Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Rozmowy o kibicach Interu...
ODPOWIEDZ
dzielik

Odp: Polska,Włochy,cały Świat- sprawy kibicowskie

Post autor: dzielik »

To o czym wróbelki ćwierkały od dawna stało się faktem. Wczoraj oficjalnie została przybita zgoda GKSu Katowice i Górnika Zabrze.

Obrazek

Podobno decyzja o zgodzie zapadła w tajnych głosowaniach, które miały miejsce w każdej z ekip. No cóż, życzymy powodzenia :ave:
"lepiej milczeć i wyglądać jak idiota, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości"
snowman
Kontakt:

Post autor: snowman »

z moich informacji wiem ze to gks naciskalo na zgode bardziej...
koledzy z katowic bardzo pochlebnie wypowiadali sie o ukladzie natomiast w zabrzu zdania byly podzielone
wsumie nie dziwie sie tteraz ani gksowi ani ksg bo sami nie daliby rady najmocniejszej ekipie czyli ruchowi
zapraszam na swoj kanal:  http://www.youtube.com/user/rekinoznawca

drum&bass caly czas !!
Minister

Post autor: Minister »

A ja się dziwie  bo ich układ był już rzeczą chorą a co dopiero zgoda.POdobnie jest teraz na lini ŁKS-Lech co też uważam za jedną wielką bzdurę!!
"Gdy padnie tolerancji mur
i przejrzą na oczy Rodacy.
pedofilom na szyję sznur!
a geje do obozów pracy!"
BoLoNsKi

Post autor: BoLoNsKi »

co w tym dziwnego? Wiele ekip miało ze sobą kosy kiedyś a teraz mają zgody.
Zmiana pokoleń, sytuacji na "podwórkach" .. i stąd takie twory są.
W sumie to nie wiem czy dalej jest układ pomiędzy ŁKS-em i Lechem...
ObrazekObrazekObrazek
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

snowman pisze: wsumie nie dziwie sie tteraz ani gksowi ani ksg bo sami nie daliby rady najmocniejszej ekipie czyli ruchowi
Uważasz ,że teraz będą dawać radę ?Szczerze wątpię już sam chory układ nie przynosił żadnych efektów może poza małymi wzajemnymi odwiedzinami obu ekip na meczach...

A co do Interu to tak się ,,kroi'' fany we Włoszech :http://www.youtube.com/watch?v=TxxpQAZV2O0
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
snowman
Kontakt:

Post autor: snowman »

chcialbym zaznaczyc ze jestem neutralny jesli chodzi o  sląsk - do jednych czuje wieksza sympatie do innych troche mniejsza a innych nie lubie
i szczerze mowiac to nie wiem czy dadza rade ;] ale musisz przyznac ze beda mieli troche wieksza ekipe
powiedz mi jakie macie stosunki z polonia bytom?  obilo mi sie o uszy ze dosyc cieple :)
zapraszam na swoj kanal:  http://www.youtube.com/user/rekinoznawca

drum&bass caly czas !!
MarcoPolo
Kontakt:

Post autor: MarcoPolo »

No może i masz rację ,ze troszkę  powtarzam troszkę będą sprawiać wrażenie mocniejszych i nic chyba więcej.
Stosunki z Bytomską Polonią no właściwie kiedyś wielka kosa i wzajemne  wyzywanie się na każdym meczu w tym również walki...
obecnie?Żeby napisać oficjalnie Ci całą prawdę musiałbyś spytać tych  ,,dobrych '' chłopaków,bo takie moje pisanie to tylko wnioski po tym co widzę ,a wiem ,że obie ekipy łączy wilka niechęć do Górnika Zabrze oraz zauważyłem ,że od dobrych 3 sezonów na derbach z Polonią nie ma żadnych awantur czy zaczepek na słowa.Nieoficjalnie mówiono nawet o układzie tych ekip przeciwko Zabrzanom ,ale otak naprawdę nic nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzone nie mniej jednak na Lini Polonia-Ruch jest obecnie dobrze chyba lepiej niż kiedykolwiek w historii ,ale to tylko moje zdanie.
FORZA  INTER  FANATICI  DALLA  POLONIA !
Minister

To jest żałosne!!I o to głownie mi chodzi.kilka miesięcy temu wyzwiska teraz układ.Swoją droga ja niekiedy nie rozumiem tych Lecha pryśpiewek o Żydach itp. skoro dobrze wszyscy wiemy jakie jest pochodzenie jednego z krakowskich klubów.NAwet jego kibice się z tym jakoś nie kryją.Shady może się przyłaczysz:P?

http://www.youtube.com/watch?v=z-szKqILXf0
Ostatnio zmieniony 2 sie 2009, 18:32 przez Minister, łącznie zmieniany 1 raz.
a geje do obozów pracy!"
Shady

