Hip-Hop made in Poland
-
Matrix23
Odp: Hip-Hop made in Poland
http://www.youtube.com/watch?v=xFfrw4kF ... re=related
Nie lubię HH, jednak ta piosenka mi się podoba, szczególnie dzięki teledyskowi xD
Nie lubię HH, jednak ta piosenka mi się podoba, szczególnie dzięki teledyskowi xD
Metal thrashing mad
-
IbraSR
Ja słucham praktycznie Peja,Molesta to mi sie najbardziej podoba
-
Evrinho
ja lubię donGuralesko czasem także słucham HG,
słucha ktoś Gurala?
słucha ktoś Gurala?
SPRZEDAM ROWER
STAN IDEALNY!
http://www.youtube.com/watch?v=k7ZEshyZVOo
Kto chętny pisać!
Gadu-Gadu 2012257 lub priv
STAN IDEALNY!
http://www.youtube.com/watch?v=k7ZEshyZVOo
Kto chętny pisać!
Gadu-Gadu 2012257 lub priv
-
Ice Man
Dla mnie nowy album Ortegi jest świetny a szczególnie ta piosenka
http://www.youtube.com/watch?v=sTBXAKFsAIc
http://www.youtube.com/watch?v=sTBXAKFsAIc
-
RoB
-
niemek10
- Kontakt:
Ja Słucham Gurala i Juz Od Wczoraj W Aucie Leci Non Stop INWAZJA PORYWACZY CIAŁ (oryginalana oczxywiscie) 
Dumni Po Zwycięstwie, Wierni Po Porażce 
-
gumi2006
Szczerze mówiąc trochę się zawiodłem na 'Inwazji Porywaczy Ciał', liczyłem na coś więcej choć może po prostu nie załapałem zajawki Gurala. Tak po prawdzie kilka kawałków mi się podoba jednak nie są to tak konkretne kawałki żeby je słuchać 'miliony razy' i po kilku latach do nich wracać. Idealnym podsumowaniem będzie fakt, że najbardziej mnie wykręcili... Ramona(a właściwie RR Brygada bo i Rafi dał nieźle ognia) i Waldek Kasta, no i żeby nie było to i Tede dobrze nawinął
Bow Bow Bow Bracia i Siostry czekam na solówe Gurala, która jak sądzę (chociażby po Giovanni Dziadzia) będzie dużo lepsza.
PS nie było okazji żeby to napisać wcześniej ale tak się napaliłem na RY23, że przełożenie jego wydania na wrzesień to jakaś Masakra! Dobrze, że w wakacje ma być druga RR Brygada.
PS nie było okazji żeby to napisać wcześniej ale tak się napaliłem na RY23, że przełożenie jego wydania na wrzesień to jakaś Masakra! Dobrze, że w wakacje ma być druga RR Brygada.
Pitagoras: "Milcz, albo powiedz coś takiego, co jest lepszym od milczenia."
Churchill: "Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację."
Churchill: "Najtrudniej nauczyć się tego, że nawet głupcy mają czasami rację."
-
Orzeu
- Kontakt:
no szkoda ze w wakacje nie wyjdzie, ale po przesłuchaniu promomixu jestem tez ciekawy tej płyty.gumi2006 pisze:

-
Bódzik
-
Nen
-
I(1)N(9)T(0)E(8)R
HAHA w tym teledysku widać moje osiedle i przystanek z ktorego odjezdzam do szkoly
(1:55) ale goscio ma racje nasze bloki są zaj....

-
IbraSR
jaki jesteś Światowy hehehe
-
YoozeQ
Nie no goscie dali rade... Kocham takie wynalazki.
