Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Ricardo Quaresma77

Odp: Inter 2009/2010

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Wszyscy zgadzamy się w jednym Inter potrzebuje rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia pozostaje jeszcze kwestia tego czy pan Moratti i spółka również podzielają nasze poglądy :D

Co do Sneijdera to wyciągnięcie go może wydawać się proste ale jest jedno 'ale' - Sneijder to madridista i nie ma zamiaru odchodzić z Realu. W wywiadach wielokrotnie podkreślał że Real jest jego klubem marzeń i nie ma zamiaru go zmieniać na żaden inny. Inna sprawa to nadchodzące mistrzostwa świata a Sneijder miejsca w podstawowej jedenastce Realu raczej mieć nie będzie - jak chłopak przejrzy na oczy i zastanowi się co dla niego okaże się korzystniejsze to wtedy dopiero może zdecydować się na transfer. Bądź co bądź Sneijder to gracz klasowy - jak nie będzie chciał odejść to Real na zbity pysk go nie wyrzuci. Tak więc tutaj chyba więcej do powiedzenia będzie miał sam zawodnik.

Inne możliwości:

Deco - najbardziej realny transfer, w sumie to nawet nie mam nic przeciwko
Elano - również widziałbym go w Interze ale tak jak wcześniej napisano wyjęcie go od szejków będzie cholernie trudne

W każdym razie mam nadzieję że zarząd nie pokpi sprawy i sprowadzi kogoś na tę pozycję chyba że chce pokazać światu że bez rozgrywającego można zawojować Europę :flaga33:
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Minister

Post autor: Minister »

Chyba nikt z nas nie chce kolejny raz patrzyc na te nasze wojaże po Europie?:)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Jasne że bez rogrywającego można zawojować Europę. Dlaczego nie? Rózne kluby zdobywały Puchar Europy z najróżniejszą taktyką. Nie zmienia to faktu że brakuje nam graczy ofensywnych.
miniu86

Post autor: miniu86 »

Jasne że mozna wygrać LM bez rozgrywającego. Jednak trzeba posiadać dobrych skrzydłowych i pomocników, którzy oprócz tego, że wyśmienicie bronią potrafią również zaatakować z pomysłem.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ricardo Quaresma77 pisze: Elano - również widziałbym go w Interze ale tak jak wcześniej napisano wyjęcie go od szejków będzie cholernie trudne
Elano ma konflikt z trenerem czy tam właścicielem Citizens i nie gra tak często jak powinien. Myślę, że wyciągnięcie go nie byłoby trudne. Ale trzeba by było się liczyć z wydatkiem ok. 20mln €.

Co do Sneijdera to Real chce się go pozbyć. Co by nie mówić to Holender nie ma szans na pierwszy skład. On sam jednak chce zostać. No ale na siłę chyba tam się ich trzymać nie będzie. U nas miałby kolegów z Ajaxu (Ibrę i Maxwella, nie wiem czy zdążył poznać się z Chivu). Chciałbym u nas jednak Wesa zobaczyć. Poza tym z Realu łatwy do wyjęcia jest Van der Vaart. Chociaż formę w Realu stracił to wiadomo że w Madrycie niejeden świetny zawodnik zawodził a w dodatku transfery z Realem wychodziły nam w ostatnich latach na bardzo dobre ;)
Raffal

Post autor: Raffal »

kiedys zastanawialo mnie jakby Ibra zagral jak ten zawodnik za napastnikami, uważam ze jeżeliby umiał sie poswiecic troszke bardziej to ma wszelkie predyspozycje aby grac na tej pozycji. Choc jest to raczej teoriia i raczej nie stanie sie tak. Zastanawiam sie takze jak Elano , kolo ktory nie zachwyca u Arabów miałby zachwycac u nas? Trrzeba wydac 20mln i liczyc na forme zycie u niego. Deco jest tanim wyjsciem i wartym rozpatrzenia , to samo wydaje sie Balack. Jestem pewien ze zadnej gwiazdy za grube miliony nie kupimy bo poprostu teraz nas nie stac. Wydaje mi sie ze Moratti zaczyna oszczedzac na nowy stadion, ktory jest w planach od paru pieknych lat. Carvalho , Deco , Arnautovic - takie transfery by mnie zaspokoiły w 90% :)

