafiQ

Post autor: RafiQ »

Trochę mniej medialny transfer - Lucho Gonzalez przechodzi z FC Porto do Olympique Marsylia . Według mediów transfer kosztował OM około 18 mln euro i był najwyższy w historii francuskiego klubu.
Obrazek
Dominik

Post autor: Dominik »

Jak na FC Porto to swojego Capitano za tanie pieniądze sprzedali.
Ostatnio zmieniony 1 lip 2009, 12:04 przez Dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
FORZA INTER!!!
Nen

Porto cały czas sprzedaje za ogromne pieniądze talenty, które sami wykuli. Zastanawia mnie co się dzieje z tymi pieniędzmi :P Z drugiej strony Porto sprzedaje swoje największe gwiazdy a mimo to rządzą w Portugalii. 
God protect me
Ricardo Quaresma77

W porównaniu z Porto konkurencja w Portugalii jest tak żałośnie słaba że nie dziwota iż nikt nie potrafi ich zdetronizować nawet jak zrobią wyprzedaż. Sezon 07/08 20 punktów przewagi nad wicemistrzem (nie uwzględniając kary za korupcję) którego zresztą zlali 0-5 na ich terenie. Swego czasu oglądałem ligę portugalską dosyć regularnie i Porto to była w zasadzie jedyna drużyna na którą grę dało się patrzeć.

Tak w ogóle to niezła ekipa kroi się w Marsylii. Lucho to z pewnością gracz zajebisty ograny w Europie. Nawet widziałem El Comandante w Interze no ale nikt się nim w Mediolanie chyba nie interesował.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Benzema w Realu za 35 mln euro... mówcie co chcecie, ale to tanio na moje...
Nen

Baszczu pisze: Benzema w Realu za 35 mln euro... mówcie co chcecie, ale to tanio na moje...
Tanio zwłaszcza jak na Real, teraz muszą wyszczuplić swoją linie ataku. Podano dzisiaj, że Perez zaoferował Hunterala Milanowi. Skoro oni sami oferują graczy to ceny nie mogą być wygórowane. Myślę, że byłby to bardzo dobry ruch Milanu ale na szczęście Łysy nie śpi :P Po za tym do Milanu bardziej pasowałby RvN :P
God protect me
kibix

Post autor: kibix »

Ricardo Quaresma77 pisze: Manchester United potwierdził transfer Antonio Valenci z Wigan. Kwoty nie podano ale media spekulują że cała transakcja mogła się zamknąć w kwocie ponad 20 mln euro :o Jak Ronaldo przychodził ze Sportingu to też nikt nie wierzył że może być następcą Beckhama, więc ja bym tego transferu zbyt wcześnie nie spisywał na straty.
tylko, ze jak Ronaldo przychodzil do Man Utd to mial 18 lat, a Antonio ma 24. nie wydaje mi sie aby byl w stanie zastapic portugalczyka.co do Gonzaleza to szkoda, ze to nie my siegnelismy po niego.
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ciekawe jak Pellegrini to wszystko poukłada mając Kakę, Ronaldo, Benzemę, Raula, Van Nisterlooya, Higuaina i prawdopodobnie Ribery'iego i Xabiego a w obronie "Boga defensywy, 5 klas lepszego od Maicona" Ramosa.
Minister

Post autor: Minister »

Oni nawet nie myślą jak poukładają ten atak:D.I coś mi się wydaję,że to już jest za duża ,,mieszanka wybuchowa''!!Jeszcze jak dojdzie do  tego tak jak mówisz Ribery to już całkowicie nie mam pojęcia jak oni będą grali w przysżłym sezonie.Chyba że ustawieniem 3-4-3:D
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

to bedzie jeden wielki fail. nowy trener, 5 zawodników do 1 składu, [nie wierzę że nie ściągną jeszcze Ribery'ego/Alonso/Arbeloi], mega ego ronaldo, i nie daj boże żeby został Robben i wkurzył się Raul.
Minister

Ja naprawdę nie wiem jak oni zamierzają to wszystko pogodzić.Jak nie zbankrutują to będzie dobrze:D
a geje do obozów pracy!"
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Jak Real nic nie ugra to będzie wielki klops. Presja przeogromna !! Na moje to ten klops będzie, jest 3 trenerów którzy mogliby te klocki poukładać, a na pewno wśród nich nie jest obecny trener Pellegrini.
Obrazek
Shady

Post autor: Shady »

and1 pisze: Jak Real nic nie ugra to będzie wielki klops.
Myślisz, że dla nich jedyną miarą sukcesu jest to czy "coś ugrają"? Ten klub akurat kieruje się w pierwszej kolejności cyferkami na koncie, a te można osiągnąć nie tylko poprzez wygrywanie wszystkiego.
Dominik

Post autor: Dominik »

Jeśli rzeczywiście będą grać formacją 3-4-3 lub 4-4-2 to nie widze tam Higuaina, a szkoda.
FORZA INTER!!!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Forza_Michal pisze: Ja naprawdę nie wiem jak oni zamierzają to wszystko pogodzić.Jak nie zbankrutują to będzie dobrze:D
Oj bankructwo Realowi nie grozi jak na razie :) To jest prawdopodobnie najwięcej zarabiający klub świata więc nie mają się o co martwić  :yes2:
Ricardo Quaresma77

A ja się zastanawiam co na temat transferów myśli Pellegrini. Bo z tego co widzę to te transfery są wg widzimisia Pereza a nie Pellegriniego. Co jak co ale trenowanie w Madrycie to cholernie niewdzięczna robota. Tłum rozpieszczonych gwiazdorów a na końcu i tak winny jest trener.

