Inter 2011/2012
-
Aro2300
Odp: Inter 2009/2010
To jak jednaj ten Sneijder nie przejdzie to bym widzial w naszym skladzie VdV 
"Pressure? What pressure? Pressure is poor people in the world trying to feed their families. There is no pressure in football." - Jose Mourinho
-
Chuchu
- Kontakt:
Ja tam bym się postarał o zakup Andersona. Sam jakieś 2-3 miechy temu mówił, że jakby miał odejść z Manchesteru to wybrałby Inter. W United nie ma miejsca w podstawowym składzie a u nas miałby je na pewno
Gość wymiatał w Porto, w Anglii nie gra często ale jak gra to na wysokim poziomie. Jego prostopadłe podania są czasem powalające
I trochę mnie to dziwi, że nasz zarząd w ogóle się nim nie interesuje
Chociaż, może będzie tak jak z Lucio, że cisza na jego temat a tu BACH - oficjalnie piłkarzem Interu
:P
-
Baszczu
Zagrał 76 meczów w dwa lata. Co prawda bramy nie puknął żadnej, ale nie można mówić, że mało graChuchu pisze:W United nie ma miejsca w podstawowym składzie a u nas miałby je na pewnoGość wymiatał w Porto, w Anglii nie gra często ale jak gra to na wysokim poziomie.
MU zapłacił za niego 31 mln ojro, Inter musiałby w tym momencie zapłacić Man Utd jeszcze więcej, a skoro mamy opory przed wydaniem 5 mln na Deco czy 20 mln na Cassano, to ja bym póki co marzenia o Ando schował do szuflady mimo, że chętnie widziałbym go w naszej pomocyChuchu pisze:I trochę mnie to dziwi, że nasz zarząd w ogóle się nim nie interesuje![]()
P.S. polecam obejrzenie pierwszego gola w MU Andersona (no ale sparing wiec sie nie liczy
-
Ricardo Quaresma77
Chuchu pisze: Ja tam bym się postarał o zakup Andersona. Sam jakieś 2-3 miechy temu mówił, że jakby miał odejść z Manchesteru to wybrałby Inter.
hmm a czy przypadkiem nie był to wymysł prasy? Bo coś kojarzy mi się że Anderson zdementował tą informację no ale mogę się mylic. W każdym razie nie ma szans żadnych na wyciągnięcie tego zawodnika, Ferguson za cholerę nie zgodziłby się na ten transfer,
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

-
mati01000
jak myslicie przyjscie Van der Varta bedzie to jakies wzmocnienie ?
Mi wydaje sie ze tak i to duze wreszcie jakis ofensywny pomocnik z wysokiej pulki lepiej kupic go niz jakiegos np kome co gra 3 mecze w valladolid !!
W duecie z motta quaresma(o ile odzyska forme) mancinim i stankovic'em tworzyli by super pomoc !! a w gotowosci bym by obi
!!
Mi wydaje sie ze tak i to duze wreszcie jakis ofensywny pomocnik z wysokiej pulki lepiej kupic go niz jakiegos np kome co gra 3 mecze w valladolid !!
W duecie z motta quaresma(o ile odzyska forme) mancinim i stankovic'em tworzyli by super pomoc !! a w gotowosci bym by obi
-
sowik
- Kontakt:
no ta to dobry zawodnik myślę, że mógłby sporo dobrego do drużyny wprowadzić... bo to zawodnik z wysokiej "półki" ;] eee a mi się wydaje, że szukamy pomocnika żeby zastąpił Stankovica?? Mancini?? jakoś jego też nie widzę w składzie Oo
-
mati01000
naa dobra z wysokiej polki moze przesadzile trocha na 100% z bardzo dobrej wiadomo nie jest taki jak np deco ale jest dobry !!
wyglada na to ze inter zajedzie Stankovica a Mancini nie wiadomo zeby tylko nie odszedl 31.08 !!
wyglada na to ze inter zajedzie Stankovica a Mancini nie wiadomo zeby tylko nie odszedl 31.08 !!
-
Chuchu
- Kontakt:
Jeśli ktoś ciągle wierzy w sprowadzenie Cassano to radzę się pogodzić z tym, że do nas nie przyjdzie. Antonio ma klauzulę odejścia 18mln € co jest niską sumą więc jeśli nasz zarząd chciałby kupić Włocha to już dawno by to zrobił 
Ja osobiście wciąż wierzę w sprowadzenie Sneijdera ale Van der Vaartem też bym nie pogardził. W meczu z Lazio widać było, że trequartista jest nam potrzebny bo Stankovic chociaż waleczny to jednak w ofensywie to nie jest to czego oczekujemy
Jak kupimy już kogoś na rozrywającego to Deki pewnie powędruje do tyłu w miejsce Motty.
