Rasizm

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Ljarro

Odp: Rasizm

Post autor: Ljarro »

Raffal pisze: a mi to wisi... wstyd powinno byc tylko komus takiemu ja Jackson ktory wyrzeka sie wlasnej torzsamosci.
A jakby moja zona byla latynoska to jakos bym nie pogardzil :P
W zasadzie miałem napisac cos innego i dac sobie samoistnego bana, ale wiem juz ze do ciebie i tak nic nie dotrze. Lepiej zanim napiszesz kolejną głupotę poczytaj informacje na jego temat, choćby w internecie.
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Raffal pisze: a mi to wisi... wstyd powinno byc tylko komus takiemu ja Jackson ktory wyrzeka sie wlasnej torzsamosci.
A jakby moja zona byla latynoska to jakos bym nie pogardzil :P

Wg mnie roznice kolorystyczne , religijne i tak ulegna zatarciu i jakos nie robi mi roznicy z kim rozmawiam , z kim gram w pilke ... a rasizmu nie nawidze pod zadna postacia. Choc czarni czesto akurat popadaja w paranoje na tym punkcie :)
Jackson akurat nie wyrzekał się swojej tożsamości i nie "wybielał" się, bo pewnie o to Ci chodzi. Z medycznego punktu widzenia nawet nie jest to możliwe. Jackson po prostu cierpiał na brak pigmentu w skórze, krótko mówiąc był chory na albinizm.

Wpisana w google fraza dotycząca jego koloru skóry i pierwszy lepszy wynik wyszukiwania:

http://www.kozaczek.pl/plotka2.php?idp=13442
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Raffal

Post autor: Raffal »

Nie widze zadnego usprawiedliwienia dla tego co ten koles soba reprezentowal.

Nie kwestionuje ze byl muzycznym geniuszem bo to nie podlega zadnej dyskusji ale jego zycie bylo pelne dziwactw i dziwnych nie wyjasnionych do konca akcji. . Natomiast rzeczywiscie niewiedzialem o tej chorobie.

a Ljarro sorki ale nie każdy jest mocny w każdej dziedzinie tak jak ty( widac roznice pomiedzy toba a Mirkiem , ktory potrrafi napisac normalnego posta poprawiajacego kogos , bo w koncu nie kazdy musi wiedziec wszystko ). Natomiast rzeczywiscie w jakis dziwny sposob ,historia jacksona i jego "zmiany" koloru skory jest mocno pomijany w mediach
Ostatnio zmieniony 4 lip 2009, 12:43 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

izydor pisze: Z każdym się dogadam, lecz uważam, że "swoi" powinni się trzymać "swoich". Europa musi pozostać biała, inaczej straci swą tożsamość, kulturę itp.
izydor pisze: Ale co mają Stany, które lezą w Ameryce do Europy ? Przecież to zupełnie inna kultura... Wiesz w ogóle o czym piszesz ?
a czy Stany zjednoczone w swojej genezie nie byly narodem bialych ludzi? przeciez kolonizatorami byli Twoi europejczycy ze wspolczesnego UK wiec i ich "tozszamosc" nie rozni sie niczym od europejskich przodkow.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Raffal pisze: Nie widze zadnego usprawiedliwienia dla tego co ten koles soba reprezentowal.

Nie kwestionuje ze byl muzycznym geniuszem bo to nie podlega zadnej dyskusji ale jego zycie bylo pelne dziwactw i dziwnych nie wyjasnionych do konca akcji. . Natomiast rzeczywiscie niewiedzialem o tej chorobie.

a Ljarro sorki ale nie każdy jest mocny w każdej dziedzinie tak jak ty( widac roznice pomiedzy toba a Mirkiem , ktory potrrafi napisac normalnego posta poprawiajacego kogos , bo w koncu nie kazdy musi wiedziec wszystko ). Natomiast rzeczywiscie w jakis dziwny sposob ,historia jacksona i jego "zmiany" koloru skory jest mocno pomijany w mediach
I nie kazdy potrafi zamknac gebe gdy nic na dany temat nie wie.

