Tour de France

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
Ricardo Quaresma77

Odp: Tour de France

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Wygrał Contador, prawidłowo. Martwic może sam przebieg tego wyścigu, za dużo było tej taktyki. Fajnie że Marcin Sapa dojechał do końca, w końcu spełnił swoje marzenie. Mnie zadziwił ten Cavendish, facet na sprintach jest nie do pokonania. Rok temu chyba nie dojechał do końca, a teraz walczył we wszystkich etapach. W sumie nie mam nic przeciwko żeby Contador za rok tez wygrał :D
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
Meti

Post autor: Meti »

Cavendish wycofał się w zeszłym roku przed etapami alpejskimi (lub pirenejskimi, nie pamiętam w jakiej kolejności one następowały po sobie w zeszłym roku, w każdym razie jedne góry przejechał) żeby się przygotowywać do igrzysk olimpijskich. Na Contadora, coś mi się wydaje w przyszłym roku też nie będzie mocnych - Schleckowie są za słabi na czasówkach, a wśród pozostałych kolarzy nie widać kogoś kto mógłby Hiszpanowi dorównać w górach. No chyba,że Basso bez dopingu będzie w stanie jechać jak przed kilkoma laty kiedy dotrzymywał tempa Armstrongowi. Zobaczymy na Vuelcie na co go stać.
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
YoozeQ

Post autor: YoozeQ »

Mam nadzieje, ze temat teoretycznie mozna na rok zamknac i nie okaze sie za jakies 2 tygodnie, ze zalapno kogos na stosowaniu niedozwolonych srodkow.
kolus

Post autor: kolus »

tegoroczny wyscig bardzo rozczarowal nie ma sie co oszukiwac, gdyby nie bracia Schleck to by byla nuda calkowita w gorach... Co do stosowania dopingu bym sie nie zdziwil np Contador w tym roku wygladal jakby jechal w dol a nie w gore zero wysilku no a niestety w tym sporcie od razu sa domysly jak ktos jest nie do zajechania, chociaz o nic go nie posadzam i nie chce zeby tak bylo
ODPOWIEDZ