Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Nen

Odp: Inter 2009/2010

Post autor: Nen »

Ricardo Quaresma77 pisze: Louis Van Gaal jasno mu powiedział żeby szukał sobie nowego klubu bo on na niego stawiał nie będzie. W kadrze mają jeszcze młodego Braafheida i to chyba jego Holender widzi na środku obrony obok Demichelisa (który dobry jest nie tylko według Maradony ale i mnie).Zresztą sam Lucio przyznał iż był to dla niego szok i że nie wie gdzie będzie teraz grał. Jakby Moratti podsunął mu kontrakt to z pewnością nie śmiałby odmówić.
Braafheid w sparingach Bayernu grał na lewej stronie obrony przesuwając nawet na prawą Lahma z jego nominalnej pozycji, więc wątpie aby Gaal widział w nim stopera.
God protect me
Raffal

Post autor: Raffal »

Louis Van Gaal  jest 'orginalnym' trenerem uwielbiał Zendena ktory był przecietniakiem a zrezygowal z Rivaldo ktory był gwiiazda
miniu86

Post autor: miniu86 »

Jakiś czas temu pojawiła się plotka o Nedvedzie, pomyślałem że jakiś głąb nie ma co robić i wymyśla takie fantazy. Teraz już przestało mnie to smieszyć. Mam nadzieję, że Nedved ma rozum i nie przejdzie do Interu, bo w rozum naszych działaczy dawno przestałem wierzyć. Potrzebujemy ofensywnego pomocnika, ale nie 37 letniego dziadka z Juve.

Widzę, że na stronie pojawiają się już coraz częściej głosy że nie sprowadzimy "10"(nie mylić z numerem Zlatana). Niestety mi również wydaję się to całkiem realne i bardzo mnie to...denerwuje. Sprowadzenie Milito i Motty nic nie da jeśli nie uzupełnimy tej luki w kadrze. Tyle, że my możemy sobie pisać. Moratti rusz łbem!
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Co do Nedveda to ponoć pan Moratti zaprosił Mino Raiolę do negocjacji w sprawie jego gry w Interze no ale "Dla Nedveda są sprawy ważniejsze niż pieniądze" - więc wszystko wskazuje na to że Czech na całe szczęście odrzuci ofertę Morattiego.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Minister

Post autor: Minister »

Nawet nie ma mowy żeby on mógł nas zasilić!Jeśli to nie spekulacje to Moratti przesadził i to ostro.Już chyba wolę patrzeć kolejny sezon na grę bez rozgrywającego niż zobaczyć w składzie Niedźwiedzia:)
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
miniu86

Mourinho udzielił bardzo ciekawego wywiadu. Wynika z niego, że daleko mu do zadowolenia z obecnej sytuacji i ze Quaresma i Suazo dostaną drugą szansę. Wynika też, że nie chcemy wydać za dużo pieniędzy, a do sprowadzenia są jeszcze stoper i trequartista. Zastanawia mnie tylko ile zarząd chce wydać pieniędzy na te transfery. Inna sprawa, że jak już kupować to kogoś kto nie jest dużym ryzykiem. Należy wzmocnić pomoc i nie mamy marginesu błędu, dlatego bardzo jestem ciekaw kto miałby być tym ofensywnym pomocnikiem.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Nen

Podobał mi się wywiad, Jose wytknął wszystkie dotychczasowe błędy zarządu, jak bierność w uszczuplaniu kadry, wypożyczanie zawodników miast ich sprzedawania i przede wszystkim długie, lukratywne kontrakty dla darmozjadów.
God protect me
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Brawa dla Mourinho, ale ''kości zostały rzucone'', gadanie nic tu nie da, bo przygotowania zaczynamy ze zbyt liczną kadrą i bez rozgrywającego. Niech zarząd zepnie poślady i sprzeda tych czterech zawodników o których była mowa w wywiadzie. SPRZEDA a nie wypożyczy.
Minister

