Ulubiony film

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Blablarzynca
Kontakt:

Odp: Ulubiony film

Post autor: Blablarzynca »

Serial jest niesamowity i jeszcze zawsze na koniec odcinka, dają scenę przez którą ciężko wytrzymać do następnego odcinka. Z pewnością niedługo się zabiorę za książkę.
all in the game, yo, all in the game
Koziolek

Post autor: Koziolek »

I jak panowie? Finał Gry o Tron obejrzany? Ja jestem pod wrażeniem, nie mogę się doczekać dalszej części. W wakacje książka w dłoń.
majosmajos

Post autor: majosmajos »

Właśnie obejrzałem ostatni odcinek i już wiem, że chyba będę zmuszony sięgnąć po książkę, bo nie wiem czy wytrzymam rok do 2 sezonu. :-)
@orzeu właśnie wczoraj widziałem zapowiedź Conana i też się ucieszyłem, że znana morda będzie występować. Przyznam, że bardzo polubiłem Drogo.
IO SONO INTERISTA
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

ale oczywiście nie zaczynajcie od następnej części tzn bodajże nawałnicy mieczy, tylko najpierw sobie Grę o Tron przeczytajcie to się kilku więcej rzeczy dowiecie :P
Obrazek
Czarson

Post autor: Czarson »

Ja sobie książkę z wielką chęcią w wakacje przestudiuje . Ostatni odcinek pierwszego sezonu mnie na pewno nie zawiódł . Drago to ja kojarzę jeszcze ze Słonecznego Patrolu :D
Lucas

Post autor: Lucas »

Obejrzałem wczoraj film The Damned United i jak najbardziej go polecam. Świetnie zrealizowany, przedstawia karierę wybitnego trenera Briana Clougha z naciskiem na jego 44 dniowy pobyt w Leeds United. Podobał mi się, bo pokazywał relacje "Wielkiej Gęby" z Peterem Taylorem (najlepszy kumpel i jednocześnie asystent), z piłkarzami Derby County, Leeds( którzy go nienawidzili). Clough przypominał mi momentami Mourinho, te uśmieszki i odpowiedzi. Film świetnie ukazał trud pracy trenera. Więcej nie napiszę, polecam każdemu. Na prawdę warto poświęcić te półtorej godziny.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Francuskie filmy jednak potrafi być dobre :) Miałem przyjemność ostatnio zobaczyć dwa, a konkretnie "Nie martw się o mnie" i "Amelia". Na prawdę mnie wciągnęło. Ten drugi był bardzo specyficzny ale w pozytywnym sensie. Poza tym obejrzałem sobie z nudów wszystkie polskie kultowe komedie jak "Chłopaki nie płaczą", "Poranek Kojota", "Kiler", "E=mc2". Są one super natomiast kompletnie nie spodobała mi się "Wojna polsko-ruska". Miałem wrażenie, że twórcy robią mają mnie za idiotę.
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

Tożsamość obejrzana, film może nie jakiś wybitny, ale bardzo mile spędzone 2 godziny :)

Pan od muzyki -  dopiero wczoraj się za niego wziąłem, mimo, że na dysku leżał już z 3 miesiące - jeden z lepszych jakie widziałem :) zdecydowanie polecam ;)
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Kujon pisze: Tożsamość obejrzana, film może nie jakiś wybitny, ale bardzo mile spędzone 2 godziny :)

Dzisiaj oglądałem i naprawdę gorąco polecam. Bardzo ciekawa fabuła i niezła gra Neesona :)
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
zidek

Post autor: zidek »

Obejrzałem dziś "Eksperyment", bardzo fajny. Może nie jakiś wybitny, ale polecam warto obejrzeć.
*Lucas wczoraj obejrzałem "The Damned United"- dzięki za polecenie go, super film dla kibiców piłki nożnej to  strzał w 10. Fajnie zagrał Michael Sheen. NO i oczywiście warta wspomnienia słynna, legendarna bramka Jana Domarskiego na Wembley :D:D
lena182

