Inter 2011/2012

To co każdy kibic lubi...
ODPOWIEDZ
Aro2300

Odp: Inter 2009/2010

Post autor: Aro2300 »

To jak jednaj ten Sneijder nie przejdzie to bym widzial w naszym skladzie VdV :)
"Pressure? What pressure? Pressure is poor people in the world trying to feed their families. There is no pressure in football." - Jose Mourinho
Chuchu
Kontakt:

Post autor: Chuchu »

Ja tam bym się postarał o zakup Andersona. Sam jakieś 2-3 miechy temu mówił, że jakby miał odejść z Manchesteru to wybrałby Inter. W United nie ma miejsca w podstawowym składzie a u nas miałby je na pewno ;) Gość wymiatał w Porto, w Anglii nie gra często ale jak gra to na wysokim poziomie. Jego prostopadłe podania są czasem powalające ;) I trochę mnie to dziwi, że nasz zarząd w ogóle się nim nie interesuje :roll: Chociaż, może będzie tak jak z Lucio, że cisza na jego temat a tu BACH - oficjalnie piłkarzem Interu :P:P
Baszczu

Post autor: Baszczu »

Chuchu pisze:W United nie ma miejsca w podstawowym składzie a u nas miałby je na pewno ;) Gość wymiatał w Porto, w Anglii nie gra często ale jak gra to na wysokim poziomie.
Zagrał 76 meczów w dwa lata. Co prawda bramy nie puknął żadnej, ale nie można mówić, że mało gra :). Oglądam dość często MU w akcji i mimo, że jest w pomocy u SAFa duża rotacja, dla Ando często miejsce się znajdzie.
Chuchu pisze:I trochę mnie to dziwi, że nasz zarząd w ogóle się nim nie interesuje :roll:
MU zapłacił za niego 31 mln ojro, Inter musiałby w tym momencie zapłacić Man Utd jeszcze więcej, a skoro mamy opory przed wydaniem 5 mln na Deco czy 20 mln na Cassano, to ja bym póki co marzenia o Ando schował do szuflady mimo, że chętnie widziałbym go w naszej pomocy

P.S. polecam obejrzenie pierwszego gola w MU Andersona (no ale sparing wiec sie nie liczy :P). Mecz Boca - MU na Audi Cup. Idealnie bity wolny.
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Chuchu pisze: Ja tam bym się postarał o zakup Andersona. Sam jakieś 2-3 miechy temu mówił, że jakby miał odejść z Manchesteru to wybrałby Inter.

hmm a czy przypadkiem nie był to wymysł prasy? Bo coś kojarzy mi się że Anderson zdementował tą informację no ale mogę się mylic. W każdym razie nie ma szans żadnych na wyciągnięcie tego zawodnika, Ferguson za cholerę nie zgodziłby się na ten transfer,
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
mati01000

Post autor: mati01000 »

jak myslicie przyjscie Van der Varta  bedzie to jakies wzmocnienie ?
Mi wydaje sie ze tak i to duze wreszcie jakis ofensywny pomocnik z wysokiej pulki lepiej kupic go niz jakiegos np kome co gra 3 mecze w valladolid !!
W duecie z motta quaresma(o ile odzyska forme) mancinim i stankovic'em tworzyli by super pomoc !! a w gotowosci bym by obi :) !!
sowik
Kontakt:

Post autor: sowik »

no ta to dobry zawodnik myślę, że mógłby sporo dobrego do drużyny wprowadzić... bo to zawodnik z wysokiej "półki" ;] eee a mi się wydaje, że szukamy pomocnika żeby zastąpił Stankovica?? Mancini?? jakoś jego też nie widzę w składzie Oo
"Zawsze trzeba działać. Źle czy dobrze, okaże się później. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." - Andrzej Sapkowski[/font]
ObrazekObrazek
mati01000

naa dobra z wysokiej polki moze przesadzile trocha na 100% z bardzo dobrej wiadomo nie jest taki jak np deco ale jest dobry !!
wyglada na to ze inter zajedzie Stankovica a Mancini nie wiadomo zeby tylko nie odszedl 31.08 !!
Chuchu
Kontakt:

Jeśli ktoś ciągle wierzy w sprowadzenie Cassano to radzę się pogodzić z tym, że do nas nie przyjdzie. Antonio ma klauzulę odejścia 18mln € co jest niską sumą więc jeśli nasz zarząd chciałby kupić Włocha to już dawno by to zrobił :roll:

Ja osobiście wciąż wierzę w sprowadzenie Sneijdera ale Van der Vaartem też bym nie pogardził. W meczu z Lazio widać było, że trequartista jest nam potrzebny bo Stankovic chociaż waleczny to jednak w ofensywie to nie jest to czego oczekujemy :roll: Jak kupimy już kogoś na rozrywającego to Deki pewnie powędruje do tyłu w miejsce Motty.
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

Chuchu pisze: Jak kupimy już kogoś na rozrywającego to Deki pewnie powędruje do tyłu w miejsce Motty.
To by było świetne rozwiązanie mimo iż Dejan naprawdę walczy to to chyba nie jest jego wymarzona pozycja oczywiście zapału mu nie można odmówić, ale grzeszy skutecznością i zbyt często trafia ,,Panu Bogu w okno''
A Motta jeśli nadal będzie swoją grę opierał na stratach i faulach to na długo nie zagrzeje miejsca w podstawowym składzie niestety.
Teraz tylko wyczekiwać solidnego rozgrywającego.Gdyby Moratti i spółka naprawdę skupili się na Cassano to coś by może z tego było, ale sprawa tego transferu już za długo się ciągnie i może skończyć się tak jak z Lampardem, że skupiając się na 1 graczu zmarnuję się pół okienka transferowego.Teraz już tylko Sneijder lub VdV i to szybko, bo mecz z Bari już za niecałe 2 tygodnie ,a gdzie czas na przystosowanie się potencjalnego gracza do rozgrywania piłki w jednym z najlepszych klubów na świecie...?
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Binek

Post autor: Binek »

Ja tam licze po cichu na jakąś ciekawą niespodziankę. O Lucio nikt nie mówił, a tu nagle przyszedł. Ciekawe, czy VdV by się nadawał po tak słabym sezonie w Realu, może on potrafi grac tylko w takim HSV, a lepsze kluby to za wysoka półka.  Osobiście, szkoda, że nie przyszedł Hleb, bo to co grał w Arsenalu to naprawdę. W sumie w Barcelonie tez sezon mu się nie udał, ale grał na innej pozycji. Szkoda, że to nie typowy maestro, ale myśle, że wiele wniósłby do drużyny.
Obrazek
madison87
Kontakt:

Post autor: madison87 »

ja tam sie ciesze ze Hleb jednak do nas nie trafił...
licze na Holendra
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

kto ogladal wczoraj mecz Holandia-Anglia, chyba przyzna mi racje,ze VdV to lepszy strzal niz Sneider,ktory poza paroma ciekawymi zagraniami nie byl w stanie poniesc gry Oranje. VdV za to nie dosc ze byl blyskotliwy,to poruszal sie sporo szybciej, stwarzal wieksze zagrozenie akcjami z napastnikami. takiego goscia potrzebujemy,jesli mamy scalic gre pomocy z atakiem.
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
Nen

Post autor: Nen »

Sneijder zadeklarował, że nie chce grać w Interze, skreśliłbym go więc z naszej listy. Kogo mamy Gourcuffa za 30 baniek lub Van der Vaarta możliwe, że za darmo.
God protect me
Ricardo Quaresma77

Post autor: Ricardo Quaresma77 »

Randama pisze:Wydaje mi sie ze na liscie alternatyw (po wesleyu i VdV) pozostal tylko Gourcuff. Ale jak go wyciagnac z tego Bordeaux?:P
nie ma żadnych szans na Gourcuffa, nie po to go wykupili w tym okienku za 15 mln żeby teraz go stracic. Zresztą blisko odejścia z Bordeaux jest Chamakh i nie sądzę by mogli pozwolic sobie na odejście dwóch kluczowych graczy