A jak wszyscy wiemy kasa się przyda bo nasze zadłużenie nie wygląda optymistycznie!!To nie są jakieś drobniaki tylko całkiem spora suma i kompletnie nie mam pojęcia jak klub chce to zrobić żeby zmniejszyć te straty!
a geje do obozów pracy!"
Raffal

Post autor: Raffal »

Mnie bardziej martwi ze firma Morattiego przynosi straty.
To ze klub przynosi straty to standard ale zawsze byl Moratti( tak bardzo nie lubiany przez coponiektrorych
) ktory kase na transfer dał ze swojego portfela a teraz szykuja sie chude lata transferowe.... I troche sie z tego ciesze, czas na wprowadzenie wychowankow !!
kachol

Post autor: kachol »

Raffal pisze: Mnie bardziej martwi ze firma Morattiego przynosi straty.
To ze klub przynosi straty to standard ale zawsze byl Moratti( tak bardzo nie lubiany przez coponiektrorych
) ktory kase na transfer dał ze swojego portfela a teraz szykuja sie chude lata transferowe.... I troche sie z tego ciesze, czas na wprowadzenie wychowankow !!
Wszystko fajnie, tylko chyba nikt nie chce, żeby Inter stał się przeciętnym, albo słabym zespołem, ale za to opartym na młodzieży... Każdy tutaj chce zrównoważonego składu i sukcesów na miarę historii klubu... A na razie zarząd nie daje sobie rady, trener nie specjalnie jest zadowolony, brakuje wzmocnień i zapowiada się ciężki sezon... A jeżeli w tym sezonie nie odniesiemy sukcesów w Europie to na pewno czeka nas wielka wyprzedaż za rok i koniec dominacji w serie A...
Nen

Tak, Moratti chce promować wychowanków płacąc 5,5 mln Euro bezużytecznemu Vieirze.
God protect me
Minister

I chcąc sprowadzić kolejnego bezużytecznego Nedveda.Carvalho też jakoś mi nie leży.Podobnie jak Deco ma sezon w plecy.No chyba,że chcemy otworzyć Dom straców to spoko.
a geje do obozów pracy!"
ferii

Post autor: ferii »

i najprawdopodobniej znowu będziemy grac sezon bez playmakera ;/  Diego i Motta to dobre posunięcie ale do tego wszystkiego brakuje np. Hamsika, Deco czy Elano ! Za rok przychodzi Coutinho a wiec tu widzę nadzieje, ale wg mnie ciężko znów będzie powalczyć o LM a szkoda bo czekam z utęsknieniem aż Zanetti podniesie ten wymarzony puchar ;) a może akurat się zdziwię i w tym sezonie.....
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
Minister

Realistycznie podchodząc to nie mamy najmniejszych szans żeby zaistnieć w LM ale zawsze jest jakieś,,ale''.Kto powiedział,że z takim składem nie można wygrać?Przykład-Porto,dobrze poukładana drużyna bez gwiazd mogła to czemu my mielibyśmy tego nie uczynić:P?
a geje do obozów pracy!"
miniu86

Ferri bez rozgrywajacego, szansy na LM nie widzę. Jest jeszcze jedna ciekawa sprawa. Tym razem Maicon i Zlatan zostali bo pewnie jeszcze wierzą w sukces w Europie, tymczasem jesli znowu nie wyjdzie pewnie odejdą. Tym samym nie zostanie wykorzystany potencjał, który dają oni drużynie, a potencjał ten jest ogromny. Grzechem niewybaczalnym będzie nie zakupienie ofensywnego pomocnika. Z solidnym rozgrywającym jest szansa na pokazanie wszystkich walorów Interu, bez niego mamy defensywę i przebłyski Maicona i Zlatana. Gra natomiast często jest chaotyczna i na afere, patrz Stankovic. Wszystko w rękach zarządu.
Ricardo Quaresma77

Forza_Michal pisze: Realistycznie podchodząc to nie mamy najmniejszych szans żeby zaistnieć w LM ale zawsze jest jakieś,,ale''.Kto powiedział,że z takim składem nie można wygrać?Przykład-Porto,dobrze poukładana drużyna bez gwiazd mogła to czemu my mielibyśmy tego nie uczynić:P?
Ale Porto miało rozgrywającego :P
Jeśli żaden trequartista nie przyjdzie to trza będzie liczyć na błysk geniuszu taktycznego Mourinho. Może uda się jakoś poukładać sensownie tą drużynę bez rozgrywającego.
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Minister