Post autor: Shady »

Forza_Michal pisze: Swoją droga ja niekiedy nie rozumiem tych Lecha pryśpiewek o Żydach itp. skoro dobrze wszyscy wiemy jakie jest pochodzenie jednego z krakowskich klubów.NAwet jego kibice się z tym jakoś nie kryją.
Chyba jednak nie wszyscy wiedzą jakie jest pochodzenie jednego z krakowskich klubów oraz dlaczego niektóre z nazw jego kibice akceptują.

http://www.wikipasy.pl/%C5%BBydzi

Co do stosunków na linii Lech - ŁKS zbyt mało wiem, żeby w jakikolwiek sposób się wypowiadać na ten temat. Jedyne co wiem to tak jak wszyscy, o jednej wspólnej akcji jakiś czas temu i od tego czasu raczej nic więcej się nie działo. Inna sprawa, że zdecydowanej większości osób z Lecha jakiekolwiek stosunki z jakimkolwiek łódzkim zespołem nie pasują.

ps. I nie wklejaj takich filmików jak powyżej bo do rzeczowej rozmowy raczej na pewno to nie doprowadzi.
Ostatnio zmieniony 2 sie 2009, 19:06 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

Shady zawsze jest tak,że nie wszyscy akceptują dany układ a nawet niekiedy zgodę jednak taki układ istnieje i został potwierdzony przez 2 ekipy.

Shady powiem Ci,że fajny ten ,,artykuł''.Ale z tego co wiem Ctacovia została założona przez kilku Zydów?Więc jest klubem Żydowskim?Jednak śmieszy mnie powiedzenie,że używanie gwiazdy Davida czy nazwę JUDE GANG zrobili to na tak zwany przekór Wiśle i innym klubom.Jednak jakby nie było z jednej strony Lech jak i również Arka(rochę mniej) ma poglądy anty,anty to nie ma to dla nich żadnego problemu.Co więcej jak można wyzywać ŁKS czy Widzew od Żydów itp. skoro za plecami ma się sympatyków Cracovie?
a geje do obozów pracy!"
Shady

Forza_Michal pisze: Shady powiem Ci,że fajny ten ,,artykuł''.Ale z tego co wiem Ctacovia została założona przez kilku Zydów?
Ale z tego co wiesz... podaj konkretne dane z jakiegoś rzetelnego źródła to wtedy pogadamy na ten temat. Bo z tego co wiem to Lechia... no właśnie, wymyślić cokolwiek można o każdym klubie.
Jednak śmieszy mnie powiedzenie,że używanie gwiazdy Davida czy nazwę JUDE GANG zrobili to na tak zwany przekór Wiśle i innym klubom.
Artykuł Ci się podobał, ale chyba nie do końca go przeczytałeś:

"Z faktu przyswojenia sobie tego określenia, nie należy jednak wyciągać wniosków o nieznajomości własnej historii. Kibice Cracovii są świadomi, że Cracovia nie była żydowskim klubem. Używanie żydowskiej symboliki wynika bądź to ze "zgrywy" (jest żartem skierowanym w tych, którzy uważają to określenie za wyzwisko) bądź z dumy z postawy Cracovii w czasach szalejącego antysemityzmu."
(...)
"Należny tu zaznaczyć, że akceptacja żydowskiej symboliki przez kibiców Cracovii nie oznacza zgody dla kogokolwiek z zewnątrz by nazywać Żydami fanów Pasów. Warto przypomnieć kolejność: najpierw pojawiły się używane przez kibiców innych klubów jako wyzwiska określenia "Żydzi", "pejsy" itp, a dopiero reakcją na nie jest przyswojenie sobie ich przez sympatyków biało-czerwonych. Nie może to być zatem usprawiedliwieniem dla czyjegokolwiek antysemityzmu."

Nie jest to jedyny przypadek, gdy jakiś klub innemu próbował ubliżyć, a po jakimś czasie taki przydomek stał się poniekąd dumą tego "obrażanego" klubu. Tym bardziej nie można się temu dziwić, gdy przeczytasz fragment, który powyżej wkleiłem.
Co do innych przykładów. Kiedyś na kibiców Lecha pogardliwie mówiono "Pyry". Aktualnie każdy Lechita jest dumny z bycia "Pyrą" oraz z tego, że pochodzimy z "Pyrlandii". Kolejnym przykładem jest Spartak Moskwa. Kibice Spartaka mówią o sobie "Miaso" (Mięso). Początkowo tak na "krasno-bielych" mówili ich wrogowie z racji faktu, ze u zarania historii klubu jego sponsorem - o ile takowym można mówić w odniesieniu do ZSRR lat 20-30-tych była spółdzielnia spożywców mająca w Moskwie sieć sklepów z wędlinami i mięsem. Przez lata sami kibice Spartaka przyjęli ten przydomek i aktualnie z dumą mówią o sobie "My Miaso!"
Ostatnio zmieniony 2 sie 2009, 19:51 przez Shady, łącznie zmieniany 1 raz.
Minister