Obrazek
Shady

Ricardo Quaresma77 pisze: A ja się zastanawiam co na temat transferów myśli Pellegrini. Bo z tego co widzę to te transfery są wg widzimisia Pereza a nie Pellegriniego. Co jak co ale trenowanie w Madrycie to cholernie niewdzięczna robota. Tłum rozpieszczonych gwiazdorów a na końcu i tak winny jest trener.
Tacy zawodnicy niczego uczyć się nie muszą, rzuca im piłkę jak na wf w podstawówce i chłopaki za nią biegają :P Z tym, że trochę więcej zarabia niż przeciętny wuefista, co prawda sezon-dwa, ale zawsze :P
Minister

Ale czy mi się o uszy obiło czy to prawda że prezesina wziął kredyty na transfery?A chyba wszyscy wiemy jak w dzisiejszych czasach jest to niebezpieczne:).Jak by na to patrzyć tego im zazdroszcze,że mogą sobie poszaleć na rynku a my możemy tylko przyglądać się z boku:)
a geje do obozów pracy!"
Shady

Forza_Michal pisze: Ale czy mi się o uszy obiło czy to prawda że prezesina wziął kredyty na transfery?
To samo jakiś czas temu czytałem, że te wszystkie transfery są z kasy z kredytów. Nikt nie boi im się dać kredytu, bo każdy wie, że jeżeli chodzi o marketing to Real jest w czołówce światowej i pewnie z samych przychodów z koszulek spora część im się zwróci.
Minister

Tak o koszulkach to troszke czytałem.Jak przyszedł do nich Beckham to więcej zarobili na sprzedazy koszulek niż na jego transferze:).Ale nie wiem czy to prawda.Może chodziło ogólnie o Gadżety związane z nim?:)
a geje do obozów pracy!"
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Widząc co wyprawia Real na rynku transferowym...Moratti, Branca, Oriali, Paolillo i reszta osób zamieszanych w Interze za transfery albo ma jaja, albo Pereza tak naprawdę wcale nie interesuje Ibrahimovic i Maicon. Innego powodu dla którego Ci dwaj piłkarze do dzisiaj nie przenieśli się na SB nie widzę.

Chociaż, jak to się mówi: "nie chwal dnia przed zachodem".
Obrazek
Ricardo Quaresma77

rdk pisze:Chociaż, jak to się mówi: "nie chwal dnia przed zachodem".
Skoro kupili Benzemę to zakup kolejnego napastnika raczej jest już wykluczony zwłaszcza kogoś tak drogiego jak Ibra więc o niego można być spokojnym.
Co do kasy Realu to Perez rzeczywiście w którymś wywiadzie powiedział że kasę na transfery bierze z kredytów.

Obrazek
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

rdk pisze:Chociaż, jak to się mówi: "nie chwal dnia przed zachodem".
Skoro kupili Benzemę to zakup kolejnego napastnika raczej jest już wykluczony zwłaszcza kogoś tak drogiego jak Ibra więc o niego można być spokojnym.
Byłby wykluczony, gdyby prezydentem Realu nie był Perez :)
Obrazek
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Transfer Lucho do OM to dla mnie jeden z hitów tego sezonu transferowego. Jak na mój gust zawodnik, za którego Francuzi zapłacili 18 MLN € powinien znaleźć się w naszej kadrze. Wydaje mi się, że kwota ta za reprezentanta Argentyne jest bardzo przyzwoita zważając na to jakie umiejętności prezentuje ten pomocnik. Kreatywność u niego dużo większa niż u Motty do tego znakomite wejścia w pole karne i uderzenie zza pola karnego. Dla mnie pomocnik kompletny.

Swoja drogą Liga Turecka nieźle się zbroi. Juz Fenerbahce nie będzie niekwestionowanym liderem...
Nen

Angielskie media podały, że Alex Ferguson zaoferował kontrakt ....Owenowi. To może być najbardziej zaskakujący transfer tego lata. Owen jest wolnym strzelcem więc zostanie pozyskany za darmo, i nikt nie ukrywa, że będzie pełnił rolę zmiennika. Mimo to zaufanie Fergusona do 29 letniego anglika, który lata świetności chyba już ma dawno za sobą jest spora niespodzianką.
God protect me
ODPOWIEDZ