Ja osobiście wciąż wierzę w sprowadzenie Sneijdera ale Van der Vaartem też bym nie pogardził. W meczu z Lazio widać było, że trequartista jest nam potrzebny bo Stankovic chociaż waleczny to jednak w ofensywie to nie jest to czego oczekujemy
-
MarcoPolo
- Kontakt:
To by było świetne rozwiązanie mimo iż Dejan naprawdę walczy to to chyba nie jest jego wymarzona pozycja oczywiście zapału mu nie można odmówić, ale grzeszy skutecznością i zbyt często trafia ,,Panu Bogu w okno''Chuchu pisze: Jak kupimy już kogoś na rozrywającego to Deki pewnie powędruje do tyłu w miejsce Motty.
A Motta jeśli nadal będzie swoją grę opierał na stratach i faulach to na długo nie zagrzeje miejsca w podstawowym składzie niestety.
Teraz tylko wyczekiwać solidnego rozgrywającego.Gdyby Moratti i spółka naprawdę skupili się na Cassano to coś by może z tego było, ale sprawa tego transferu już za długo się ciągnie i może skończyć się tak jak z Lampardem, że skupiając się na 1 graczu zmarnuję się pół okienka transferowego.Teraz już tylko Sneijder lub VdV i to szybko, bo mecz z Bari już za niecałe 2 tygodnie ,a gdzie czas na przystosowanie się potencjalnego gracza do rozgrywania piłki w jednym z najlepszych klubów na świecie...?
FORZA INTER FANATICI DALLA POLONIA !
-
Binek
Ja tam licze po cichu na jakąś ciekawą niespodziankę. O Lucio nikt nie mówił, a tu nagle przyszedł. Ciekawe, czy VdV by się nadawał po tak słabym sezonie w Realu, może on potrafi grac tylko w takim HSV, a lepsze kluby to za wysoka półka. Osobiście, szkoda, że nie przyszedł Hleb, bo to co grał w Arsenalu to naprawdę. W sumie w Barcelonie tez sezon mu się nie udał, ale grał na innej pozycji. Szkoda, że to nie typowy maestro, ale myśle, że wiele wniósłby do drużyny.
-
madison87
- Kontakt:
ja tam sie ciesze ze Hleb jednak do nas nie trafił...
licze na Holendra
licze na Holendra
-
kcpwwa
kto ogladal wczoraj mecz Holandia-Anglia, chyba przyzna mi racje,ze VdV to lepszy strzal niz Sneider,ktory poza paroma ciekawymi zagraniami nie byl w stanie poniesc gry Oranje. VdV za to nie dosc ze byl blyskotliwy,to poruszal sie sporo szybciej, stwarzal wieksze zagrozenie akcjami z napastnikami. takiego goscia potrzebujemy,jesli mamy scalic gre pomocy z atakiem.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
-
Nen
Sneijder zadeklarował, że nie chce grać w Interze, skreśliłbym go więc z naszej listy. Kogo mamy Gourcuffa za 30 baniek lub Van der Vaarta możliwe, że za darmo.
God protect me
-
Ricardo Quaresma77
nie ma żadnych szans na Gourcuffa, nie po to go wykupili w tym okienku za 15 mln żeby teraz go stracic. Zresztą blisko odejścia z Bordeaux jest Chamakh i nie sądzę by mogli pozwolic sobie na odejście dwóch kluczowych graczyRandama pisze:Wydaje mi sie ze na liscie alternatyw (po wesleyu i VdV) pozostal tylko Gourcuff. Ale jak go wyciagnac z tego Bordeaux?:P
co do tego pieprzonego rozgrywającego to muszę przyznac iż cholernie mnie to wszystko niepokoi. Sezon się zbliża a dalej jesteśmy w wielkiej dupie na tej pozycji. Sneijdera proponuję całkowicie odpuścic - jak nie chce grac w Interze to jego strata bez łaski. Jedynym sensownym wyjściem pozostaje Van der Vaart i to na nim trzeba by się teraz skupic. W to że przyjdzie za darmo wierzyc mi się nie chce ale za 10-15 mln powinno udac się go sprowadzic do Mediolanu. Czas ucieka a tych transferowych jasełek końca nie widac..
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

-
kcpwwa
10-15mln to naprawde nie bylo by duzo,a zawodnik mlody i juz gra na wysokim poziomie. chyba poprostu musimy niecierpliwie czekac, az Moratti zaserwuje nam jakies roziazanie problemu trequartisty..
