Inter 2011/2012
-
miniu86
Odp: Inter 2009/2010
Ja tylko przyklasnę bo kolejny rok z rzędu nie uzupełniamy naszego największego braku, serwując przy tym kibicom koszmar przez całe mercato.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
IlCapitano
Na pewno nasi nie kupią w 6 dni
Nie wierzę, że jeden zawodnik odmieni nagle nasz styl gry o 180 stopni. Niemniej chciałbym abyśmy zakupili jakąś alternatywe dla Dragona, moze być to nawet Ibagaza.
więc nie wiem na co ty liczysz.Chuchu pisze: klasowego - powtarzam KLASOWEGO rozgrywającego
Nie wierzę, że jeden zawodnik odmieni nagle nasz styl gry o 180 stopni. Niemniej chciałbym abyśmy zakupili jakąś alternatywe dla Dragona, moze być to nawet Ibagaza.
-
Minister
Ja myślę,że kogoś kupią ale zamiast wyciągnąć wnioski z zeszłego roku gdzie na ostatnią chwilę kupili Q77 to oni dalej odwalają ,,maniane''.Mało tego jak można dawac Snejderowi 24h jeśli to prawda.To co my mamy go może jeszcze prosić żeby łaskawie przyszedł?Jest zakochany w tym swoim Realu to niech tam siedzi a za pól rokku będzie sobie pluł w twarz.Bo skoro klub traktuje go w taki sposób a on dalej ślepo stoi i mówi,że nic się nie stało to przepraszam bardzo ale ten człowiek powinien się leczyć.
O naszych transferach wypowiedział się Suarez.Drugi z Suarezów,który zaliczył bardzo udany początek w Ajaxie jest w naszym zasięgu
Jego chętnie bym widział u nas.
O naszych transferach wypowiedział się Suarez.Drugi z Suarezów,który zaliczył bardzo udany początek w Ajaxie jest w naszym zasięgu
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
adriano:)
Oczywiste je to, że wraz z przyjściem rozgrywającego lub jakiegoś innego pomocnika Inter nie zacznie grać wyśmienicie, ale na pewno nasza gra się poprawi. Podczas meczy z Lazio i Bari można było zauważyć dziurę, która tkwi pomiędzy linią pomocy a napadu. Właśnie dlatego musi przyjść dobry pomocnik, który będzie grał za napastnikami i "załata" tą dziurę. Sytuacja Snaijdera się przeciąga i nikt nie wie co tkwi w głowie Holendra, a co za tym idzie na który klub się zdecydował, bo to właśnie jego decyzji brakuje. Zostało już niewiele czasu do zamknięcia mercato, więc czas się spieszyć. Jeśli ostatecznie Wesley nie dołączy do Interu, to innej opcji niż wpłacenie na konto Sampy 18 baniek, bo właśnie tyle w klauzuli odejścia ma Cassano i kupno Włocha.
-
MarcoPolo
- Kontakt:
Linia pomocy Interu Mediolan zapowiada się że będzie na okres koło miesiąca-dwóch poważnie osłabiona jeżeli chodzi o środek boiska ponieważ nie dość, że ''mózg'' Interu-Esteban Cambiasso jest w stanie rehabilitacji i kto wie czy nie przejdzie on wkrótce operacji związanej z kontuzją nogi.
A po drugie w trakcie obchodzenia Ramadanu jest Muntari co dało się we znaki już w meczu z Bari gdzie jak to nam wszystkim oświadczył Viking Sulley ostatni napój wypił ponad dwanaście godzin przed meczem
Tak więc chyba Jose weźmie sobie to do serca i nie będzie w najbliższym czasie raczej wystawiał Ghańczyka.
Tak więc linia pomocy optymalna na derby prawdopodobnie będzie wyglądała tak Balotelli-Motta-Stankovic-Quaresma lub w zależności od taktyki
Zanetti-Motta-Vieira
Stankovic
Należy pamiętać iż w okresie zimowym na puchar Afryki prawdopodobnie wybierze się Eto'o i wtedy chyba więcej będziemy oglądać w akcji takich graczy jak Destro czy Suazo bądź Mancini.
