Wszystko co związane z gastronomią:)
-
Castaignos
- Kontakt:
Wszystko co związane z gastronomią:)
Witam. Tutaj możecie pytać o wszystko co związane z gastronomią. Nawet o najłatwiejsze sprawy, takie jak np: Jak długo gotować jajka. Pochwalić się jakimiś przepisami itp. Postaram się pomóc.
Per me c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...

-
Lamatico
- Kontakt:
Odp: Wszystko co związane z gastronomią:)
Fajny, fajny temat.
Ja będąc na własnej kuchni odkryłem pewien przysmak. Pewnego razu wróciłem głodny do domu na stancję w lodówce była kiełbasa, ser żółty i por. Przesmażyłem kiełbasę wrzuciłem pod koniec na dosłownie chwilkę por i po kilku sekundach dorzuciłem ser. Wyglądało to może nie za specjalnie, ale za to smakowało świetnie.
UWAGA! Por musi być chrupiący, za długo na patelni może się zwęglić i być gorzki. Trzeba ciągle mieszać. Wskazane przyprawić papryką, bądź pieprzem, bądź inną przyprawą jaka jest:D
Ja będąc na własnej kuchni odkryłem pewien przysmak. Pewnego razu wróciłem głodny do domu na stancję w lodówce była kiełbasa, ser żółty i por. Przesmażyłem kiełbasę wrzuciłem pod koniec na dosłownie chwilkę por i po kilku sekundach dorzuciłem ser. Wyglądało to może nie za specjalnie, ale za to smakowało świetnie.
UWAGA! Por musi być chrupiący, za długo na patelni może się zwęglić i być gorzki. Trzeba ciągle mieszać. Wskazane przyprawić papryką, bądź pieprzem, bądź inną przyprawą jaka jest:D
-
mediolan
extra temat ;] teraz zobaczymy ile mamy kucharzy i kucharek wsrod kibicow 