Post autor: lena182 »

a tak co do czytania książek "Gra o tron" i innych to mamy gdzieś na forum temat o książkach? :P

co do filmu to polecam Gran Torino Eastwooda ;)
Obrazek
hQ
Kontakt:

Post autor: hQ »

Ja również polecam Gran Torino, świetny film :)
Chuchu
Kontakt:

Obejrzałem właśnie "Donnie Darko" i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Polecam oczywiście oglądanie w oryginale ewentualnie z napisami jak ktoś angielskiego nie ogarnia. Filmy w takich klimatach lubię, podobnie jak "Inni", który zaserwowało nam wczoraj TVP2 na wieczór :)
Dominho

Post autor: Dominho »

Z pewnością nie będę oryginalny, ale dopiero niedawno obejrzałem "Skazani na Shawshank" i muszę powiedzieć że jest świetny.
A Gran Torino polecam jak koledzy powyżej - bardzo dobry film. Od siebie mogę dodać film "Chłopaki z sąsiedztwa". W rolach głównych: Ice Cube i Cuba Gooding Jr.
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
Vancore

Post autor: Vancore »

Ja tez niedawno(wczoraj) obejrzalem shawshank redemption i stwierdzam ze to najlepszy film jaki w zyciu ogladalem.
Obrazek
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Ostatnio mnie wzięło na filmy o wilkołakach. Obejrzałem "Zły wpływ księżyca", "Skowyt", "Wilkołak" i "Underworld: Bunt Lykanów". Może polecicie mi jeszcze jakieś o tej tematyce? :)

"Zły wpływ księżyca" - Film dobry, ciekawy z dobrą fabułą, polecam dla miłośników gatunku :)

"Skowyt" - Trochę trudno mi było uwierzyć, że w latach osiemdziesiątych Amerykanie już robili tak świetne efekty :) Sam wygląd wilkołaków był bardzo udany co często się twórcom nie udaje, fabuła bardzo ciekawa, dopracowana ale było kilka drobnych błędów logicznych co jednak nie przeszkadzało w oglądaniu :)

"Wilkołak" - Obsada bardzo dobra to i spodziewałem się bardzo dobrego filmu. Nieco się zawiodłem bo pomimo bardzo dobrych efektów, kostiumów itp. fabuła bardzo mocno niedopracowana i generalnie wszystko w filmie dzieje się za szybko, praktycznie brak wątków pobocznych.

"Bunt Lykanów" - Moim zdaniem najlepsza część spośród całej serii "Underworld" i nie rozumiem niektórych porównań do "Zmierzchu", które są po prostu śmieszne.
Kusy

Post autor: Kusy »

oglądałem wczoraj "Super 8" wynudziłem się na nim niesamowicie, kiepski film moim zdaniem.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Serpente

Post autor: Serpente »

Poleciłby mi ktoś coś w stylu Szeregowca Ryana ? Tzn. film musi być:
-O 2 wojnie światowej (wiadomo)
-zrobiony z jajem
-najlepiej jakby akcje pokazywały bitwy w Normandii,Ardenach itd. (głównie w Europie),nie chce oglądać bitw w Wietnamie,Perl Harbor,...

Wczoraj właśnie sobie zobaczyłem po raz enty Szeregowca i...po prostu ten film miażdży,pod każdym względem,jezu,jak te sceny są tam zrobione  :hold:
http://www.youtube.com/watch?v=gPA6kRuhKks
http://www.youtube.com/watch?v=_suY5Y1BKWU
Obrazek
Dzonyy

Post autor: Dzonyy »

Nerazurro_ pisze: Poleciłby mi ktoś coś w stylu Szeregowca Ryana ? Tzn. film musi być:
-O 2 wojnie światowej (wiadomo)
-zrobiony z jajem
-najlepiej jakby akcje pokazywały bitwy w Normandii,Ardenach itd. (głównie w Europie),nie chce oglądać bitw w Wietnamie,Perl Harbor,...