A po drugie w trakcie obchodzenia Ramadanu jest Muntari co dało się we znaki już w meczu z Bari gdzie jak to nam wszystkim oświadczył Viking Sulley ostatni napój wypił ponad dwanaście godzin przed meczem
Tak więc linia pomocy optymalna na derby prawdopodobnie będzie wyglądała tak Balotelli-Motta-Stankovic-Quaresma lub w zależności od taktyki
Zanetti-Motta-Vieira
Stankovic
Należy pamiętać iż w okresie zimowym na puchar Afryki prawdopodobnie wybierze się Eto'o i wtedy chyba więcej będziemy oglądać w akcji takich graczy jak Destro czy Suazo bądź Mancini.
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
groch
Do konca Mercato zostały 4 dni??? A my musimy sprowadzić dobrego rozgrywającego. Szczerze mówiąc jeśli to ma być Baptista za 9 mln wolałbym juz Deco za ok 5. Deco na ten sezon by wystarczył a w następnym można powalczyć o Hamsika
Ledesma ... oj tego tez bym chciał
Ledesma ... oj tego tez bym chciał
Ostatnio zmieniony 26 sie 2009, 13:55 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Minister
Znjąc życie to kolejne pól roku jak nie rok będziemy się męczyć bez rozgrywającego bo nie ma w klubie osoby kompetentnej która by takiego zawodnika nam zafundowała.DRAMAT
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
Chuchu
- Kontakt:
Mi się wydaje, że ściągniemy Van der Vaarta. Mamy dobre układy z Realem, sam zawodnik nie robiły żadnych problemów z transferem a nawet pewnie były bardzo chętny na przenosiny do Mediolanu 
-
MarcoPolo
- Kontakt:
No do końca Mercato zostało już mniej niż tydzień tak więc działacze muszą się sprężyć.Media nagłaśniają sprawę z potrzebą rozgrywającego od ponad dwóch miesięcy.W tej sprawie głos poparcia zabrali nawet Mourinho,Moratti i Suarez tak więc coś jest na rzeczy.
Liczę na prezent dla fanów i dla dobra klubu w postaci VdV ponieważ to chyba jedyna realna opcja (haha realna)...
Sneijder - NIE CHCE ODCHODZIĆ woli grać ławę w Realu.
Deco-To juz mało realna opcja szczególnie, że Portugalczyk cały obóz przygotowawczy zaliczył w Chelsea.
VdV-najodpowiedniejsza opcja nic tylko się sprężyć gdyż możemy zostać z niczym lub Baptistą
Liczę na prezent dla fanów i dla dobra klubu w postaci VdV ponieważ to chyba jedyna realna opcja (haha realna)...
Sneijder - NIE CHCE ODCHODZIĆ woli grać ławę w Realu.
Deco-To juz mało realna opcja szczególnie, że Portugalczyk cały obóz przygotowawczy zaliczył w Chelsea.
VdV-najodpowiedniejsza opcja nic tylko się sprężyć gdyż możemy zostać z niczym lub Baptistą
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Minister
Kurcze tego się nie spodziewałem.Obinna Malaga,Rivas Livorno zaraz kończy się okienko a tutaj 2 odeszło jeden-Snejder niby już jest bo tak twierdzą wszystkie onety i wp ale z tym gościem to nigdy nic nie wiadomo więc poczekajmy na ostateczne info.Zostało jeszcze kilka dni a tutaj ciekawe rzeczy moga się wydarzyć.
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
madridas
VdV nie przejdzie raczej do Waszej druzyny bo ma isc do Monachium
-
mati01000
wazne ze Sheijder juz u nas
teraz z miszczostem nie powinno byc wiekszych problemow !!