Właśnie może się uda.Wszyscy chcielibyśmy żeby już przed sezonem był jasny pomysł na grę,żeby nie trzeba było kombinować w lide jak co gdzie i kiedy tak jak sie to działo w tym sezonie.Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na ruch zarządu.
a geje do obozów pracy!"
djqbaa

Post autor: djqbaa »

Pierwszym ruchem zarządu powinno być wyrzucenie kilku graczy.

Jose chce w kadrze 21 piłkarzy + 3 bramkarzy, a aktualnie mamy 26 piłkarzy (według inter.it z juniorami Destro, Obim i Krhinem) + 3 bramkarzy

Bramkarzy mamy trzech i tutaj chyba wszyscy są zgodni, że zmian nie potrzeba. Julio Cesar pierwszy bramkarz, Toldo drugi, a Orlandoni trzeci. Nikt z samych bramkarzy nie narzeka na swoją pozycję, także wszystko jest okej.

W obronie pierwszy do wylotu według mnie jest Rivas, a zaraz po nim Burdisso. Bez wahania sprzedałbym jednego i drugiego. Cały czas pamiętam ostatni sezon i wyniki z kosmosu, kiedy grał jeden, albo drugi. Nawet jeśli nie kupimy żadnego defensora, to i tak mamy spory wybór, a wszystko przez wszechstronność kilku obrońców. Na prawej stronie niepodważalną pozycję ma Maicon, ale w razie czego może zastąpić go Zanetti i Santon. Na stoperze mamy czwórkę świetnych i doświadczonych obrońców w osobach Samuela, Chivu, Matrixa i Cordoby. Z kolei na lewej stronie może grać Maxwell, Santon, Zanetti, a w ostateczności nawet Chivu. Według mnie formacja obrona nie potrzebuje jakiś wielkich zmian i niewiadomo jakich zakupów. Po prostu pozbądźmy się najsłabszych ogniw i powinno być wszystko w porządku, a w międzyczasie możemy już rozglądać się za młodym i perspektywicznym obrońcą (min. Kjaer z Palermo).

Pomoc to nasz największy problem... Najważniejsza sprawa - Vieira out. Podejrzewam, że słowa Jose: "...wiedzą, iż nie są częścią moich planów, a mimo to nie chcą odejść." w głównej mierze dotyczą Francuza. Kolejnym problemem są  nasi dwaj skrzydłowi Mancini i Ricardo aaeeoo... Podejrzewam, że nie będziemy grali już systemem 4-3-3 także skrzydłowi są nam kompletnie niepotrzebni. Jednak Jose powiedział, że Quaresma dostanie kolejną szansę. Może uda mu się przekonać do siebie kibiców, lecz jeśli zawali kolejny sezon to powinien być pierwszym do wylotu. To samo Mancini. Skoro Ricardo dostaje szanse, to niech Brazylijczyk też zostanie. Co do Cuchu, Dekiego, Muntariego chyba nie ma żadnych wątpliwości. Cała trójka zostanie i bardzo dobrze, że tak się stanie. W dodatku przechodzi do nas Motta, lecz zdania, co do tego piłkarza są podzielone. Wszystko zweryfikuje kolejny sezon i wtedy przekonamy się, czy świetny rok w Genoi był przypadkiem. Na inter.it mamy Krhina i Obiego. Zdecydowanie jestem za wprowadzaniem juniorów. Może będzie z naszymi pomocnikami tak jak z Santonem, albo z Mario. No i nasz największy mankament związany z pomocą oprócz pozbycia się Vieiry. Rozgrywający.... Niech nasi kupią Elano, Hamsika, Riquelme lub nawet Deco, aby tylko był rozgrywający.

