Champions League 2013/2014

Tematy dotyczące europejskich pucharów.
ODPOWIEDZ
piotrek7

Odp: Champions League 2011/2012

Post autor: piotrek7 »

kusy pisze: Przeczucie mi coś mówi, że City wygra to spotkanie. Zapowiada się świetne spotkanie, no ale niestety nie będzie mi dane obejrzeć, będzie trzeba czekać na skrót po spotkaniu.
kusy! Nie graj u bukmacherów!
Krótko i na temat: BRAWO NAPOLI!!!
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Napoli miła niespodzianka :) Jeśli wygrają za 2 tygodnie na wyjeździe z Villarreal to awansują. Jeśli City nie wygra u siebie z Bayernem to Napoli awansuje niezależnie od swojego wyniku.
Piekarz

Post autor: Piekarz »

Świetny wynik Napoli, styl chyba też, z tego co widziałem w urywkach, kiedy Chivu przez pół minuty wyrzucał piłkę z autu. Niestety terminarz ułożył się tak, że Bayern grał z Napoli w gazie, a City pewnie oleje i pewnie przegra, więc to dopiero połowa drogi dla azzurrich. Wyjazd to zawsze wyjazd, różnie być może.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
sampam

Post autor: sampam »

Odpadniecie Napoli z tak trudej grupy i po takiej grze  byloby absolutna katastrofa.
Serpente

Post autor: Serpente »

Bardziej dzisiaj skupiłem się na meczu Napoli z City i powiem że nie żałuję,coś pięknego,akcje,zwody,dramaturgia. Szczególnie Włosi zaimponowali mi organizacją,druga połówka to majstersztyk w ich wykonaniu,City nie potrafiło się zbliżyć do ich pola karnego,a te kontry Napoli,miaaaazga. Teraz wystarczy wygrać z Villarreal i awans do fazy pucharowej co jest wielkim wyczynem,wielkie brawa.
Obrazek
and

Post autor: and »

Brawo Napoli! Może Serie A odzyska wkrótce 4-te miejsce w LM!
Grande Inter !!!
sampam

and pisze: Brawo Napoli! Może Serie A odzyska wkrótce 4-te miejsce w LM!
Oj dalekaaa droga do tego! Co ciekawe istnieja iluzoryczne szanse, ze tylko 1 druzyna niemiecka wyjdzie z grupy. Otoz BVB moze pokpic jutro sprawe, a gdy Francuzi wygraja, bedzie juz "pozamiatane". Z kolei Leverkusen ma prostszy terminarz od Valencii zatem raczej wyjdzie z grupy. Szkoda meczu w Niemczech, gdzie Hiszpanie mogli spokojnie zremisowac, a nawet wygrac.
Tak w ogole na tle obu mediolanskich ekip Napoli prezentuje sie w LM o klase lepiej. O postepie mozemy mowic, gdy 2 wloskie druzyny awansuja do cwiercfinalow:D
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 01:30 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
Serpente

Ciekaw jestem rezultatów dzisiejszych spotkań, pomimo że Milan z Barcą mają zapewniony awans zapowiada się fajny mecz a obie ekipy wyjdą zmotywowane pewnie na maksa, z jednej strony chciałbym żeby wygrał Milan,zajął 1 miejsce i trafił na łatwego rywala w 1/8 ale z drugiej zaś jeżeli rossoneri wygrają to możemy wpaść na Barkę w 1/8 co nie bardzo mi się podoba, zobaczymy.
Arsenal-Borussia, tutaj chyba nikt nie może wytypować wyniku, Arsenal jest w bardzo wysokiej formie do tego Van Persie strzela wszystko jak leci z kolei zaś Borussia też ładnie sobie radzi w lidze + ostatni wygrali z Bayernem na ich stadionie do tego jeśli dzisiaj nie wygrają to już nie mają szans na awans tak więc zapowiada się również ciekawa walka.
Leverkusen-Chelsea, stawiałbym raczej na Romuś-team ale Niemiaszki grają u siebie więc może być różnie, mimo to chciałbym żeby to jednak Chelsea wygrała (chyba pierwszy raz będę za nimi) bo wtedy Valencia będzie miała jeszcze szanse na awans czego życzę im z całego serca bo bardzo lubię Nietoperki.
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

No i APOEL remisem w Sankt Petersburgu zapewnił sobie awans do 1/8 :) Kto by się spodziewał. Ciekaw jestem, czy Wisła zdobyłaby w tej grupie jakiekolwiek punkty.
sampam