Drazni mnie takze to ze wyporzyczamy ciagle takich zawodnikow ktorzy wiadomo ze nie wroca- cena ich maleje a czesto i kontrakty sie kacza a my nie mamy zadnych korzysci z takich zawodnikow
Ostatnio zmieniony 6 lip 2009, 09:08 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Oprócz Deco nie widzę żadnego lepszego kandydata na naszą '10' a to świadczy jakie ubóstwo jest obecnie na tej pozycji na rynku... Szkoda, że nasi zaspali przy Cigarinim i poszedł na neapolitańskie wysypisko. Elano jest za drogi dla nas a co gorsza nie pokazuje nic szczególnego w City. Wersja drastyczna przewiduje granie kolejny sezon Stankoviciem za napastnikami lub spróbowanie jakiegoś młodzika na tej pozycji, jednak wątpię, że Mourinho zdecyduje się na to.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Granie Ibrą za napastnikami byłoby głupotą bo szkoda wykorzystywać znaczne siły tego gracza na gre defensywną. Z tego co widziałem to Elano prezentuje się tak sobie. Mysle że lepszym zawodnikiem jest Melo no ale niestety on nie jest rozgrywającym...
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Chuchu pisze: U nas miałby kolegów z Ajaxu (Ibrę i Maxwella, nie wiem czy zdążył poznać się z Chivu)
Zdążył :-)
Chuchu pisze:Poza tym z Realu łatwy do wyjęcia jest Van der Vaart. Chociaż formę w Realu stracił to wiadomo że w Madrycie niejeden świetny zawodnik zawodził a w dodatku transfery z Realem wychodziły nam w ostatnich latach na bardzo dobre ;)
ja tam w Van der Vaarta nie wierzę. Niby w Realu się zmarnował ale już na Euro był jednym z najgorszych pomocników w reprezentacji Holandii. Facet początki zawsze ma świetne, tak było w Hamburgu i w Realu z tym że w tym drugim to strzelał raczej drużynom pokroju Sportingu Gijon. Sneijder > Van der Vaart
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Skoro Moratti stwierdził, że Deco za 7mln nie jest nam potrzebny to możemy zamknąć już okienko transferowe w jedną stronę. Rozgrywającego raczej nie będzie, chyba, że Jose się uprze na pomocnika Chelsea na co wciąż liczę.
God protect me
MuCha

Post autor: MuCha »

No też licze na Deco .. zawodnik może stracić forme ale talent wciąż ma ..  Wydaje mi się że Q77  też może w tym sezonie coś ugrać w naszej druzynie .. Będzie mial miesiąc treningów z Murinho odzyska forme i bedzie grał .. Cieszą mnie i optymistycznie nastawiaja jego wypowiedzi , że będzie walczył o 1 skład .. W tamtym sezonie może czuł się zapewnie , stracił forme a w trakcie sezonu ciężko mu  było ja odzyskać bo trener nie dawał mu szansy gry gdyż niechcial narażać druzyny na strate pkt ... Byle by Deco kupili przed zgrupowaniem i zdążył się zaklimatyzować  , cieszy to że Inter coś kupuje , bo gdyby robił tak jak milan to było by ciężko chociaż i tak mamy lepszy skład niż juve i nasi rywale :)
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Tylko czy w naszym ustawieniu będzie miejsce dla skrzydłowych = Quaresmy? To zależy od spotkań taktyki i przeciwnika... występów nie będzie miał najwięcej, ale tak ok 15 powinien zaliczyć...
Nen

Rozmowy z Chelsea coraz bardziej komplikują transfer Deco. Pojawił się natomiast interesujący news pod tytułem Mancini + 15 Euro = Hamsik. Jestem jak najbardziej za tym transferem, może Słowak jest młody ale już zdążył się z powodzeniem ograć w Serie A. Bardzo dużo myśli na boisku i ma niebywały przegląd pola, końcówkę sezonu miał nienajlepsza a to dlatego, że Donadoni z uporem maniaka stawiał go na skrzydle. Myślę, że szanse na transfer są spore zważywszy na to, iż Hamsikiem interesujemy się już od dłuższego czasu. Oby tylko MM nie poskąpił tych 15 baniek (które notabene możemy zyskać pozbywając się Vieiry i Rivasa).
God protect me
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Lamatico pisze: Tylko czy w naszym ustawieniu będzie miejsce dla skrzydłowych = Quaresmy? To zależy od spotkań taktyki i przeciwnika... występów nie będzie miał najwięcej, ale tak ok 15 powinien zaliczyć...
Chyba,ze Mou wymysli dla niego jakas alternatywe zamiast skrzydlowego i przypisze mu nieco inne zadania. W koncu Jose pare razy pokazal,ze dla niego nominalna pozycja nie zawsze pokrywa sie z wizja ustawienia jego zaodnikow.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Za 5 dni rozpoczęcie przygotowań a kadra wciąż nie jest kompletna. Martwi również fakt, że w klubie nadal siedzą kompletnie zbędni Vieira i Rivas. Mam nadzieję, że Moratti nie wypożyczy Manciniego i Suazo tylko sprzeda ich definitywnie, szczególnie, że temu drugiemu za rok kończy się kontrakt i nic za niego nie dostaniemy  :roll:
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