Wczoraj właśnie sobie zobaczyłem po raz enty Szeregowca i...po prostu ten film miażdży,pod każdym względem,jezu,jak te sceny są tam zrobione  :hold:
http://www.youtube.com/watch?v=gPA6kRuhKks
http://www.youtube.com/watch?v=_suY5Y1BKWU
Oglądałeś serial Kompania Braci ? Jeśli nie to gorąco polecam. Dotyczy on tej samej kompani , której szukali w Ryanie i pokazuej ich przygody podczas takich operacji jak D-Day czy Market Garden.
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
Serpente

Oczywiście że oglądałem,serial jest po prostu mega,szkoda że nie ma takich więcej  ;(
Obrazek
Kuba_1908

Post autor: Kuba_1908 »

Jako , że II wojna światowa to mój konik to zabiorę głos . W stylu Ryana i Band of Brothers jest tylko jeszcze Pacyfik( ale mówiłeś , że inne TDW niż Europa Cię nie interesują ) . Fajnym filmem jest też "O jeden most za daleko" , film stary bo z lat 70 , opowiada o operacji Market-Garden , zaskakujący jest w tym filmie oddany realizm ( nie ma tam zbyt wielu rambo , którzy kulom się nie kłaniają ) . Interesującym filmem może też być "wróg u bram" , choć opowiada o froncie wschodnim . Akcja toczy się w oblężonym Stalingradzie . Ten film jest taka troszkę "bajka z hollywood" , ale warto też go zobaczyć .
Obrazek
Serpente

O jeden most za daleko daje radę aczkolwiek to taki film IMO który można zobaczyć sobie z rodziną w niedzielne popołudnie czy coś,"Wróg u bram" jak najbardziej,kozacki film,bitwy pod Stalingradem i na froncie wschodnim też wchodzą w grę :D Dawno nie widziałem Listy Schindlera a to też godne uwagi.
Obrazek
sampam

Post autor: sampam »

Mam kilka ulubionych filmow, ktore z checia zabralbym na bezludna wyspe :P Oczywiscie Ojciec Chrzestny - trylogia, Szklana Pulapka - kwadrylogia i... cala seria filmow z Bogartem :brawo:
Serpente

Wie ktoś gdzie mógłbym zobaczyć nowy odcinek,nowej serii Czasu Honoru który leciał w Niedzielę ?
Obrazek
Lucas

Post autor: Lucas »

Z seriali polecam: Chirurdzy, White Collar i Dr House. Świetne są. Teraz trzeba niestety czekać na nowe sezony...
Białe Kołnierzyki będą zresztą w tvp1 któregoś września. Polecam wszystkie trzy, są genialne.
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

Nowa dostawa ;)

Wściekły Byk - klasyka, której wcześniej nie widziałem nigdy. Bardzo fajny. 8/10

Hanna - 6/10. Dość dobry film akcji, jednak mimo wszystko lekkie rozczarowanie.

Władcy Umysłów - POLECAM. bardzo fajny thriller. 8/10

Kod Nieśmiertelności - POLECAM również. Fajna kreacje Jake Hyllenhalla 8/10

Take me home tonight - 'szalona noc', ciekawa komedia której akcja dzieje się pod koniec lat 80'. Dobra na nudne popołudnie. 7/10

Age of Heroes - czyli angielskie podejście do filmów wojennych. Może być. W jednej z ról Sean Bean znany z Gry o Tron ;) 6/10

Naznaczony - W sumie jeśli chodzi o klimat, muzykę, budowanie napięcia to czołówka ostatnich lat jeśli chodzi o horror, kilku elementów jednak w tym filmie nie mogłem zdzierżyć (bez spoilerów). 6/10 ale mimo wszystko warto zobaczyć.

Rango - 7/10

X-men: Pierwsza klasa - najlepsza część z serii filmów o X-menach.