Niezly mecz Milanu z Barca. Tradycyjnie kontrowersyjny karny, ale zasluzone zwyciestwo Katalonczykow. Leverkusen swoim zwyciestwem pograza Valencie. Arsenal planowo zwycieza z BVB, natomias Marsylia przegrywa z...Grekami :-x
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 23:41 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
Chuchu
Kontakt:

Leverkusen nie pogrąża Valencii bo to Chelsea sama może się pogrążyć. Z taką grą jak od kilku tygodni to myślę, że Hiszpanie spokojnie mogą wygrać na Stamford Bridge. No i realny staje się scenariusz, że 2 angielskie zespoły odpadną już w fazie grupowej bo City też będzie miało ciężko. Mecz Chelsea - Valencia zapowiada się na niezłą rzeźnię, muszę go obejrzeć :D

Karny dla Barcelony jak zawsze przekomiczny ale zdążyliśmy się już przyzwyczaić. Borussia pożegnała się już z Ligą Mistrzów co mnie cieszy bo wolę oglądać jakieś szlagiery w TV niż "polskie" mecze.

EDIT: Warto dodać, że Valencii wystarczy remis 1:1 do awansu.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 23:55 przez Chuchu, łącznie zmieniany 1 raz.
sampam

BVB nie pozegnala sie, bo jesli wygra z Francuzami 4 bramkami i w 2 meczu padnie korzystny wynik, to awansuja:D Aczkolwiek jestem za Marsylia.
Obecna LM tylko potwierdza, ze pilka nozna jest znacznie bardziej wyrownanym sportem niz przed np. dekada. Dowodza tego sukcesy Cypryjczykow, czy Grekow. Wystarczy spojrzec na ich grupy i zastanowic sie, czy Inter poradzilby sobie w takiej rywalizacji.
Ostatnio zmieniony 23 lis 2011, 23:54 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
Claudio

Post autor: Claudio »

Z coraz to wieksza obawa patrze jakie zespoly moga w swoich grupach zajac 2 miejsce..
Serpente

Chuchu pisze: Warto dodać, że Valencii wystarczy remis 1:1 do awansu.
Ale najpierw liczy się dwumecz chyba, a na Mestalla też było 1-1. Ale mimo wszystko zapowiada się piękny mecz ;D Dzisiaj FC Zraszacze znowu pokazały że symulki to ich domena,szkoda bo mecz był w sumie wyrównany a Milan miał świetne akcje, piękna bramka Boatenga  :brawo:
sampam pisze: Obecna LM tylko potwierdza, ze pilka nozna jest znacznie bardziej wyrownanym sportem niz przed np. dekada.
Chyba kpisz  :shocked:
Obrazek
Klinsi64

Post autor: Klinsi64 »

CL w tym sezonie ma dla nas takie znaczenie jak Coppa Italia,najważniejsza jest Serie A,jeśli nie załapiemy się do trójki na mecie sezonu(2 miejsca wydają się być zaklepane Milan-Juve) będzie nieciekawie...
MiRas.
Kontakt:

Post autor: MiRas. »

Teraz dopiero zobaczyłem jak Valencia potraktowała Genk... a co do Chelsa i AVB... bardzo lubię tego trenera, chciałbym go w Interze (być może właśnie za tą sympatię), ale na razie wychodzi na to, że zamiana Porto na Chelsea to był błąd. Dla mnie Chelsea to był obok dwóch hiszpańskich cyrków objazdowych faworyt tej edycji LM, a tutaj okazuje się, że realnym staje się, ze Londyńczyków może zabraknąć w dalszej fazie, tym bardziej patrząc na formę Valencii, która (jeśli dobrze policzyłem) w tym sezonie przegrała tylko 3 mecze licząc ligę hiszpańską oraz Ligę Mistrzów. Remis 1:1 na SB i Chelsea ląduje w LE.
Obrazek

Który chce jak zwykle wyładować swą...
Frustrację, która spowodowana jest tym, że...
Z definicji fani turyńskiej babci takie cechy wykazują...
To dla swojego dobra... wyjdź stąd...
Albo ja Ci w tym pomogę.

