Ulubiony film
-
Blablarzynca
- Kontakt:
Odp: Ulubiony film
Serial jest niesamowity i jeszcze zawsze na koniec odcinka, dają scenę przez którą ciężko wytrzymać do następnego odcinka. Z pewnością niedługo się zabiorę za książkę.
all in the game, yo, all in the game
-
Koziolek
I jak panowie? Finał Gry o Tron obejrzany? Ja jestem pod wrażeniem, nie mogę się doczekać dalszej części. W wakacje książka w dłoń.
-
majosmajos
Właśnie obejrzałem ostatni odcinek i już wiem, że chyba będę zmuszony sięgnąć po książkę, bo nie wiem czy wytrzymam rok do 2 sezonu.
@orzeu właśnie wczoraj widziałem zapowiedź Conana i też się ucieszyłem, że znana morda będzie występować. Przyznam, że bardzo polubiłem Drogo.
@orzeu właśnie wczoraj widziałem zapowiedź Conana i też się ucieszyłem, że znana morda będzie występować. Przyznam, że bardzo polubiłem Drogo.
IO SONO INTERISTA
-
Orzeu
- Kontakt:
ale oczywiście nie zaczynajcie od następnej części tzn bodajże nawałnicy mieczy, tylko najpierw sobie Grę o Tron przeczytajcie to się kilku więcej rzeczy dowiecie 

-
Czarson
Ja sobie książkę z wielką chęcią w wakacje przestudiuje . Ostatni odcinek pierwszego sezonu mnie na pewno nie zawiódł . Drago to ja kojarzę jeszcze ze Słonecznego Patrolu 
-
Lucas
Obejrzałem wczoraj film The Damned United i jak najbardziej go polecam. Świetnie zrealizowany, przedstawia karierę wybitnego trenera Briana Clougha z naciskiem na jego 44 dniowy pobyt w Leeds United. Podobał mi się, bo pokazywał relacje "Wielkiej Gęby" z Peterem Taylorem (najlepszy kumpel i jednocześnie asystent), z piłkarzami Derby County, Leeds( którzy go nienawidzili). Clough przypominał mi momentami Mourinho, te uśmieszki i odpowiedzi. Film świetnie ukazał trud pracy trenera. Więcej nie napiszę, polecam każdemu. Na prawdę warto poświęcić te półtorej godziny.

-
Chuchu
- Kontakt:
Francuskie filmy jednak potrafi być dobre
Miałem przyjemność ostatnio zobaczyć dwa, a konkretnie "Nie martw się o mnie" i "Amelia". Na prawdę mnie wciągnęło. Ten drugi był bardzo specyficzny ale w pozytywnym sensie. Poza tym obejrzałem sobie z nudów wszystkie polskie kultowe komedie jak "Chłopaki nie płaczą", "Poranek Kojota", "Kiler", "E=mc2". Są one super natomiast kompletnie nie spodobała mi się "Wojna polsko-ruska". Miałem wrażenie, że twórcy robią mają mnie za idiotę.
-
Kujon
- Kontakt:
Tożsamość obejrzana, film może nie jakiś wybitny, ale bardzo mile spędzone 2 godziny 
Pan od muzyki - dopiero wczoraj się za niego wziąłem, mimo, że na dysku leżał już z 3 miesiące - jeden z lepszych jakie widziałem
zdecydowanie polecam 
Pan od muzyki - dopiero wczoraj się za niego wziąłem, mimo, że na dysku leżał już z 3 miesiące - jeden z lepszych jakie widziałem
"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
Dzonyy
Kujon pisze: Tożsamość obejrzana, film może nie jakiś wybitny, ale bardzo mile spędzone 2 godziny
Dzisiaj oglądałem i naprawdę gorąco polecam. Bardzo ciekawa fabuła i niezła gra Neesona
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
Jest tylko Inter, dla mnie, jest tylko Inter
Jest tylko Inter dla mnie, dla mnie....
-
zidek
Obejrzałem dziś "Eksperyment", bardzo fajny. Może nie jakiś wybitny, ale polecam warto obejrzeć.
*Lucas wczoraj obejrzałem "The Damned United"- dzięki za polecenie go, super film dla kibiców piłki nożnej to strzał w 10. Fajnie zagrał Michael Sheen. NO i oczywiście warta wspomnienia słynna, legendarna bramka Jana Domarskiego na Wembley
:D
*Lucas wczoraj obejrzałem "The Damned United"- dzięki za polecenie go, super film dla kibiców piłki nożnej to strzał w 10. Fajnie zagrał Michael Sheen. NO i oczywiście warta wspomnienia słynna, legendarna bramka Jana Domarskiego na Wembley
-
lena182
a tak co do czytania książek "Gra o tron" i innych to mamy gdzieś na forum temat o książkach? 
co do filmu to polecam Gran Torino Eastwooda
co do filmu to polecam Gran Torino Eastwooda