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
-
krzynao
Ogólnie to najbardziej podoba mi sie opcja zakupu Gourcuff'a. Chłopak młody a a umiejętności ma już nie małe, pełen werwy,glodny sukcesu, a poza tym otarł juz sie o lige wloska i to w naszym miescie wiec problemu z aklimatyzacja by nie bylo. Wyobrazcie sobie jak strzela decydujacą bramke w meczu z milanem...rozmarzylem sie
) Niestety to najmniej prawdopodobna opcja:( VdV to opcja niepewna gdyz on jest w kiepskiej sytuacji psychicznej(jego żona ma raka i rafael ciezko to przezywa) aczkolwiek jego nietuzinkowe umiejetnosci sa nie podwazalne i moim zdaniem to lepszy zakup od rozkapryszonego przez madryt wesleya...za vdv zaplacimy z 10-15 mln a sneijder jest wyceniany na 25mln. Co prawda jest opcja "wyrwania" VdV za friko ale to byloby nie fair wobec Realu wiec Massimo napewno tego nie zrobi. Jedno jest pewne: srodkowy pomocnik musi jak najpredzej dołączyć do nas zeby przepracował chwile w okresie przygotowawczym z zespołem.

-
Nen
Cordoba, Burdisso, Materazzi, Samuel, Chivu, Lucio, Rivas, Maicon, Santon, Zanetti, Cardirola - 11
Stankovic, Cambiasso, Vieira, Mancini, Quaresma, Motta, Muntari, Krhin, Obi, "Rozgrywający" - 10
Eto'o, Milito, Suazo, Balotelli, Arnautovic, Obinna, Destro - 7
To wszyscy nasi gracze plus rozgrywający, którego ponoć na pewno sprowadzimy, plus młodzież, którą Jose obiecał włączyć do kadry. Daje nam to 28 graczy. Dodajmy do tego 3 bramkarzy i nasza kadra liczy... 31 ludzi... Dodajmy Roberto Manciniego i jego 6 mln za sezon... Myślę, że tutaj tkwi nasz główny problem. Mancio podobno już dogadał się z Zenitem. Pozostają piłkarze, Jose chce mieć kadre 21/22 + 3 czyli trzeba sprzedać 5/ piłkarzy w dwa tygodnie...
Stankovic, Cambiasso, Vieira, Mancini, Quaresma, Motta, Muntari, Krhin, Obi, "Rozgrywający" - 10
Eto'o, Milito, Suazo, Balotelli, Arnautovic, Obinna, Destro - 7
To wszyscy nasi gracze plus rozgrywający, którego ponoć na pewno sprowadzimy, plus młodzież, którą Jose obiecał włączyć do kadry. Daje nam to 28 graczy. Dodajmy do tego 3 bramkarzy i nasza kadra liczy... 31 ludzi... Dodajmy Roberto Manciniego i jego 6 mln za sezon... Myślę, że tutaj tkwi nasz główny problem. Mancio podobno już dogadał się z Zenitem. Pozostają piłkarze, Jose chce mieć kadre 21/22 + 3 czyli trzeba sprzedać 5/ piłkarzy w dwa tygodnie...
God protect me
-
krzynao
Vieira i Burdisso tylko tych zawodnikow sprzedalbym bez zalu...chociaz do burdisso mam lekki sentyment bo to lojalny zawodnik...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2009, 14:04 przez krzynao, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Meti
Ja przede wszystkim pozbyłbym się z obrońców Rivasa. Miał być nowym Cordobą, a okazał się po prostu kiepskim piłkarzem. Burdisso bardzo często popełnia dosyć znaczące błędy. Ale ma też tą zaletę, że może grac na każdej pozycji w obronie i jako defensywny pomocnik i nie płacze jeżeli przychodzi mu siedzieć na ławce. Ot taki koleś idealny do łatania dziur.
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
-
adriano:)
Burdisso nadal prezentuje dobry poziom, jednak mamy tylu obrońców że musi odejść. Rivas, Vieira i Mancini także powinni nas opuścić. Kadra jest za wielka i niełatwo się ją prowadzi o czym sam Jose powtarza. Liczę, że nasi działacze coś z tym zrobią i "niechciani" piłkarze w końcu odejdą.
