Hip-Hop made in Poland

Czyli wszystko i nic :) Rozmowa o wszystkim i o wszystkich :)
ODPOWIEDZ
Fanatyczny

Odp: Hip-Hop made in Poland

Post autor: Fanatyczny »

Tede byl, jest i bedzie pozerem. Dla mnie jako raper jest slabiakiem. Jego flow, styl jest marny, a glos ma taki jakby ktos trzymal go za jaja.
Ostatnio zmieniony 15 lip 2009, 17:01 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dlaczego nie całuję koszulki Interu? Najpierw trzeba coś wygrać, by zasłużyć na uznanie tych, którzy pomagają mi w tej przygodzie." -  Eto'o.
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

Co nie zmienia faktu, że na polskie koncerty w większości chodzi bydło.
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

rdk pisze: Co nie zmienia faktu, że na polskie koncerty w większości chodzi bydło.
ojjj wypraszam sobie ;)... na koncert np hip-hopowe grane przypuśćmy w klubach chodzi zazwyczaj duży odsetek studentów, czy też po prostu fanów, gorzej jak koncert rozgrywany jest np na jakiejś imprezie typu dni czegośtam, albo w klubie gdzie nie sprawdzają dowodów.

pjane, rzygające i chętne na sex 15-latki, pizganiny pod sceną i ogółem syf kił i mogiła jest niestety jednak często spotykaną otoczką koncertu. Byłem nie raz i nie raz widziałem podobne zachowania.
Obrazek
GULI

Post autor: GULI »

a propo konceru Orzeu to pamietasz pierwszy koncert z brzegu Ryszarda w Poznaniu i sie wbijamy..:P

ach rdk i z tym bydłem to faktycznie troche przesadziłes oceniajac tymi słowami wszystkich ludzi którzy chodza na koncerty,chociaz jestem z pod znaku Byka to za bydło sie nie uwarzam... :-D
Ostatnio zmieniony 16 lip 2009, 18:28 przez GULI, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Orzeu
Kontakt:

Post autor: Orzeu »

taaa Guli ja jestem chętny na bank... Szyszka też mówił że chętnie..
Obrazek
ElPolako

Post autor: ElPolako »

:offtopic: ale obczajcie tego kolesia : :-D
http://www.youtube.com/watch?v=VHT860Z- ... re=related

Dla mnie kozak Jay Z , Snoop Dogg i DMX w jednym :D
Obrazek
and1
Kontakt:

Post autor: and1 »

Obrazek
and1
Kontakt:

To już trochę stare jest ;P Ale ogólnie pokaz kolejnego dennego zachowania Warszawki....
Obrazek
Biały

Post autor: Biały »

"pokaz kolejnego dennego zachowania Warszawki"...ciekawe jak Ty byś się zachował w podobnej sytuacji :) a tak wogóle to pewnie jesteś z Wlkp ?
"Po podaniu ręki Milaniście, myję ją. Po podaniu ręki Juventino, liczę swoje palce" - Peppino Prisco

M. ;**

http://www.youtube.com/watch?v=-v3IVxeix1Y  "Bassiamo i toni" ;D
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

Sokół dobrze zrobił ,koleś sam się o to prosił ,więc dostał strzałe...
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
and1
Kontakt:

Nie jestem z wlkp. Od dzis na wszystkich stadionach, koncertach, wystepach, przedstawieniach etc. jezeli ktos zacznie obrazac wystepujacych nalezy mu sie tuba w morde. Tak ??
Obrazek
Mora
Kontakt:

Post autor: Mora »

and1 pisze: Nie jestem z wlkp. Od dzis na wszystkich stadionach, koncertach, wystepach, przedstawieniach etc. jezeli ktos zacznie obrazac wystepujacych nalezy mu sie tuba w morde. Tak ??
Jeżeli ktoś Cię obraża,to grzecznie się uśmiechasz,uprzejmie przytakujesz,używasz zwrotów grzecznościowych,a po wszystkim kulturalnie się żegnasz :?: Jeśli tak,to powinni Cię beatyfikować :wink:
Nienawiścią bije każdy mur, każdy kąt,
za daleko stąd
do gór złotych,
tu najłatwiej nocą poczuć ból i kłopoty,
Co za ludzie mordują się dla paru złotych?!
Krew solą tej ziemi,
w smutku pogrążeni tracą Bliskich, by za późno Ich docenić...
and1
Kontakt:

Podales calkiem inny przyklad mojej osoby a Sokola. Tam byl koncert, impreza, od takich gnojkow jak ten co do nich skakal jest ochrona odpowiedni ludzie. Sokol jest czlowiekiem  ktory sluzy dla wielu mlodych ludzi jako wzor. Chyba to jego zachowanie nie bylo adekwatne do sytuacji ??
Obrazek
RdK.
Kontakt:

Post autor: RdK. »

ach rdk i z tym bydłem to faktycznie troche przesadziłes oceniajac tymi słowami wszystkich ludzi którzy chodza na koncerty,chociaz jestem z pod znaku Byka to za bydło sie nie uwarzam... :-D
Napisałem W WIĘKSZOŚCI, czy WSZYSCY? ;) I wybacz, ale po obejrzeniu zapisu sytuacji z Tede, Sokoła, a we wcześniejszych latach sam niejednokrotnie byłem świadkiem burd na koncertach HH (szczerze, to nie przypominam sobie koncertu bez jakiegoś incydentu)...to wszystko nie pozwala mi myśleć uczestnikach tego typu imprez pozytywnie ;) I powtórzę, nie odnoszę się przy tym do wszystkich, ale do większości.
Obrazek
GULI

zwracam honor...faktycznie napisałes w wiekszości dla świetego spokoju jeszcze raz powiem ze ja do nich nie naleze(do tej wiekszości)...ot sprawa wyjaśniona
Obrazek
Ulis

Post autor: Ulis »

panowie Fundacja #1 Poste Restante polecam płytke ; -)  sporo dobrych featuringów, bitów i tracków, piona
[blue]INTER PER SEMPRE ! [black]Tutto altro NON'EIMPORTANTE !ObrazekObrazek
"...Powiedz mi co jest lepszego niż długie cierpienie aby osiagnac sukces...
Potem nie przeszkadzaj mi już.. Dla mnie jest tylko Inter...
Dla mnie, którym jestem zakochany..."Obrazek
Nen

Post autor: Nen »

Również uważam, że Sokół zachował się niewłaściwie. Na ulicy może zasadzić komu chce, ale jeżeli jest na koncercie w wynajętym klubie za który dostaje pieniądze to powinien takie sprawy zostawić ochronie.(która swoją drogą nie wiem co robiła w tym momencie...)
God protect me
snowman
Kontakt:

Post autor: snowman »

sokol to juz nie ten sam typ co nawijal na pierwszych plytach. czuje szacun do niego ale kazda plyta jest coraz gorsza...
co do fundacji #1 jak dla mnie najlepsza plyta w tym roku

nie wiem czy bylo ale tedzikowi i numeowi ktos zajebal plytke i wrzucil na neta przed premiera
http://www.youtube.com/watch?v=zatEFnNcLdk
zapraszam na swoj kanal:  http://www.youtube.com/user/rekinoznawca

drum&bass caly czas !!
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Przykra sprawa z Warszafskim Deszczem ,ale to jest biznes i trzeba się liczyć z takimi rzeczami dobrze ,że się chociaż nie podłamali ,a wręcz przeciwnie nagrali całkiem dobry kawałek :)

Podobna sytuacja spotkała 52 Debiec tylko, że ich piosenek nie dano do Internetu ,a po prostu zaginęły wraz z całym dyskiem to było zwykłe włamanie na szczęście zapowiedź robionej na nowo płyty już krąży po sieci

http://www.youtube.com/watch?v=3QEs9uPiKVA

http://www.youtube.com/watch?v=G8ez9XXb ... re=related
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
and1
Kontakt:

Czytałem artykuł. W ogóle wał, te studio mieści się na ICH osiedlu. Zgaduj zgadula do kogo się zgłosili o pomoc ?? Wiem, że nie wiecie...na POLICIE oczywiście. Ten sam Hans który nawijał to i owo na psy zwraca się do nich z prośbą o pomoc w znalezieniu sprawcy ;)

'Nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną, przenigdy nie współpracuj z pierdoloną policją...'