-
Raffal
miszczostwo to zdobedzie Juve napewno 
-
PioterTT
a niech i juve zdobedzie miszcza ... bo MISTRZ JEST I BEDZIE TYLKO JEDEN ! 5 scudetto w tym roku poprosze i bedzie bajecznie + przynajmniej final LM 
a tak w temacie.. najlepsze mercato od lat ale nie popadajmy w hurraoptymizm bo jeszcze bardzo wiele pracy przed zespolem !
mam nadziej ze SuperMario dostanie swoje szanse bo chyba cos go strzeli jak nie bedzie wchodzil na boisko.. jak dla mnie jest duzo bardziej priorytetowy anizeli Arnautovic
a tak w temacie.. najlepsze mercato od lat ale nie popadajmy w hurraoptymizm bo jeszcze bardzo wiele pracy przed zespolem !
mam nadziej ze SuperMario dostanie swoje szanse bo chyba cos go strzeli jak nie bedzie wchodzil na boisko.. jak dla mnie jest duzo bardziej priorytetowy anizeli Arnautovic
-
Czarson
kompletny sklad ,mysle ze jestesmy pretedentami do zdobycia kolejnego scudetto a w LM mozemy zamieszac 
-
Chuchu
- Kontakt:
W Lidze Mistrzów możemy namieszać, zgadzam się. Miejmy jednak nadzieję, że ten mecz z Milanem tylko doda naszym skrzydeł, a nie będą bujać w obłokach bo "w końcu rozwaliliśmy Milan 4-0". W meczu z Barcą nie powinniśmy przegrać a przy odrobinie szczęścia możemy nawet zdobyć 3 punkty. Potem wyjazd do Kazania i w zasadzie 2 z 3 najtrudniejszych spotkań w grupie będziemy mieli za sobą. Jeśli i tym razem nie przekroczymy magicznej dla nas od 3 lat granicy 1/8 finału to już chyba nic ani nikt nam nie pomoże w odniesieniu sukcesu.
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Myślę, że najbardziej powinniśmy postarać się w meczach z Rubinem Kazań i Dynamem Kijów. Barcelonę będzie bardzo ciężko pokonać. U nas możemy powalczyć o zwycięstwo, plan realny to remis. Na Camp Nou będzie jednak bardzo ciężko o punkty. Chodzi szczególnie o to, żeby nie zgubić punktów z drużynami niżej notowanymi i spokojnie awansować, bez znaczenia z którego miejsca. Wiem, że spotkanie z Blaugrana jest bardzo prestiżowe, ale to w końcu naprzeciwko mamy triumfatora ostatniej edycji Champions League, zespół naszpikowany gwiazdami. Nie przepadam za Barcą, więc tym goręcej ściskam kciuki za Inter
"Si Deus pro nobis, quis contra nos?"
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Dla mnie kadra Interu jest cudowna i wspaniała a przede wszystkim równa, co znakomicie ukazałeś w swoim poście. Na każdą pozycję mamy wartościowego zmiennika. Jedyne zastrzeżenie mam do pierwszej jedenastki- zamiast Samuela postawiłbym na Chivu- to lepiej wyszkolony piłkarz o większych umiejętnościach ofensywnych oraz kapitalnie grający zarówno na lewej stronie jak i w środku.
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
NeraZ
- Kontakt:
chyba raczej chivu za zanettiego na lewej stronie i mamy optymalny sklad
a javier ławeczka
BLACK BLUE - BiG PoWer
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Kapitana na ławeczkę? Ja bym spróbował manewr z Zanettim na lewej obronie, bo to piłkarz bardzo uniwersalny i on to chyba sobie wszędzie poradzi. No i według mnie jest lepszy od Samuela, który byłby wartościowym zmiennikiem. Chivu grał kiedyś na lewej obronie, ale teraz chyba lepiej czuje się na środku. No i ładnie uzupełnia się z Lucio, bo Brazylijczyk bywa drewniany, a zaletą Rumuna jest wyszkolenie techiniczne.
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
Tomek8990
Najlepsze mercato w wykonaniu Morattiego od kilku sezonów. wreszcie mozemy powalczyc w LM o cos wiecej niz 1/8... mocno w to wierzę i trzymam kciuki.