-
hQ
- Kontakt:
Ja również polecam Gran Torino, świetny film 
-
Chuchu
- Kontakt:
Obejrzałem właśnie "Donnie Darko" i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Polecam oczywiście oglądanie w oryginale ewentualnie z napisami jak ktoś angielskiego nie ogarnia. Filmy w takich klimatach lubię, podobnie jak "Inni", który zaserwowało nam wczoraj TVP2 na wieczór 
-
Dominho
Z pewnością nie będę oryginalny, ale dopiero niedawno obejrzałem "Skazani na Shawshank" i muszę powiedzieć że jest świetny.
A Gran Torino polecam jak koledzy powyżej - bardzo dobry film. Od siebie mogę dodać film "Chłopaki z sąsiedztwa". W rolach głównych: Ice Cube i Cuba Gooding Jr.
A Gran Torino polecam jak koledzy powyżej - bardzo dobry film. Od siebie mogę dodać film "Chłopaki z sąsiedztwa". W rolach głównych: Ice Cube i Cuba Gooding Jr.
Io non rubo il campionato ed in serie B non son mai stato
FORZA NERAZZURRI
FORZA NERAZZURRI
-
Vancore
Ja tez niedawno(wczoraj) obejrzalem shawshank redemption i stwierdzam ze to najlepszy film jaki w zyciu ogladalem.