Jeśli chodzi o napastników to dla mnie jest wszystko jasne. Ibra, Milito i Balotelli to pewniaki. Kerlonowi dałbym szansę, a jako piąty Destro. Co prawda nie widziałem go w akcji, ale czytałem, że co chwilę coś strzela w Primaverze. Pierwszy do wylotu to Obinna i te słowa Jose także po części dotyczyły jego. Suzao? W poprzednim roku nie dostał nawet jednej szansy, jeśli Jose go widzi w składzie to niech zostanie, jeśli - niech go Moratti sprzeda. Sprzeda nie WYPOŻYCZY! I to by było chyba wszystko  :P

Podsumowując pozbywamy się Rivasa, Burdisso, Vieiry, Obinny i Suazo i akurat mamy 21 graczy z pola. Do tego rozgrywający za Krhina, lub Obiego + ewentualnie Cassano za Destro i uważam, że mamy kompletną kadrę bez darmozjadów, z gwiazdami i kilkoma utalentowanymi grajkami. I teraz Jose niech pokazuje swoją wartość :-D

PS. Pewnie mało realny jest taki scenariusz, ale podejrzewam, ze będę się łudził do ostatniego dnia sierpnia, aby tak się stało....
Ostatnio zmieniony 11 lip 2009, 18:13 przez djqbaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

I po raz pierwsy od naszego spotkania zgadzam się z Tobą prawie w 100%:P.Uprzedzenia mam jedynie do Muntariego!Jakoś gościu mi nie leży bo sezon zaliczył w ,,kratkę'' z przewagą na te właśnie kratki:).W jego miejsce widziałbym Inlera.A tak to wszystko OK!:)
a geje do obozów pracy!"
Minister

I tak  mamy nadmiar obrońców więc wcale nie musimy zatrudniać nowego.Tzn. nie musimy ale patrząc na ostatni sezon byłoby to wskazane przez kontuzje naszych kopaczy na tych pozycjach:)
a geje do obozów pracy!"
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

kontuzje kontuzjami,ale to co wyprawia Burdisso to czesto jest jakas pilkarska patologia. nie powiem, miewal okresy profesorskiej gry,ale przypominam,ze przewazajaca czesc jego wystepow konczyla sie dla Interu srednio... ja go lubie,ale kocham Inter i wlasnie dla jego dobra Nicolas powinien sie przeniesc do sredniej druzyny, nie jego poziom poprostu...
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Minister

Nie zapomnij,że nie zawsze zawodnikowi służy gra z ławki ale w jego przypadku to racje poziom nie na nasze możliwości.
a geje do obozów pracy!"
Nen

Podobno 5 niechcianych w Interze to Obinna Rivas Burdi Vieira i Mancini a więc bez zaskoczeń. Zgadzam się z ta listą i również pożegnałbym wszystkich jednak pozbywając się ich definitywnie a nie wypożyczając. Obinna pewnie przejdzie do Napoli z Rivasem też nie powinno być problemu. Gorzej, że pozostała trójka ani myśli opuszczać Interu, trzeba to rozwiązać bo nikogo nie sprowadzimy.
God protect me
adriano:)

Post autor: adriano:) »

Zarząd powinien jak najszybciej porozmawiać i uświadomić tych piłkarzy, że muszą odejść. Nie możemy ciągnąć tej sprawy przez kolejny miesiąc, bo wtedy trudno będzie o zakup dobrego rozgrywającego i obrońcy.
Jimi

Post autor: Jimi »

myślę że w przyszłym sezonie będziemy grali 4-4-2.

Milito(Balotelli)  Ibra(Suazo lub Eto'o jeśli wymienią go za Ibre)

Quaresma(Stankovic) Muntari(Motta) Cambiasso  Mancini(Hleb)

Zanetti(Santon) Chivu(Lucio) Samuel(Cordoba) Maicon

J.Cesar
oprócz tych co wymieniłem powinni zostać jeszcze Kerlon albo w jego miejsce Arnautovic, Burdisso, Materazzi, Toldo i Orlandoni i kadra wynosi 24 osoby czyli tyle ile mniej więcej chce Mou  :szal:
Obrazek
pietrasowy

