Mercato

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Raffal

Odp: Mercato

Post autor: Raffal »

klusek pisze: A co takiego świadczy o archaiczności jednego ustawienia i nowoczesności drugiego?
Fakt że wiekszość drużyn którym teraz "idzie" graja tym ustawieniem?
może określenie archaiczne , nowoczesne nie jest najlepiej dobrane ale wydaje mi sie ze jest to ustawienie ktorym powinnismy grac , ewentualnie przebudowac calkowicie 3 pomocnikow bo grajac Muntarim Zanettim i Cambiasso nigdzie nie dojdziemy

Co do okradania szejków
morgothbauglir pisze:
To Morrati chyba musiałby Gatesa okraść  :D. Wg mnie kupować Diego i Fabregasa jest niepotrzebne, bo w drużynie pełnią podobną rolę. Eto'o jest nie do ruszenia z Barcelony, chyba że za kwotę tak kosmiczną, że trzebaby wziąć pożyczkę w Skoku Stefczyka :P. Ale sama idea bardzo ciekawa
Wydawało mi sie ze jasno napisałem ze chciałbym chociaz jednego z tych zawodników, co do wyciagniecia Eto'o to wydaje mi sie ze Barcelona jest klubem bardzo niewdzecznym  wobec swoich i Eto'o pewna suma mogła by przekonać , a co do kupna Diego Fabregasa to wiadomo ze nie obydwóch tylko jednego z nich , Ofensywnych pomocników jest teraz jak na lekarstwo wiec trzeba naprawde szybko załatwić sprawe  :)
klusek

Post autor: klusek »

Raffal pisze: Fakt że wiekszość drużyn którym teraz "idzie" graja tym ustawieniem?
Barca grała też takim ustawieniem w poprzednim, nieudanym dla nich sezonie. Wniosek? Ustawienie nie ma kompletnie żadnego znaczenia, jeśli nie ma się piłkarzy z odpowiednimi umiejętnościami i trenera, który potrafi je wykorzystać.
Raffal pisze: ewentualnie przebudowac calkowicie 3 pomocnikow bo grajac Muntarim Zanettim i Cambiasso nigdzie nie dojdziemy
To dziwne, bo przy 4-3-3 właśnie takimi piłkarzami gralibyśmy w pomocy (co najwyżej za Muntariego przyszedłby inny b2b, ale to wciąż byłoby to samo ustawienie, nie zapewniające automatycznie ofensywnej gry).
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Raffal pisze: ewentualnie przebudowac calkowicie 3 pomocnikow bo grajac Muntarim Zanettim i Cambiasso nigdzie nie dojdziemy
Muntariego jeszcze zrozumiem, bo piłkarzem klasy światowej nie jest, ale co ty chcesz od Capitano i Cuchu??

Z trójki Diego, Silva, Ribery wybrałbym bez wahania Francuza, jednak obawiam się, że przy zainteresowaniu jego osobą Barcelony i Manchesteru United to mielibyśmy baaardzo nikłe szanse na powodzenie tego transferu :roll:
Raffal

Cambiasso i Muntari graja jako defensywni pomocnicy a Zanetti praktycznie jako 5 obronca , nie mam nic do zarzucenia Zanettiemu ani Cambiasso sa poprostu zawodnikami defensywnymi i tyle ale nie mozna grac cała linia def.
Chuchu pisze: Z trójki Diego, Silva, Ribery wybrałbym bez wahania Francuza
Przecierz Diego jest srodkowym pomocnikiem a Ribery i Silva sa skrzydłowymi wiec nie ma co porownywac.

