Polska Ekstraklasa

PrimeraDivision, Premiership, Bundesliga, czyli dyskusje o europejskich ligach, grających w nich zespołach i zawodnikach.
ODPOWIEDZ
Minister

Odp: Orange Ekstraklasa

Post autor: Minister »

Ej ja nie mówie tu o jaichkolwiek wielkich sukcesach Lechii ale napewno na dzień dzisiejszy nie jest do spadku.Tzn jak Arka wystartowała?Bo nie przypominam sobie żeby miała chociaż jeden taki wynik.Poprostu wygrywała nic więcej.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
dzielik

Post autor: dzielik »

Na dzień dzisiejszy jest to oczywiste, w końcu jest liderem, ale twój poprzedni post był napisany w takim stylu, jakbyś był przekonany, że Lechia nie spadnie, a takiej pewności nie ma. W tamtym sezonie Arka wystartowała tak, że (o ile dobrze pamiętam) po 5 kolejkach była liderem ligi z 13 pkt na koncie. 23 kolejki później miała tych punktów drugie tyle i była głównym pretendentem do spadku. Dlatego do póki piłka w grze... :)
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

No właśnie Arka wygrywała i nic więcej:P Michał pamiętaj, że ważne jak sie kończy a nie jak sie zaczyna. Narazie Lechia nie miała zbyt wymagających rywali ale mimo wszystko 6-2 robi wrażenie a co do meczu Zagłebia z Wisłą to musze przyznać, że zaskakuje mnie Patryk Małecki bo szczerze nie wierzyłem na początku jakoś w jego umiejętności ale udowadnia, że sie mylilem:)
Obrazek
Kusy

Post autor: Kusy »

zobaczycie co będzie się działo w następnym sezonie :P jak będzie grał WIDZEW :-D
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Minister

No fakt Małecki jest w bardzo wysokiej formie.Smuci jednak postawa P.Brożka bo jego wystepy nie należa do najlepszych.A wiadomo,że niedługo zaczynają się eliminacje i jego dobra postawa będzie bardzo potrzebna.

PS.Start Cracovi nie napawa optymizmem i nie wydaje mi się,że na koniec będą mieli odmienne nastroje.Acha i patrząc na wasz tok myślenia trzeba twierdzić,że Wisła,Legia,Korona,Lech,Śląsk równiez nie powinny się cieszyć bo liczy sie efekt końcowy :P Żarcik oczywiście to są kluby poza zasięgiem tzn.oprócz Sląska i Korony..
a geje do obozów pracy!"
Omen

Post autor: Omen »

Ja nie wiem oglądam Polska Ekstraklasę Wisła deklasuje wręcz Zagłębie (no może poza kolejnym już błędem Pawełka) nasza liga naprawdę jest pokazywana na Europejskim poziomie ale większość kopaczy to marność.Dlatego nie ma naszego klubu w LM dlatego teraz gdy nie skończyły się jeszcze wakacje gdzie większość czołowych drużyn jeszcze nie ruszyło nasz duży kraj reprezentuje tylko...jedna drużyna.Trzymajmy kciuki za Lecha w pucharach!!I czy Wisła nie mogła grac z Levadią tak jak dziś z Lubinem?
:szal:
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Baszczu pisze: O czwartą pozycję powinna powalczyć drużyna Polonii i - mój czarny koń - Zagłębie. Piłkarze z Lubina będą grali na przepięknej Dialog Arenie, są odpowiednio wzmocnieni i piekielnie niebezpieczni.

(...)

Wraz z Jagą spadnie moim zdaniem drużyna Lechii Gdańsk. Może to trochę zaskakujące postawienie sprawy, ale nie jestem przekonany co do tej drużyny. Gdyby o pozycji w tabeli decydował tupet trenerski, Lechia wraz z Kafarskim biłaby się o puchary. Niestety dla nich w piłce liczą się umiejętności i te moim zdaniem gwarantują im 15 pozycję w tabeli. Trochę to ryzykowna teza, ale tak moim zdaniem obsadzone będą miejsca spadkowe.
Och każdemu może się pomylić Zagłębie z Lechią  :P

A tak naprawdę to wielkie, wielkie brawa dla Lechii za to co na razie prezentuje, przyznaję, że nie spodziewałem się takiej ich gry. Zagłębie za to zdecydowanie poniżej oczekiwań, choć z drugiej strony mieli mistrza i wicemistrza na dzień dobry...