Post autor: pietrasowy »

a ja myślę że w tym momencie to nawet sam Mou nie wie jak Inter będzie grać. mamy zbyt dużo zawodników, możemy grać zarówno 4-3-3  jak i 4-4-2 czy nawet 4-3-1-2, zależy chyba od formy poszczególnych zawodników. A jesli Zlatan odejdzie - nie zapominajmy że Ibra to jeden zawodnik, zostaje cała reszta, może będzie tak jak z reprezentacją Hiszpanii po zostawieniu Raula przed tv.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2009, 16:24 przez pietrasowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Ricardo Quaresma77

pietrasowy pisze:A jesli Zlatan odejdzie - nie zapominajmy że Ibra to jeden zawodnik, zostaje cała reszta, może będzie tak jak z reprezentacją Hiszpanii po zostawieniu Raula przed tv.
Ale Raul został bo był zbyt słaby. Ibra to najlepszy gracz Interu i pozbycie się go nie zadziała tak jak odstawienie Raula w reprezentacji Hiszpanii.

Obrazek
Minister

Już kiedyś to napisałem i powtóze to teraz.Skoro chcemy byc najlepsi to musimy mieć w składzie najlepszych zawodników a takim z pewnością jest Zlatan.Czemu Barca nie sprzeda Xaviego,Iniestę czy Messiego,bo są i chca pozostac na wysokim poziomie a to właśnie da im ta trójka zawodników!Mamy się wzmacniać nie osłabiać.Chociaż to jest dobra opcja kaska i Eto ale jakoś mnie nie przekonuje.
a geje do obozów pracy!"
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

Forza_Michal pisze: Już kiedyś to napisałem i powtóze to teraz.Skoro chcemy byc najlepsi to musimy mieć w składzie najlepszych zawodników a takim z pewnością jest Zlatan.Czemu Barca nie sprzeda Xaviego,Iniestę czy Messiego,bo są i chca pozostac na wysokim poziomie a to właśnie da im ta trójka zawodników!Mamy się wzmacniać nie osłabiać.Chociaż to jest dobra opcja kaska i Eto ale jakoś mnie nie przekonuje.
Bla bla bla, gadanie. Barcelona nie musi oferować gigantycznych pieniędzy aby zatrzymać Messiego, Xavi czy Inieste, bo prezentuje odpowiedni poziom piłkarski i wygrała Ligę Mistrzów. A Inter? Trzeci sezon z Ibrą odpadamy w 1/8 finału, ja się nie dziwię, że powoli się sposobi do odejścia.
Inna sprawa czy to rzeczywiście on chce odchodzić, czy dobry wujek Moratti robi sobie jaja i zamiast parówy Vieiry, Rivasa czy Burdisso oddaje najlepszego napastnika Serie A... wiele razy to pisałem, jeśli ma odchodzić to tylko i wyłączanie za gotówkę, ewentualnie niech dorzucą Białorusina. Eto'o jest nam kompletnie niepotrzebny. Dlaczego? Proszę bardzo:
1. Mamy Milito o podobnej charakterystyce. Dwaj snajperzy w ataku to ryzykowne rozwiązanie, tym bardziej, że u nas nikt im piłki na tacy nie wyłoży. No może, raz na pięć kolejek...
2. W takiej sytuacji wymarzony zastępca Zlatana to Cassano i to na nim się powinniśmy skupić w przypadku odejścia Ibry, jednak transfer Eto'o wyklucza przybycie Włocha.
3. Eto'o to straszna pazera na pieniądze. Odejście Zlatana ma być lekiem na poprawę sytuacji ekonomicznej klubu tymczasem Kameruńczyk ma zarabiać jeszcze więcej od Szweda...
4. 13 milionów rocznie.
5. 13 milionów rocznie...
6. Słownie - TRZYNAŚCIE MILIONÓW ROCZNIE!!  D . E . B . I . L . I . Z . M
7. Zwyczajnie typa nienawidzę i oglądanie go w Interze byłoby dla mnie gorszym przeżyciem niż spotkanie dziesięciu Juventinich w ciemnej uliczce.
ODPOWIEDZ