4-3-3 ? Nie wiem czy dobrze pamietam ale jak porto ,barcelona , ManUtd wygrywało LM to chyba wiekszosc sezonu grali wlasnie tym ustawieniem.
Wydaje mi sie ze powinnismy zdecydowac jakim grac ustawieniem i pod niego zrobic wzmocnienia zeby nie bylo tak jak w tym sezonie ze innych zawodnikow kupilismy a innymi gralismy bo oni nie pasowali do ustawienia
klusek

Post autor: klusek »

Raffal pisze: 4-3-3 ? Nie wiem czy dobrze pamietam ale jak porto ,barcelona , ManUtd wygrywało LM to chyba wiekszosc sezonu grali wlasnie tym ustawieniem.
Porto i Barcelona tak grały, Milan występował w 4-3-1-2 lub 4-3-2-1, Liverpool w zwycięskim sezonie głównie 4-4-1-1, Manchester 4-4-2. Jak widać, nie ma reguły, nie ma żadnych trendów, bo drużyny, które wygrywały LM w jednym sezonie, potrafiły dostać po tyłku w drugim grając tą samą taktyką.
Raffal pisze: Wydaje mi sie ze powinnismy zdecydowac jakim grac ustawieniem i pod niego zrobic wzmocnienia zeby nie bylo tak jak w tym sezonie ze innych zawodnikow kupilismy a innymi gralismy bo oni nie pasowali do ustawienia
Ustawienie powinno być wybierane pod kątem obecnego składu i poprzednich doświadczeń. W naszym przypadku przewaga 4-3-1-2 nad 4-3-3 jest niepodważalna i cieszę się, że Mourinho doszedł do podobnych wniosków.
morgothbauglir

Post autor: morgothbauglir »

Chuchu pisze: Z trójki Diego, Silva, Ribery wybrałbym bez wahania Francuza, jednak obawiam się, że przy zainteresowaniu jego osobą Barcelony i Manchesteru United to mielibyśmy baaardzo nikłe szanse na powodzenie tego transferu :roll:
No cóż, mogę powiedzieć tylko tyle, że wybrałeś najlepszego z trójki, ale jednocześnie najdroższego i, jak mądrze napisałeś, trudnego do zakontraktowania.
Nie wiem czemu się ich czepiasz. Cambiasso to świetny pomocnik, ze świeczką takiego drugiego szukać. Zanetti to może nie nominalny środkowy pomocnik (chociaż gdzie Argentyńczyk już nie grał :P) ale ze swoich obowiązków wywiązuje się na poziomie. A Muntari?? Rzeczywiście bardziej jako rezerwowy, ale czasem może się przydać w defensywie, a i w ataku ma pewne atuty, np. silny strzał z dystansu
Kupię plakaty Interu, pisać gg 8272525!
Raffal

żaden z nich nie jest rozgrywającym i nie wydaje mi sie zebysmy wygrali LM grajac w ofensywie 2 napastnikami 1 pomocnikiem i Maiconem. Dla mnie Cambiasso to czołówka swiatowa ale musimy mieć wiecej mozliwosci w ataku i tyle
dodo_IM

Post autor: dodo_IM »

morgothbauglir,Muntari może i ma silny strzał z dystansu ale jeszcze bardziej nie celny. Widać w meczach w których gra, że próbuje rozgrywać, ale słabo mu to wychodzi, raz na 12 meczy zagrał dobrą prostopadłą piłkę. Po za tym po pierwszych 2-3 miesiącach zesłabł niemiłosiernie.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
dodo_IM

Wszyscy mówimy, że Inter potrzebuje klasowego rozgrywającego, bo jest to absolutna konieczność patrząc na grę Interu, ale zwróćcie uwagę, że nie potrafimy wskazać żadnego nazwiska po za Diego czy Hamsikiem który dla mnie Interowi wiele by nie pomógł. Po za tym nie wiemy czy Jose planuje zakup rozgrywającego, bo w jakimś tam wywiadzie mówił, że dalej chce grać 4-3-3.
"Nie możesz płakać po meczu, jeśli musisz to zrobić, zrób to na boisku. Tam trzeba zostawić wszystko, co masz. Musisz zakończyć mecz ze świadomością, że zrobiłeś wszystko."  Jose Mourinho
Chuchu
Kontakt:

No a jest tak, ponieważ niewielu na rynku obecnie jest dostępnych :roll: zawsze możemy liczyć na przebudzenie się Amantino. Jednak nie widze nikogo poza Diego, Hamsikiem i Silvą kto mógłby odejść do nas. Ribery jak już gdzieś pójdzie to do Barcy lub ManU.
Nen

Post autor: Nen »

Z rozgrywających, którzy byliby do wyciągnięcia widzę jeszcze dwa nazwiska. Ten o którym wcześniej wspominałem mianowicie Trochowski. Myślę, że nie byłoby trudno wyciągnąć go z HSV jednak czy to wystarczająco dobry piłkarz?
Drugim trochę niedocenianym piłkarzem, którego da się kupić jest Barry z Aston V. To on w dużej mierze kryje się za wysoką lokatą swojej drużyny w PL. W zeszłym okienku jedną nogą był już w Lpoolu jednak Aston V. nie chciała spuścić z ceny i to może być problemem również dla nas. Wiem, że to również nie jest powalające nazwisko, ale gość, który regularnie dostaje powołania do reprezentacji Anglii i jest kluczowym graczem 5 drużyny w Premiership to naprawdę mniej od gwiazdy Bundesligi? Na to pytanie może odpowiedzieć np. VdV.
God protect me
Raffal

Trochowski ?:( Nie no bez jaj nim to LM nie zawojujemy
Silva i Ribery to skrzydłowi a nie rozgrywajacy
z rozgrywajacych o jakich warto sie postarac to Diego , Hamskik , Fabregas  a przynajmniej mi nie przychodzi do głowy ale wierze ze działacze poszukaja dobrego rozwiazania
morgothbauglir

Akurat Trochowski jest piłkarzem z którym można się pokazać w LM. Ostatnio częściej widujemy go na prawej flance w HSV, ale jest bardzo uniwersalnym zawodnikiem. Z drugiej strony jednak mogą być problemy ze sprowadzeniem go, gdyż działacze klubu z Hamburga sprzedali już van der Vaarta i to za śmiesznie małą kwotę, więc za drugą gwiazdę mogą sobie nieźle policzyć. Jeśliby szukać dobrego rozgrywającego możnaby też spróbować Gourcuffa, chociaż o niego trzeba by się dogadać z naszym "przyjacielem" AC Milanem
dodo_IM

Barry to faktycznie ciekawe nazwisko, pytanie jest tylko takie czy Anglik pasuje do Serie A. Fakt grał dla nas już nie jaki Ince  i też chyba na pozycji środkowego pomocnika. Jest on powoływany do reprezentacji, a to bardzo dużo o jego umiejętnościach mówi. W pierwszym składzie zapewne nie gra bo jak tu rywalizować z takimi nazwiskami jak Gerrard i Lamprad. Osobiście nie widziałem jak gra więc sobie zaraz zapuszczę na youtube ;). Problem może być w tym, że jak robi furorę w Aston Villi to zaraz się po niego zgłosi kilka bogaczy z PL, a on zapewne nie chciałby opuszczać Anglii. Co do Trochowskiego to też trzeba mu się lepiej przyjrzeć. Ciekawe propozycje Nen :D
Chuchu
Kontakt:

Ja bym chciał, żeby wrócił do nas Obafemi Martins :) najszybszy piłkarz świata moim zdaniem :) ma 25 lat, w Interze już raz się sprawdził, jednak odszedł bo bał się, że będzie grzać ławę :roll: gdyby teraz u nas był byłby bez wątpienia podstawowym zawodnikiem. W meczach z silnymi rywalami zawsze pokazywał się z bardzo dobrej strony. Potrzeba nam kupić napastnika, bo jak wiemy nasza ofensywa kuleje a gdybyśmy nie mieli Ibry to fatalnie by wyglądała ta nasza gra :roll: Ale priorytetem jest oczywiście ofensywny pomocnik, czy jak kto woli - rozgrywający.
forzaragazzi