co do tego pieprzonego rozgrywającego to muszę przyznac iż cholernie mnie to wszystko niepokoi. Sezon się zbliża a dalej jesteśmy w wielkiej dupie na tej pozycji. Sneijdera proponuję całkowicie odpuścic - jak nie chce grac w Interze to jego strata bez łaski. Jedynym sensownym wyjściem pozostaje Van der Vaart i to na nim trzeba by się teraz skupic. W to że przyjdzie za darmo wierzyc mi się nie chce ale za 10-15 mln powinno udac się go sprowadzic do Mediolanu. Czas ucieka a tych transferowych jasełek końca nie widac..
Presja? Jaka presja? Presję odczuwają biedni ludzie, którzy muszą nakarmić rodzinę. W piłce nie ma presji.

Obrazek
kcpwwa

Post autor: kcpwwa »

10-15mln to naprawde nie bylo by duzo,a zawodnik mlody i juz gra na wysokim poziomie. chyba poprostu musimy niecierpliwie czekac, az Moratti zaserwuje nam jakies roziazanie problemu trequartisty..
Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!Lalalala,lalalala,aaeeaaooo,hej Inter goool!
krzynao

Post autor: krzynao »

Ogólnie to najbardziej podoba mi sie opcja zakupu Gourcuff'a. Chłopak młody a a umiejętności ma już nie małe, pełen werwy,glodny sukcesu, a poza tym otarł juz sie o lige wloska i to w naszym miescie wiec problemu z aklimatyzacja by nie bylo. Wyobrazcie sobie jak strzela decydujacą bramke w meczu z milanem...rozmarzylem sie :)) Niestety to najmniej prawdopodobna opcja:( VdV to opcja niepewna gdyz on jest w kiepskiej sytuacji psychicznej(jego żona ma raka i rafael ciezko to przezywa) aczkolwiek jego nietuzinkowe umiejetnosci sa nie podwazalne i moim zdaniem to lepszy zakup od rozkapryszonego przez madryt wesleya...za vdv zaplacimy z 10-15 mln a sneijder jest wyceniany na 25mln. Co prawda jest opcja "wyrwania" VdV za friko ale to byloby nie fair wobec Realu wiec Massimo napewno tego nie zrobi. Jedno jest pewne: srodkowy pomocnik musi jak najpredzej dołączyć do nas zeby przepracował chwile w okresie przygotowawczym z zespołem.

:inter:
Nen

Cordoba, Burdisso, Materazzi, Samuel, Chivu, Lucio, Rivas, Maicon, Santon, Zanetti, Cardirola - 11

Stankovic, Cambiasso, Vieira, Mancini, Quaresma, Motta, Muntari, Krhin, Obi, "Rozgrywający" - 10

Eto'o, Milito, Suazo, Balotelli, Arnautovic, Obinna, Destro - 7

To wszyscy nasi gracze plus rozgrywający, którego ponoć na pewno sprowadzimy, plus młodzież, którą Jose obiecał włączyć do kadry. Daje nam to 28 graczy. Dodajmy do tego 3 bramkarzy i nasza kadra liczy... 31 ludzi...  Dodajmy Roberto Manciniego i jego 6 mln za sezon... Myślę, że tutaj tkwi nasz główny problem. Mancio podobno już dogadał się z Zenitem. Pozostają piłkarze, Jose chce mieć kadre 21/22 + 3 czyli trzeba sprzedać 5/ piłkarzy w dwa tygodnie...
God protect me
krzynao

Post autor: krzynao »

Vieira i Burdisso tylko tych zawodnikow sprzedalbym bez zalu...chociaz do burdisso mam lekki sentyment bo to lojalny zawodnik...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2009, 14:04 przez krzynao, łącznie zmieniany 1 raz.
Meti

Post autor: Meti »

Ja przede wszystkim pozbyłbym się z obrońców Rivasa. Miał być nowym Cordobą, a okazał się po prostu kiepskim piłkarzem. Burdisso bardzo często popełnia dosyć znaczące błędy. Ale ma też tą zaletę, że może grac na każdej pozycji w obronie i jako defensywny pomocnik i nie płacze jeżeli przychodzi mu siedzieć na ławce. Ot taki koleś idealny do łatania dziur.
Che tanto e sempre la stessa storia
Un'ora e mezza senza fiato
Perche c'e solo l'Inter.
C'e solo l'Inter, per me, solo l'Inter
C'e solo l'Inter, per me...
adriano:)