Forza Inter:)
-
Minister
Jeśli ktoś z tego forum chce posadzić Zanettiego na ławce to ja mu radze bardzo ale to bardzo zastanowic się nad swoim życiem.Nie wiem jak można odebrać zespołowi jego serce?
PS.Tomek nie chwal dnia przed zachodem słońca
PS.Tomek nie chwal dnia przed zachodem słońca
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
ZanettiCK
- Kontakt:
Ale fakt faktem Moratti sypnął groszem a nasi działacze wzmocnili się całkiem rozsądnie. Wzmocnił środek obrony silnym Lucio, w ataku zarobił na Ibrahimoviciu i zastąpił go dwoma skutecznymi snajperami, wreszcie pozyskał rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia (oby tylko Sneijder nie okazał się drugim Quaresmą) i pozyskał cenne ogniwo na środek pomocy.
św. Paweł z Tarsu
św. Paweł z Tarsu
-
Tomek8990
Michał, bez urazy ale na każdy temat na tym forum coś do mnie masz... dosłownie gdzie się nie odezwę musisz mnie skomentować... nie chwalę dnia przed zachodem słońca, tylko uwazam ze mercato bylo najlepsze od kilku sezonow, nie jest tak? transfery Eto, Milito, Snajdera itd mnie w tym utwierdziły i dlatego wierzę w to że Inter zajdzie dalej niż w ostatnich sezonach, żle że wierzę? ze tak myślę? ehh...
Forza Inter:)
-
groch
Nie wiem czy to dobrze bo próbuję szukać usprawiedliwienia dlaczego tak się dzieję... Może to dlatego że Mourinho za bardzo chwali piłkarzy? Może trzeba im uświadomić poprostu że mają ambicję amatorów. Może poprostu trzeba im pokazać mecz Słowenia-Polska i powiedzieć że są na poziomie Polski... Nie mam zielonego pojęcia. Ale mój kredykt zaufania do pana Jose się kończy. Najbardziej denerwuje mnie to że brakuje im samokrytyki. Nie mogą poprostu się przyznać, że grają słabo nawet bardzo tylko zawsze szukają jakiegoś wyjaśnienia. A to kalendarz, a to trudny teren, niedługo na puchar włoch z 2 ligowcem będziemy mówić, że to bardzo wymagający przeciwnik...
Powtórze jeszcze raz. Inter nie może grać defensywnie... Nie z takimi piłkarzami. Vieira musiałby być w życiowej formie, z Cambiasso grać na środku, ale pamiętajmy że nie mamy zbytnio ofensywnych pomocników. A nie myślę żeby Vieira mógł wyprowadzić szybki kontratak. Myślę że w zimę trzeba sprowadzić jeszcze jednego ofensywnego pomocnika. Wtedy ze składu może jednak wylecieć Muntari. Moim zdaniem wyglądało by to tak.
Cesar
Maicon Samuel Lucio Chivu
Cambiasso
Zanetti* 2*
Sneijder
Milito Eto'o
Gdzie:
Zanetti*- też nie podoba mi się jego gra w pomocy, wolałbym go za chivu a w jego miejsce Stankovica, lub Muntariego(choć ten za bardzo defensywny). Zawodnik na pozycji którą wskazałem na Zanettiego nie powinien grać raczej w lini z Cambiasso. Myślę tu o kimś kto potrafi i odebrać piłkę i zagrać dobrze ofensywnie
2*- Drugi pomocnik, ala Sneijder. Nie wiem może to nie będzie wam się podobało, ale ja bym widział tu VdV... Wyciągnąc go z Realu nie będzie jakoś szczególnie trudne, bo o ile dobrze kojarze w tym sezonie zagrał w 1 czy 2 meczach, ani razu nie grając w pierwszej jedenastce
W składzie nie ma Balotelliego? Hmmm myślę, że ostatnio już pokazuje że nie dorósł do Footbollu na wysokim poziomie. A ja się dziwiłem dlaczego nie powołuję go Lippi. Teraz to widzę. W ostatnich meczach gra piekielnie samolubnie. Nie wiem co on chciał wczoraj pokazać? Że po ruskim alkoholu mu odbija? To pokazał w 100%...
