Benevento ma 0-0-6 i bilians bramek 1:16, szczerze to nie pamiętam kiedy ostatnio była słabsza drużyna od nich. Na domiar tego, kapitan z drużyny z Kampanii został zawieszony za doping, oraz trzech napastników Iemmello, Ciciretti i D'Alessandro są kontuzjowani, co sprawia, że prawie na pewno ujrzymy Puscasa od 1 minuty
Przyznam, że ten mecz ułozył się kalendarzowo dla nas wyśmienicie. Gramy słabo w ataku, a październik będzie cięższy, więc Benevento wydaję się być idealne na rozruch
Z jednej strony wydaje się, że to mecz w którym Spalletti może sobie pozwolić na trochę eksperymentów, nie musi oszczedzać graczy, następny mecz dopiero za 2 tygodnie, gramy z najgorszą drużyną ligi, więc co może się stać, ale mimo wszystko Luciano ten mecz potraktuje bardzo poważnie, bo mecz z Benevento niczym się nie różni od tego z Napoli, bo to też mecz o 3 punkty, więc nie spodziewałbym się wielkich roszad kadrowych.
Co do ataku to nie wydaje mi się, żeby Karamoh wyszedł w pierwszym składzie, raczej to jeszcze za wcześnie dla niego, ma dopiero rozegrane 20 minut, ale na pewno swoją szanse dostanie. Mam tylko nadzieje nie czytać komentarzy w stylu "Spalletti to beton bo nie daje grać Karamohowi".
Co do samego środka pomocy to z jednej strony Valero powinien usiąść na ławce, ale z drugiej strony wydaje mi się, że Lucek na niego postawi, bo Benevento nie jest mocną drużyną, więc Borja powinien mieć czas i miejsce na spokojne rozgrywanie akcji. Nie wiem jakby wyglądało rozgrywanie akcji bez Valero podejrzewam, że wtedy już całkowicie gra by przeszła na skrzydła.
Według mnie, nie patrząc na żadne inne włoskie strony ze składami, wyjdziemy tak:
Handanovic - D'Ambrosio Skriniar Miranda Dalbert - Valero Vecino/Gagliardini - Candreva Eder Perisic - Icardi
Eder dość dużo czasu dostawał z ławki w ostatnich dwóch meczach i go bardzo dobrze wykorzystał, więc myśle,że Spalletti spróbuje gry z dwójką napastników zwłaszcza, że musimy coś zrobić coś z tą naszą nieszczesną grą ofensywną
Co do plotek o Candrevie na "10", to myślę, że jest szansa, ale jeszcze nie teraz, ewentualnie w końcowce meczu może Luciano potestuje, ale raczej wątpie. Prawdopodobieństwo wzrośnie gdy Cancelo wróci szkoda, że jeszcze nie jest w pełni sił, ale może powołanie dostanie i wtedy byśmy zagrali tak:

Typ nie może być inny niż wygrana z czystym kontem, więc daje 0:2/0:3