Ogladalem caly program w telewizji o przyczynach zmian jego koloru skory. Po prostu trzeba chciec, a nie pieprzyc od rzeczy.
izydor

Post autor: izydor »

a czy Stany zjednoczone w swojej genezie nie byly narodem bialych ludzi?

:shocked: Przecież nawet dziecko wie, że rdzennymi Amerykanami są Indianie...
Ostatnio zmieniony 4 lip 2009, 12:54 przez izydor, łącznie zmieniany 1 raz.
Globus

Post autor: Globus »

Majkel może i miał wiele wad ale chorował na Vitiligo i wcale się nie wybielał...

http://images.google.pl/images?hl=pl&cl ... a=N&tab=wi
Raffal pisze: A jakby moja zona byla latynoska to jakos bym nie pogardzil :P
Za dużo teledysków 50centa... w każdym kraju, regionie można znaleźć zarówno kobiety piękne jak i brzydkie.
Raffal pisze: Wg mnie roznice kolorystyczne , religijne i tak ulegna zatarciu i jakos nie robi mi roznicy z kim rozmawiam , z kim gram w pilke ... a rasizmu nie nawidze pod zadna postacia. Choc czarni czesto akurat popadaja w paranoje na tym punkcie :)
Chciałbyś drugą Francję w Polsce? Mi to całkowicie nie odpowiada...
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
kcpwwa

gdybys czytal wszystko co napisalem,a nie tylko tyle ile uznales ze potrzeba,to bys wiedzial ze mam na mysli czasy zasiedlania ameryki polnocnej,czlowieku ...  :roll:
kcp_wwa pisze: a czy Stany zjednoczone w swojej genezie nie byly narodem bialych ludzi? przeciez kolonizatorami byli Twoi europejczycy ze wspolczesnego UK wiec i ich "tozszamosc" nie rozni sie niczym od europejskich przodkow.
i nie wyjezdzaj zaraz,ze pierwsi byli hiszpanie,bo to wiem,ale to nie oni ksztaltowali tamten owczesnie nowy kontynent,tylko wlasnie brytyjczycy.
izydor pisze: :shocked: Przecież nawet dziecko wie, że rdzennymi Amerykanami są Indianie...
indianie stali sie pozniej jedynie niewielkim pierwiastkiem,zmarginalizowanym po dzis dzien. wiec jesli mowimy o wspolczesnej, jak to ujales "tozsamosci" to z nimi nie wyskakuj,bo to bez znaczenia. tozsamosc stanow,po ich utworzeniu jest z zalozenia biala,a jak jest,wszyscy wiedza, dlatego zestawiam to jako kontra z twoim argumentem o Francji i jej problemach etnicznych.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Shady

Post autor: Shady »

kcp_wwa pisze: ale ja bym Ciebie spytal, czy widzisz problemy tej samej natury w USA?
Mapa morderstw w Nowym Jorku w ostatnich 6 latach.
http://projects.nytimes.com/crime/homicides/map
Nie wiem czy chciałbyś się znaleźć na Bronxie (demografia - 48,88% ludności pochodzenia latynoskiego, 35,64 czarni). Dodatkowo warto zauważyć, że większość ofiar to czarni.
Ostatnio zmieniony 4 lip 2009, 13:19 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
izydor

indianie stali sie pozniej jedynie niewielkim pierwiastkiem,zmarginalizowanym po dzis dzien
Bo ich wyrżnięto w pień, co nie zmienia faktu, że Ameryka w "swojej genezie" jest krajem Indian.