Ja bym chetnie zobaczyl Suazo w nastepnym sezonie w barwach Interu, moglby byc przydatny, gdyby tylko nie zlapal znow kontuzji. a przy jego wysokiej formie,ze Zlatanem i Milito mogliby ooojjj, mogliby nastrzelac bramek, bo sie wszyscy uzupelniaja.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Minister

Może i się uzupełniają ale co za dużo,to nie zdrowo.Chętnie zobaczyłbym Hamsika u nas:D.Mam nadzieję,że coś z tego wyjdzie bo z Deco nic nigdy nie wiadomo.
a geje do obozów pracy!"
mati01000

Post autor: mati01000 »

deco gdyby chcieli za 5-7mln :D:D szlo by kupic do maja juz wiek i doswiadczenie ktore by sie bardzo przyadalo a co suazo napewno byl by pierwszym rezerowym !! ale watpie zeby przebil milito
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

a ja patrzac na nasze transfery, mam coraz większe przeczucie że
a) zagramy znów bez rozgrywającego
b) bedziemy mieć znów próby gry 4-3-3

a co do Suazo - jego forma jest wielką niewiadomą w tym momencie, na pewno nie będzie miał łatwo bo pewnie 1 na ławce w kolejce do wejścia będzie Balotelli [nie wyobrażam sobie żeby marnować taki talent, 2 część sezonu miał naprawdę dobrą] a jest jeszcze Kerlon. Ja bym Suazo sprzedał.
miniu86

Jak tak dalej pójdzie, to jestem w stanie uwierzyć, że kolejny sezon naszą ofensywą bedzie dowodził zazwyczaj nieporadny Stankovic. Pewnie zwyzywam wtedy Morattiego i wszystkich temu winnych i dostane kolejnego bana. Jeśli nawet kupimy "10" to z pewnoscią nie do końca lipca, co oznacza, że pewnie bedzie jak z Ryskiem. Będzie się zgrywał z zespołem w trakcie sezonu. Szczerze to zaczynam wpadać w paranoje i mysleć, że juz nigdy nie doświadczymy uporządkowanej, mądrej i kreatywnej gry pod wodzą jakiegos rozgrywającego.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Nen

No właśnie rozgrywający ma wtedy sens, gdy zna drużynę szybkość przemieszczania się poszczególnych graczy, ich zachowanie umiejętności. Kupowanie rozgrywającego nie m większego sensu, jeżeli nie zdąży się on zgrać z kolegami. Wiadomo, że zawsze może dołączyć do USA trochę później i po powrocie do Włoch też wziąć udział w przygotowaniach ale im więcej treningu z nowa drużyną tym rozgrywający lepszy.
God protect me
miniu86

Denerwuje mnie, że potrafimy wydać za takiego Quaresme ponad 20 mln Euro, a targujemy się o każdego centa w sprawie Deco. W sprawie rozgrywającego, którego to przy braku skrzydeł mieć MUSIMY. Kurde normalnie nie chciałbym Portugalczyka w Interze, ale kogo lepszego znajdziemy teraz? Za takie pieniądze oczywiście. Marzenia o Hamsikach czy Sneijderach odłóżmy, nie ma na to szans. Myślę, że pożałujemy, że tak odpuściliśmy Diego. Pewnie wygramy Scudetto, ale w LM zdziałamy niewiele.
Minister

Denerwować to nas powinien fakt,że my wszyscy na tym forum  pewnie nie tylko wiemy co jest nam potrzebne wspaniały prezydent nie potrafi tego zrozumieć co jest potrzebne!
a geje do obozów pracy!"
IRT