-
Dzonyy
To już wiem dlaczego na zloty nie jeździszRandama pisze: To i ja się pochwale ostatnim wynalazkiem- 0.5 l spirytu plus paczka miętowych landrynw równa się zgon po 3-4 kielichach:D
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
Jedrula
- Kontakt:
Ja lubię najzwyklejszy w świecie chleb, smażony na patelni w jajku, ale z żółtym serem, takim startym na tarce. Ten ser jest wymieszany z roztrzepanymi jajkami (można przyprawić, wedle własnego gustu), potem macza się chleb w tym, ale kawałki sera niestety trzeba i tak dokładać, bo wiele się ich nie trzyma tego chleba. Koniecznie smarzyć krótko, bo jajka nie powinny być za długo smarzone, a i ser musi się tylko delikatnie roztopić. Proste i smaczne:)
P.S. oczywiście smarzymy to na oleju/oliwie
żeby komuś nie przyszło do głowy na suchej patelni smarzyć 
P.S. oczywiście smarzymy to na oleju/oliwie
1910, 1920, 1930, 1938, 1940, 1953, 1954, 1963, 1965, 1966, 1971, 1980, 1989, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
-
Woo-cash
- Kontakt:
Hhehe... wspaniałe jedzonko. Sam to stosuje "na szybko" jak nie chce mi się nic gotować.Jedrula pisze: Ja lubię najzwyklejszy w świecie chleb, smażony na patelni w jajku, ale z żółtym serem, takim startym na tarce. Ten ser jest wymieszany z roztrzepanymi jajkami (można przyprawić, wedle własnego gustu), potem macza się chleb w tym, ale kawałki sera niestety trzeba i tak dokładać, bo wiele się ich nie trzyma tego chleba. Koniecznie smarzyć krótko, bo jajka nie powinny być za długo smarzone, a i ser musi się tylko delikatnie roztopić. Proste i smaczne:)
P.S. oczywiście smarzymy to na oleju/oliwieżeby komuś nie przyszło do głowy na suchej patelni smarzyć
![]()
Ja również co jakiś czas jestem skazany na własne umiejętności kulinarne.
Przeważnie jednak jadę na spaghetti chińszczyźnie, zupa pomidorowa oraz fasolowa. Zdarzało mi się czasem zrobić jakieś wykwintniejsze dania ale to była rzadkość.
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Tkrauze
Polecam karbowane frytki "Mr.Potato" w Biedronce.Za 2,5 kg płacisz 8,59zł.W akademiku w czasach klęski w portfelu i recesji w lodówce to był mój cotygodniowy niezbędnik.Przetestowałem wszystkie Aviko,Pommes frites,McCain itp. najlepsze są Mr.Potato z "Biedy"
Nie pytaj co Twój kraj może zrobić dla Ciebie,spytaj co Ty mozesz zrobic dla kraju.
-
Lamatico
- Kontakt:
Na mojej nowej, studenckiej drodze życie informacja bezcennaTkrauze pisze: Polecam karbowane frytki "Mr.Potato" w Biedronce.Za 2,5 kg płacisz 8,59zł.W akademiku w czasach klęski w portfelu i recesji w lodówce to był mój cotygodniowy niezbędnik.Przetestowałem wszystkie Aviko,Pommes frites,McCain itp. najlepsze są Mr.Potato z "Biedy"
@Jendrula, ten sposób jest dobry, kiedy chleb jest już dość nieświeży i można go w ten sposób fajnie zregenerować, również często stosuję tę opcję. Smażę jednak na margarynie
-
Kubus
Co do chlebka to mam super i mieszkam na wsi
co sobote mam taki wieeeeelki mięciutki chlebek z chrupiącą skórka 
ale coś takiego to jest mioodzio
wkleje wam zdjęcie może w sobote 
ale coś takiego to jest mioodzio
-
Woo-cash
- Kontakt:
Po co nam zdjęcie. Lepiej daj kawałek.Kubuś:) pisze: wkleje wam zdjęcie może w sobote![]()
A tak na poważnie to ja również mieszkam na wsi a dodatkowo do piekarni mam jakieś 200m. I doskonale wiem o jakim chlebie mówisz. Kiedyś z ziomkiem po najebce zachciało się jeść. Jako że mieliśmy dwie dychy a piekarze nie mieli jak wydać a była 3 nad ranem to za całość wzięliśmy pięć bochenków i do parku. Chlebek oczywiście pierwsza klasa w dodatku jeszcze cieplutki tylko niestety ból brzucha w połączeniu z kacem bezcenne
"Człowiek jest wszechświatem samym w sobie" - Bob Marley
-
Castaignos
- Kontakt:
mediolan pisze: extra temat ;] teraz zobaczymy ile mamy kucharzy i kucharek wsrod kibicow![]()
Jak wszystko dobrze pójdzie to ja zostanę oficjalnie za 4 lata
To może i ja się czymś pochwale
Dobre jeśli oglądasz film i brakuje czegoś do zagrychy, a znudziły się orzeszki ziemne i czekolada
Per me c'e solo l'Inter.

-
fafibra
Ja za rok już oficjalnie, chyba że egzaminu zawodowego nie zdam:). Chociaż jeżeli ktoś chce zostać kucharzem, bez pracy z odpowiednimi ludźmi nic się nie nauczy i raczej dużo lepiej jest iść do zawodówki niż technikum. Ja mam teraz to szczęście, że trafiłem na ludzi, od których masę można się nauczyć. Praktyka, praktyka, jeszcze raz praktyka:)mediolan pisze: extra temat ;] teraz zobaczymy ile mamy kucharzy i kucharek wsrod kibicow![]()
-
Castaignos
- Kontakt:
Ja w tym roku zaczynam technikumfafibra pisze:Ja za rok już oficjalnie, chyba że egzaminu zawodowego nie zdam:). Chociaż jeżeli ktoś chce zostać kucharzem, bez pracy z odpowiednimi ludźmi nic się nie nauczy i raczej dużo lepiej jest iść do zawodówki niż technikum. Ja mam teraz to szczęście, że trafiłem na ludzi, od których masę można się nauczyć. Praktyka, praktyka, jeszcze raz praktyka:)mediolan pisze: extra temat ;] teraz zobaczymy ile mamy kucharzy i kucharek wsrod kibicow![]()
Per me c'e solo l'Inter.

-
Damiano
z kulinarnych spraw to ja sobie kanapki codziennie robię do pracy;) kilka razy zrobiłem obiad dla rodziny i raz upiekłem dziewczynie placka na imieniny