Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
MiRas.
Kontakt:

Odp: Hip-Hop made in Poland

Post autor: MiRas. »

Przez chwilę myślałem, ze to małpa po scenie skacze... i teksty ze sceny... choćbym przechodził przez najgorszą dzielnicę miasta zalaną dresami.

Obrazek

... i tyle w tej kwestii. A teraz mnie krytykować :P
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 11:54 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Jedrula
Kontakt:

Post autor: Jedrula »

http://www.youtube.com/watch?v=WSzb_lUWjOw

Fajny kawałek chłopaka z Katowic :P diss na TeDe, a takowych słucham wiele ostatnimi czasy :P

Seta - Komunikat z Katowic

Poza tym Płomień 81 i Onar tez maja dobre dissy na Pede :P
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
GULI

Post autor: GULI »

★ Krwawy eM. ★ pisze:

Przez chwilę myślałem, ze to małpa po scenie skacze... i teksty ze sceny... choćbym przechodził przez najgorszą dzielnicę miasta zalaną dresami.
powiem tak skad kto miał wiedziec ze ten gówniarz ma 15 lat?????teraz nawet 14 latka ma juz duze cycki i nieraz mozna sie gruuubo pomylic co do wieku :P....Pytam kto go tam wpuścił? gdzie byli rodzice? młody pewnie był nachlany/nacpany i nie wiedział co robi bo tylko idiota by pokazał"krzywy paluch" w kierunku jakiegos artysty w trakcie JEGO koncertu.Cóż stało sie...lecz uwazam ze Peja zareagował  zbyt impulsywnie przerywajac koncert i nie potrzebnie powiedział te pare słów...no cóż moga byc z tego problemy...GANGSTA RAP  JEDNAK ZYJE...

ps. Co ty na to Orzeu?
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 14:51 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
sowik
Kontakt:

Post autor: sowik »

ja bym go artystą nie nazywał... po 1 artysta nie wszczyna bójek... a peja zachował się jak typowy dres... chociaż... typowy dres zszedłby ze sceny i sam takiemu kolesiowi nakopał... ale peja nieee mocny w gębie i to wsio... kiedyś byłem fanem hip hopu... ale hh się skończył... no może poza kilkoma wyjątkami typu ostry... a reszta to banda jełopów "rapująca" o dup** marynie...
"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." - Andrzej Sapkowski[/font]
ObrazekObrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

GULI pisze:
★ Krwawy eM. ★ pisze:

powiem tak skad kto miał wiedziec ze ten gówniarz ma 15 lat?????teraz nawet 14 latka ma juz duze cycki i nieraz mozna sie gruuubo pomylic co do wieku :P
Też się na tym naciąłeś? :P
...Pytam kto go tam wpuścił? gdzie byli rodzice? młody pewnie był nachlany/nacpany i nie wiedział co robi bo tylko idiota by pokazał"krzywy paluch" w kierunku jakiegos artysty w trakcie JEGO koncertu.Cóż stało sie...lecz uwazam ze Peja zareagował  zbyt impulsywnie przerywajac koncert i nie potrzebnie powiedział te pare słów...no cóż moga byc z tego problemy...GANGSTA RAP  JEDNAK ZYJE...

ps. Co ty na to Orzeu?
Wpuszczenie go na koncert to jedno, zachowanie Peji to drugie. Tak jak napisał Sowik, Peja mocny w gębie... mógł go inaczej potraktować, a nawoływanie, by mu nawalić było bardzo nie mądre, ludzie z klasą tak nie postępują, Peja klasy nie miał nigdy, nie ma i raczej nie będzie miał. Same teksty rzucane w jego stronę, z cyklu "frajerze", "kur.o".. ja rozumiem, emocje, emocjami, ale to było tak, jakby ktoś wpadł w szał i bezopamietania rzucał takim rynsztokowym językiem. Trochę śmiech...

Jeśli ktoś ma do mnie problem, to zazwyczaj rozwiązuję ten problem z tą osobą, a nie wysługuję się innymi. Ale widać, niektórzy mają inne praktyki. Tym bardziej, ze tym kolesiom do rozpoczęcia burdy wiele nie brakuje.