Jak można zauważyć artykuł został nazywany przez jednego z sympatyków Lecha:) ,,Aktualnie każdy Lechita jest dumny z bycia "Pyrą" oraz z tego, że pochodzimy z "Pyrlandii"

Szukałem szukałem i nie znalazłem konkretnych wiadomości na temat osób,założycieli klubu.

Z tym ich Jude itp.itd. to i tak nie potrafię tego zrozumieć.Wy jako Lech który ma poglądy sbardzo skrajne w tych sprawach tolerujecie,że ktoś toleruje zachowania zupełnie Wam przeciwne.W tym artykule równeiż znajduje się fragment mówiący o tym iż w szeregach klubu były osoby pochodzenia żaydowskiego.Jednak na dobrą sprawę nie wyjaśnia to naszego ,,sporu'':D
a geje do obozów pracy!"
Paru

Post autor: Paru »

"Mówią o Nas Żydzi, nikt tego się nie wstydzi, bo Naszego klubu jest piękna Historia"- tak jak w artykule na WikiPasy jest napisane, jest to tekst z piosenki Łysego. Forza_Michal, a jaka jest Wasza historia, mówię tu o drugiej stronie medalu. Szacunek dla Was, za walkę przeciwko władzą PRL-u, wspieranie Solidarności, tudzież bardzo wielki szacunek dla Duffa. Chodzi mi w szczególności o poglądy prawicowe.
Co do Naszego "pochodzenia" to poczytaj sobie całe WikiPasy, tam napewno znajdziesz odpowiedź na to pytanie. Jest nawet zdjęcie piłkarzy Wisły, którzy zamawiają 5 piw.
Minister

Paru  akurat ja z walką z komuną mam tyle wspólnego co...:P powiedz PAru  o jakiej stronie medalu mówisz?Bo jeśli  o Lechia-Olimpia to troche nie jest tak jak wszyscy uażają.Oczywiście ja nie mogłem sam tego  doświadczyć a cała sytuacje znam z opowieści starszych kibiców.
Duffo jak to Duffo nie ma chyba kibica w Polsce,który by go nie szanował:)

Powiem Ci,że jakoś mój stosunek zmienił się po przeczytaniu tego artykułu:)
a geje do obozów pracy!"
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Post autor: I(1)N(9)T(0)E(8)R »

Mam do Was pytanie jak wygląda sytuacja w Waszych klubach w związku z wprowadzeniem nowych zasad przez pzpn o tym że na bilecie muszą być Twoje dane, byłem na Górniku Łęczna i wszystko wyglądało tragicznie kolejki baardzo długie zanim wklepia wszystkie dane do kompa to mija kilka min. W 15 min meczu były pustki na stadionie aż w końcu kibice Górnika sie wkurzyli i wszedli z bramą i ok.1000 osob oglądało mecz za darmo w tym ja:P. Sytuacja w moim Motorze wygląda tak, że 5 kibiców bezinteresownie zgłosiło się do pomagania w kasach żeby to jakoś usprawnić ale obawiam się, że może być powtórka z Łęcznej. Moim zdaniem to jeden z najgłupszych przepisów dość, że nie mamy odpowiednich stadionów i jak w trakcie meczu nie będziesz siedział na swoim miejscu to są podstawy do zakazu stadionowego co jest śmieszne :lol2: :x
Ostatnio zmieniony 8 sie 2009, 10:50 przez I(1)N(9)T(0)E(8)R, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Paru

Dlatego kluby muszą wprowadzić, jak najszybciej Karty Kibica. To usprawni kupowanie biletów, bo wystarczy, że wbije na elektroniczną kartę i jest git. W Sosnowcu jeszcze nie byłem, ale są bilety imienne napewno, tak jak na wyjazd. Jak będzie na nowym stadionie? Za rok Ci odpowiem.
izydor

Post autor: izydor »

Wracam z banicji i pytanie: czemu usunięto moje posty ? Nawet jeśli były niezgodne z regulaminem, to dostałem za to karę, więc po co ta cenzura ?