-
Chuchu
- Kontakt:
Ostatnio mnie wzięło na filmy o wilkołakach. Obejrzałem "Zły wpływ księżyca", "Skowyt", "Wilkołak" i "Underworld: Bunt Lykanów". Może polecicie mi jeszcze jakieś o tej tematyce? 
"Zły wpływ księżyca" - Film dobry, ciekawy z dobrą fabułą, polecam dla miłośników gatunku
"Skowyt" - Trochę trudno mi było uwierzyć, że w latach osiemdziesiątych Amerykanie już robili tak świetne efekty
Sam wygląd wilkołaków był bardzo udany co często się twórcom nie udaje, fabuła bardzo ciekawa, dopracowana ale było kilka drobnych błędów logicznych co jednak nie przeszkadzało w oglądaniu 
"Wilkołak" - Obsada bardzo dobra to i spodziewałem się bardzo dobrego filmu. Nieco się zawiodłem bo pomimo bardzo dobrych efektów, kostiumów itp. fabuła bardzo mocno niedopracowana i generalnie wszystko w filmie dzieje się za szybko, praktycznie brak wątków pobocznych.
"Bunt Lykanów" - Moim zdaniem najlepsza część spośród całej serii "Underworld" i nie rozumiem niektórych porównań do "Zmierzchu", które są po prostu śmieszne.
"Zły wpływ księżyca" - Film dobry, ciekawy z dobrą fabułą, polecam dla miłośników gatunku
"Skowyt" - Trochę trudno mi było uwierzyć, że w latach osiemdziesiątych Amerykanie już robili tak świetne efekty
"Wilkołak" - Obsada bardzo dobra to i spodziewałem się bardzo dobrego filmu. Nieco się zawiodłem bo pomimo bardzo dobrych efektów, kostiumów itp. fabuła bardzo mocno niedopracowana i generalnie wszystko w filmie dzieje się za szybko, praktycznie brak wątków pobocznych.
"Bunt Lykanów" - Moim zdaniem najlepsza część spośród całej serii "Underworld" i nie rozumiem niektórych porównań do "Zmierzchu", które są po prostu śmieszne.
-
Kusy
oglądałem wczoraj "Super 8" wynudziłem się na nim niesamowicie, kiepski film moim zdaniem.
"Kochaj ich
Szalony Inter, kochaj ich !
Niekończąca się zabawa
Która trwa przez całe życie
Szalony Inter, kochaj ich !"
Niekończąca się zabawa
-
Serpente
Poleciłby mi ktoś coś w stylu Szeregowca Ryana ? Tzn. film musi być:
-O 2 wojnie światowej (wiadomo)
-zrobiony z jajem
-najlepiej jakby akcje pokazywały bitwy w Normandii,Ardenach itd. (głównie w Europie),nie chce oglądać bitw w Wietnamie,Perl Harbor,...
Wczoraj właśnie sobie zobaczyłem po raz enty Szeregowca i...po prostu ten film miażdży,pod każdym względem,jezu,jak te sceny są tam zrobione
http://www.youtube.com/watch?v=gPA6kRuhKks
http://www.youtube.com/watch?v=_suY5Y1BKWU
-zrobiony z jajem
-najlepiej jakby akcje pokazywały bitwy w Normandii,Ardenach itd. (głównie w Europie),nie chce oglądać bitw w Wietnamie,Perl Harbor,...
Wczoraj właśnie sobie zobaczyłem po raz enty Szeregowca i...po prostu ten film miażdży,pod każdym względem,jezu,jak te sceny są tam zrobione

-
Dzonyy
Oglądałeś serial Kompania Braci ? Jeśli nie to gorąco polecam. Dotyczy on tej samej kompani , której szukali w Ryanie i pokazuej ich przygody podczas takich operacji jak D-Day czy Market Garden.Nerazurro_ pisze: Poleciłby mi ktoś coś w stylu Szeregowca Ryana ? Tzn. film musi być:
-zrobiony z jajem
Ja nie kradnę scudetto i także w Serie B nigdy nie byłem...
-
Serpente
Oczywiście że oglądałem,serial jest po prostu mega,szkoda że nie ma takich więcej 

-
Kuba_1908
Jako , że II wojna światowa to mój konik to zabiorę głos . W stylu Ryana i Band of Brothers jest tylko jeszcze Pacyfik( ale mówiłeś , że inne TDW niż Europa Cię nie interesują ) . Fajnym filmem jest też "O jeden most za daleko" , film stary bo z lat 70 , opowiada o operacji Market-Garden , zaskakujący jest w tym filmie oddany realizm ( nie ma tam zbyt wielu rambo , którzy kulom się nie kłaniają ) . Interesującym filmem może też być "wróg u bram" , choć opowiada o froncie wschodnim . Akcja toczy się w oblężonym Stalingradzie . Ten film jest taka troszkę "bajka z hollywood" , ale warto też go zobaczyć .
-
Serpente
O jeden most za daleko daje radę aczkolwiek to taki film IMO który można zobaczyć sobie z rodziną w niedzielne popołudnie czy coś,"Wróg u bram" jak najbardziej,kozacki film,bitwy pod Stalingradem i na froncie wschodnim też wchodzą w grę
Dawno nie widziałem Listy Schindlera a to też godne uwagi.

-
sampam
Mam kilka ulubionych filmow, ktore z checia zabralbym na bezludna wyspe
Oczywiscie Ojciec Chrzestny - trylogia, Szklana Pulapka - kwadrylogia i... cala seria filmow z Bogartem 
-
Serpente
Wie ktoś gdzie mógłbym zobaczyć nowy odcinek,nowej serii Czasu Honoru który leciał w Niedzielę ?

