Ulubiony film
-
Proxxximus
Odp: Ulubiony film
Ja tam może nie będę oryginalny ale moim ulubionym filmem zagranicznym jest " Forrest Gump" Tom Hanks "prze kociarsko" zagrał
A jeżeli chodzi o polskie to filmy Marka Kotarskiego wymiatają "Dzień świra" mogę oglądać w nieskończoność 
-
Kryszał
Tak na szybko :
"Mechaniczna pomarańcza" Kubric,
"Tańcząc w ciemnościac" von Trier ,
"4miesiące, 3 tygodnie, 2 dni" Munigu,
"Parasolki z Cherbourga" Demy ,
"Życie jest piękne" Benigni ,
" Krótki film o zabijaniu" Kieślowski .
To nie są filmy, to są arcydzieła, kto nie widział niech szybko to nadrobi, rozróżnicie filmy od Filmów.
"Mechaniczna pomarańcza" Kubric,
"Tańcząc w ciemnościac" von Trier ,
"4miesiące, 3 tygodnie, 2 dni" Munigu,
"Parasolki z Cherbourga" Demy ,
"Życie jest piękne" Benigni ,
" Krótki film o zabijaniu" Kieślowski .
To nie są filmy, to są arcydzieła, kto nie widział niech szybko to nadrobi, rozróżnicie filmy od Filmów.
Marco Materazzi ps. MATRIX (ur. 19 sierpnia 1973 w Lecce)
-
Tito11
- Kontakt:
Mój ulubiony film to Czas Surferów 
Jestem fanem Chelsea szanującym kibiców Interu:) Proszę o nie wzburzanie awantur na mój temat!
-
pingfin
Będziecie się śmiali, ale trudno:D
"Pearl Harbor" - zdecydowany numer 1, zaraz potem "Marzyciel" z Johnnym Deppem, "Wielkie nadzieje" z Gwinet Pealthrow, czyli ogólnie takie wzruszacze:P Bardzo mi się też podobały: Sweeney Todd, Skazany na bluesa. A na koniec dodałbym do tego coś do śmiechu, czyli "Nic śmiesznego" Marka Koterskiego. Moim zdaniem setki razy lepsze od "Dnia świra". Niestety, większość "fanów" Dnia świra nawet nie wie o istnieniu "Nic śmiesznego".
"Pearl Harbor" - zdecydowany numer 1, zaraz potem "Marzyciel" z Johnnym Deppem, "Wielkie nadzieje" z Gwinet Pealthrow, czyli ogólnie takie wzruszacze:P Bardzo mi się też podobały: Sweeney Todd, Skazany na bluesa. A na koniec dodałbym do tego coś do śmiechu, czyli "Nic śmiesznego" Marka Koterskiego. Moim zdaniem setki razy lepsze od "Dnia świra". Niestety, większość "fanów" Dnia świra nawet nie wie o istnieniu "Nic śmiesznego".
Ciesz się grą, jakbyś był numerem 1. Trenuj, jakbyś był numerem 2.
-
Hanys
ja jest fanem glupich komedi
jedna z nich jest film o wszystko mowiacym tytule RRRRrrrr
jedna z nich jest film o wszystko mowiacym tytule RRRRrrrr
-
rumcyk
no moim ulubionym jest "Noc o Roxbury", dobra komedia o dwóch sympatycznych głupkach:)
Kto ma cierpliwość, będzie miał, co zechce:)
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają miliony ludzi na świecie, którzy nie mają pieniędzy, by kupić swoim dzieciom jedzenie. To jest presja. Nie w futbolu.- J.M
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają miliony ludzi na świecie, którzy nie mają pieniędzy, by kupić swoim dzieciom jedzenie. To jest presja. Nie w futbolu.- J.M
-
IlCapitano
"Kontrolerzy". Rewelacja, niesamowity klimat ma w sobie ten film.
-
ForzaeDi
Przeczytałem wszystkie części "Zmierzchu", jest ich 4 natomiast do każdej części tej książki powstawał lub powstaje film. Do pierwszych dwóch części pojawiły się 2 filmy, pierwszy pt. "Zmierzch" zaś drugi pt. "Saga Zmierzch: Księżyc w Nowiu".
Powiem tak, film jest jak dla mnie bardzo dobrze zrobiony, lecz książka jest o niebo lepsza. Zdecydowanie jest lepiej wszystko opisane, bardzo szczegółowo. No ale trudno byłoby zmieścić 400 stron w filmie który trwa ok. 2 godziny.
Z niecierpliwością czekam na trzecią część filmu, podobno ma się pojawić końcem tego roku.
Powiem tak, film jest jak dla mnie bardzo dobrze zrobiony, lecz książka jest o niebo lepsza. Zdecydowanie jest lepiej wszystko opisane, bardzo szczegółowo. No ale trudno byłoby zmieścić 400 stron w filmie który trwa ok. 2 godziny.
Z niecierpliwością czekam na trzecią część filmu, podobno ma się pojawić końcem tego roku.
-
andrzey
- Kontakt:
Jest ich wiele ...........ale tak na szybko "Królestwo Niebieskie"
-
Dzonyy
Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu przecież te filmy są tragiczne...!Forza_eDi pisze: Przeczytałem wszystkie części "Zmierzchu", jest ich 4 natomiast do każdej części tej książki powstawał lub powstaje film. Do pierwszych dwóch części pojawiły się 2 filmy, pierwszy pt. "Zmierzch" zaś drugi pt. "Saga Zmierzch: Księżyc w Nowiu".
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Kusy
jedynka to jeszcze dało się jakoś obejrzeć, natomiast na drugiej części ciężko było 
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
ForzaeDi
Jak dla mnie nie, ale jednak o gustach nie powinno się dyskutowaćJestem hardkorem pisze: Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu przecież te filmy są tragiczne...!
-
Scourge33
Absolutnie minimalny zestaw ulubionych filmów, bardzo często do nich wracam:
1. Łowca Jeleni
2. Rumble Fish / Amores Perros / Labirynt Fauna / Wściekłe Psy / Gladiator / Se7en / Fight Club / LoTR / Zielona Mila
1. Łowca Jeleni
2. Rumble Fish / Amores Perros / Labirynt Fauna / Wściekłe Psy / Gladiator / Se7en / Fight Club / LoTR / Zielona Mila
-
Orzeu
- Kontakt:
dla Pablusso i innych kinomaniaków i serialomaniaków polecam serial Spartacus: http://www.youtube.com/watch?v=m2CqtNeRK_w