Szkoda, że nie zatrzymaliśmy Cruza. On byłby potencjalnym zagrożeniem dla Eto'o. Który chyba uważa że jest w Barcelonie, gdzie miał 12 okazji z czego wykończył 3 i był królem strzelców... Tutaj tak nie można grać. Myślałem, że gra Interu zmieni się na lepsze. Lecz banalna taktyka "długa" piłka na Ibre jest nieporównywalnie lepsza od tej którą stosuje teraz Jose M.
Powiedzmy sobię szczerze. Od kiedy Juventus został wyrzucony do drugiej ligi, mamy nadzieję na ugranie czegoś w lidze mistrzów. I trzeba przyznać, głupią nadzieję. Co roku przychodzą nowi fantastyczni piłkarze, co roku mówimy o teraz to jest skład na ligę mistrzów. I co roku wielkie rozczarowanie! Powoli zaczynam tęsknić za Interem z Emre, Vierim, VdM(który grał słabo ale ambitnie) itd.
To by było z grubsza na tyle.
Powtórze jeszcze raz. Inter nie może grać defensywnie... Nie z takimi piłkarzami. Vieira musiałby być w życiowej formie, z Cambiasso grać na środku, ale pamiętajmy że nie mamy zbytnio ofensywnych pomocników. A nie myślę żeby Vieira mógł wyprowadzić szybki kontratak. Myślę że w zimę trzeba sprowadzić jeszcze jednego ofensywnego pomocnika. Wtedy ze składu może jednak wylecieć Muntari. Moim zdaniem wyglądało by to tak.
Cesar
Cambiasso
Zanetti* 2*
Sneijder
Milito Eto'o
Gdzie:
Zanetti*- też nie podoba mi się jego gra w pomocy, wolałbym go za chivu a w jego miejsce Stankovica, lub Muntariego(choć ten za bardzo defensywny). Zawodnik na pozycji którą wskazałem na Zanettiego nie powinien grać raczej w lini z Cambiasso. Myślę tu o kimś kto potrafi i odebrać piłkę i zagrać dobrze ofensywnie
2*- Drugi pomocnik, ala Sneijder. Nie wiem może to nie będzie wam się podobało, ale ja bym widział tu VdV... Wyciągnąc go z Realu nie będzie jakoś szczególnie trudne, bo o ile dobrze kojarze w tym sezonie zagrał w 1 czy 2 meczach, ani razu nie grając w pierwszej jedenastce
W składzie nie ma Balotelliego? Hmmm myślę, że ostatnio już pokazuje że nie dorósł do Footbollu na wysokim poziomie. A ja się dziwiłem dlaczego nie powołuję go Lippi. Teraz to widzę. W ostatnich meczach gra piekielnie samolubnie. Nie wiem co on chciał wczoraj pokazać? Że po ruskim alkoholu mu odbija? To pokazał w 100%...
Szkoda, że nie zatrzymaliśmy Cruza. On byłby potencjalnym zagrożeniem dla Eto'o. Który chyba uważa że jest w Barcelonie, gdzie miał 12 okazji z czego wykończył 3 i był królem strzelców... Tutaj tak nie można grać. Myślałem, że gra Interu zmieni się na lepsze. Lecz banalna taktyka "długa" piłka na Ibre jest nieporównywalnie lepsza od tej którą stosuje teraz Jose M.
Powiedzmy sobię szczerze. Od kiedy Juventus został wyrzucony do drugiej ligi, mamy nadzieję na ugranie czegoś w lidze mistrzów. I trzeba przyznać, głupią nadzieję. Co roku przychodzą nowi fantastyczni piłkarze, co roku mówimy o teraz to jest skład na ligę mistrzów. I co roku wielkie rozczarowanie! Powoli zaczynam tęsknić za Interem z Emre, Vierim, VdM(który grał słabo ale ambitnie) itd.