Co do małolata, on nie powinien się tam znaleźć, dostał po mordzie i tyle, ma chłopak nauczkę. Mleko pod nosem, a zgrywa bohatera i wybiera się na taki koncert.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 15:20 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Liroy dobrze o tym powiedział : http://www.hip-hop.pl/news/projector.php?id=1253094876

Pierwszym winowajcą jest tu ten smarkacz - po kiego ch*ja, w grupie kilkuset fanów Peji obraża tegoż to rapera na jego własnym koncercie ? Peja zachował się skandalicznie, to fakt, ale nagonka tylko na niego jest niesprawiedliwa, bo fakt - widać że nie wytrzymał i dosłownie wybuch gniewem, żyłka mu wyskoczyła i zaczął rzucać wyzwiskami aż do tego zdania "wiecie co się z frajerami robi", ale winę jak juz wspomniałem na poczatku ponosi ten młody chłopaczek, jak i organizator i sami sprawcy pobicia.
po 1 artysta nie wszczyna bójek...
ojjj uwierz mi, że niejeden artysta już bójki wszczynał i same bójki moim zdaniem nie dyskwalifikują go jako artysty. Peja, Sokół, Tede - takie przykłady głośne ostatnio w Polsce, jednak nie tylko w Polsce się takie rzeczy dzieją bo podobne występki ma wielu zgr artystów typu 2pac, Snoop, Akon itd.
Obrazek
proba1

Post autor: proba1 »

Orzeu nie masz racji podrzeganie do popelnienia przestpestwa jest zdecydowanie wieksza wina niz to co ten chlopak powiedzial a peje powinni zapuszkowac wreszcie bedzie mial podkaladke pod swoje "uliczne zycie"
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Tak tylko do siebie skromnie dodam, że Peja jako "artysta", powinien dawać dobry przykład młodzieży, ale gadką w takich sytuacjach typu: "wiecie co z tym zrobić (...) wszystko na mój koszt..." na pewno nic dobrego nie przekaże.

I jak tutaj wcześnie napisano odnośnie tego zajścia...to, że ktoś z publiki pokazywał w stronę Peji środkowy palec, wcale nie upoważnia go do tego, aby podgrzewać resztę publiki, aby zlinczowała tego chłopaka. Wielokrotnie na własne oczy widziałem podobne zachowania wobec innych artystów, ale takiej reakcji jeszcze nigdy...
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 15:38 przez RdK., łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Orzeu nie masz racji podrzeganie do popelnienia przestpestwa jest zdecydowanie wieksza wina niz to co ten chlopak powiedzial a peje powinni zapuszkowac wreszcie bedzie mial podkaladke pod swoje "uliczne zycie"
Peja jest wybuchowy i tyle, z drugiej strony "wiecie co się z frajerami robi" nie jest jednoznacznym nawoływaniem akurat do spuszczenia wpie*olu. Nie bronię tu Peji, aczkolwiek taką linię obrony może przyjąć.

Poczekajmy aż sprawa się wyjaśni tzn co na to powie sam artysta, co na to powie ten chłopak co sprowokował całą sytuację i na domiar tego podobno ekipa ze sceny ma dokladnie nagrane zahcowanie małolata.
Obrazek
Biały

Post autor: Biały »

Wybuchowość wcale nie tłumaczy tego, jak się zachował. Nie grał po raz pierwszy takiego koncertu, więc też powinien zdawać sobie sprawę, że część publiki stanowią właśnie małolaci, w dodatku pod wpływem różnego rodzaju używek ;p
Jako ponad trzydziestoletni facet, z dużym stażem na scenie mógł po cichu zwrócić uwagę ochronie żeby wyprowadziła tego dzieciaka i tyle. Bo tak naprawdę, kto z ludzi pod sceną mógł zauważyć ten środkowy palec? Zamiast po cichu załatwić sprawę, albo nawet przymknąć na to oko, to sam rozkręcił aferę i tyle. Wielki bohater z odległości kilku metrów :P
Sokół i Jędker przynajmnie wzięli gościa na scene i osobiście załatwili sprawę:P ( chociaż tamten incydent też był niepotrzebny).
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 15:48 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Gijo