-
kachol
Poza Typem w tym roku nie wyszła ani jedna płyta, którą warto kupić. Resztę ciężko mi jest nawet przesłuchać, za długo tego słucham, aby jarać się produkcjami na pół etatu, a obecnie takie królują. Z roku na rok jest gorzej z polskim rap biznesem, obecnie słucham go tylko dla zlewki i czasami jeśli ktoś kumaty mi coś poleci, ale starzy wyjadacze bardzo nie wiele teraz znajdują dla siebie... O ile w USA rap przeżywa kryzys to tam pojawiają się perełki, u nas jeżeli jest jedna na rok to i tak jest dobrze ( w tym roku to był Typ)... Poza tym dochodzi do tego całkowity brak profesjonalizmu - koncerty mnie masakrują (czy aż trudno ustawić sprzęt?), to jest muzyka, ona musi mieć brzmienie na koncercie... o wszechobecnym pijaństwie i ćpaniu artystów nie wspomnę... Szanuje swoją subkulturę, ale obecnie sram do własnego gniazda, bo jeżeli naprawdę ludzie uważają, że jest ok, to chyba ludzie powinni zobaczyć i powiedzieć, że nie jest ok... I jeszcze stara gwardia, która nagrywa albumy na pół etatu, jak Pezet, Ostry czy Fokus - żałosny efekt... czekam na świeży powiew, który mnie natchnie na polski rap, a nadal wciąż mijam szerokim łukiem...
-
Biały
Nowa płyta Pezeta rzeczywiście nie jest powodem do dumy i można w ostateczności powiedzieć, że była robiona na "pól etatu". Ale moim zdaniem nowy krążek Ostrego prezentuje dobry poziom i należy do lepszych płyt w tym roku, jak do tej pory oczywiście.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
M. ;**
http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y "Bassiamo i toni" ;D
-
kachol
Dobre płyty dla mnie to "Masz to jak w banku", "Tabasko", "Jazz w wolnych chwilach" - potem mnie niczym nowym nie oczarował... oczywiście są pojedyncze kawałki, ale płyty są o wiele słabsze w całości...
-
Kropasz
- Kontakt:
Ta najnowsza płyta Ostrego zupełnie do mnie nie trafia, może ze dwa kawałki mi się jako-tako podobają. Nie podoba mi się to, co teraz tworzy. Taki spadek formy (wg mnie, oczywiście) zaczął się od Hollyłódź. Ktoś tu kiedyś napisał, że facet leci na ilość, nie na jakość. Zgadzam się z tym. To jego 10. płyta, ale w moim odczuciu jedna ze słabszych. Jeszcze co do Ostrego: moi znajomi byli na Openerze i powiedzieli, że jego koncert był jednym z najsłabszych na festiwalu. No cóż, czekam na jakieś nagrania, by samemu ocenić.
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
-
kachol
Miałem przyjemność być na openerze i mogę spokojnie powiedzieć, że z tego co słyszałem to nie żałuje, że olałem Ostrego, bo fazet robi od pewnego czasu takie same koncerty i jedynie jara się tym, że ma dziecko...
-
proba1
kachol pisze: Dobre płyty dla mnie to "Masz to jak w banku", "Tabasko", "Jazz w wolnych chwilach" - potem mnie niczym nowym nie oczarował... oczywiście są pojedyncze kawałki, ale płyty są o wiele słabsze w całości...
OSTR-y Jazz w wolnych ostatni dobra plyta pozniej zaczelo sie majsterkowania i jest totalna padaka taki new rap ma byc inaczej a czesto wychodzi strasznie, to z tymi plytami kiedys pisalem ze chlopaki w dawnej rap kanciapie mowili ze ostry ma na dyskach 2-3 plyty do przodu jak sie przed nimi chwalil, wszyscy wtedy mowili zeby z tych 2-3 zrobil jedna a kozacka a teraz co kilka miechow raczy nas ostry takim szitem. jak sie jedna piosenka trafi do posluchania to mozna powiedziec ze jest dobrze.Kropasz pisze: Ktoś tu kiedyś napisał, że facet leci na ilość, nie na jakość. Zgadzam się z tym. To jego 10. płyta, ale w moim odczuciu jedna ze słabszych. Jeszcze co do Ostrego: moi znajomi byli na Openerze i powiedzieli, że jego koncert był jednym z najsłabszych na festiwalu. No cóż, czekam na jakieś nagrania, by samemu ocenić.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
-
Dodo
Ostatni krążek Pezeta trudno oceniać jak zwykłą płytą. To tylko EPka, jak sam mówił adresowana do wiernych słuchaczy, wydana w małym nakładzie, praktycznie bez promocji. Płytka jest bardzo osobista, emocjonalna, wszystkie kawałki kręcą się wokół jednego tematu - nieszczęśliwej miłości, a jedynym adresatem całego albumu jest jego druga połówka, z którą się rozstał. Widać, że chciał po prostu wyrzucić z siebie te wszystkie uczucia, teksty są bardzo przygnębiające, ale trzeba przyznać, że technicznie można być trochę zawiedzionym - jest trochę monotematycznie, a wiele fragmentów jest stylizowane na zwykłe wypowiedzi, które nawet niezbyt się rymują. Bity też nie powalają, choć jest kilka bardzo fajnych kawałków.