Amen.
sampam

Nerazzurro_ pisze:
Ale najpierw liczy się dwumecz chyba, a na Mestalla też było 1-1. Ale mimo wszystko zapowiada się piękny mecz ;D Dzisiaj FC Zraszacze znowu pokazały że symulki to ich domena,szkoda bo mecz był w sumie wyrównany a Milan miał świetne akcje, piękna bramka Boatenga  :brawo:
sampam pisze: Obecna LM tylko potwierdza, ze pilka nozna jest znacznie bardziej wyrownanym sportem niz przed np. dekada.
Chyba kpisz  :shocked:
Nie przypominam sobie, zeby mistrz Cypru ogrywal mistrza Portugalii i Rosji. Oczywiscie w kolejnych rundach LM braly udzial druzyny z lig holenderskich, czy szkockich, ale trudno to uznac za sensacje. Dysponowaly zupelnie innym budzetem, marka niz Apoel. Postawa Olympiakosu tez godna uwagi, bo nie codzien zdarza sie pogrom mistrza Niemiec, ktorego ponoc boi sie pol Europy.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 00:16 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
eKubaL
Kontakt:

Post autor: eKubaL »

sampam pisze:
Nerazzurro_ pisze:
Ale najpierw liczy się dwumecz chyba, a na Mestalla też było 1-1. Ale mimo wszystko zapowiada się piękny mecz ;D Dzisiaj FC Zraszacze znowu pokazały że symulki to ich domena,szkoda bo mecz był w sumie wyrównany a Milan miał świetne akcje, piękna bramka Boatenga  :brawo:
Chyba kpisz  :shocked:
Nie przypominam sobie, zeby mistrz Cypru ogrywal mistrza Portugalii i Rosji.
... i Polski
Moja lista TODO:
- Terminarz
- Galeria/Video
- System do multimediów
- wyspać się
Piekarz

Jakoś z doświadczenia nie chce mi się wierzyć, że któreś z dwójki MU-Chelsea nie awansuje, acz z tak wczesnego odpadnięcia którejkolwiek z tych drużyn cieszyłbym się niewypowiedzianie.
Parole e aggettivi non bastano piu. Servono atti concreti, come la candidatura al Pallone d'oro, e chi gli nega il voto non e figlio di Maria e non capisce nulla. Immenso, indescrivibile. Fino alla fine Il Principe Diego Milito.
Chuchu
Kontakt:

Nerazzurro_ pisze:
W rzeczy samej ale przy remisie 1-1 liczy się bilans bramkowy, który Valencia ma lepszy.
Serpente

Ano tak tak, nie wiem co mi się pomyliło :P
Szkoda mi Valencii, niespodziewanie trudny mecz przed nimi na Stamford, 100x bardziej wolę oglądać ich w fazie pucharowej niż kogoś z dwójki Chelsea/Leverkusen, Hiszpanie grają o niebo lepiej od tych zespołów, ich gra jest piękna dla oka a już na pewno są w stanie więcej zrobić niż takie Leverkusen które fartem dzisiaj ograło Romka. Mimo to perspektywa dwóch angielskich zespołów w fazie pucharowej jest dla mnie czymś przepięknym, i to jeszcze United (raczej wyjdą) powinno trafić na kogoś mocnego w 1/8 choć nie wiadomo jak tam Platini z resztą bandy poustawia te mecze. Mam nadzieję że my się nie skompromitujemy jak rok temu i zajdziemy jak najdalej pod warunkiem że forma w lidze przyjdzie bo brak awansu do przyszłorocznej LM będzie katastrofą.

sampam pisze: Nie przypominam sobie, zeby mistrz Cypru ogrywal mistrza Portugalii i Rosji. Oczywiscie w kolejnych rundach LM braly udzial druzyny z lig holenderskich, czy szkockich, ale trudno to uznac za sensacje. Dysponowaly zupelnie innym budzetem, marka niz Apoel. Postawa Olympiakosu tez godna uwagi, bo nie codzien zdarza sie pogrom mistrza Niemiec, ktorego ponoc boi sie pol Europy.
Kiedyś w LM takie niespodzianki były na porządku dziennym dzięki czemu wtorkowe wieczory z LM były ekscytujące jak mało co,nawet Holenderskie teamy jak Ajax czy PSV które toczyło batalie z Milanem (z tym Milanem który rozwalał wszystko w pucharach co stawało mu na drodze), przeróżne Lokomotivy, Fenerbahce itp. itd. dzisiaj na mecze patrzę jednym okiem ziewając co chwila a faworytów do wygrania trofeum jest 2-3  :wink:
Ostatnio zmieniony 24 lis 2011, 04:00 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Jaszczu91

Post autor: Jaszczu91 »