Post autor: IRT »

miniu86 pisze: Denerwuje mnie, że potrafimy wydać za takiego Quaresme ponad 20 mln Euro, a targujemy się o każdego centa w sprawie Deco. W sprawie rozgrywającego, którego to przy braku skrzydeł mieć MUSIMY. Kurde normalnie nie chciałbym Portugalczyka w Interze, ale kogo lepszego znajdziemy teraz? Za takie pieniądze oczywiście. Marzenia o Hamsikach czy Sneijderach odłóżmy, nie ma na to szans. Myślę, że pożałujemy, że tak odpuściliśmy Diego. Pewnie wygramy Scudetto, ale w LM zdziałamy niewiele.
Różnica jest taka, że Quaresma miał 25 lat i był zdecydowanie pozytywnie wyróżniającym się w Porto. Niejednokrotnie decydował swoją postawą o zwycięstwach tej drużyny i był on dla Mourinho bardzo ważny. A Deco? On ma już 32 lata, w Chelsea gra bardzo słabo, ja właściwie nie wiem po co się nim interesujemy, bo to na pewno nie jest zawodnik, który rozwiązałby nam nasze kłopoty. Jeżeli mówisz, że nie ma szans na Hamsika czy Sneijdera, ze względu na pieniądze to chyba w takim razie logiczne, że targujemy się o Deco? Ja nie wiem nagle czy im wyparowały pieniądze, nagle staliśmy się tak biedni, że w jednym mercato kupujemy Quaresme, a w drugim nie stać nas na podobnego cenowo Sneijdera, który byłby zawodnikiem mogącym rozwiązać nasz problem? To jest bez sensu.
IRT. :]
Forza Inter!
Minister

Ale jego ostatni sezon w Porto do najlepszych nie należał.Stracił swoją przebojowość i mniej wnosił do gry.
a geje do obozów pracy!"
NdOrom
Kontakt:

Post autor: NdOrom »

biedni to moze nie ale jak sie placi przeszlo 20 mln na Ibre i Mou do tego utrzymuje Manciniego i kupuje gracza za ponad 20 baniek a po pol roku sie go wypozycza to te pieniadze zaczynaja w szybkim tempie ubywac... w sumie to sie ciesze, ze transfery beda przeprowadzane bardziej racjonalnie a nie tylko na nazwisko...
Raffal

jakie to smutne ze 200 nastolatków w Polsce dokładnie wie jak zarobić , jak wydać i czego potrzeba Interowi a ludzie ktorzy zajmuja sie piłką od przeszło 20 lat tego nie wiedzą.
Nic tylko czekac na przyszłe sukcesy polskich drużyn w LM.
Biały

Post autor: Biały »

Hehe dokładnie :P zapowiada się pokolenie obfite w doskonałych dyrektorów sportowych ;p
A co do mercato Interu, to na podsumowania przyjdzie czas 1 września :)
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Nen

Raffal pisze: jakie to smutne ze 200 nastolatków w Polsce dokładnie wie jak zarobić , jak wydać i czego potrzeba Interowi a ludzie ktorzy zajmuja sie piłką od przeszło 20 lat tego nie wiedzą.
Nic tylko czekac na przyszłe sukcesy polskich drużyn w LM.
No smutne, że Ci ludzie, którzy 20 lat zajmują się futbolem np. wierzyli, że z Adriano się odrodzi. A niedobre nastolatki z polski, które się nie znały psioczyły na niego od pijaków i obiboków.
God protect me
Raffal

taa łatwo powiedzieć wiedząc jak to sie skączyło ciekawe czy jakbys ty zainwestował w coś to zdecydowałbyś sie poddać i stracić na tym czy może jednak walczyłbyś zeby to sie jednak udało?
Dotego pomyśl ze mowimy o człowieku a nie profilu z fm. A jezeli wydaje Ci sie ze bylbys lepszy to moze przeslij swoje CV , wkoncu ze znajomosciami , tyloma jezykami no i 20 sezonowym doswiadczeniem w Fm napewno przyjma ... wtedy przynajmniej bedziemy mieli Los Galacticos , oczywiscie sprawy sponsorskie , promocyjne itd masz oblukane w jednym paluszku. ( Nie kieruje Nen tego do Ciebie tylko do ogółu albo w powietrze , bo kto ma to zrozumiec to juz wie a kto nie ten pewnie nigdy nie zrozumie , wkoncu taki naród 40 mln trenerów )

Ludzie przejrzyjcie na oczy wreszcie bo czasami tych życzen gwiazdkowych sie czytac nie da.
Ze juz nie wspomne ze jak czytam a zeby Moratti sprzedal klub , najlepiej Arabom to mnie az trafia.

Zrobilismy dwa , wydaje sie bardzo dobre transfery ledwo po otwarciu okienka, teaz czas sprzedac kogo trzeba a pozniej najwyzej uzupelnic kadre, myslicice ze takiego Vieire , Burdisso łatwo sprzedac/oddac skoro on chce wielkich zarobkow? Powodzenia
Ostatnio zmieniony 9 lip 2009, 17:03 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