-
bihal
Gladiator
nie ma lepszego filmu i prawdopodobnie nie bedzie
jak dla mnie najlepszy film w historii
-
Pablusso
No i mnie wkopales... Akurat przed sesja?? Obejrzalem trailer i juz wiem co bede robil przez nastepne 2 dni ;] Mam tylko nadzieje, ze bedzie lepszy niz Pacyfik, na ktorym koniec koncow sie srogo zawiodlem.Orzeu pisze: dla Pablusso i innych kinomaniaków i serialomaniaków polecam serial Spartacus: http://www.youtube.com/watch?v=m2CqtNeRK_w
Przynajmniej mam co ogladac w oczekiwaniu na kolejne odcinki Chucka, How i met your mother, Housa, Californication, the middle i Usta Usta

sig by Orzeu
-
Kusy
Spartacus znakomity serial
tylko się nie zniechęcaj po pierwszym odc 
a co do Pacyfiku, też się zawiodłem
a co do Pacyfiku, też się zawiodłem
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa
-
Chuchu
- Kontakt:
Obejrzałem film "2012". Straaaaszna chała. Efekty specjalne wręcz imponujące ale co z tego, skoro fabuły praktycznie w nim nie ma. Typowe amerykańskie kino, bohaterowi udaje się wszystko w ostatniej chwili i na totalnym farcie (pomijając już łamanie praw fizyki). Istnieje określenie "przerost formy nad treścią", ale tutaj mieliśmy samą formę. To była istna strata czasu.
-
Chrisu
"Stary, Kocham Cie" dobra komedia ostatnio oglądałem i przyjemny film:)
-
Grooven
"poznaj moich spartan" przypałowa komedia:P w niektórych momentach tak głupie że aż śmieszne;p ale ogółem fajny film , no i "Wielki stach" też dobra komedia:)
jeżeli była mowa już o tych filmach to sory, nie czytałem tego tematu
jeżeli była mowa już o tych filmach to sory, nie czytałem tego tematu
-
Lamatico
- Kontakt:
Ostatnio kręcą mnie filmy o tornadach: "Koniec świata", "Tornado", "Łowcy tornad" i jeszcze jeden na pulsie ostatnio oglądałem bardzo dobry.
Z niedawnych nowości kinowych polecam "Wyspę tajemnic" w reżyserii Martina Scorsese. Kapitalna produkcja, trzyma w napięciu do ostatnich minut, każdy szczegół jest ważny w końcowym rozrachunku, więc jedzenie chipsów podczas filmu odpada. Gorąco polecam.
PS. Lubię wrócić do niemieckiego horroru "Basen"
Z niedawnych nowości kinowych polecam "Wyspę tajemnic" w reżyserii Martina Scorsese. Kapitalna produkcja, trzyma w napięciu do ostatnich minut, każdy szczegół jest ważny w końcowym rozrachunku, więc jedzenie chipsów podczas filmu odpada. Gorąco polecam.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2010, 22:20 przez Lamatico, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Orzeu
- Kontakt:
i co Pablusso jak się Spartacus podobał ? Co polecasz boyu kinowy wśród najnowszych pozycji :> ?
ostatnio oglądałem:
na +: Green Zone, Dziewczyna z Ekstraklasy, Hot Tub Time Machine, Eastern Promises, Starcie Tytanów, Drużyna A, REPO MEN
na - (rozczarowanie tudzież słaby film): Wilkołak, Karate Kid, Death at funeral, Date Night,
ostatnio oglądałem:
na +: Green Zone, Dziewczyna z Ekstraklasy, Hot Tub Time Machine, Eastern Promises, Starcie Tytanów, Drużyna A, REPO MEN
na - (rozczarowanie tudzież słaby film): Wilkołak, Karate Kid, Death at funeral, Date Night,