Ale zanim wgłębimy się w ten niepotrzebny offtop, wrócę do początku, bo nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi. USA to zupełnie inna bajka, niż Europa. Jest to kraj młody, którego historia i kultura w porównaniu z dobytkiem europejskim - zbudowanym rękami tylko i wyłącznie BIAŁYCH ludzi - są niczym. Stany swoją potęgę zbudowały na tej multi-etniczności, m.in. wyzyskując murzynów do katorżniczych prac. Czarni w Europie nie mieli najmniejszego wkładu w tworzeniu dorobku (zarówno kulturalnego jak i ekonomicznego) tego kontynentu. Nie mają po prostu jakiejkolwiek tożsamości europejskiej. Wystarczy spojrzeć jak ta dzicz zachowuje się we Francji - gwałty na białych kobietach to norma. A jak tak podoba Ci się ta multi-kulturowość amerykanśka, pojedź sobie na jakąś murzyńską dzielnice typu Harlem. Ciekawe czy będziesz dalej taki zachwycony... A jak nie chcesz sprawiać sobie tyle zachodu - spójrz na odsetek przestępw popełnianych przez czarnych w statystykach kryminalnych USA. O żerowaniu na socjałach (zjawisko nagminne, dotykające też europejskie kraje) nie wspominając...
kcpwwa

izydor pisze:
indianie stali sie pozniej jedynie niewielkim pierwiastkiem,zmarginalizowanym po dzis dzien
Bo ich wyrżnięto w pień, co nie zmienia faktu, że Ameryka w "swojej genezie" jest krajem Indian.
przyczepiles sie do slowa "geneza",ktorego niefortunnie uzylem. choc napewno wiesz,o co mi chodzilo.
izydor pisze: Ale zanim wgłębimy się w ten niepotrzebny offtop, wrócę do początku, bo nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi. USA to zupełnie inna bajka, niż Europa. Jest to kraj młody, którego historia i kultura w porównaniu z dobytkiem europejskim - zbudowanym rękami tylko i wyłącznie BIAŁYCH ludzi - są niczym. Stany swoją potęgę zbudowały na tej multi-etniczności, m.in. wyzyskując murzynów do katorżniczych prac. Czarni w Europie nie mieli najmniejszego wkładu w tworzeniu dorobku (zarówno kulturalnego jak i ekonomicznego) tego kontynentu. Nie mają po prostu jakiejkolwiek tożsamości europejskiej. Wystarczy spojrzeć jak ta dzicz zachowuje się we Francji - gwałty na białych kobietach to norma. A jak tak podoba Ci się ta multi-kulturowość amerykanśka, pojedź sobie na jakąś murzyńską dzielnice typu Harlem. Ciekawe czy będziesz dalej taki zachwycony... A jak nie chcesz sprawiać sobie tyle zachodu - spójrz na odsetek przestępw popełnianych przez czarnych w statystykach kryminalnych USA. O żerowaniu na socjałach (zjawisko nagminne, dotykające też europejskie kraje) nie wspominając...
ok,to o czym napisales jest niezaprzeczalnie racja, ALE- podane przez Ciebie fakty sa zjawiskami patologicznymi a patologie zdarzaja sie wszedzie- w Polsce i na zascianku tez ludzie sie morduja. tylko ze w US dochodzi do o tyle grozniejszego zjawiska,ze wyznacza sie terytoria, po ktorych poruszaja sie wybranej narodowosci/koloru ludzie,a innym grozi niebezpieczenstwo za zlamanie tej reguly.