Osobiście słucham hip-hopu ale wszystkie teksty biorę bardzo na dystans...
Obrazek
GULI

and1 pisze: 'Nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną, przenigdy nie współpracuj z pierdoloną policją...'
racja Hans cisnął swego czasu na policje ostro ale to nie sa jego słowa...
Obrazek
and1
Kontakt:

Ty poważnie czy na żarty ?? Wiem, że to nie jego słowa, odniosłem to tylko do całej sytuacji która zaistniała.
Obrazek
groch

Post autor: groch »

Szczerze powiedziawszy  nie przepadam za hip hopem typu Je... psy pier.... policja.. Slucham hip hopu ale wole cos takiego jak nagrywa OSTR. Kawałki na prawde maja duzo przekazu.
Obrazek
,,Niektórzy ludzie myślą, że football to sprawa życia i śmierci. Ja myślę,że to znacznie poważniejsza sprawa" BILL SHANKY
snowman
Kontakt:

Post autor: snowman »

hans koles wypromowany przez peje. pierwsa plyta bardzo udana szkoda ze pozniej odszedl do UMC jednym slowem lamus
to samo tyczy sie wisni ktory nie nagrywa juz z SLU. sa gdzies wywiady na youtube
zapraszam na swoj kanal:  http://www.youtube.com/user/rekinoznawca

drum&bass caly czas !!
GULI

and1 pisze: Ty poważnie czy na żarty ?? Wiem, że to nie jego słowa, odniosłem to tylko do całej sytuacji która zaistniała.
domyślałem sie ze ty wiesz ale inni mogliby nie wiedziec:)zeby nie było
Obrazek
kachol

Post autor: kachol »

http://www.hip-hop.pl/video/projector.php?id=1249904378

Nie wiem czy mamy tutaj wielu słuchaczy ze starej gwardii, co zaczynali słuchać już na przełomie wieków, albo jeszcze wcześniej rapu, ale ponieważ się do nich zaliczam, a liczę, że większość z was słucha rapu o wiele krócej to chciałbym poruszyć taką sprawę - czy to (link) jest jeszcze muzyką, sztuką czy już tylko pożywką dla dresów?

Nie potrafię ocenić co się stało z tą kulturą, na której się wychowałem, którą pokochałem, której tak wiele zawdzięczam... Ale od 2 lat czuję, że słowa "odrzucam środowisko bo znam je na wylot" są moją dewizą. Dla mnie takie kawałki nie są już głosem pokolenia, głosem ulicy, głosem wykluczonych, głosem czegokolwiek poza głosem bandy idiotów kierowanym do drugiej bandy idiotów... Poza tym "robie rap hardcorowy", toż to nawet nie leżało obok hardcoru...

HIP HOP IS DEAD w tym kraju... ale może mnie ktoś przekona, że jest całkiem odwrotnie...
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

snowman pisze: hans koles wypromowany przez peje. pierwsa plyta bardzo udana szkoda ze pozniej odszedl do UMC jednym slowem lamus
to samo tyczy sie wisni ktory nie nagrywa juz z SLU. sa gdzies wywiady na youtube

Hans wypromowany przez Peję ? Pokaż mi proszę te wywiady jakos nie potrafię znaleźć : (
jeśli są to zwracam honor

A co do poprzednika to No właściwie po odsłuchaniu tej nutki całkowicie straciłem resztki  sympatii do Firmy po prostu moim zdaniem to jest tandeta istne dno, na które niestety dzisiejsza młodzież ,,leci'' jak można tak cisnąć na policje  tylko dlatego iż dzisiejsza zła młodzież to lubi nie widzę w ich piosenkach żadnych przekazów i naprawdę muszą jeszcze nas sobą sporo popracować, bo za rok dwa odejdą w zapomnienie
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Raffal

Post autor: Raffal »

Kraków wstydzi sie za firme :)

Dziejszy HH zmienił sie ale to jest normalne , ludzie ktorzy kiedys tworzyli w imie buntu dzis sa bogaci i nie musza sie buntowac.

" Należy się zmieniać, by jakim jest się pozostać " to samo sie tyczy kultury.

W ten sposob zmienił sie Tede , Gural czy Peja a tylko chlopaki z Hg wciaz sa mlodzi biedni i pala lole pod blokiem :P

A zawsze gdy chce posuchac polskiego rapu puuszczam 3W(KASTA) i to mi wystarczy :)
and1
Kontakt:

http://www.youtube.com/watch?v=oqzTignky58

Czy tutaj HG wygląda Ci na biednych ;>
Obrazek
ODPOWIEDZ