-
MiRas.
- Kontakt:
"Basen" genialny filmLamatico pisze:
Jako, że ja z filmami na ogół jestem 100 lat za murzynami to dopiero dzisiaj zobaczyłem sobie... Gol! 2 oO
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Vancore
Nie ty jeden jestes w tyle, ja dzis obejzalem pierwszy raz Kac Vegas i naprawde dawno tak udanej komedii nie widzialem.

-
Chrisu
Vancore pisze: Nie ty jeden jestes w tyle, ja dzis obejzalem pierwszy raz Kac Vegas i naprawde dawno tak udanej komedii nie widzialem.
Ostatnio drugi raz oglądałem to z kobitą i uśmiałem się tak samo jak za pierwszym razem, super film. Polecam też "Dziewczyna mojego kumpla"
-
Lamatico
- Kontakt:
Kac Vegas wymiata, trzeba przyznać.
Gol 2 ciekawy, ale to już nie to samo co 1, a 3 podobno beznadziejna, tak mi znajomy mówił, bo sam nie miałem okazji zobaczyć.
Mirek, ale w nocy potajemnie chyba w tym Aqua Parku nie byłeś, z jakimiś dupami
?
Gol 2 ciekawy, ale to już nie to samo co 1, a 3 podobno beznadziejna, tak mi znajomy mówił, bo sam nie miałem okazji zobaczyć.
Mirek, ale w nocy potajemnie chyba w tym Aqua Parku nie byłeś, z jakimiś dupami
-
Bart
No to ja przebiję wszystkich, bo dopiero wczoraj obejrzałem Pulp FictionVancore pisze: Nie ty jeden jestes w tyle, ja dzis obejzalem pierwszy raz Kac Vegas i naprawde dawno tak udanej komedii nie widzialem.
Natomiast głównie lubię filmy z podtekstem psychologiczno-historycznym. Łowca Jeleni, Monachium, Skazani na Shawshank, Ojciec Chrzestny, Scarface, Kontrolerzy.
-
Orzeu
- Kontakt:
no to Hot Tub Time Machine polecam dla fanów KacVegas.
Dla takch lubiących filmy w których zakończenie nie jest jednoznacznie na tacy podane i widz później zastanawia się jak naprawdę było (np Shutter Island) to polecam film który wczoraj oglądałem wieczorem w reżyserii Polki Agnieszi Wójtowicz-Vooslo pt. After Life z Liaamem Neesonem i Christiną Ricci, która pół filmu paraduje nago
(niektórych to powinno zachęcić
)
Dla takch lubiących filmy w których zakończenie nie jest jednoznacznie na tacy podane i widz później zastanawia się jak naprawdę było (np Shutter Island) to polecam film który wczoraj oglądałem wieczorem w reżyserii Polki Agnieszi Wójtowicz-Vooslo pt. After Life z Liaamem Neesonem i Christiną Ricci, która pół filmu paraduje nago

-
MiRas.
- Kontakt:
Oj, niestety albo i na szczęście nieLamatico pisze: Mirek, ale w nocy potajemnie chyba w tym Aqua Parku nie byłeś, z jakimiś dupami?
Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.
Amen.
-
Lamatico
- Kontakt:
Moim zdaniem on był pacjentem tego szpitala, i nastąpił nawrót choroby, ale fakt zakończenie można samemu dopisać.Orzeu pisze: no to Hot Tub Time Machine polecam dla fanów KacVegas.
Dla takch lubiących filmy w których zakończenie nie jest jednoznacznie na tacy podane i widz później zastanawia się jak naprawdę było (np Shutter Island)