Post autor: forzaragazzi »

Ja to zastanawiam kogo Moratti zamierza sprowadzic w lato. Bo jezeli plotki odnosnie diego sie potwierdzą (ze przechodzi do juve) to kompletnie nie rozumiem dlaczego Moratti sie nie włączył sie do walki o tego zawodnika :/ Bo oferte juve na pewno byłby w stanie przebic. :x Nie znajdziemy na rynku piłkarza równie taniego o podobnych umiejetnosciach. Milito? Jaki jest sens wydawanie 15-20 mln euro za 30 latka? Prezydent genoi zapowiedział ze za np 10mln go nie puści. Aguero byłby do wyciagniecia za 50mln (taka jest chyba klauzula) a ma lat bodaj 21. Inwestycja na lata. Na razie wiec jestem pesymista odnosnie tranferów ale obym sie zdziwił :-(
miniu86

Post autor: miniu86 »

Ja także jestem pesymistą, gdyż wszystko wskazuje na to, ze nasi działacze wezmą się do roboty nie teraz a dopiero w lecie. Już teraz trzeba szukać, kombinować, rozmawiać. Potem będzie jak z Quaresmą. Sraczka do ostatniego dnia mercato o gównianego piłkarza. Żałuję trochę tego Diego bo widziałbym go u nas. Mam nadzieje, że Mou pójdzie po rozum do głowy i zamiast kolejnego def pomocnika ściągnie tylko i wyłącznie graczy ofensywnych w liczbie przynajmniej 2. Potrzeba nam tylko graczy ofensywnych i to dobrych. taki Ribery i Aguero to moje marzenie. 
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Tylko jest problem bo wszyscy ofensywni pomocnicy są bardzo drodzy i graja w silnych klubach. A z takiego Bayernu cieżko bedzie pozyskać Riberego bo on tam czuje sie dobrze. I za niego trzeba by było dużą sumkę dać i spore pensje w kontrakcie. Postarać sie można ale będzie ciężko
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Dlatego najlepiej sięgnąć po Davida Silve.
Wiem, że to nudne ale będę to powtarzał cały czas !!!
Ja go po prostu widzę u nas i tyle
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
Adriano_forever

Post autor: Adriano_forever »

Ja nie mówie że nie Dawid Silva by u nas grał napewno. Tylko żeby dostawał szanse. Moim zdaniem po Silve można byłoby sie postarać. bo jego pozyskać napewno by sie dało.
Lepiej jest być pokonanym niż być fanem Milanu. - Nicola Berti
miniu86

Post autor: miniu86 »

Faktem jest, że o takich zawodników nie będzie łatwo, i trzeba będzie nie lada refleksu by zaklepać sobie innych. Taki Juve czy Milan także będą polować, bo co tu dużo mówić liga włoska mocno podupadła na arenie międzynarodowej i trzeba to poprawić.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"Inter to taka niesamowita choroba, która zostawia blizny na zawsze\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" Eugenio Bersellini
krystianeczek

Post autor: krystianeczek »

Silva jest za 25 mln do wzięcia
Magnum

Post autor: Magnum »

To prawda.Wiceprezydent Valencji ujawnil ze klub jest w stanie sprzedac Silve za 25 mln euro.A z tego co mi wiadomo Juventus oferowal 20 mln + Poulsen i Valencja sie nie zgodzila.
Zgadzam sie z wami ze jezeli Juve sprowadzi Diego za 20 mln to bedzie to strzal w 10.Szkoda tylko ze nie dla naszego zespolu...
Co do Riberiego to pewnie przejdzie do wielkiej Barcy :)
Chuchu
Kontakt:

Coś mi się wydaje, że Inter wyciągnie tego lata Aguero :) Atletico prawdopodobnie nie będzie w przyszłym sezonie grać w Lidze Mistrzów a Argentyńczyk zapewne chciałby występować w najsilniejszej lidze świata :) Poza tym nakłaniają go do tego Maradona i Zanetti, Inter rozmawiał już z agentem piłkarza a Mourinho to inteligentny facet i zdaje sobie sprawę, że Ibra nie ma partnera w ataku na swoim poziomie.