-
Minister
Temat wałkowany setki tysięcy stron.Nikt nic nowego już nie wnosi i nie wniesie
każdy zgadza sie w danej opcji sprzedaży zawodników jednak nasze pisanie tutaj nic nie zmieni 
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
mati01000
Noo miesz kto wie moze Mourinho przeczyta i powie "powaznie brakuje na rozgrywajacego" a Moratti powie "takk kupimy VnV" 
-
Jeremy
Inter 2009/2010 rysuje się w dużo jaśniejszych barwach, niż ten z przed roku. I nie chodzi tylko o bardzo dobre ruchy transferowe przeprowadzone przez naszych działaczy, lecz także o to, że drużyna na pewno bardziej się wykrystalizowała, w końcu zaczął się już drugi rok pracy z Mourinho.
No właśnie, transfery, czyli coś, co kibice lubią najbardziej. Przeprowadziliśmy ciekawe mercato, przynajmniej moja osoba jest z niego zadowolona. Straciliśmy Ibrahimovicia, piłkarza genialnego, naszego absolutnego lidera, najskuteczniejszego strzelca. Ale ja się tym za bardzo nie przejmuję. Ibra i tak prędzej ( teraz ), czy później ( za rok ) i tak by opuścił nasze szeregi, także była to ostatnia szansa na wyciągnięcie na niego ogromnych pieniędzy. Poza tym pozyskaliśmy w jego miejsce wybitnego snajpera, a tego typu gracza bardzo nam brakowało od jakiegoś czasu, czyli Samuela Eto'o.
Niektórzy powiedzą - nie będzie miał za plecami Iniesty czy Xavi'ego, nie będzie mógł liczyć na tak dokładne zagrania. Mnie w każdym razie takie gadanie nie obchodzi. Jest to fantastyczny napastnik, z dobrym wyszkoleniem technicznym, obdarzony mocnym uderzeniem i myślę, że z nim, Mourinho będzie mógł bardziej swobodnie "bawić się taktyką".
Kolejny transfer który strasznie mnie ucieszył to przyjście Lucio. Co tu dużo pisać - wybitny obrońca, na dodatek mający ciąg na bramkę rywala.
Kupno Milito również wydaje się przemyślanym posunięciem. I choć wydaje mi się, że lepszym partnerem dla Diego byłby Szwed, to uważam, że wraz z Kameruńczykiem mogą stworzyć bardzo groźny duet napastników.
Motta? Nie chciałem go, mimo udanego sezonu w Genoi nie przekonał mnie od siebie. Nie byłem jego fanem gdy grał w Barcelonie i nie będę teraz.
No i Arnautović. Nic o nim nie powiem, bo nic nie wiem.
Przydałby się jeszcze klasowy rozgrywający i należy wreszcie wypierdzielić tych, co są niepotrzebni. A mam tu na myśli odpadki typu Burdisso. Dzięki Burdi za wszystko, ale byłeś, jesteś i będziesz za słaby na Inter. Dla Rivasa chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby odejście z klubu. Mourinho nie dawał mu zbyt wielu szans i niestety skreślił go po dwóch słabszych meczach. Nie ma sensu, aby się u nas marnował. Żegnaj i powodzenia.
Naszych dwóch super skrzydłowych bym mimo wszystko pozostawił, podobnie zrobiłbym z Suazo. I Obinna - niech odejdzie, bo czasami żal było na niego patrzeć.
To by było na tyle.
No właśnie, transfery, czyli coś, co kibice lubią najbardziej. Przeprowadziliśmy ciekawe mercato, przynajmniej moja osoba jest z niego zadowolona. Straciliśmy Ibrahimovicia, piłkarza genialnego, naszego absolutnego lidera, najskuteczniejszego strzelca. Ale ja się tym za bardzo nie przejmuję. Ibra i tak prędzej ( teraz ), czy później ( za rok ) i tak by opuścił nasze szeregi, także była to ostatnia szansa na wyciągnięcie na niego ogromnych pieniędzy. Poza tym pozyskaliśmy w jego miejsce wybitnego snajpera, a tego typu gracza bardzo nam brakowało od jakiegoś czasu, czyli Samuela Eto'o.
Niektórzy powiedzą - nie będzie miał za plecami Iniesty czy Xavi'ego, nie będzie mógł liczyć na tak dokładne zagrania. Mnie w każdym razie takie gadanie nie obchodzi. Jest to fantastyczny napastnik, z dobrym wyszkoleniem technicznym, obdarzony mocnym uderzeniem i myślę, że z nim, Mourinho będzie mógł bardziej swobodnie "bawić się taktyką".
Kolejny transfer który strasznie mnie ucieszył to przyjście Lucio. Co tu dużo pisać - wybitny obrońca, na dodatek mający ciąg na bramkę rywala.
Kupno Milito również wydaje się przemyślanym posunięciem. I choć wydaje mi się, że lepszym partnerem dla Diego byłby Szwed, to uważam, że wraz z Kameruńczykiem mogą stworzyć bardzo groźny duet napastników.