-
Lucas
Z seriali polecam: Chirurdzy, White Collar i Dr House. Świetne są. Teraz trzeba niestety czekać na nowe sezony...
Białe Kołnierzyki będą zresztą w tvp1 któregoś września. Polecam wszystkie trzy, są genialne.
Białe Kołnierzyki będą zresztą w tvp1 któregoś września. Polecam wszystkie trzy, są genialne.

-
Orzeu
- Kontakt:
Nowa dostawa 
Wściekły Byk - klasyka, której wcześniej nie widziałem nigdy. Bardzo fajny. 8/10
Hanna - 6/10. Dość dobry film akcji, jednak mimo wszystko lekkie rozczarowanie.
Władcy Umysłów - POLECAM. bardzo fajny thriller. 8/10
Kod Nieśmiertelności - POLECAM również. Fajna kreacje Jake Hyllenhalla 8/10
Take me home tonight - 'szalona noc', ciekawa komedia której akcja dzieje się pod koniec lat 80'. Dobra na nudne popołudnie. 7/10
Age of Heroes - czyli angielskie podejście do filmów wojennych. Może być. W jednej z ról Sean Bean znany z Gry o Tron
6/10
Naznaczony - W sumie jeśli chodzi o klimat, muzykę, budowanie napięcia to czołówka ostatnich lat jeśli chodzi o horror, kilku elementów jednak w tym filmie nie mogłem zdzierżyć (bez spoilerów). 6/10 ale mimo wszystko warto zobaczyć.
Rango - 7/10
X-men: Pierwsza klasa - najlepsza część z serii filmów o X-menach.
Arthur (komedia), Wybrany 6/10, Blitz 5/10 Largo Winch 2 5/10, Zła Kobieta 5,5/10, Thor 6/10, Friends with Benefits 6/10, Wrecked 5/10,- rozczarowanie. Nie polecam.
Geneza Planety Małp - ŚWIETNY, jeden z lepszych filmów tego roku moim zdaniem. Zdecydowanie polecam. 8+/10
Super 8 - przygodówka w stylu filmów z lat 80'. W sumie to fajny. 6/10
Żelazny Rycerz (Ironclad) - fajny, krwawy film traktujący o oblężeniu pewnego zamku. 7/10
Fast Five - 7/10.
Conan Barbażyńca 3d - niczego więcej po Conanie nie powinno się oczekiwać. Świetna rola Jasona Momoi. 8/10
Szefowie Wrogowie - fajna, nieszablonowa komedia. 7/10
Wściekły Byk - klasyka, której wcześniej nie widziałem nigdy. Bardzo fajny. 8/10
Hanna - 6/10. Dość dobry film akcji, jednak mimo wszystko lekkie rozczarowanie.
Władcy Umysłów - POLECAM. bardzo fajny thriller. 8/10
Kod Nieśmiertelności - POLECAM również. Fajna kreacje Jake Hyllenhalla 8/10
Take me home tonight - 'szalona noc', ciekawa komedia której akcja dzieje się pod koniec lat 80'. Dobra na nudne popołudnie. 7/10
Age of Heroes - czyli angielskie podejście do filmów wojennych. Może być. W jednej z ról Sean Bean znany z Gry o Tron
Naznaczony - W sumie jeśli chodzi o klimat, muzykę, budowanie napięcia to czołówka ostatnich lat jeśli chodzi o horror, kilku elementów jednak w tym filmie nie mogłem zdzierżyć (bez spoilerów). 6/10 ale mimo wszystko warto zobaczyć.
Rango - 7/10
X-men: Pierwsza klasa - najlepsza część z serii filmów o X-menach.
Arthur (komedia), Wybrany 6/10, Blitz 5/10 Largo Winch 2 5/10, Zła Kobieta 5,5/10, Thor 6/10, Friends with Benefits 6/10, Wrecked 5/10,- rozczarowanie. Nie polecam.
Geneza Planety Małp - ŚWIETNY, jeden z lepszych filmów tego roku moim zdaniem. Zdecydowanie polecam. 8+/10
Super 8 - przygodówka w stylu filmów z lat 80'. W sumie to fajny. 6/10
Żelazny Rycerz (Ironclad) - fajny, krwawy film traktujący o oblężeniu pewnego zamku. 7/10
Fast Five - 7/10.
Conan Barbażyńca 3d - niczego więcej po Conanie nie powinno się oczekiwać. Świetna rola Jasona Momoi. 8/10
Szefowie Wrogowie - fajna, nieszablonowa komedia. 7/10

