Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Mora
Kontakt:

Odp: Hip-Hop made in Poland

Post autor: Mora »

and1 pisze: http://www.youtube.com/watch?v=oqzTignky58

Czy tutaj HG wygląda Ci na biednych ;>
Myślę,ze Raffal ironizował z tą biedą Hemp Gru :-P

Co do polskiego rapu ,to nie ma co ukrywać,że poziom jest dramatycznie niski.Tedunio robi PLNy w TV,a jak już weźmie mikrofon do ręki to pierdoli ciagle o tym samym.Firma i HG -wiadomo:JP,zioło,bloki,bieda,więzienie...Wszystko spoko ,ale ile można o tej samej tematyce słuchać :?: :!: Nie wspomnę o Verbach i Doniach ,bo tylko kaleczą tą kulturę...Gurale i inne czarne murzyny spinają sie,żeby tylko pokazać w klipie droższy samochód.Paktofoniki już nie ma ,a Pezet ostatnio był w formie w 2004 roku.Peja nadal nagrywa,ale obecne krązki nawet w 1/4 nie są tak dobre jak "Na legalu".Zdarzaja się rodzynki jak dobra płyta Eldo,ale kiedyś świetna płyta wychodziła co 3 miesiace ,a nie raz na 1,5 roku...

Hip-Hop w Polsce umiera.Kto wie,moze już nie żyje.Wypada mieć tylko nadzieję,że zmartwychwstanie...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
Nen

Post autor: Nen »

Ostatnio poszukuje płyty "Człowień - Człowiek z krwi i kości" jednak nigdzie nie mogę jej znaleźć, miała wyjść 10 sierpnia jednak nie pojawiło się żadne info. Może ktoś z Was wie coś na ten temat?
God protect me
BoDzIo

Post autor: BoDzIo »

Kiedyś Byłaś Młodą Kurwą, Dzisiaj Jesteś Starą Damą !!
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Pysk jakoś w październiku wychodzi. Ale wrzesień się ładny szykuje, 9 - Onar 10 - Tede 17 - Peja jeszcze WSRH2, Ry23 i RR Brygada, ale 4 ostatnia jakoś też październik.
Obrazek
BoDzIo

Tede jest szmatą, prawie taką samą jak pewien klub, którego nazwe znacie.
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Ja go też jakąś szczególną sympatią nie darzę :P Chciałem tylko napisać jakie produkcje czekają nas w najbliższym czasie :)
Obrazek
Raffal

Post autor: Raffal »

BoDzIo pisze: Tede jest szmatą, prawie taką samą jak pewien klub, którego nazwe znacie.
a mozesz podac jakis powod dlaczgo tak uwazasz?
Nen

Bo nawija tylko o tym jaki jest zajebisty i i na jakie grube impry chodzi a wypromował się za hajs swojego starego.
God protect me
Raffal

chyba zartujesz....

Jezeli nawijanie o tym ze sie jest zajebistym jes "złe" to za kogo masz 2paca , Dre , 50 centa ,Jarula czy Gurala ?

bo nie czaje za bardzo Tede koles ktory jest w PL hh prawie ze od poczatku przeszedl przez wszystkie jego etapy?

a co Ciebie obchodzi za co on sie wypromowal?  Wypromowal sie bo tworzyl to co lubial i co sie ludziom podobalo a nie jego starszemu , co jego starszy wykupował nakład czy moze placil za kupowanie plyt ludziom ?

Czekam teraz tylko na opinie ze sie sprzedał ? :) bo jak ktos tak uwaza to padne ze smiechu :)
Ostatnio zmieniony 5 wrz 2009, 18:18 przez Raffal, łącznie zmieniany 1 raz.
Nen

Jak porównujesz 2paca do Tede to nie ma sensu dyskutować...
God protect me
groch

Post autor: groch »

Tede to lanser nie lubie takich ludzi. Ale denerwuje mnie także (tu pewnie dostane jazdę) Peja. Rozumie ok na początku miał fajne piosenki ale teraz ostatnie 2 płyty to tylko dziwki, jaki on był biedny, że jest super i skopie wszystkich itd...
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
BoDzIo

Za dużo rozmawiać o Tede. Chcesz to zapraszam na zlot, tam pogadamy, popijemy i dojdziemy do konsensusu.
Biały

Post autor: Biały »

Dla mnie też Peja jest coraz słabszy ... i niestety robi się przy tym żałosny;p Mam tu na myśłi jego manię, która ostatnio się ujawniła, a mianowicie kręcenie filmików o byle czym i wrzucanie tego do internetu...Palenie marzanny w koszulce Prosto, robienie salta z przysiadem itd :P W Mtv Cribs nawet się pokazał :) No cóż może jeszcze się ogarnie i wróci stary dobry Rychu. Oby :)
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Raffal