Obecna edycja ligi mistrzów jest zdecydowanie inna niż poprzednie dzięki temu że pojawiło się kilka ciekawych drużyn jak np Napoli, Manchester City czy Dortmund i przez to stała się ciekawsza. Dawno nie było też takiej sytuacji że przed ostatnią kolejką fazy grupowej tylko jeden zespół z ligi angielskiej ma zapewniony awans do fazy pucharowej. Na dodatek jest to Arsenal czyli teoretycznie najsłabszy zespół w tej czwórki. Zapewne Anglicy i tak będą mieli komplet zespołów w 1/8 ale będzie im ciężko o ten awans. Rewelacją fazy grupowej jest cypryjski kopciuszek APOEL. Mnie szokują wyniki tego zespołu bo uważałem że będą chłopcami do bicia w swojej grupie, a tymczasem nie przegrali meczu w fazie grupowej. Jedynym zespołem który ich pokonał była Wisła w fazie play off :)
Lecą lata, a ja wciąż czuje to samo.  Inter aż do końca świata!
FORZA INTER!
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Patrząc z perspektywy Interu, to istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo na spotkanie się w 1/8 finału z drużyną z Anglii. Poza pamiętnym dwumeczem z Chelsea za kadencji Mourinho Inter nie ma szczęścia do zespołów z tego kraju.Z drugiej strony rywalem może być dość przeciętny Zenit czy chimeryczna Marsylia. Szkoda mi Borussii, myślałem że żółto-czarnych będzie stać na więcej w tej edycji LM, okazało się jednak, że poza własnym stadionem rozdają punkty wszystkim...

Swoją drogą "eksperci" z nsport grubo przesadzają. Wczoraj pokazali skróty 4 spotkań z grup G oraz H i zamiast omówić każdy pojedynczy mecz zaczęli się głowić kto wygra w...Gran Derbi Real-Farsa :neutral:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
miniu86

Post autor: miniu86 »

Eksperci z N od dłuższego czasu są w amoku to raz, a dwa że to głównie ludzie niemądrzy.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Kubus

Post autor: Kubus »

miniu86 pisze: Eksperci z N od dłuższego czasu są w amoku to raz, a dwa że to głównie ludzie niemądrzy.
Dobre sobie  :lol2: :lol2: , powinno być w cudzysłowie ;)
Obrazek
sampam

Zgodnie z przewidywaniami Valencia oraz BVB (mistrz Niemiec?) zegnaja sie z LM, na osobna uwage z kolei zasluguje wyjatkowa postawa Marsylii i wyjatkowego Oolympiakosu. Co ciekawe Borussia w ogole konczy przygode z europejskimi pucharami, coz przedsezonowe apetyty byly na pewno wieksze.
Ostatnio zmieniony 6 gru 2011, 23:50 przez sampam, łącznie zmieniany 1 raz.
Seba

Post autor: Seba »

Jeśli United jutro awansuje z pierwszego miejsca, a Napoli wycycka ekipę City, to na papierze będzie to najsłabsza 1/8 LM od wielu wielu lat. Żadnego szlagieru. Za to w 1/4 (zakładając awans wszystkich faworytów) byłaby niezła jatka ;)
Obrazek
Chuchu
Kontakt:

Porto, Valencia i Borussia żegnają się z Ligą Mistrzów już na etapie fazy grupowej. Jutro bardzo prawdopodobne, że dołączy do nich Manchester City oraz Lyon. Tegoroczna edycja dziwna jest no ale to oznacza, że w 1/8 możemy trafić na słabszego rywala no ale tak czy inaczej wolałbym obejrzeć trochę więcej szlagierów w fazie pucharowej a nie same mecze do jednej bramki.
Piekarz

Seba. pisze: Jeśli United jutro awansuje z pierwszego miejsca, a Napoli wycycka ekipę City, to na papierze będzie to najsłabsza 1/8 LM od wielu wielu lat. Żadnego szlagieru.
Też nie lubię Milanu, ale jednak jeśli nie trafią na APOEL, to szlagier będzie. ;)

Jednak odpadnięcie Chelsea okazało się zbyt piękne na prawdę, jestem pewien, że tak samo skończy się jutro w Bazylei. Jutro trzymam kciuki za Napoli, bo choć nie pałam miłością do środowiska ekipy Mazzarriego (o samym Mazzarrim nie wspominając), to miło będzie popatrzeć, jak Włosi wydalają z LM zespół z czterema straconymi punktami na 14 kolejek w Premiership.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2011, 00:53 przez Piekarz, łącznie zmieniany 1 raz.
cor72z

Post autor: cor72z »

Porto po Boasu wygląda jak Inter po Mourinho... dramat
ODPOWIEDZ