Post autor: Gijo »

Lubię rap, ale Pei nie mogę znieść. Reprezentując biedę w salonie BMW nie daje się kupić jako ulicznik(ogólnie nie kupuję ulicznego rapu w stylu Pei czy HG). Ale ten człowiek rzeczywiście jest osobą medialną, wzorem dla części młodzieży(Ile razy słyszałem lecącego z komórek dziesięciolatków Rycha... Zajebisty wzór  ) i nie powinien na koncertach wyzywać fanów(a tym bardziej namawiać do pobicia), którzy przecież zapłacili, żeby wejść na ten koncert, a fucka mógł słuchacz pokazać, jako taki prosty znak, że koncerciwo wyszło chu*owo(bardzo prawdopodobne).
Orzeu
Kontakt:

Obrazek
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Tu akurat było do przewidzenia, że środowisko hip-hopu w Polsce stanie po stronie Peji.
Obrazek
yoda79

Post autor: yoda79 »

Dno w wykonaniu Peji i tej bandy chuliganów na koncercie. Wystarczy elementarne poczucie przyzwoitości żeby tak stwierdzić. Banda ludzi okłąda 1 gościa za namową jakiegoś raperzyny. Chociaż z tym fuckiem się nie popisał,ale postawa Peji i tych łysych to DNO.
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
Nen

Post autor: Nen »

Kto bywał na koncertach hip-hopowych, ten wie jak to wygląda. Zawsze jest jakaś burda i bijatyka. To skupisko ludzi impulsywnych i nabuzowanych nie myślących za bardzo o następstwach. Prowokowanie Peji było idiotyzmem i gość sam ukręcił sobie bicz na własne dupsko. Jestem przekonany, że czy z nawoływaniami czy bez nawoływań Peji i tak dostałby wpi**dol ( o ile jego zachowanie zostało zauważone przez publiczność , a tego nie wiemy. )

Trochę głupie jest gadanie, że Peja jest "mocny w gębie" bo przypadków kiedy to się z kimś nadupcał było bardzo dużo, wydaje mi się, że tymi niestety nieprzemyślanymi nawoływaniami chciał pokazać, że ludzie pod scena są za nim. Artysta zrobił to, czego oczekiwali od niego fani. Jakoś sobie nie wyobrażam sytuacji, kiedy Peja mówi: "Ej przepraszam cię, mógłbyś nie pokazywać mi z łaski swojej środkowego palca?" Czy tak by było lepiej? Dla tego prowokatora tak, a dla wizerunku Peji? Ci co go krytykowali dalej go krytykują, ci którzy go kochają wciąż to robią.

Wygodnie jest założyć, że to prymityw bez mózgu. Jednak należy pamiętać, że rap i nie tylko Polski to muzyka przesiąknięta agresją i stanowczością. Charakter Peji jest idealnym odbiciem gatunku muzyki, która tworzy. Nie tłumacze Peji, zrobił źle, chce tylko powiedzieć, że doskonale rozumiem to co tam się wydarzyło.

Ciekawy jestem co do powiedzenia mają rodzice puszczający 15-latka (bo on ma 15 lat jeśli dobrze zrozumiałem) w takie miejsce.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 18:07 przez Nen, łącznie zmieniany 1 raz.
God protect me
yoda79

Post autor: yoda79 »

Tak, tylko z dyskusji na stronach,które podał Orzeu wynika,że ten małolat pokazywał fucka cały koncert i nikomu to nie pzeszkadzało,dopiero jak wielki "Artysta" zaczął się burzyć kilkunastu bandziorów ruszyło na tego niezbyt przewidującego dzieciaka.
Dno...
A czy Ty już zebrałeś pieniądze na wyjazd do Mediolanu??
GULI

Post autor: GULI »