Nen pisze: Jak porównujesz 2paca do Tede to nie ma sensu dyskutować...
Nie tedego do 2paca tylko ich teksty... Bragga to Bragga i czy o 2pacu tez nie mozna napisac ze ciagle wspomina jaki on to nie był ? Mozna
Ale jak widac dalej nie potrafisz napisac za co go nie lubisz.... ale ja sie domyslam bo to latwe jest . ...

a swoja droga jak mozesz pisac ze go nie lubisz skoro go nie znasz? Jak cos to moze Ci sie jego muzyka nie podobac , choc i tu nie potrafisz podac przykladu dlaczego :)
proba1

Post autor: proba1 »

Ludzie o czym my wogle mowimy w polsce jaki rap?

Ostatnio puscilem sobie showbiz f. ag  pozniej puscilem sobie cos polskiego to nawet 30 sek nie polecialo. Polacy nie robia nawet przecietnego rapu. Mamy pelno gowniarstwa z napisami hwdp, jp itp i dla takich mlotow pozniej robi sie pop bo nie rap, mamy kilku zawodnikow ktorzy tworza cos na jakims poziomie ale reszta to shit Peja WWO Firma i reszta tych geniuszy skutecznie usmierca.
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Peja WWO Firma i reszta tych geniuszy skutecznie usmierca.
proszę... nie umieszczaj na jednej liscie peji i wwo z ..firmą.
Obrazek
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Ogolnie coraz mniej lubie hip-hop Polski. Ale ten utwor nawet dobrze sie slucha  http://www.youtube.com/watch?v=Q-lX5ZOpA-k
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
proba1

Nie ma zadnej obecnie roznicy, kiedys owszem mozna bylo wskazac takowe ale teraz? czasami wyglada t na wyscig kto tu jest bardziej hwdp, kto tu jest wiekszy kozak
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
Orzeu
Kontakt:

proba1 pisze: Nie ma zadnej obecnie roznicy, kiedys owszem mozna bylo wskazac takowe ale teraz? czasami wyglada t na wyscig kto tu jest bardziej hwdp, kto tu jest wiekszy kozak
że co ? za przeproszeniem.. w dupie byłeś gówno widziałeś. Firma i te ich gówniane jp na 100% to jest faktycznie żenada, ale WWO ? Peja ? Nie przesadzaj.

Pierwsza sprawa jest taka, że WWO dawno płyty nie wydało i raczej nie było tam jakiegoś wywyższania się i kozaczenia (inna sprawa jesli chodzi o poszczególnych członków grupy, ale mówimy o WWO jako o zespole).

Peja ? Fakt, przytył i trochę stracił w moich oczach, ale znajdź mi na jego ostatniej ostatniej płycie jazdy na policję ... nie znajdziesz, a takie kawałki jak Staszica story czwórka, , Rap moją kokainą, na dnie, muza trzyma mnie przy życiu i kilka innych to kawał dobrego rapu.
Obrazek
proba1

"na legalu" ostatnia plyta ktora peja cos zdzialal pozniej juz tylko powielanie schematow
WWO faktycznie plyty nie wydalo chociaz i ostatni plyta byla juz sondowaniem dna na jakie mozna upasc,ale patrzac na to ze prawilny sokol udziela sie w tak "zacnym" projekcie jak tpwc to nie powinni jej wydawac bo to ma potencjal na pobicie na gorsze firmy, o jedkerze nawet nie wspomne 
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2009, 12:55 przez proba1, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

proba1 pisze: "na legalu" ostatni plyta ktora peja cos zdzialal pozniej juz tylko powielanie schematow
WWO faktycznie plyty nie wydalo chociaz i ostatni plyta byla juz sondowaniem dna na jakie mozna upasc,ale patrzac na to ze prawilny sokol udziela sie w tak "zacnym" projekcie jak tpwc to nie powinni jej wydawac bo to ma potencjal na pobicie na gorsze firmy, o jedkerze nawet nie wspomne 
po raz kolejny bym zacytował swoje słowa z postu powyżej... "Na legalu" to ostatnia płyta którą Peja coś zdziałał ? Jeśli chodzi Ci o sam potencjał płyty to NOJA jest o wiele lepsza, jeśli chodzi Ci o ilość sprzedanych płyt to SZG sprzedało się również bardzo bardzo dobrze.
Obrazek
proba1

na legalu to byla nowa jakosc, teraz to tylko mielenie
wiecej sprzedal nie dziwota teraz kazdy szczyl na ulicy myslac/mowiac rap wymienia peja,sokol,firma ew. goral teraz to gowno sie sprzedaje jakby scena byla normalna  to by go pojechali jak MD w stanach za kumoterstwo, ale nie unas sie cos takiego wychwala dlatego spokojnie mozna powtorzyc za Nasem HH is dead
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