ale do rzeczy-patologie takie jak wspomniane gwalty,morderstwa, burdy na ulicach itp nie maja wiele wspolnego z dorobkiem kulturowym danego kraju- zmiany na swiecie sa zjawiskami bardzo dynamicznymi, ktore nie do unikniecia- niosa za soba cechy efektow ubocznych.
z samej definicji kultury wynika,ze jest to "całokształt duchowego i materialnego dorobku społeczeństwa" czy "ogół wytworów ludzi, zarówno materialnych, jak i niematerialnych".
Tu sie pojawia kwestia,z ktorej powodu pewnie sie spieramy- ja uwazam,ze kultura nie powinna byc rozpatrywana na plaszczyznie Panstwokolor skory,a raczej jestem zwolennikiem oddzielenia tych rzeczy-czyli wg mnie dorobek kulturowy Panstwa to historia,to wytwory sztuki, naukowe osiagniecia i wszystkie obyczaje rdzennej spolecznosci. nie uznaje w swojej teorii czegos takiego,ze o kulturze stanowia imigranci- oni sa jakby poza tym,co definiuje jako kulture, o ktorej niszczeniu na skale europejska wspomniales. dla mnie oni raczej niszcza lad spoleczny i prawny kraju,do ktorego sie sprowadza. mam nadzieje ze w miare jasno sie okreslilem?  :P
Ostatnio zmieniony 4 lip 2009, 14:14 przez kcpwwa, łącznie zmieniany 1 raz.
izydor

czyli wg mnie dorobek kulturowy Panstwa to historia,to wytwory sztuki, naukowe osiagniecia i wszystkie obyczaje rdzennej spolecznosci

Przecież to samo właśnie cały czas mówię - rdzenna społeczność Europy to w końcu "białasy" , nie "czarnuchy" :)

A co patologii - fakt, że występują one wśród każdej rasy/społeczności, lecz nie sposób nie widziec, że to rasa czarna ma w tej dziedzinie największe "osiągnięcia".
Ostatnio zmieniony 4 lip 2009, 17:22 przez izydor, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

Post autor: Minister »

Izydor dobrze gada!!Dziwi mnie jednak włączenie przez Was do polemiki USA.Przecież to kompletnie inny temat.Tam jest juz wszystko ze wszystkim wymieszane.Oni jak by mogli to by z kurą się zmieszali.W Europie narazie tak nie ma i mam nadzieję,że nigdy nie będzie.Bynajmniej u nas w Polsce,w innych państwach niech robią co chcą:).A zwolennikom ,,mieszańców'' czy migrantów radzę dowiedzieć sie więcej na temat ich zachowań we Francji bądź Niemczech.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

Mieszkałem kiedyś na osiedlu z Koreanczykami i byli bardzo mili i przyjazni, teraz mam kolege z osiedla nowego ktory jest czarny i do tego zajedobrze gra w pilke i nie uslyszalem z jego ust nigdy zadnego wulgarnego slowa jak to u innych "białych'' kolegów występuje nagminnie :lol2:wiec rasistą nie jestem ale tez nie jestem za tym zeby ludnosc krajow azjatyckich afrykanskich itd zjezdzala sie masowo do Polski. Niech w Polsce zyja sobie Polacy w Burkina Faso Burkinczyk i Fasolka itd i bedzie git :brawo:
Obrazek
kcpwwa

Forza_Michal pisze: Izydor dobrze gada!!Dziwi mnie jednak włączenie przez Was do polemiki USA.Przecież to kompletnie inny temat.Tam jest juz wszystko ze wszystkim wymieszane.Oni jak by mogli to by z kurą się zmieszali.W Europie narazie tak nie ma i mam nadzieję,że nigdy nie będzie.Bynajmniej u nas w Polsce,w innych państwach niech robią co chcą:).A zwolennikom ,,mieszańców'' czy migrantów radzę dowiedzieć sie więcej na temat ich zachowań we Francji bądź Niemczech.
jak staralem sie pokazac Usa to nie az tak odmienny temat,jak chcialbys twierdzic- ale zdajesz sie tego nie dostrzegac.
W Europie juz od dawna dzieje sie to,czego masz nadzieje nigdy nie zaobserwowac.
A zwolennikom ,,mieszańców'' czy migrantów radzę dowiedzieć sie więcej na temat ich zachowań we Francji bądź Niemczech.
We Francji wiemy,jak jest,w Niemczech mamy do czynienia z troche inna sytuacja,ale mimo wszystko nie powinienes i nie mozesz wrzucac wszystkich do jednego worka.akurat gdzie jak gdzie,ale w Warszawie spotykam sie na codzien z wieloma ludzmi innej rasy i Twoja opinia wobec nich jest bardzo krzywdzaca.
Minister

