Ulubiony film

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Proxxximus

Odp: Ulubiony film

Post autor: Proxxximus »

Ja tam może nie będę oryginalny ale moim ulubionym filmem zagranicznym jest " Forrest Gump" Tom Hanks "prze kociarsko" zagrał :)  A jeżeli chodzi o polskie to filmy Marka Kotarskiego wymiatają "Dzień świra" mogę oglądać w nieskończoność :)
Kryszał

Post autor: Kryszał »

Tak na szybko  :
"Mechaniczna pomarańcza" Kubric,
"Tańcząc w ciemnościac" von Trier ,
"4miesiące, 3 tygodnie, 2 dni" Munigu,
"Parasolki z Cherbourga" Demy ,
"Życie jest piękne" Benigni ,
" Krótki film o zabijaniu" Kieślowski .
To nie są filmy, to są arcydzieła, kto nie widział niech szybko to nadrobi, rozróżnicie filmy od Filmów.
Marco Materazzi ps. MATRIX (ur. 19 sierpnia 1973 w Lecce)
Tito11
Kontakt:

Post autor: Tito11 »

Mój ulubiony film to Czas Surferów :)
Jestem fanem Chelsea szanującym kibiców Interu:) Proszę o nie wzburzanie awantur na mój temat!
pingfin

Post autor: pingfin »

Będziecie się śmiali, ale trudno:D
"Pearl Harbor" - zdecydowany numer 1, zaraz potem "Marzyciel" z Johnnym Deppem, "Wielkie nadzieje" z Gwinet Pealthrow, czyli ogólnie takie wzruszacze:P Bardzo mi się też podobały: Sweeney Todd, Skazany na bluesa. A na koniec dodałbym do tego coś do śmiechu, czyli "Nic śmiesznego" Marka Koterskiego. Moim zdaniem setki razy lepsze od "Dnia świra". Niestety, większość "fanów" Dnia świra nawet nie wie o istnieniu "Nic śmiesznego".
Ciesz się grą, jakbyś był numerem 1. Trenuj, jakbyś był numerem 2.
Hanys

Post autor: Hanys »

ja jest fanem glupich komedi
jedna z nich jest film o wszystko mowiacym tytule RRRRrrrr
rumcyk

Post autor: rumcyk »

no moim ulubionym jest "Noc o Roxbury", dobra komedia o dwóch sympatycznych głupkach:)
Kto ma cierpliwość, będzie miał, co zechce:)

Presja? Jaka presja? Presję odczuwają miliony ludzi na świecie, którzy nie mają pieniędzy, by kupić swoim dzieciom jedzenie. To jest presja. Nie w futbolu.- J.M
IlCapitano

Post autor: IlCapitano »

"Kontrolerzy". Rewelacja, niesamowity klimat ma w sobie ten film.
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Przeczytałem wszystkie części "Zmierzchu", jest ich 4 natomiast do każdej części tej książki powstawał lub powstaje film. Do pierwszych dwóch części pojawiły się 2 filmy, pierwszy pt. "Zmierzch" zaś drugi pt. "Saga Zmierzch: Księżyc w Nowiu".
Powiem tak, film jest jak dla mnie bardzo dobrze zrobiony, lecz książka jest o niebo lepsza. Zdecydowanie jest lepiej wszystko opisane, bardzo szczegółowo. No ale trudno byłoby zmieścić 400 stron w filmie który trwa ok. 2 godziny.
Z niecierpliwością czekam na trzecią część filmu, podobno ma się pojawić końcem tego roku.
andrzey
Kontakt:

Post autor: andrzey »