Pawełek w 4 meczach popełnia 4 kardynalne błędy, z których 3 skutkują bramkami dla rywali, a 1 nie została uznana przez sędziego. Poza tymi golami Wisła nie straciła żadnego. Z dobrym bramkarzem Wisła by miała czyste konto w lidze i przygotowywałaby się do starcia z Levskim Sofia. Taka moja opinia.
Ostatnio zmieniony 7 sie 2009, 23:01 przez Baszczu, łącznie zmieniany 1 raz.
Kusy

Post autor: Kusy »

Opinia Baszczu bardzo dobra. Też mam taki punkt widzenia. Nie wiem czemu tego Pawełka cały czas trzymają w Wiśle. Ja to zagorzały kibic Widzewa tak więc bardziej interesuje się zapleczem ligi  :-D  Awansowaliśmy a jak nas potraktowali wiadomo ...  :cry:
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Chuchu
Kontakt:

Odp: Polska Ekstraklasa

Post autor: Chuchu »

Moja Polonia przegrała pierwszy mecz z...Koroną Kielce 0:4 na wyjeździe :roll: Na szczęście blisko przejęcia posady trenera jest Franciszek Smuda, z którym Czarne Koszule mogą powalczyć o majstra ;)
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

Oglądałem mecz Lechii z Cracovią. Dzisiaj wieczorem oglądałem Wolfsburg Stuttagrt. Wiedziałem, że Polska liga jest cienka ale teraz to wiem że jest drastycznie beznadziejna i niech nikt się nie dziwi, że tak wielu Polaków kibicuje klubom zagranicznym. Polska liga to nawet nie piłka nożna tylko jakiś totalny badziew. Jak ktoś na prawdę kocha piękno footballu to w naszej Ekstraklasie nie ma czego szukać. Tego się na da oglądać. Chodź oczywiście śledzę wyniki i cieszy mnie forma Lechii.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Paru

Post autor: Paru »

Chuchu, Duma Stolicy jeszcze powalczy o Puchary. A My ? Jak nie spadniemy, to będzie sukces...
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Oglądałem w sportowym wieczorze skrót spotkania Zagłębie - Wisła... Pawełek mnie zadziwia. Jeśli Krakowianie nie zainwestują w bramkarza to przez te pozycję mogą stracić szanse na Mistrza. Ladnie widać było Brożek z Małeckim się rozumieją. Pierwsza bramka to porażka, ale w sunie sędzia miał prawo popełnić błąd, ponieważ jedno biegli do tyłu jedni do przodu...

Dziś GKS vs. Jagiellonia. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Bełchatowianie stracili punktów w kolejnych 11 spotkaniach z ekipą Jagi. Co więcej ostatnie cztery spotkania to zwycięstwa Brunatnych do zera. Należy zmazać plamę po wyjeździe do Bytomia i potwierdzić dobrą forma ze sparingów, bo na koniec sezonu braknie kilku punktów do Europejskich Pucharów...
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Chuchu  następny mecz Twoja Polonia kontro mój Śląsk :D  Na razie jest dobrze 2-0 do przodu z Cracovią
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Baszczu

Lamatico pisze:Dziś GKS vs. Jagiellonia. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Bełchatowianie stracili punktów w kolejnych 11 spotkaniach z ekipą Jagi. Co więcej ostatnie cztery spotkania to zwycięstwa Brunatnych do zera. Należy zmazać plamę po wyjeździe do Bytomia i potwierdzić dobrą forma ze sparingów, bo na koniec sezonu braknie kilku punktów do Europejskich Pucharów...
Biorąc pod uwagę, że najstarsi górale pamiętający wygraną Jagi na wyjeździe już dawno nie żyją, byłbym spokojny o zwycięstwo GKSu.  :yes2:

Ja ostrze ząbki na Korona : Lech, powinno być megawidowisko. Szkoda, że Zawisza Bydgoszcz tuła się po II lidze, ale jeśli Lech awansuje do fazy grupowej, mecze domowe rozegra na Zecie. Poza tym istnieje plan mówiący o tym, że Arka przez rok będzie użytkowała stadion przy ul.Gdańskiej :)
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Baszczu pisze:
Lamatico pisze:Dziś GKS vs. Jagiellonia. Zapowiada się ciekawe spotkanie. Bełchatowianie stracili punktów w kolejnych 11 spotkaniach z ekipą Jagi. Co więcej ostatnie cztery spotkania to zwycięstwa Brunatnych do zera. Należy zmazać plamę po wyjeździe do Bytomia i potwierdzić dobrą forma ze sparingów, bo na koniec sezonu braknie kilku punktów do Europejskich Pucharów...
Biorąc pod uwagę, że najstarsi górale pamiętający wygraną Jagi na wyjeździe już dawno nie żyją, byłbym spokojny o zwycięstwo GKSu.  :yes2:

Ja ostrze ząbki na Korona : Lech, powinno być megawidowisko. Szkoda, że Zawisza Bydgoszcz tuła się po II lidze, ale jeśli Lech awansuje do fazy grupowej, mecze domowe rozegra na Zecie. Poza tym istnieje plan mówiący o tym, że Arka przez rok będzie użytkowała stadion przy ul.Gdańskiej :)
Arka raczej będzie rozgrywać mecze w Gdyni na stadionie Rugby który jest już budowany.
http://www.arkarugby.pl/stadion.html
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Baszczu