Dla mnie dobrym Polskim zespołem  Hip-Hop była i jest Paktofonika. Wwo i Ostry nie sa zli .. Ale co do Firmy wystarczy przesluchac tego http://www.youtube.com/watch?v=cbJeWxFFgz8 ( to jest Hip-Hop ???!)
Peja dla mnie to hip-hopolo ...
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
Raffal

moge prosic o jakas definicje Hip-hopolo?
Biały

Post autor: Biały »

Do każdego trafia coś innego i nie można generalizować, że to jest fajne, a to nie. Mnie osoboście śmieszą takie szuflady, że ten to robi hip hopolo, tego słuchają dzieciaki, a Ci ciągle nawijają na policję... . Każdy ma swój gust, a jak wiadomo o tym się nie dyskutuje;p Dlatego wjeżdżanie na kogoś za to , że słucha odmiennego rapu, czy też inaczej definiuje "prawdziwy rap" jest nie na miejscu :)
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y&nbsp; "Bassiamo i toni" ;D
Orzeu
Kontakt:

Peja dla mnie to hip-hopolo ...
o żesz kur..a :D teraz to dowaliłeś jak nie wiem
ulicy myslac/mowiac rap wymienia peja,sokol,firma ew. goral teraz to gowno sie sprzedaje jakby scena byla normalna  to by go pojechali jak MD w stanach za kumoterstwo, ale nie unas sie cos takiego wychwala dlatego spokojnie mozna powtorzyc za Nasem HH is dead
a ja myślę, że raczej OSTR, Peja, Pezet, Pih - i jest to całkiem dobra kompozycja, do tego bardzo dobry ostatnio 3W i mamy elitę polskiej sceny. Co do Firmy to się nie wypowiadam, co do Gurala i Sokola to obaj się spieprzyli.

Za to pojawiają się na scenie tacy wykonawcy jak Słoń czy R23 - nie ma mowy o tym że rap w Polsce upada, może obecnie modne jest takie gówno jak firma, jednakże nadal polska scena ma sporo do zaoferowania.
Obrazek
Czarson

Post autor: Czarson »

dodaj do tych mlodych zdolnych Mesa on trzyma poziom zawsze;)
coco

Post autor: coco »

Jezeli ktos stale trzyma poziom to jest to Eldo i dziwi mnie ze go tutaj nikt nie wypisał , on jest jak Zanetti ponizej pewnego wysokiego poziomu nie schodzi , a umie sie wybic na poziom wybitny .

popieram Orzeu - pisanie ze Peja to hip hopolo to stwierdzenie obrazoburcze , Rysiek fakt spuscil z tonu troche ale to wciaz ten sam dobry Rychu

dla mnie jednak PIHu i Eldo to zdecydowana czołówka deklasujaca reszte , mozna by bylo dodac Ostr ale Adam to ostatnimi plytami bardziej producent niz raper , takie nuty jak 1 na 100 , kochana Polsko czy loza szyderców to klasyki , które pozostana niesmiertelne jednak ten rap byl nagrywany spory czas temu .
Obrazek
proba1

Ostry to juz tylko producent, raper z niego robi sie przecietny, za duzo wydaje slabego gowna, zrobilby jedna plyte a dobra. Pih ma swoj styl albo sie komus podoba albo nie. Eldo imo mimo ze srednio go lubie faktycznie jest w ekstraklasie bezdyskusyjnie najrowniejszy. Peja to srednia krajowa z tendencja braku perspektyw na rozwoj. Mes, ostatnia plyta pokazal ze nie sztuka jest dovry debiut artysta pokazuje co potrafi w nastepnych publikacjach on pokaza ze bardzo duzo mu brakuje poza kilkoma kawalkami, nie jest zle ale nie jest to ten grzmot na ktory wszyscy liczyli. Zobaczymy co pokaze pyskaty po zapowiedzi widac ze idzie w kierunku piha wrecz poweila jego styl, promo nie zachwyca. Scena imo sie kurczy jest kilku gnojow w podziemiu ale znajac realia to gowno z nich wyrosnie
ZanettiCK
Kontakt:

Post autor: ZanettiCK »

Peja to dla mnie pozer. Lepszy jest od tych JP na 243,5%, ale do prawdziwego rapu mu daleko. Ileż można słuchać o jego biedzie w dzieciństwie i życiu na blokowisku? Ostrego nawet lubię, podobają mi się jego rymy. Ale ogólnie hip hop w polskim wydaniu jakoś do mnie nie trafia. Zawsze wolałem ten amerykański, prawdziwy.
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
ODPOWIEDZ