-
Kujon
- Kontakt:
To teraz pora na mnie:
Hotel Ruanda - 9/10, fajny dramat przedstawiający co się działo w tym państwie
Lektor - 9/10, koniecznie trzeba obejrzeć !
Donnie Darko 8/10 dramat, historia chłopaka niezrównoważonego psychicznie, ogółem dobry film.
Egzorcyzmy Dorothy Mills - 6/10 - z braku laku obejrzałem, nie takie złe
Pokój dziecięcy - 6/10 pomysł na horror bardzo fajny, wykonanie już sporo gorsze, ale było parę momentów gdzie się można było przestraszyć
Prawdziwa Historia - 9/10 dramat, Anthony Hopkins w pięknym filmie
szczerze polecam.
Hotel Ruanda - 9/10, fajny dramat przedstawiający co się działo w tym państwie
Lektor - 9/10, koniecznie trzeba obejrzeć !
Donnie Darko 8/10 dramat, historia chłopaka niezrównoważonego psychicznie, ogółem dobry film.
Egzorcyzmy Dorothy Mills - 6/10 - z braku laku obejrzałem, nie takie złe
Pokój dziecięcy - 6/10 pomysł na horror bardzo fajny, wykonanie już sporo gorsze, ale było parę momentów gdzie się można było przestraszyć
Prawdziwa Historia - 9/10 dramat, Anthony Hopkins w pięknym filmie
"" Bo Milan to jeszcze długo, długo będą dla mnie "przekupczyki" "" P.Zarzeczny
-
Globus
Dwa pierwsze odcinki z IV sezonu.Nerazurro_ pisze: Wie ktoś gdzie mógłbym zobaczyć nowy odcinek,nowej serii Czasu Honoru który leciał w Niedzielę ?
http://www.uploadstation.com/file/CVh8M ... TRODAT.avi
http://www.uploadstation.com/file/QEMZE ... TRODAT.avi
"Jesteśmy Interem i nie możemy o tym zapominać" - Marco Materazzi

-
and1
- Kontakt:
Orzeu, Tobie naprawdę się podobał film "Super 8" ?? Jak dla mnie na równi z nowymi Piratami największy babol 2011 r. "Source Code" też nie za specialny w dodatku ta końcówka....ja szczerze polecam "The Lincoln Lawyer" i "Seconds Apart".

-
Kusy
White Collar rzeczywiście jest świetnym serialem, kto nie oglądał to niech sobie obejrzy będzie puszczany w tvp we wtorki o 20.25. Serial ma teraz przerwę w stanach i wraca dopiero w styczniuLucas pisze: Z seriali polecam: Chirurdzy, White Collar i Dr House. Świetne są. Teraz trzeba niestety czekać na nowe sezony...
Z filmów oglądałem ostatnio "Thor" i chciałbym o tym filmie jak najszybciej zapomnieć:D 3/10
"The Whistleblower" - dobre kino, warto obejrzeć 7/10
"Oszukać przeznaczenie 5 3D" - lepsze od czwórki, ale bez rewelacji.. 5/10
"5 Days of War" - fajny klimat ma ten film. 6/10
dzisiaj właśnie and1 mam zamiar obejrzeć Seconds Apart.
Z dokumentów to polecam wstrząsający dokument "Most samobójców".
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2011, 12:04 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kochaj ich
Niekończąca się zabawa
Niekończąca się zabawa