Jest ich wiele ...........ale tak na szybko "Królestwo Niebieskie"
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Forza_eDi pisze: Przeczytałem wszystkie części "Zmierzchu", jest ich 4 natomiast do każdej części tej książki powstawał lub powstaje film. Do pierwszych dwóch części pojawiły się 2 filmy, pierwszy pt. "Zmierzch" zaś drugi pt. "Saga Zmierzch: Księżyc w Nowiu".
Powiem tak, film jest jak dla mnie bardzo dobrze zrobiony, lecz książka jest o niebo lepsza. Zdecydowanie jest lepiej wszystko opisane, bardzo szczegółowo. No ale trudno byłoby zmieścić 400 stron w filmie który trwa ok. 2 godziny.
Z niecierpliwością czekam na trzecią część filmu, podobno ma się pojawić końcem tego roku.
Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu przecież te filmy są tragiczne...!
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Kusy

Post autor: Kusy »

jedynka to jeszcze dało się jakoś obejrzeć, natomiast na drugiej części ciężko było  :P
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
ForzaeDi

Post autor: ForzaeDi »

Jestem hardkorem pisze: Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu przecież te filmy są tragiczne...!
Jak dla mnie nie, ale jednak o gustach nie powinno się dyskutować :P
Scourge33

Post autor: Scourge33 »

Absolutnie minimalny zestaw ulubionych filmów, bardzo często do nich wracam:

1. Łowca Jeleni
2. Rumble Fish / Amores Perros / Labirynt Fauna / Wściekłe Psy / Gladiator / Se7en / Fight Club / LoTR / Zielona Mila
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

dla Pablusso i innych kinomaniaków i serialomaniaków polecam serial Spartacus: http://www.youtube.com/watch?v=m2CqtNeRK_w
Obrazek
bihal

Post autor: bihal »

Gladiator :) nie ma lepszego filmu i prawdopodobnie nie bedzie :) jak dla mnie najlepszy film w historii
Pablusso

Post autor: Pablusso »

Orzeu pisze: dla Pablusso i innych kinomaniaków i serialomaniaków polecam serial Spartacus: http://www.youtube.com/watch?v=m2CqtNeRK_w
No i mnie wkopales... Akurat przed sesja?? Obejrzalem trailer i juz wiem co bede robil przez nastepne 2 dni ;] Mam tylko nadzieje, ze bedzie lepszy niz Pacyfik, na ktorym koniec koncow sie srogo zawiodlem.

Przynajmniej mam co ogladac w oczekiwaniu na kolejne odcinki Chucka, How i met your mother, Housa, Californication, the middle i Usta Usta :P
Obrazek
sig by Orzeu
Kusy

Post autor: Kusy »

Spartacus znakomity serial   :-) tylko się nie zniechęcaj po pierwszym odc :-)

a co do Pacyfiku, też się zawiodłem
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Obejrzałem film "2012". Straaaaszna chała. Efekty specjalne wręcz imponujące ale co z tego, skoro fabuły praktycznie w nim nie ma. Typowe amerykańskie kino, bohaterowi udaje się wszystko w ostatniej chwili i na totalnym farcie (pomijając już łamanie praw fizyki). Istnieje określenie "przerost formy nad treścią", ale tutaj mieliśmy samą formę. To była istna strata czasu.
Chrisu

Post autor: Chrisu »

"Stary, Kocham Cie" dobra komedia ostatnio oglądałem i przyjemny film:)
Grooven

Post autor: Grooven »

"poznaj moich spartan"  przypałowa komedia:P w niektórych momentach tak głupie że aż śmieszne;p ale ogółem fajny film , no i "Wielki stach" też dobra komedia:)
jeżeli była mowa już o tych filmach to sory, nie czytałem tego tematu
Lamatico
Kontakt:

Post autor: Lamatico »

Ostatnio kręcą mnie filmy o tornadach: "Koniec świata", "Tornado", "Łowcy tornad" i jeszcze jeden na pulsie ostatnio oglądałem bardzo dobry.

Z niedawnych nowości kinowych polecam "Wyspę tajemnic" w reżyserii Martina Scorsese. Kapitalna produkcja, trzyma w napięciu do ostatnich minut, każdy szczegół jest ważny w końcowym rozrachunku, więc jedzenie chipsów podczas filmu odpada. Gorąco polecam.