A co do tematu - całe szczęśćie, że na Cracovię nie mówili "pedały", bo tę obelgę też by sobie pewnie przypięli z dumą na piersi. Mogłoby to przyciągnąć panów od tęczowej flagi, a wtedy na stadionie przy Kałuży podczas meczu, trzeba by było uważać kto stoi za plecami  :lol2:
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 15:09 przez izydor, łącznie zmieniany 1 raz.
Paru

Izydor, chyba znowu banicja Ci się przyda. Dobrze, że na Twój śmieszny klubik się tak nie mówi.
izydor

Post autor: izydor »

Przyda się raczej Tobie, bo w przeciwieństwie do Ciebie, do Twojego klubu odnoszę się z szacunkiem (pisząc jego nazwę wielką literą). Szydzę z niezrozumiałego dla mnie trendu, ale samej drużyny nie szkaluję.
Paru

izydor pisze: Wracam z banicji i pytanie: czemu usunięto moje posty ? Nawet jeśli były niezgodne z regulaminem, to dostałem za to karę, więc po co ta cenzura ?

A co do tematu - całe szczęśćie, że na Cracovię nie mówili "pedały", bo tę obelgę też by sobie pewnie przypięli z dumą na piersi. Mogłoby to przyciągnąć panów od tęczowej flagi, a wtedy na stadionie przy Kałuży podczas meczu, trzeba by było uważać kto stoi za plecami  :lol2:
To też nazywasz szacunkiem ?
Shady

izydor pisze: Wracam z banicji i pytanie: czemu usunięto moje posty ? Nawet jeśli były niezgodne z regulaminem, to dostałem za to karę, więc po co ta cenzura ?
Jeżeli coś jest bezsensu i nie na temat lub też łamie regulamin to dobrze, że zostało usunięte. Przynajmniej temat nie jest zaśmiecony, choć widzę, że nadal chcesz, by admini mieli robotę.
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Niezlą beke przeżylismy na wyjezdzie w Nowym Sączu http://www.youtube.com/watch?v=vpIAQE4ueoM ochroniarz który dumnie umieścił wpinke Lechii nad naszywką ochrona tu jeszcze fota:http://i30.tinypic.com/rjqk3a.jpg :lol:
Ostatnio zmieniony 17 sie 2009, 16:18 przez I(1)N(9)T(0)E(8)R, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Paru

Pewnie z Nowego Targu. Tam przecież Lechia i Wisła.
Minister

Nowy Targ jest oficjalnie z Lechią,a że mają blisko to na Wiśle często bywają :P
a geje do obozów pracy!"
Paru

W dniu dzisiejszym skończyła się zgoda z Zagłębiem Lubin. W związku z tym od teraz nie ma pojawiania się na meczach w pamiątkach Zagłębia.

Za Forum Wiary Lecha.

Wklejam dlatego, że to dość istotna wiadomość. Wiele zgód może się teraz posypać, a jakich? Może Shady Wam to przybliży, bo ja nie mam na to ochoty. Dla mnie to jest nie do przyjęcia w ogóle.
Shady

Paru pisze: Wklejam dlatego, że to dość istotna wiadomość. Wiele zgód może się teraz posypać, a jakich? Może Shady Wam to przybliży, bo ja nie mam na to ochoty. Dla mnie to jest nie do przyjęcia w ogóle.
Nie jestem odpowiednią osobą żeby takie tematy poruszać.
BoLoNsKi

a jak ładnie poprosimy to może nam powiesz? ;> Ja mam jakieś przecieki ale nie jestem Paru akurat tak na bieżąco co Ty ;)

o tym Lechu z Zagłębiem słyszałem pare dni temu ale dzisiaj się oficjalnie rozwiązało. Ciekawi mnie co jeszcze padnie ;)
ObrazekObrazekObrazek
I(1)N(9)T(0)E(8)R

Paru nie wierze, że Ty nie masz na to ochoty z tego co widze tylko sie wypowiadasz w temacie sprawy kibicowskie więc napewno chętnie byś nam opowiedział co to za zgody mają sie posypać:) no chyba że chodzi o Cracovie to rozumiem..
Obrazek
BoLoNsKi

Podejrzewam że wszystko dzieje się przez nowe kontakty pomiędzy ekipami. Lech jak wiadomo ma od jakiegoś czasu kontakty z ŁKS-em. Przez to mogła paść zgoda m.in z Zagłębiem która trwała 4 lata. Bo podobno i z Arką ostatnio się nie układa Lechowi.
Po przybiciu zgody pomiędzy GKS-em Katowice a Górnikiem Zabrze, możemy się już tutaj wszystkiego spodziewać ;)
ObrazekObrazekObrazek
Minister

Zgoda z Cracovia ma się dobrze i bardzo głośno podkreślają to obie strony.I rozpad jednej zgody nie świadczy,że jakieś inne zaraz padną.
a geje do obozów pracy!"
ODPOWIEDZ