@Kalisz

Słyszałem, że mogą być duuuże problemy z zaakceptowaniem sztucznej murawy na tymże stadionie. Oczywiście jeśli PZPN czy inny organ za to odpowiedzialny to zaakceptuje, to masz rację. Jeśli jednak nie, to najbliższy stadion spełniający wymagania mają w Bydgoszczy. Oczywiście pomijam stadion Lechii :)
Kalisz

Post autor: Kalisz »

Baszczu pisze: @Kalisz

Słyszałem, że mogą być duuuże problemy z zaakceptowaniem sztucznej murawy na tymże stadionie. Oczywiście jeśli PZPN czy inny organ za to odpowiedzialny to zaakceptuje, to masz rację. Jeśli jednak nie, to najbliższy stadion spełniający wymagania mają w Bydgoszczy. Oczywiście pomijam stadion Lechii :)
Nie takie wałki w Gdyni się robiło,więc myślę że i to załatwią.Miasto dobrze posmaruje i będzie gra po drugiej stronie starego stadionu.
Jakby to się nie udało, to myślę że jest opcja położenia tymczasowej naturalnej murawy tak jak to będzie czynione na stadionie w Chorzowie
Wole dymać Ryśka z klanu,niż kibicem być Milanu ;]
Lamatico
Kontakt:

Niestety serie 11 kolejnych zwycięstw przerwana... Nie wiem co się dzieje z ekipą Ulatowskiego. Zaczynam sie martwić. Meczu niestety nie widziałem choć miałem plany by oglądać. Remis 1-1 niestety na własnym biosku... Zobaczymy co będzie dalej. Oby nie powtórzył się scenariusz z poprzedniego sezonu bo puchary już uciekają...
Kowal

Post autor: Kowal »

Oglądałem mecz Bełchatowa z Jagiellonią i powiem,że Jaga powinna mecz wygrać sto razy bardziej wybiegani niż GKS wydawało się jak by Ulatowski nie trafił z przygotowaniem fizycznym. Coprawda to GKS mógł wygrać ale Ujek beznadziejnie wykonał karnaiaka..

Dziś zapowiada się zajebisty mecz w Kielcach :-) oby wygrany przez Kolejorza :!:
(tak na marginesie pisze z kumpla koma bo jestem właśnie w drodze na ten mecz :-D )
Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Lech rozjechał Koronę aż 5-0 :shocked: Niby Scyzory są beniaminkiem,ale po pokonaniu Polonii 4-0 sądziłem ,że na własnym stadionie stać ich na urwanie punkty Lechowi.Zapowiada się ciekawa walka o mistrzostwo.Legia,Lech i Wisła jak na razie nie tracą punktów.Dwa zwycięstwa ma też na koncie Lechia Gdańsk oraz Polonia Bytom.Zwłaszcza postawa bytomian robi wrażenie patrząc na budżet czerwono-niebieskich...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Lamatico
Kontakt:

Arka start poprzedniego sezonu też miała znakomity a jak się skończyło? W rundzie wiosennej jedno zwycięstwo? 
Minister

Mora z doświadczenia  powinniśmy wiedzieć,że pieniądze nie grają.Zagłebie pokazało,że i bez tego można zdobyć mistrzostwo.

Wynik Lecha-Bez komentarza ;)
a geje do obozów pracy!"
Bubuk

Post autor: Bubuk »

Ja wam powiem, że nie zdziwił mnie Ruch Chorzów, który po 9-miesięcznej przerwie wraca na "swój teren". Oczywiście chodzi o Cichą 6. Lech BARDZOOO wysoko pokonał żółto-czerwonych. Lechia też wysoko pokonała Cracovię, bo aż 6:2. Inne spotkania na poziomie, a wyniki nie są dziwne. Faworyci wygrywali, jedyny remis padł w Bełchatowie. Wszystkie wyniki 2 kolejki:

Cracovia – Lechia Gdańsk 2:6
Zagłębie Lubin – Wisła Kraków 1:4
Odra Wodzisław Śląski – Polonia Bytom 0:1
GKS Bełchatów – Jagiellonia Białystok 1:1
Ruch Chorzów – Piast Gliwice 2:0
Polonia Warszawa – Śląsk Wrocław 3:2
Arka Gdynia – Legia Warszawa 0:1
Korona Kielce – Lech Poznań 0:5
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Minister

Bubu a jak mógł zdziwić Cie Ruch skoro jesteś jego kibicem.Chyba w każdym meczu wierzysz,że Ruch wygra? :) zresztą grał u siebie z Piastem :P