★ Krwawy eM. ★ pisze:

powiem tak skad kto miał wiedziec ze ten gówniarz ma 15 lat?????teraz nawet 14 latka ma juz duze cycki i nieraz mozna sie gruuubo pomylic co do wieku :P
Też się na tym naciąłeś? :P

[/quote]

Mirek nie posadzałem Cie nigdy o...krecenie z małolatkami :P myslałem ze ty bardziej chłopców wolisz hehe...moze podasz nam wiecej szczegółów :P
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2009, 18:35 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Raffal

Post autor: Raffal »

a mi tam debila nie zal, trzeba było sie normalnie zachowywac....
Kamikaze

Post autor: Kamikaze »

http://www.youtube.com/watch?v=elHzQjJY ... pular  Własnie widac jakie bogate ma slownictwo Peja ....  Co z tego ze młody zachowywał sie jak debil  troche wyrozumialosci dla ludzi. Ten chlopak zaloze sie ze bedzie mial zrąbane swoje zycie przez ten incydent tylko dla tego ze Peja nie potrafił przymknac na to oko .... lub poinformowac o tym ochrone. 
Obrazek

IO TI AMO <3 ~!!
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Myślałem, ze Peja już jakoś się ogarnął. Ale po tej akcji widać, że koksy wyżarły mu mózg całkowicie...
Obrazek
Novicjusz

Post autor: Novicjusz »

Jakby nie patrzec Peja nigdy nie grzeszyl inteligencja i bogatym slownictwem. Kiedys jego wywiad u Wojewodzkiego juz mnie lekko zdziwil, wiec obecna zachowanie na koncercie jakos nie jest dla mnie czyms nowym.
Poles7

Post autor: Poles7 »

Peja zawsze taki był, jest i pewnie będzie. Ludzie myśleli, że sie ogarnął , bo nie robił ostatnio zbytnio "awantur". On jest znakomitym raperem, ale na pewno nie kimś z kogo można brać przykład. On sam wielokrotnie podkreślał, że nie chce, aby inni z niego brali przykład, bo dobrego przykładu innym nie daje. Jak powiedział Liroy: "Koleś zachował się jak na ulicy, więc dostał uliczną odpowiedź ." I mimo, że z Peji koleś porąbany to rap ma znakomity i zawsze będę go słuchał. To taki nasz polski Tupac.
and1
Kontakt:

Toś teraz popłyną...Peje do 2Pac'a porównujesz ?? Człowieku znajdź na youtube tłumaczenia piosenek od 2Pac'a u porównaj go z Peją. 2Pac to poeta, on pisał wiersze, którym żaden polski hip-hopowiec nigdy nie dorówna. Ot delikatnie Eldo może pisze coś na wzór 2Pac'a ale na pewno nie Peja ;/
Obrazek
Poles7

Post autor: Poles7 »

Chodziło mi raczej o jego zachowanie, a nie o teksty piosenek ..
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2009, 12:05 przez Poles7, łącznie zmieniany 1 raz.
RoB

Post autor: RoB »

Zajebisty teledysk do kawałka "25" Mesa

http://www.youtube.com/watch?v=yHfSDtx9HlA
and1
Kontakt:

Mes to klasa sama w sobie ;D Wielkie propsy!
Obrazek
proba1

Post autor: proba1 »

Mes pierwsze solo mocne ostatnia plyta slaba
- Polska jak prostytutka biega od jednego do drugiego - to do Napoleona, to do Szwedów, to do Niemców. A potem mówi, że wszystkiemu winna jest Rosja -
RoB

Post autor: RoB »

Raffal

Post autor: Raffal »

i bardzo dobrze mimo ze dzieciaka nie załuje bo za debilizm i dressiarstwo trzeba placic to Rycha Charlie Peja troche poniosło

i dotego ten bezsensowny niby freestajl  :/
Orzeu
Kontakt:

kurde chce to odsłuchać i czekam na odpowiedź Peji...

"Dostałbyś więcej zrobił byś to co żaden z nas nie
Dostałbyś mundur i ksywkę Komisarz TDF"

Peja go rozniesie, jeśli oczywiście odpowie na to.
Obrazek
ODPOWIEDZ