Post autor: adriano:) »

Burdisso nadal prezentuje dobry poziom, jednak mamy tylu obrońców że musi odejść. Rivas, Vieira i Mancini także powinni nas opuścić. Kadra jest za wielka i niełatwo się ją prowadzi o czym sam Jose powtarza. Liczę, że nasi działacze coś z tym zrobią i "niechciani" piłkarze w końcu odejdą.
Minister

Post autor: Minister »

Temat wałkowany setki tysięcy stron.Nikt nic nowego już nie wnosi i nie wniesie :P każdy zgadza sie w danej opcji sprzedaży zawodników jednak nasze pisanie tutaj nic nie zmieni :D
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
mati01000

Noo miesz kto wie moze Mourinho przeczyta i powie "powaznie brakuje na rozgrywajacego" a Moratti powie "takk kupimy VnV" :)
Jeremy

Post autor: Jeremy »

Inter 2009/2010 rysuje się w dużo jaśniejszych barwach, niż ten z przed roku. I nie chodzi tylko o bardzo dobre ruchy transferowe przeprowadzone przez naszych działaczy, lecz także o to, że drużyna na pewno bardziej się wykrystalizowała, w końcu zaczął się już drugi rok pracy z Mourinho.

No właśnie, transfery, czyli coś, co kibice lubią najbardziej. Przeprowadziliśmy ciekawe mercato, przynajmniej moja osoba jest z niego zadowolona. Straciliśmy Ibrahimovicia, piłkarza genialnego, naszego absolutnego lidera, najskuteczniejszego strzelca. Ale ja się tym za bardzo nie przejmuję. Ibra i tak prędzej ( teraz ), czy później ( za rok ) i tak by opuścił nasze szeregi, także była to ostatnia szansa na wyciągnięcie na niego ogromnych pieniędzy. Poza tym pozyskaliśmy w jego miejsce wybitnego snajpera, a tego typu gracza bardzo nam brakowało od jakiegoś czasu, czyli Samuela Eto'o.

Niektórzy powiedzą - nie będzie miał za plecami Iniesty czy Xavi'ego, nie będzie mógł liczyć na tak dokładne zagrania. Mnie w każdym razie takie gadanie nie obchodzi. Jest to fantastyczny napastnik, z dobrym wyszkoleniem technicznym, obdarzony mocnym uderzeniem i myślę, że z nim, Mourinho będzie mógł bardziej swobodnie "bawić się taktyką".

Kolejny transfer który strasznie mnie ucieszył to przyjście Lucio. Co tu dużo pisać - wybitny obrońca, na dodatek mający ciąg na bramkę rywala.

Kupno Milito również wydaje się przemyślanym posunięciem. I choć wydaje mi się, że lepszym partnerem dla Diego byłby Szwed, to uważam, że wraz z Kameruńczykiem mogą stworzyć bardzo groźny duet napastników.

Motta? Nie chciałem go, mimo udanego sezonu w Genoi nie przekonał mnie od siebie. Nie byłem jego fanem gdy grał w Barcelonie i nie będę teraz.

No i Arnautović. Nic o nim nie powiem, bo nic nie wiem.

Przydałby się jeszcze klasowy rozgrywający i należy wreszcie wypierdzielić tych, co są niepotrzebni. A mam tu na myśli odpadki typu Burdisso. Dzięki Burdi za wszystko, ale byłeś, jesteś i będziesz za słaby na Inter. Dla Rivasa chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby odejście z klubu. Mourinho nie dawał mu zbyt wielu szans i niestety skreślił go po dwóch słabszych meczach. Nie ma sensu, aby się u nas marnował. Żegnaj i powodzenia. 

Naszych dwóch super skrzydłowych bym mimo wszystko pozostawił, podobnie zrobiłbym z Suazo. I Obinna - niech odejdzie, bo czasami żal było na niego patrzeć.