Cieszy postawa wszytskich zespołow ekstraklasy.Pierwsza kolejka 23 strzelone bramki,druga 29.Czego chcieć więcej? ;)
a geje do obozów pracy!"
dzielik

Post autor: dzielik »

Mora pisze: patrząc na budżet czerwono-niebieskich...
niebiesko-czerwonych...
Polonia póki co grała mecze z drużynami zdecydowanie nie będącymi w formie. Na co Polonię stać dowiemy się tak naprawdę za tydzień po meczu ze Śląskiem i za 2 tygodnie po spotkaniu z Koroną... Ale fakt, póki co postawa Polonii może napawać optymizmem
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Szkoda, że Śląsk stracił dwie bramki w 90 minucie a tak to by wygrali z Polonia W-w ;/
Nowy prezes Wks'u obiecywał wiele gwiazd a na razie pozyskał dwóch nieznanych piłkarzy za darmo ;/
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 09:26 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Kowal

Post autor: Kowal »

No to druga kolejka wypadła elegancko :-) 29 goli bardzo ciekawe mecze oby tak dalej :-)
Po tym jak scyzory rozjechały w poprzedniej kolejce Czarne Koszule nikt się nie spodziewał,że teraz dostaną  5 od Lecha :-D (a mogło być znacznie więcej..). Meczyk zajebisty, więc można optymistyczne patrzeć na pojedynek z Club Brugge. Co do samego wyjazdu to w kielcach jeszcze się nie nauczyli wpuszczać normalnie kibiców gośći.. ale przynajmniej pasków od spodnie nie zabieraja do depozytu jak to robili ostatnio..  oczywiśćie problemy ochrona robiła z wpuszczeniem ekipy KSZO
Kibicowsko scyzory słabiutko,pewnie wielu będzie gadało że to przez wynik a przecież jak jagielloia dostała u nas na Bułgarskiej 6-1 to ich kibice dopingowali super, więć troche więcej serca w doping muszą włożyc kielczanie
Obrazek
Omen

Post autor: Omen »

Rzeczywiście doping Korony grubo poniżej oczekiwań.Nie można tego powiedzieć np o Zagłębiu Lubin gdzie pomimo wyniku kibice wciąż świetnie się bawili i oto chodzi w tym sporcie:) Jednak to trochę wybieganie z poza tematu.Co do weekendowych meczów to jestem pozytywnie zaskoczony ilością bramek i to pięknych bramek!Która piękniejsza Lewandowskiego Małeckiego czy Barcika pozostanie tylko kwestia nie rozstrzygniętą.Widać że mistrzem będzie albo Lech albo Wisła.Wątpię żeby ktoś podskoczył tym dwóm drużynom.Lech może mieć nawet ciężej przez Puchary ale życzę im jak najlepiej przynajmniej niech zajdą tak daleko jak rok temu.
:szal:
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Smuda w Polonii od 4 kolejki :brawo: Z całym szacunkiem dla Grembockiego, bo chociaż ma ogromne jaja to rozum niestety mniejszy :roll: Ze Smudą Czarne Koszule na 90% zagrają w el. do Europejskich rozgrywek a może nawet i o majstra powalczą :)
Shady

Post autor: Shady »

Młyn Korony pomimo wyniku 0:5 do końca meczu starał się ciągnąć doping, więc jak dla mnie źle się nie zaprezentowali. Po prostu byli na swoim bardzo przeciętnym poziomie. Trzeba wziąć do nich trochę dystansu przy ocenie, bo ocenianie ich przez pryzmat różnych czołowych ekip w Polsce nie ma sensu bo to po prostu nie ta liga.
Chuchu pisze: Smuda w Polonii od 4 kolejki :brawo: Z całym szacunkiem dla Grembockiego, bo chociaż ma ogromne jaja to rozum niestety mniejszy :roll: Ze Smudą Czarne Koszule na 90% zagrają w el. do Europejskich rozgrywek a może nawet i o majstra powalczą :)
Smuda to jest ładny idiota, najpierw w wywiadach wylewa żale:
"A tak w ogóle chcę pracować w miejscu, gdzie są perspektywy i ambicje. Nie tak jak w Lechu, gdzie byłem ostatnio. Mówiło się o wielkim klubie, a kiedy była szansa na taki, to tylko kombinowano, jak sprzedać i zarobić"
Po czym po paru dniach idzie do Polonii W. gdzie ambicje i perspektywy są "na pewno" większe  :lol: Z tym sprzedawaniem, żeby jak najszybciej zarobić też nieźle popłynął.
Tym bardziej, że właścicielowi Polonii w każdej chwili piłka może się znudzić i Franek wraz z Polonią wyląduje w głębokiej dupie.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2009, 11:01 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