Jest to najsłabsza płyta Pezeta, ale czekam na jego nowy longplay i wierzę, że będzie na normalnym, bardzo wysokim poziomie.
Jest to najsłabsza płyta Pezeta, ale czekam na jego nowy longplay i wierzę, że będzie na normalnym, bardzo wysokim poziomie.
-
proba1
http://www.smog.pl/txt_gfx_audio/27426/ ... _slaskiej/
Mialo byc Czarne Zloto ale kazdy kto zna Jajo i HST wiedzial ze to przy ich leniswtie jest niewykonalne. Ma za to wyjsc producencka Jaja - chyba jedyna plyta na jaka czekam od ladnych lat. Ciekawe czy HST dalej trzyma najwyzszy poziom w polsce.
Mialo byc Czarne Zloto ale kazdy kto zna Jajo i HST wiedzial ze to przy ich leniswtie jest niewykonalne. Ma za to wyjsc producencka Jaja - chyba jedyna plyta na jaka czekam od ladnych lat. Ciekawe czy HST dalej trzyma najwyzszy poziom w polsce.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
-
YoozeQ
Moze nie made in Poland ale warto o tym napisac. Nie tak dawno wyszla dlugo oczekiwana plyta La Coka Nostra. Ja sie jaram tym zespolem. Plyta moze nie ma takiego powera jak poprzednie numery ale ogolnie mi sie podoba. W sumie warto bylo czekac.
-
Jedrula
- Kontakt:
jak Hip-Hop made in Poland to dla mnie tylko Molesta ;] mam kazda plyte, znam kazdy kawalek ;]
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
-
BoDzIo
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
-
fanatiC*INTER
lubie
peje, moleste, piha, bc, hg , jwp ,fabule, chade ,ptp , pdg ,dge ,kaczor, wsrh, kerz, ramona , reprezentanci z ognika , tetris ostry vnm eldo pezeta onara cos jeszcze napewno ale nie pamietam
antY : tede liroy mezo liuber doniu owal i cala hiphopolowa propaganda
peje, moleste, piha, bc, hg , jwp ,fabule, chade ,ptp , pdg ,dge ,kaczor, wsrh, kerz, ramona , reprezentanci z ognika , tetris ostry vnm eldo pezeta onara cos jeszcze napewno ale nie pamietam
antY : tede liroy mezo liuber doniu owal i cala hiphopolowa propaganda
Ostatnio zmieniony 14 lip 2009, 21:04 przez fanatiC*INTER, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Nen
-
RoB
bardziej?
-
Raffal
Nen pisze: No tylko czekałem, aż mu ktoś wypier. ...
Albo jestescie tepymi dresami albo mowicie cos nie zdajac sobie sprawy z tego co mowicie...
bez komentarza
-
Nen
Istotą zwrotu "bez komentarza" jest to, że nic więcej się nie pisze no ale ok.Raffal pisze:Nen pisze: No tylko czekałem, aż mu ktoś wypier. ...Albo jestescie tepymi dresami albo mowicie cos nie zdajac sobie sprawy z tego co mowicie...
bez komentarza
A "tylko czekałem" na jakiś atak w stronę Tede bo gość sam sobie ukręcił bicz na własny tyłek. Ostro przesadza z tym lansowaniem się zapominając o co chodzi w tej muzyce i kulturze. I jeśli mam wybierać to wolę być tępym dresem niż białym murzynem.
A zadymy na koncertach hip-hopowych to chleb powszedni.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 15:17 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
-
BoDzIo
Tak jestem tępym dresem:) Nienawidze tego typa i z chęcią bym zobaczył jak mu ktoś obija tyte. Naprawde wisi mi to co zrobił kiedyś dla hh w PL, teraz lepiej mu wychodzi "gra aktorska" jak np. w "Niani"Raffal pisze:Nen pisze: No tylko czekałem, aż mu ktoś wypier. ...Albo jestescie tepymi dresami albo mowicie cos nie zdajac sobie sprawy z tego co mowicie...
bez komentarza
Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!