PS. Lubię wrócić do niemieckiego horroru "Basen"
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, 22:20 przez Lamatico, łącznie zmieniany 1 raz.
Orzeu
Kontakt:

i co Pablusso jak się Spartacus podobał ? Co polecasz boyu kinowy wśród najnowszych pozycji :> ?

ostatnio oglądałem:
na +: Green Zone, Dziewczyna z Ekstraklasy, Hot Tub Time Machine, Eastern Promises, Starcie Tytanów, Drużyna A, REPO MEN

na - (rozczarowanie tudzież słaby film): Wilkołak, Karate Kid, Death at funeral, Date Night,
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Lamatico pisze:
PS. Lubię wrócić do niemieckiego horroru "Basen"
"Basen" genialny film :) Gdy zobaczyłem go po raz pierwszy, to jak na ironię na drugi dzień szedłem do Aqua Parku... :P

Jako, że ja z filmami na ogół jestem 100 lat za murzynami to dopiero dzisiaj zobaczyłem sobie... Gol! 2 oO
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Vancore

Post autor: Vancore »

Nie ty jeden jestes w tyle, ja dzis obejzalem pierwszy raz Kac Vegas i naprawde dawno tak udanej komedii nie widzialem.
Obrazek
Obrazek
Chrisu

Post autor: Chrisu »

Vancore pisze: Nie ty jeden jestes w tyle, ja dzis obejzalem pierwszy raz Kac Vegas i naprawde dawno tak udanej komedii nie widzialem.

Ostatnio drugi raz oglądałem to z kobitą i uśmiałem się tak samo jak za pierwszym razem, super film. Polecam też "Dziewczyna mojego kumpla"
Lamatico
Kontakt:

Kac Vegas wymiata, trzeba przyznać.

Gol 2 ciekawy, ale to już nie to samo co 1, a 3 podobno beznadziejna, tak mi znajomy mówił, bo sam nie miałem okazji zobaczyć.

Mirek, ale w nocy potajemnie chyba w tym Aqua Parku nie byłeś, z jakimiś dupami :P ?
Bart

Post autor: Bart »

Vancore pisze: Nie ty jeden jestes w tyle, ja dzis obejzalem pierwszy raz Kac Vegas i naprawde dawno tak udanej komedii nie widzialem.
No to ja przebiję wszystkich, bo dopiero wczoraj obejrzałem Pulp Fiction :D No i co tu powiedzieć, świetny film.

Natomiast głównie lubię filmy z podtekstem psychologiczno-historycznym. Łowca Jeleni, Monachium, Skazani na Shawshank, Ojciec Chrzestny, Scarface, Kontrolerzy.
Orzeu
Kontakt:

no to Hot Tub Time Machine polecam dla fanów KacVegas.

Dla takch lubiących filmy w których zakończenie nie jest jednoznacznie na tacy podane i widz później zastanawia się jak naprawdę było (np Shutter Island) to polecam film który wczoraj oglądałem wieczorem w reżyserii Polki Agnieszi Wójtowicz-Vooslo pt. After Life z Liaamem Neesonem i Christiną Ricci, która pół filmu paraduje nago :D (niektórych to powinno zachęcić ;))
Obrazek
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Lamatico pisze: Mirek, ale w nocy potajemnie chyba w tym Aqua Parku nie byłeś, z jakimiś dupami :P ?
Oj, niestety albo i na szczęście nie :P Aczkolwiek będąc w rurze czekałem tylko na maczetę wystającą :D
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
Lamatico
Kontakt:

Orzeu pisze: no to Hot Tub Time Machine polecam dla fanów KacVegas.

Dla takch lubiących filmy w których zakończenie nie jest jednoznacznie na tacy podane i widz później zastanawia się jak naprawdę było (np Shutter Island)
Moim zdaniem on był pacjentem tego szpitala, i nastąpił nawrót choroby, ale fakt zakończenie można samemu dopisać.
ODPOWIEDZ