Oczywiście że masz rację.Nie wszyscy murzyni,turcy itp.to złodzieje i nie powininem ich wrzucać do tego śmietnika.Napisałem ogółem.Ja poprostu nie akceptuję ich przyjazdów do nas w celach kradzierzy i zabierania pracy Polakom!Owszem wielu z nich to uczciwi pożadni ludzie.

Europa to nie USA,bo poza kilkoma krajami gdzie trochę sie pomieszało to nie to samo.Tam wszystko działo sie naprawdę szybko.Jedyne co można porównać do USA to sytuacje NIemciec i Francji gdzie powstały i powstają dzielnice na których mieszkają np.Turcy.I niestety ale tak się składa,że oni przyjechali tam nie tylko po to żeby kręcić kebab o czym w nie miły sposób przekonała się moja siostra!

Nie wiem jak Tobie ale mi nie marzy się sytuacja tych dwóch narodów.Gen osób czarnych jest  dominujący i zastanów się jak kiedyś będzie wyglądał świat?:D
a geje do obozów pracy!"
kcpwwa

A wiesz ze polakow tez traktuje sie w wielu krajach jak zlodziei? w celach zarobkowych jezdzimy do UK gdzie zabieramy prace tamtejszym rodzinom za smieszne wynagrodzenia,czesto parokrotnie nizsze niz dostaja anglicy...
niby ich nie wrzucasz do jednego worka,a jednak... poza tym,prosze Cie,co wnosi do dyskusji fakt,ze gen czarnoskorych jest dominujacy?jaka robi Ci to roznice? blondynki tez sa "na wymarcui" wiec czy mamy zakazac uprawiania seksu z brunetkami? mezczyzn tez jest coraz mniej w porownaniu z kobietami,wiec czy mamy
zaczac zabijac nowonarodzone dziwczynki. Forza Michal dwoma ostatnimi swoimi postami przekonales mnie,ze  naprawde nie warto z Toba dyskutowac w tym temacie.
Minister

Pewnie nie dyskutuj.A nic z teg.Poprostu tylko kiedyś nie będzie żadnego rasizmu i temat w tym dziale nie będzie potrzebny.Nigdy więcej nie bedzie miało o czym pisać a dzieci Twoich dzieci i ich dzieci i tak dalej będą nazywały sie Mbwbebe.Wiem,ze jest to patrzenie w daleką przyszłość ale niestety di tego dążymy.To jest trochę skrajny pogląd ale taki mam i go uszanuj a jeśli Ci się nie podoba to nie komentuj i nie krytykuj.

O naszych rodakach wyjeżdżających to nie mam nic do powiedzenia.Bo już napisałem wcześniej,że nie obchodzi mnie sytuacja innych państw.Ja patrze na to co dzieje się tutaj w Polsce.I wiem też co dla mnie dziać się nie powinno.
a geje do obozów pracy!"
kcpwwa

Forza_Michal pisze: Pewnie nie dyskutuj.A nic z teg.(...)To jest trochę skrajny pogląd ale taki mam i go uszanuj a jeśli Ci się nie podoba to nie komentuj i nie krytykuj.
nie chodzilo mi akurat o ocene pogladu,tylko o ton i ogolnie poziom twoich wypowiedzi.  :roll:

1)
Tam jest juz wszystko ze wszystkim wymieszane.Oni jak by mogli to by z kurą się zmieszali.W Europie narazie tak nie ma i mam nadzieję,że nigdy nie będzie.Bynajmniej u nas w Polsce,w innych państwach niech robią co chcą:).A zwolennikom ,,mieszańców'' czy migrantów radzę dowiedzieć sie więcej na temat ich zachowań we Francji bądź Niemczech.
2)
np.Turcy.I niestety ale tak się składa,że oni przyjechali tam nie tylko po to żeby kręcić kebab
1) i 2) to prostactwo jak dla mnie. sorry stary ale musialem.
3)
a dzieci Twoich dzieci i ich dzieci i tak dalej będą nazywały sie Mbwbebe
<-- cudny zart na poziomie hohoho!grubo  :roll: a Ty masz na imie Michal, nie wstyd Ci?  :roll:

i na koniec HIT:
Ja poprostu nie akceptuję ich przyjazdów do nas w celach kradzierzy i zabierania pracy Polakom!
po czym piszesz:
O naszych rodakach wyjeżdżających to nie mam nic do powiedzenia.Bo już napisałem wcześniej,że nie obchodzi mnie sytuacja innych państw.Ja patrze na to co dzieje się tutaj w Polsce.
jak mozna z Toba pisac,kiedy wykazujesz tak ortodoksyjny brak konsekwencji we wlasnych pogladach?

mam nadzieje,ze rozwialem watpliwosci,dlaczego zamykam z Toba dyskusje.
Minister

A Ty umiesz czytać ze zrozumieniem?Napisałem,że gdzieś mam inne kraje,gdzieś mam co sie u nich dzieję i kto się tym zajmuje!Człowieku Ty zobaczysz jeden punkt mojej wypowiedzi i na nim skupiasz swoją uwage.Niekiedy trudno jest coś napisać żeby zabrzmiało jak żart a tak miało być w przypadku ,,kury'' czy ,,Mbwbebe''.Ty masz swoje poglądy otwarte na świat i wszystko co piękne ja mam zupełnie odmienne.
AMEN
a geje do obozów pracy!"
izydor

jaka robi Ci to roznice? blondynki tez sa "na wymarcui" wiec czy mamy zakazac uprawiania seksu z brunetkami? mezczyzn tez jest coraz mniej w porownaniu z kobietami,wiec czy mamy
zaczac zabijac nowonarodzone dziwczynki
A co to w ogóle za analogia ? Czemu znów próbujesz manipulować podając przykłady kompletnie nieadekwatne do tematu ? Może Tobie nie robi to różnicy, ale mi tak. Osiągnięcia cywilizacji białego człowieka są zbyt duże, żeby murzyni, którzy jedyne co dali temu światu, to wirus HIV, zniszczyli ją poprzez mieszane małżeństwa.
Minister

Jeszcze tylko Shadyego nam brakuje i Globusa do kompletu:).Poprostu na świecie mamy zbyt dużą tolerancje.Ja jestem tolerancyjny ale do pewnego stopnia.
a geje do obozów pracy!"
kcpwwa

dobra.moze spuscmy troche z tonu bo jak dzis patrze po swoich postach,to zrobilo sie nerwowo,a nie ma potrzeby.  :wink:
izydorze,nie probuje manipulowac,jak to nazwales, tylko nie trafia do mnie argument, ze gen ciemnej skory jest u ludzi dominujacy i dlatego macie obiekcje co do wiazania sie osob roznych ras. dlatego zestawilem takie przyklady,zeby pokazac,ze w swiecie zachodza zmiany ktore sa nieodwracalne, jak wlasnie malejaca liczba blondynek czy mezczyzn.czasem zmiany maja pozytywny wplyw,a czasem negatywny. zalezy jak kto patrzy i czego dotyczy sytuacja.