To by było na tyle.
Sig by Kropasz :) Thx
Obrazek    
"Zawsze mówiłem, że moi piłkarze są najlepsi na Świecie. Było tak gdy trenowałem mniejsze kluby, Porto, Chelsea, a teraz najlepszymi są dla mnie Ci z Interu" - Jose Mourinho.
Minister

Post autor: Minister »

No i po weekendzie znowu wraca sprawa Snejdera.Jedne źródła podaja,że jego agent jest juz w Mediolanie żeby zaraz kolejne podały jego wypowiedź na temat swojej przyszłości.Jeśli Snejder jest na tyle głupi żeby zostac w Realu i dalej łudzi się,że tam pogra to niech lepiej tam zostanie bo zachowuje się jak koś komu plują w twarz a on mówi,że to desz pada.Normalnie fajnie by u nas wyglądał ale niech już tam zaostanie i zwiedza trybunu stadionu.Bo nam pottzrba zawodnikó którzy wiedzą czego chcą i przychodzą tutaj nie za karę.Amen

PS.Za moją ortografię z góry przepraszam.
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
kibix

Post autor: kibix »

z tym Sneijderem może być też tak, że specjalnie mówi że chce zostać, żeby nasi działacze dali mu jak największy kontrakt. oczywiście chciałbym go w Interze, ale jeżeli jest tak że piłkarz ten nie ma najmniejszej ochoty by u nas grać, to to bez sensu, żeby przychodził.bo jak wiadomo z niewolnika nie ma pracownika ;p.
-K***a,rzucił mi słuchawką!
-Co?
-Rzucił mi słuchawką!
-Kto?
-K***a, rzucił mi słuchawką, no nie słyszysz?
-Ale k***a kto, kto??
-Barney dzwonił
-Barney dzwonił?
-Taak
-A co chciał?
-Rzucił mi słuchawką!
-Rzucił ci słuchawką?
-Taa!
Nen

W Realu Sneijder zarabiał nieco ponad 2 mln, no ale jak u nas Vieira 5 baniek kosi...
God protect me
Magiq

Post autor: Magiq »

Zauwaz ze nie kiedy naszym jedynym atutem aby sprowadzic pilkarza jest stosunkowo wysoka gaza.Pamietaj ze gdy Vieira do nas przychodzil co prawda po nie udanym sezonie w juve ale jednak wczesniej byl uwazany za jednego z najlepszych def pomocnikow a my przed degradacja juve bylismy ciagle za nimi...
\"Ja nie kradne Scudetto, i w SerieB nigdy nie byłem...\"
\"... I nie przeszkadzaj mi już, bo dla mnie jest tylko Inter\"
Bart

Post autor: Bart »

Czy może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tym Julio Baptistą? Jakim cudem ma on być alternatywą dla Wesleya Sneijdera? Przecież to napastnik, który głównie biega i przepycha się, więc o czym my mówimy?
Raffal

Post autor: Raffal »

Baptista wysytepuje takze w roli ofensywnego pomocnika , choc raczej w innym ustawieniu ale to juz inna kwestia :)

Ja  ciagle nie moge pojac jak niektorzy sobie wyobrazaja ze jeden Sneijder odmieni ta druzyne :/ Wiadomo jest potrzebny ale takze jest potrzebny ktos w miejsce 3 srodkowego pomocnika i pisze to z bolem serca bo mimo ze uwazam ze Motta nie jest złym piłkarzem to jest nam poprostu zbedny mielismy Cambiasso i Muntari powinien albo byc jego zmiennikiem albo wystepowac kolo niego a dwoch pozostalych pomocnikow powinno byc mimo wszystko bardziej kreatywnych. Jeden Sneijder nie uczyni nas kreatywnymi...
Ja sie domagam wrecz od Jose aby Obi grał :) poki co gra lepiej od polowy naszych pomocnych gwiazdeczek :)
Chuchu
Kontakt:

Tak więc to już na 90% pewne - Sneijder zostaje w Realu :roll: Jeśli w 6 dni nasi działacze ściągną klasowego - powtarzam KLASOWEGO rozgrywającego to będę ich normalnie wielbić. No ale żadnego Baptisty na rozegraniu nie przyjmuje do wiadomości :roll:
ODPOWIEDZ