Motta? Nie chciałem go, mimo udanego sezonu w Genoi nie przekonał mnie od siebie. Nie byłem jego fanem gdy grał w Barcelonie i nie będę teraz.
No i Arnautović. Nic o nim nie powiem, bo nic nie wiem.
Przydałby się jeszcze klasowy rozgrywający i należy wreszcie wypierdzielić tych, co są niepotrzebni. A mam tu na myśli odpadki typu Burdisso. Dzięki Burdi za wszystko, ale byłeś, jesteś i będziesz za słaby na Inter. Dla Rivasa chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby odejście z klubu. Mourinho nie dawał mu zbyt wielu szans i niestety skreślił go po dwóch słabszych meczach. Nie ma sensu, aby się u nas marnował. Żegnaj i powodzenia.
Naszych dwóch super skrzydłowych bym mimo wszystko pozostawił, podobnie zrobiłbym z Suazo. I Obinna - niech odejdzie, bo czasami żal było na niego patrzeć.
To by było na tyle.
Sig by Kropasz
Thx
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
-
Minister
No i po weekendzie znowu wraca sprawa Snejdera.Jedne źródła podaja,że jego agent jest juz w Mediolanie żeby zaraz kolejne podały jego wypowiedź na temat swojej przyszłości.Jeśli Snejder jest na tyle głupi żeby zostac w Realu i dalej łudzi się,że tam pogra to niech lepiej tam zostanie bo zachowuje się jak koś komu plują w twarz a on mówi,że to desz pada.Normalnie fajnie by u nas wyglądał ale niech już tam zaostanie i zwiedza trybunu stadionu.Bo nam pottzrba zawodnikó którzy wiedzą czego chcą i przychodzą tutaj nie za karę.Amen
PS.Za moją ortografię z góry przepraszam.
PS.Za moją ortografię z góry przepraszam.
"Gdy padnie tolerancji mur
a geje do obozów pracy!"
a geje do obozów pracy!"
-
kibix
z tym Sneijderem może być też tak, że specjalnie mówi że chce zostać, żeby nasi działacze dali mu jak największy kontrakt. oczywiście chciałbym go w Interze, ale jeżeli jest tak że piłkarz ten nie ma najmniejszej ochoty by u nas grać, to to bez sensu, żeby przychodził.bo jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika ;p.
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
-
Nen
W Realu Sneijder zarabiał nieco ponad 2 mln, no ale jak u nas Vieira 5 baniek kosi...
God protect me
-
Magiq
Zauwaz ze nie kiedy naszym jedynym atutem aby sprowadzic pilkarza jest stosunkowo wysoka gaza.Pamietaj ze gdy Vieira do nas przychodzil co prawda po nie udanym sezonie w juve ale jednak wczesniej byl uwazany za jednego z najlepszych def pomocnikow a my przed degradacja juve bylismy ciagle za nimi...
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
-
Bart
Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym Julio Baptistą? Jakim cudem ma on być alternatywą dla Wesleya Sneijdera? Przecież to napastnik, który głównie biega i przepycha się, więc o czym my mówimy?
-
Raffal
Baptista wysytepuje takze w roli ofensywnego pomocnika , choc raczej w innym ustawieniu ale to juz inna kwestia 
Ja ciagle nie moge pojac jak niektorzy sobie wyobrazaja ze jeden Sneijder odmieni ta druzyne
Wiadomo jest potrzebny ale takze jest potrzebny ktos w miejsce 3 srodkowego pomocnika i pisze to z bolem serca bo mimo ze uwazam ze Motta nie jest złym piłkarzem to jest nam poprostu zbedny mielismy Cambiasso i Muntari powinien albo byc jego zmiennikiem albo wystepowac kolo niego a dwoch pozostalych pomocnikow powinno byc mimo wszystko bardziej kreatywnych. Jeden Sneijder nie uczyni nas kreatywnymi...
Ja sie domagam wrecz od Jose aby Obi grał
poki co gra lepiej od polowy naszych pomocnych gwiazdeczek 
Ja ciagle nie moge pojac jak niektorzy sobie wyobrazaja ze jeden Sneijder odmieni ta druzyne
Ja sie domagam wrecz od Jose aby Obi grał
-
Chuchu
- Kontakt:
Tak więc to już na 90% pewne - Sneijder zostaje w Realu
Jeśli w 6 dni nasi działacze ściągną klasowego - powtarzam KLASOWEGO rozgrywającego to będę ich normalnie wielbić. No ale żadnego Baptisty na rozegraniu nie przyjmuje do wiadomości