Arthur (komedia), Wybrany 6/10, Blitz 5/10 Largo Winch 2 5/10, Zła Kobieta 5,5/10, Thor 6/10, Friends with Benefits 6/10, Wrecked 5/10,- rozczarowanie. Nie polecam.

Geneza Planety Małp - ŚWIETNY, jeden z lepszych filmów tego roku moim zdaniem. Zdecydowanie polecam. 8+/10

Super 8 - przygodówka w stylu filmów z lat 80'. W sumie to fajny. 6/10

Żelazny Rycerz (Ironclad) - fajny, krwawy film traktujący o oblężeniu pewnego zamku. 7/10

Fast Five - 7/10.

Conan Barbażyńca 3d - niczego więcej po Conanie nie powinno się oczekiwać. Świetna rola Jasona Momoi. 8/10

Szefowie Wrogowie - fajna, nieszablonowa komedia. 7/10
Obrazek
Kujon
Kontakt:

Post autor: Kujon »

To teraz pora na mnie:

Hotel Ruanda - 9/10, fajny dramat przedstawiający co się działo w tym państwie
Lektor - 9/10, koniecznie trzeba obejrzeć !
Donnie Darko 8/10 dramat, historia chłopaka niezrównoważonego psychicznie, ogółem dobry film.
Egzorcyzmy Dorothy Mills - 6/10 - z braku laku obejrzałem, nie takie złe :)
Pokój dziecięcy - 6/10 pomysł na horror bardzo fajny, wykonanie już sporo gorsze, ale było parę momentów gdzie się można było przestraszyć :)
Prawdziwa Historia - 9/10 dramat, Anthony Hopkins w pięknym filmie :) szczerze polecam.
""  Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki"  "" P.Zarzeczny
Globus

Post autor: Globus »

Nerazurro_ pisze: Wie ktoś gdzie mógłbym zobaczyć nowy odcinek,nowej serii Czasu Honoru który leciał w Niedzielę ?
Dwa pierwsze odcinki z IV sezonu.

http://www.uploadstation.com/file/CVh8M ... TRODAT.avi

http://www.uploadstation.com/file/QEMZE ... TRODAT.avi
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Orzeu, Tobie naprawdę się podobał film "Super 8" ?? Jak dla mnie na równi z nowymi Piratami największy babol 2011 r. "Source Code" też nie za specialny w dodatku ta końcówka....ja szczerze polecam "The Lincoln Lawyer" i "Seconds Apart".
Obrazek
Kusy

Post autor: Kusy »

Lucas pisze: Z seriali polecam: Chirurdzy, White Collar i Dr House. Świetne są. Teraz trzeba niestety czekać na nowe sezony...
Białe Kołnierzyki będą zresztą w tvp1 któregoś września. Polecam wszystkie trzy, są genialne.
White Collar rzeczywiście jest świetnym serialem, kto nie oglądał to niech sobie obejrzy będzie puszczany w tvp we wtorki o 20.25.  Serial ma teraz przerwę w stanach i wraca dopiero w styczniu :(.  Z dobrych serial poleciłbym jeszcze Zakazane imperium, The Mentalist i nowy serial Suits o prawnikach który jest moim zdaniem rewelacją tego roku.  Szkoda że anulowali serial Lie To Me..

Z filmów  oglądałem ostatnio "Thor" i chciałbym o tym filmie jak najszybciej zapomnieć:D   3/10
"The Whistleblower" -  dobre kino, warto obejrzeć    7/10
"Oszukać przeznaczenie 5 3D" - lepsze od czwórki, ale bez rewelacji..   5/10
"5 Days of War" -   fajny klimat ma ten film.  6/10

dzisiaj właśnie and1 mam zamiar obejrzeć Seconds Apart.

Z dokumentów to polecam wstrząsający  dokument  "Most samobójców".
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2011, 12:04 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
ODPOWIEDZ