To by było z grubsza na tyle.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2009, 07:31 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Chuchu
- Kontakt:
Może ja zacznę ten temat, otóż tak się ostatnio zastanawiałem, czy to nie jest może czas na ławkę dla naszego kochanego i uwielbianego Il Capitano? Jeszcze niedawno taka myśl nawet mi do głowy nie mogła przyjść ale czy nie sądzicie, że to już czas 36-letniego kapitana aby dać w pierwszym składzie miejsce jakiemuś wartościowemu pomocnikowi? Sam Zanetti ostatnio prezentuje coraz niższą formę, rajdy, z których słynął obecnie zdarzają mu się bardzo sporadycznie a i w obronie popełnia coraz więcej błędów
Nie chcę umniejszać jego ogromnych zasług dla klubu oczywiście.
Tak doszedłem do tego wniosku ponieważ pomyślcie - gdyby kupić jakiegoś środkowego pomocnika potrafiącego rozegrać piłkę, strzelić z dystansu i powalczyć o każdą piłę to w końcu moglibyśmy mieć tak upragnioną silną linię pomocy. Myślałem na D'Agostino, który na prawdę ma te wszystkie cechy.
Sneijder
D'Agostino Cambiasso Stankovic
Taka pomoc wyglądałaby na prawdę groźnie. Mamy niby Mottę ale jego forma to wielka niewiadoma a poza tym już zdążył doznać dwóch urazów chociaż mamy dopiero październik...
Tak doszedłem do tego wniosku ponieważ pomyślcie - gdyby kupić jakiegoś środkowego pomocnika potrafiącego rozegrać piłkę, strzelić z dystansu i powalczyć o każdą piłę to w końcu moglibyśmy mieć tak upragnioną silną linię pomocy. Myślałem na D'Agostino, który na prawdę ma te wszystkie cechy.
Sneijder
D'Agostino Cambiasso Stankovic
Taka pomoc wyglądałaby na prawdę groźnie. Mamy niby Mottę ale jego forma to wielka niewiadoma a poza tym już zdążył doznać dwóch urazów chociaż mamy dopiero październik...
-
ferii
Cesar
Cambiasso
Motta Deki
Sneijder
Milito Eto'o
Wg mnie to nasza najlepsza 11
niestety Mou nie boi się posadzić EL Capitano na lawę a szkoda bo jako zmiennik taki waleczny gracz mógłby naprawdę wiele zdziałać a na pierwszą 11 wydaje się być słabszy od Motty i Dejana. W styczniu liczę na transfer Pandeva i pozbycie się Viery oraz zakup jakiegoś pomocnika który spokojnie mógłby zwiększyć rywalizację np. Jeremy Toulalan.
Cambiasso
Motta Deki
Sneijder
Milito Eto'o
Wg mnie to nasza najlepsza 11
FORZA INTER !!!!!!!!!!!!
-
miniu86
Nie Ty jeden o tym myślałeś. Już pod koniec zeszłego sezonu też się nad tym zastanawiałem i myślę, że powoli trzeba się do tego przygotowywać. Zanetti nie da nam tego co normalny pomocnik na jego pozycji. Wieku się nie oszuka.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
-
Jedrula
- Kontakt:
ferii niestety zawiodę Cię
Vieira strzelił ostatnio bramkę więc nie odejdzie z Interu
poza tym on chce uszanować swój kontrakt 
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
-
Minister
Tylko w każdym z tych ustawień i z tymi ,,nowymi'' pomocnikami znowu nie będziemy używali boków pomocy.Możemy się tylko cieszyć,że Maicon jest predysponowany do biegania tam i z powrotem dlatego te dorzutki i akcje bokami jeszcze sporadycznie występują.Skoro w środku jest gęsto to jak można dostać się pod bramkę przeciwnika?BOKIEM tyle,że kto ma to uczynić?
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"