chyba z mojej strony to wszystko,co mialem do napisania w sprawie koloru skory. przepraszam,jesli wczoraj bylem w czyims odczuciu zbyt zapalczywy. pzdr!  :wink:

i jade dalej,bo sie nowe posty pojawily  :P
Forza_Michal, to i ja bede niekonsekwentny,pozol i odniose sie do Twojej ostatniej wypowiedzi. :lol:
tolerancja,jak napisales rozpowszechnia sie zbyt szerokim lukiem i wreszcie mamy wspolne,choc ogolne podloze, na ktorym sie zgadzamy. ze dla przykladu troche zmienie temat z koloru skory na upodobania seksualne-parady gejow i lesbijek wszystko co z nimi zwiazane,czyli malzenstwa,adopcje itp to skrajna skrajnosc, czyli wlasnie efekt globalnej tendencji. dla mnie takich ludzi powinno sie leczyc,bo homoseksualizm jest,jak uwazam, choroba psychiczna,zboczeniem, jak zoofilia czy pedofilia.
Ostatnio zmieniony 5 lip 2009, 11:18 przez kcpwwa, łącznie zmieniany 1 raz.
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

izydor pisze: A co to w ogóle za analogia ? Czemu znów próbujesz manipulować podając przykłady kompletnie nieadekwatne do tematu ? Może Tobie nie robi to różnicy, ale mi tak. Osiągnięcia cywilizacji białego człowieka są zbyt duże, żeby murzyni, którzy jedyne co dali temu światu, to wirus HIV, zniszczyli ją poprzez mieszane małżeństwa.
Do szatni Interu też byś nie wszedł? W końcu Balotelli, Maicon zbyt biali nie są.
"Osiągnięcia cywilizacji białego człowieka" - tym mnie rozwaliłeś :D
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Raffal

Post autor: Raffal »

izydor pisze: A co to w ogóle za analogia ? Czemu znów próbujesz manipulować podając przykłady kompletnie nieadekwatne do tematu ? Może Tobie nie robi to różnicy, ale mi tak. Osiągnięcia cywilizacji białego człowieka są zbyt duże, żeby murzyni, którzy jedyne co dali temu światu, to wirus HIV, zniszczyli ją poprzez mieszane małżeństwa.
to sie nazywa własnie rasizm.
Osiagniecia białego człowieka:
I , II wojna swiatowa , Atak na Hiroszimę i Nagasaki , zanieczyszczone srodowisko , zabijanie tysiecy gatunków zwierzat.

Uważasz sie za lepszego od każdego murzyna?

( jak dla mnie do regulaminu foum oraz strony fcinter.pl powinien byc dodany zapis ze za postawe rasistowska jest ban( o ile takiego jeszcze nie ma ) Zwłaszcza kibicowi naszego klubu rasizm , nacionalizm raczej nie przystoii)
Ostatnio zmieniony 5 lip 2009, 12:31 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
pabloos6
Kontakt:

Post autor: pabloos6 »

Ja bym tylko zmienił te "osiągnięcia" na doświadczenia białego człowieka,  każdy   człowiek  przechodzi pewne okresy w życiu np, nałogi,  kradzieże, pobicia, narkotyki,  czy zwykłą krzywdę lub przykrość, którą wyrządził,  tak samo i ludzkość ma taką za sobą. Sęk w tym aby tego nie przerabiać ponownie, zarówno w wymiarze globalnym jak i jednostkowym.
Ostatnio zmieniony 5 lip 2009, 13:57 przez pabloos6, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
RoB

Post autor: RoB »

Raffal pisze: Zwłaszcza kibicowi naszego klubu rasizm , nacionalizm raczej nie przystoii)
Dlaczego "zwłaszcza"?
kcpwwa

chocby dlatego,ze Inter z definicji jest otwartym na obce narodowosci Klubem? ;)
RoB

Post autor: RoB »

I jego kibice od zawsze mają poglądy prawicowe/skrajnie prawicowe… ;)
kcpwwa

Nie wszyscy  :yes2:  w kazdym razie zalezy,z ktorej strony spojrzec- jesli chodzi o swiatek kibicowski to tak,ale Klub sie raczej z tym nie identyfikuje ;)
PS. RoB jestes skrajnie prawicowy?  :brawo:
ODPOWIEDZ