Transfer Villi raczej nie dojdzie do skutku bo ten pewnie zechce zostać w Hiszpanii.

Ameryki może nie odkryję tą wypowiedzią, ale potrzebujemy koniecznie klasowego ofensywnego pomocnika. Jeżeli szybko się nie weźmiemy za Diego to sprzątnie nam go Juventus. Obawiam się, że sprowadzimy co najwyżej Hamsika :roll: Ale i tak transfer Słowaka byłby dużym wzmocnieniem. Wtedy Stankovic mógłby zająć miejsce cofniętego pomocnika.

J.Cesar

Maicon                      Samuel            Chivu                Maxwell

Zanetti                Cambiasso        Stankovic

I mielibyśmy znacznie lepszą defensywę niż z Muntarim :)
morgothbauglir

Ciekawy pomysł z cofnięciem Stankovicia, ale jest jeden problem z ofensywną częścią, ponieważ wtedy albo gramy bez skrzydeł, albo z jednym napastnikiem. Chyba, że Zanetti i Stanković by schodzili do boku, a ten drugi nie ma cech typowego bocznego pomocnika... Ja zagrałbym w przyszłym sezonie jakoś tak:

Cesar
      Maicon                Samuel/Mertesacker          Chivu                Santon/Maxwell

Zanetti                                Cambiasso                        Mancini/Quaresma/Silva/inny kupiony piłkarz

Diego/Hamsik

Ibracadabra
Nen

Post autor: Nen »

morgothbauglir pisze: Ciekawy pomysł z cofnięciem Stankovicia, ale jest jeden problem z ofensywną częścią, ponieważ wtedy albo gramy bez skrzydeł, albo z jednym napastnikiem. Chyba, że Zanetti i Stanković by schodzili do boku, a ten drugi nie ma cech typowego bocznego pomocnika... Ja zagrałbym w przyszłym sezonie jakoś tak:

Cesar
      Maicon                Samuel/Mertesacker          Chivu                Santon/Maxwell

Zanetti                                 Cambiasso                        Mancini/Quaresma/Silva/inny kupiony piłkarz

Diego/Hamsik

Ibracadabra
Czyli gralibyśmy w dziesiątkę ?
God protect me
morgothbauglir

Sorry nie dopisałem Balloteliego  :yes2: założyłem, że dostał czerwoną kartkę
Ljarro

Post autor: Ljarro »

Czerwoną kartkę na cały sezon? Pytam, bo nie pojmuje Twojego toku myslenia.
Kropasz
Kontakt:

Post autor: Kropasz »

Może to taka metafora?
गांजा
Koniec świata
"Na szczycie nie ma presji. Presja pojawia się, gdy jesteś drugi lub trzeci." - Jose Mourinho
Four little goblins, trapped by the sea.
One teased a serpent, and then there were three.
Three little goblins, enjoying their brew.
One bumped an ogre, and then there were two.
Two little goblins, out in the sun.
Down came a griffin, and then there was one.
One little goblin shook up the ground.
When the dust cleared, no one was found.
SlimShady

Post autor: SlimShady »

Moim zdanie naszym priorytetem na następny sezon powinna być taktyka 4-4-2
Ja to widzę tak:

Julio Cesar

Maicon       Samuel           Chivu           Zanetti

Stankovic        Diego     Cambiasso          Silva

Ibra              Villa

Rezerwa: Toldo, Cordoba, Criscito, Santon, Maxwell, Muntari, Palombo, Quaresma, Balloteli, Aquafresca.
Per me c\\\\\\\'e solo l\\\\\\\'Inter, a me che sono innamorato
ODPOWIEDZ